Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Να πω και εγώ τα δικά μου ...

To HD audio και άλλα αυτά , είναι κωδικοποιήσεις που είτε αποκωδικοποιούνται στο PC είτε στο AV ενισχυτή ....

η λύση είναι αποκωδικοποίηση στο PC και 8 καλώδια στον 7.1 ενισχυτή για να αποδώσει τον ήχο στα αντίστοιχα ηχεία ...

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι από pc που να δίνει HD formats ήχου σε άλλη συσκευή , προς το παρόν , και πολύ πιθανό να μην υπάρξει , αφού υπάρχει η πρώτη λύση ...

Το να έχεις ενδιάμεσα την τηλεόραση , δεν θα παίξει κανένα ρόλο , αφού η τηλεόραση δεν έχει 7.1 ηχεία ( άμα είχε , το συζητούσαμε ) η τηλεόραση θα παίξει στερεοφωνικά ...

Οσον αφορά την 9732 , όντως έχει είσοδο και έξοδο digital audio , όμως γνωρίζω εξαρχής ότι η θύρα δίνει πολύ στενά περιθώρια για HD ήχο ( 25 mbps ανέφερε επάνω ο Τάκης; ) ενώ το HD audio θέλει 36.86mbps ...

Ομως διαβάζω ότι τα streams είναι γύρω στα 6 mbits ...

Και πάλι όμως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μεσολαβεί η τηλεόραση , αφού μόνο stereo 2x8W , Εικονικό Dolby Digital , BBE μπορεί να δώσει ...

Μάνο,

Κατ' αρχήν διάβασε λίγο περί Dobly TrueHD και DTS HD για να καταλάβεις πως δουλεύουν αυτά τα φορμά.

Επειτα, αν καταλαβαίνω σωστά θές να περάσεις τον HD ήχο μέσω ψηφιακής σύνδεσης SPDIF από το PC στον ενισχυτή σου και από εκεί στην τηλεόραση (μέσω HDMI 1.3) ώστε να μπορείς να ακούς στην TV τον ήχο από το PC χωρίς να έχεις ανοιχτό τον ενισχυτή. Δεν γίνεται. Και βάσει της λογικής και πρακτικά.

Πρώτον διότι τα HD φορμά δεν μπορούν να μεταφερθούν ψηφιακά μέσω SPDIF αλλά μόνο μέσω HDMI 1.3. Ιδού και σχετικό λίνκ1 προς απόδειξη των λεγόμενών μας.

Από κεί και πέρα, μέχρι να βγούν κάρτες γραφικών με εξοδο HDMI 1.3 για το PC (Αν βγούν), μια προσωρινή λύση είναι η αναλογική σύνδεση με τον ενισχυτή μέσω των αναλογικών εξόδων του PC. Σ' αυτή την περίπτωση η αποκωδικοποίηση του σήματος HD γίνεται μέσω λογισμικού στο PC (PowerDVD), μετατρέπεται σε διακριτά αναλογικά κανάλια κι από εκεί στον ενισχυτή σου και τα ηχεία. Αν κατανοήσεις την διαφορά μεταξύ HD φορμά ήχου και απλού DD ή DTS ήχου, θα καταλάβεις πως αυτό είναι εφικτό. Από κεί και πέρα οι δικές μας δοκιμές με τα δικά μας PC το έχουν αποδείξει. Ιδού και ένα σχετικό λινκ.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν όχι τότε είσαι αθεράπευτη περίπτωση...:flipout:

Κάτσε λίγο να τα μαζέψουμε σε μια άκρη.

1. Τα σήματα (DD, DTS, HD κτλ) μετατρέπονται σε αναλογικά σήματα, όταν βγαίνουν σε αναλογική έξοδο. Οπότε δεν έχουμε πια DD, HD κτλ.
2. Μέσω της ψηφιακής εξόδου μπορεί να μεταφερθεί το σήμα έτσι όπως είναι, αρκεί να υπάρχει αρκετό b/w και να το υποστηρίζει. Αν δεν υπάρχει τότε μετατρέπετε το σήμα σε PCM. Όπως δλδ κάνει το PS3 για τα HD σήματα. Αν υπάρχει, όπως στην κάρτα της Auzen αρκετό b/w και το υποστηρίζει τότε περνάει κανονικά και για την μετατροπή ασχολείται ο ενισχυτής.

Δλδ είτε πρέπει να το περνάμε είτε μέσω της HDMΙ, είτε μέσω της ψηφιακής εξόδου αρκεί να μπορούν και οι 2 συσκευές να υποστηρίξουν HD ήχο απ’ την είσοδο ή έξοδο τους.
Αν δεν το υποστηρίζουν, τότε μιλάμε είτε για αναλογική σύνδεση, είτε για ψηφιακή και μετατροπή του σήματος σε PCM. Φυσικά θα υπάρχει και απώλεια στο σήμα, αν σκεφτείς ότι μέσω της ψηφιακής θα φάει συμπίεση το σήμα, ενώ στην αναλογική θα βγαίνει από 4 εξόδους, αντί για 8 (μία για κάθε κανάλι). Οπότε είτε από αναλογική, είτε από ψηφιακή, μια απ’ τα ίδια είναι. Οι κάτοχοι τους PS3 λένε ότι μια χαρά ακούγετε ο ήχος. Οπότε δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
Το ερώτημα τώρα είναι αν μπορεί η TV να δεχτεί το 7.1 PCM σήμα η TV και να το στείλει στον ραδιοενισχυτή. Όλα αυτά απ’ της ψηφιακές εξόδους/εισόδους. Δεν είναι ανάγκη να μπορεί να το παίξει το HD σήμα που έχει μετατραπεί σε PCM. Αρκεί μόνο να μπορεί να το στείλει στον ραδιοενισχυτή. Αν δεν γίνετε, ίσως τότε υπάρχει και η δυνατότητα με ένα μηχάνημα να ενώνουμε το HDMI ή πιο πιθανά το DVI με το S/PDIF και να βγαίνει σε HDMI. Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, πέρα ότι χάνουμε σε ποιότητα ήχου, αφού δεν μπορούμε να βγάλουμε “πραγματικό” HD σήμα. Φυσικά λογικό ακούγετε, αλλά στην πράξη???

