Aune S 16

Εκεί σου λέω κι εγω βρε!
Θα μελέτησω και θα σας έρθω κάτω να τα πουμε οταν ειναι.

Και μια τελευταια ερωτηση απο μερους μου. Αφου δεν ειναι εφικτη η συνδεση με usb απο το media player, τοτε λιγο πολυ μονοδρομος ειναι το λαπτοπ? Κι αυτο συνεπαγεταο οτι θα τρεχει καλωδιο απο την θεση ακροασης στο ρακ? Αυτο ειναι κατι που θελω να το αποφυγω. Εχετε καποια λυση? Να εισαι στον καναπε σου, μ ενα πχ ταμπλετ ασυρματα να δινεται εντολες προς το ρακ.

Re: Απάντηση: Aune S 16

Και μια τελευταια ερωτηση απο μερους μου. Αφου δεν ειναι εφικτη η συνδεση με usb απο το media player, τοτε λιγο πολυ μονοδρομος ειναι το λαπτοπ? Κι αυτο συνεπαγεταο οτι θα τρεχει καλωδιο απο την θεση ακροασης στο ρακ? Αυτο ειναι κατι που θελω να το αποφυγω. Εχετε καποια λυση? Να εισαι στον καναπε σου, μ ενα πχ ταμπλετ ασυρματα να δινεται εντολες προς το ρακ.
Raspberry pi και καθάρισες υπάρχει σχετικό νήμα στο φόρουμ

Το λάπτοπ πανω στο rack και χρηση app για τον έλεγχο. Το jriver έχει το gizmo ενω το foobar έχει το foobarcon για android. Και τα δυο παιζουν bit perfect (υποτίθεται), το jriver είναι επι πληρωμή και κανει παπάδες και σε αλλα πραγματα ενω το foobar είναι freeware και θέλει ενα κλικ παραπανω για να στηθεί με τα σχετικα addons. Παιζουν διαφορετικά μεταξύ τους. Καλυτερα να ξεκινήσεις απο το foobar. Υπάρχει σχετικό νήμα για το σωστο στήσιμο του.

Φορητός, τύπου raspberry λύση, NAS Streaming, Logitech και χειρισμός για όλα αυτά από ταμπλέτα ή μεγάλο κινητό μέσω οικιακού wi-fi.

Αν συνδεόταν σε κάποιο SACD player το οποίο δέχεται εξωτερικό dac με coax δε θα μπορούσε;

Από όσο ξέρω όλα τα SACD Player που στρημάρουν DSD το κάνουν μέσω HDMI.

Kαι εγώ δεν γνωρίζω συσκευή που να βγάζει dsd απο coaxial. Έχω καιρό να παρακολουθήσω το θέμα βέβαια, διότι το θεωρώ πλέον, παντελώς άχρηστο (έστω για τις δυνατότητες του συστήματός μου, για να μην γενικεύω).

Είναι θέμα δικαιωμάτων. Η τιμημένη sony δεν επιτρέπει στριμάρισμα μέσω spdif, αλλα μόνο απο hdmi και νομίζω και firewire.
Kάποια εποχή βέβαια είχε αφήσει dsd απο την optical του ps3, αλλά νταξ.... μην το κάνουμε θέμα. sony είναι αυτή.

Mόνο με dsd to pcm μπορείς να πάρεις απο coaxial (πχ απο pc ή oppo bd) αλλα μάλλον πρόκειται για υποβάθμιση (στο oppo93 μου ακούγεται ξεκάθαρα απο τις αναλογικές του εξόδους αυτή η υποβάθμιση με την μετατροπή, αλλα στη περίπτωση της μετατροπής σε pc διαφέρουν κάπως τα πράγματα.

Και μιας και λοιπον ειναι κριμα η usb toy Aune να ...σκουριαζει, εκτος απο λαππτοπ με τι αλλο μεσον μπορουμε να το ταισουμε απο την usb?
Εχω παρει το Mede8er (800 & 1000) επειδη μ αρεσει ο τροπος που εμφανιζουν τους φακελους. Ομως απ εδω εχω δωσει κατ αρχας οπτικη και μετα με coaxial. Υπαρχει τροπος να συνδεθει και με usb? Αντε να παρουμε και κανενα χαινταδικο καλωδιο usb!

usb θα πάρεις μόνο απο υπολογιστή. Έχουν υπάρξει μοντες και σε players (πχ logitech squeezebox) αλλα δε νομίζω να είναι αυτό που ψάχνεις (εκτός αν πιάνουν τα χέρια σου με τα ηλεκτρονικά)

Απο med8er μην περιμένεις πολλά σε ήχο. Χίλιες φορές το laptop σου αλλα σωστά σεταρισμένο (με καλό player και μινιμαλ στήσιμο - να τρέχει μόνο τα απαραίτητα).
Έχω και εγώ το med8er 1000, είχα και το 600άρι. Eίναι το best seller media player με προσανατολισμό στην εικόνα. Αν έπαιζε κάποια παράξενη μόντα για έξοδο σήματος απο usb θα την είχα ακούσει. Δεν...

Last edited:

usb θα πάρεις μόνο απο υπολογιστή. Έχουν υπάρξει μοντες και σε players (πχ logitech sqeexbox) αλλα δε νομίζω να είναι αυτό που ψάχνεις (εκτός αν πιάνουν τα χέρια σου με τα ηλεκτρονικά)

Η "μόντα" στο Squeezebox Touch για να δώσει έξοδο μέσω USB είναι πανεύκολη (απλά του φορτώνεις ένα app το οποίο του περνάει πειραγμένο firmware) αλλά το ίδιο το Squeezebox Touch είναι πια σπάνιο και ακριβό, και το SACD support είναι ακόμα σε alpha κατάσταση..

Αλλά αν φτάσεις μέχρι εκεί, IMO είναι η πιο user friendly λύση. Και άνετα η πιο φιλική προς το σαλόνι..

Ωπ ναι σωστά λες δημδημ, μπερδεύτηκα με τη μοντα του i2s!

Νταξ αν επείγει θα βρει κάποια συσκευή αγγελία, ebay κτλ. Ίσως ακριβούτσικα όμως.

Εγώ τη σκέψη ότι μπορεί κάποιο sacd player να δίνει έξοδο coax τη σκέφτηκα στη θεωρία. Αν λέτε ότι δεν υπάρχει τέτοια συσκευή τότε πως το δοκίμασαν οι Κινέζοι; Μήπως μας δουλεύουν; 😁

Edit:

Τους εστειλα mail να μου προτείνουν transport γι αυτή τη λειτουργία.

Στη θεωρία Μιχάλη, μόνο το DSD64 καλύπτεται με το εύρος μεταφοράς δεδομένων PCM σήματος, από το DSD128 το εύρος ξεφεύγει.
Δεν νομίζω να πέρασαν native DSD από spdif, σίγουρα κάτι άλλο έκαναν...αλλά επειδή είναι Κινέζοι ποιος τους πιάνει στις μόντες και στα σπασίματα...

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα SACD Player που έβγαζε DSD από coaxial, αλλά ήταν ενα πανάκριβο, τιμή πολλαπλάσια του aune και συμβατό μόνο με ομόσταβλα dac. Δε μπορώ να θυμηθώ για ποια εταιρεία πρόκειται και οι γούγλης δε βοηθάει. Οπότε μιλάμε για ένα feature το οποίο ελάχιστοι είναι σε θέση να διαπιστώσουν αν υφίσταται καν.

Σε ένα από τα πιο αναλυτικά reviews για το aune πάντως αναφέρεται ότι δεν υποστηρίζει αυτό που συζητάμε:

http://www.qobuz.com/fr-fr/info/hi-fi-guide/bancs-d-essai/aune-s16-qobuzissime-pour-ce-dac176486

0d0050bcab598d1ca9ecf716965a2f18.jpg

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα SACD Player που έβγαζε DSD από coaxial, αλλά ήταν ενα πανάκριβο, τιμή πολλαπλάσια του aune και συμβατό μόνο με ομόσταβλα dac. Δε μπορώ να θυμηθώ για ποια εταιρεία πρόκειται και οι γούγλης δε βοηθάει. Οπότε μιλάμε για ένα feature το οποίο ελάχιστοι είναι σε θέση να διαπιστώσουν αν υφίσταται καν.
Μήπως είναι κάποιο πανάκριβο τύπου esoteric ή άλλο της κατηγορίας με διπλές έξοδους κλπ;;

Μήπως είναι κάποιο πανάκριβο τύπου esoteric ή άλλο της κατηγορίας με διπλές έξοδους κλπ;;

Κάτι τέτοιο ήταν Esoteric, dCS, Νuforce, ή κάτι ανάλογο, στο 5χίλιαρο. Σπάω το κεφαλι μου και δε μπορώ να θυμηθώ ποια εταιρεία ήταν.

Επανερχομαι με νεο κυμα ερωτησεων!
Πρωτον εχω το logitech touch. Λογικα μ ενα καλωδιο USB εχω τελειωσει. Η μηπως χρειαζεται να περασθουν οδηγοι (αυτο μου μοιαζει σπαστικο)
Απο την αλλη το Raspberru ειναι φτηνο, σε τι ομως θα οφεληθω αν παω σ αυτη την λυση. Χρειαζεται κι εδω οδηγους? (εχω την εντυπωση οτι ολες οι συνδεσμολογιες μεσω USB προαπαιτουν οδηγους.). Οι οδηγοι μηπως ειναι κατι πολυ ευκολο και κακως αγχωνομαι? Και στις δυο περιπτωσεις νομιζω οτι θα γινεται ασυρματος ελεγχος εξ αποστασεως με συσκευη anfroid και λαπτοπ. Αρα μαλλον εδω θα πρεπει να αναζητηθει η πιο ποιοτικη λυση (ενδεχομενως δεν εχει καποια λυση πλεονεκτημα εναντι της αλλης) και η πλεον πρακτικη.

Τό touch θα χρειασθεί μόνο ένα app πού θα το κατεβάσει το ίδιο και στη συνέχεια θα αναγνωρίζει ότι του βάλεις στη usb μόνο του .Επομένως το μόνο πού θέλεις είναι ενα καλώδιο usb .Από τη στιγμή που έχεις το touch ,υποθέτω ότι έχεις συνδεδεμένο πάνω του κάποιο p.c-laptop-NAS,δε χρειάζεται να πάς σε τίποτε άλλο Οπως δουλεύεις το touch μέχρι σήμερα έτσι θα το δουλευεις και με το aune ,απλά ο ήχος θα βγαίνει από τις αναλογικές του aune

Επανερχομαι με νεο κυμα ερωτησεων!
Πρωτον εχω το logitech touch. Λογικα μ ενα καλωδιο USB εχω τελειωσει. Η μηπως χρειαζεται να περασθουν οδηγοι (αυτο μου μοιαζει σπαστικο)
Απο την αλλη το Raspberru ειναι φτηνο, σε τι ομως θα οφεληθω αν παω σ αυτη την λυση. Χρειαζεται κι εδω οδηγους? (εχω την εντυπωση οτι ολες οι συνδεσμολογιες μεσω USB προαπαιτουν οδηγους.). Οι οδηγοι μηπως ειναι κατι πολυ ευκολο και κακως αγχωνομαι? Και στις δυο περιπτωσεις νομιζω οτι θα γινεται ασυρματος ελεγχος εξ αποστασεως με συσκευη anfroid και λαπτοπ. Αρα μαλλον εδω θα πρεπει να αναζητηθει η πιο ποιοτικη λυση (ενδεχομενως δεν εχει καποια λυση πλεονεκτημα εναντι της αλλης) και η πλεον πρακτικη.

Όπως λέει και ο Πέτρος, αφού έχεις ήδη του Touch, είναι πολύ εύκολο να το δοκιμάσεις με το Aune.

Θα χρειαστείς το Enhanced Digital Output app: http://forums.slimdevices.com/showt...tal-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput

Μην τρομάξεις με το μήκος του παραπάνω νήματος - όλες οι απαραίτητες πληροφορίες υπάρχουν στο πρώτο μήνυμα.

Ουσιαστικά πρέπει να κάνεις αυτά:

To install, please following the following steps:
1) Ensure your Squeezebox Touch is running 7.7.x or later firmware
2) Go to Apps Gallery -> 3rd Party Apps on the touch screen
3) Deselect the "recommended applets only" option, so that you see a longer list of apps
4) Select "Enhanced Digital Output" and select it for installation
5) Your touch should download the app, reboot, then download a new custom linux kernel and reboot again
6) You should now get a list of possible output devices - this should include "Digital Output" and your USB Dac if it is plugged in, select the appropriate output
7) Touch should reboot again and then be ready to start playing with the selected output

Εγώ τη σκέψη ότι μπορεί κάποιο sacd player να δίνει έξοδο coax τη σκέφτηκα στη θεωρία. Αν λέτε ότι δεν υπάρχει τέτοια συσκευή τότε πως το δοκίμασαν οι Κινέζοι; Μήπως μας δουλεύουν; 😁

Edit:

Τους εστειλα mail να μου προτείνουν transport γι αυτή τη λειτουργία.

Dear all,

Please can you inform me how I can get dsd over coax using aune s16? Is there any known transport that has a feature like that?

Best regards,

Hello

Thanks for that , in this way , you should use a music player with DSD , connect with S16 , such as our X5S music player , thanks for that

Αναφέρονται στον δικό τους player:

http://en.auneaudio.com/index.php?s=Home/Article/detail/id/101.html