Θέλω να παίρνει το σήμα η TV και να το βγάζει στον ραδιοενισχυτή για να μην κάθομαι να ανοίγω τον ενισχυτή όποτε ανοίγω το PC.
Αν η ψηφιακή είσοδος/έξοδος είχε 25Mbps λογικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα αφού δεν υπάρχει HD σήμα (Dolby HD, DTS HD κτλ) που να ξεπερνά τα 25Mbp/s. Τα 36Mbps που λες είναι το b/w του HDMI όχι το bitrate των HD format. Τα 25Mbps αφορούσαν το b/w της ψηφιακής εξόδου της κάρτας της Auzen και όχι την TV.

Ουφ… αυτά. Περιμένω σχόλια. :p

Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Κάτσε λίγο να τα μαζέψουμε σε μια άκρη.

1. Τα σήματα (DD, DTS, HD κτλ) μετατρέπονται σε αναλογικά σήματα, όταν βγαίνουν σε αναλογική έξοδο. Οπότε δεν έχουμε πια DD, HD κτλ.

Λάθος! Διάβασε εδώ μιάς και σ' αρέσουν τα λίνκ...

Θέλω να παίρνει το σήμα η TV και να το βγάζει στον ραδιοενισχυτή για να μην κάθομαι να ανοίγω τον ενισχυτή όποτε ανοίγω το PC.

Τώρα να πώ ότι αυτό που λές το καταλαβαίνω... θα σου πώ ψέματα.

Από που αγόρι μου να παίρνει το σήμα η TV; Από το PC; Κι αν θές να το παίρνει από το PC τι ρόλο βαράει ο ενισχυτής και θές από την TV να το στείλεις στον ενισχυτή αφού έτσι κι αλλιώς δεν θέλεις να τον ανοίγεις;

Μήπως δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις τελικά;:huh2:

Analog audio (5.1 or higher) will allow the player to feed the audio stream to an equiped receiver as PCM audio data.
http://forums.highdefdigest.com/showthread.php?t=3860

Αυτό δεν ισχύει, αφού το PCM είναι ψηφιακό και όχι αναλογικό.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-code_modulation

Αφού και εκεί το ίδιο δεν λέει???
The DTS-HD Master Audio or DTS-HD High Resolution will be decoded by the player and sent out as analog audio signals to the AV Receiver.

Edit: Δεν θέλω να ανοίγω τον ραδιοενισχυτή όταν ανοίγω το PC, γιατί εγώ μπορεί πολύ απλά να θέλω να σερφάρω. Δεν χρειάζομαι για το σερφάρισμα να έχω τον ενισχυτή ανοιχτό. Αλλά όταν θα θέλω να δω ταινία ή να παίξω παιχνίδια τότε θα ανοίγω τον ενισχυτή.

Last edited:
1. σωστά εκτός από το τελευταίο ... ο ήχος που ακούς είναι DD, HD κτλ ...
2. όταν μιλάμε για ψηφιακή έξοδο , υπάρχουν 2 , η SPDIF η οποία δεν έχει καμία δυνατότητα 7.1 , και το HDMI το οποίο δεν είναι DVI , αυτό είναι για την εικόνα , μην συγχέεις αυτά τα 2 ... η SPDIF θα περάσει το καλύτερο δυνατό σε 5.1 ... η HDMI δεν μπορεί να συνδεθεί σε SPDIF και αντίστροφα ... Δεν ξέρουμε τι παίζει μεταξύ HDMI ( 1.2 ) pc σε AV που κάνει αποκωδικοποίηση TrueHD , σύμφωνα με το πινακάκι HDMI 1.2 δεν περνάει truehd ήχο ...

Το PS3 κακώς το ανακατεύεις ... η μετατροπή σε PCM ισχύει μόνο για το PS3 ... Στο pc απλά κάνει pass-through τον ήχο μέσω SPDIF , δεν κάνει επεξεργασία ...

Μέσω ψηφιακής , δεν υπάρχει συμπίεση , από την στιγμή που είναι η πληροφορία ήδη συμπιεσμένη στο δισκάκι , απλά περνάει την πληροφορία από το δισκάκι σε εξωτερικό AV.

η digital audio που έχουν αυτή την στιγμή η τηλεοράσεις είναι μόνο για 5.1 συστήματα ... Δεν προβλέπεται 7.1 αυτή την στιγμή διότι αυτή την δουλειά την κάνει εξωτερική συσκευή , και δεύτερον κάνει pass through στην digital out , αλλά πρώτα πρέπει να το αναγνωρίσει , άμα δεν το αναγνωρίσει , δεν θα κάνει ...

Αυτό που θέλεις είναι όταν ανοίγει το pc , να ανοίγεις την τηλεόραση και να έχεις ήχο από την τηλεόραση; για να μην ανοίγεις τον AV δεν στέκει ... Αμα θες ήχο , ανοίγει AV ... δεν καταλαβαίνω την λογική δεν ανοίγω AV , αλλά ανοίγω tv για να ανοίξω AV ... Ετσι και αλλιώς θα ανοίγει σωστά !;

Αυτό που θες εσύ είναι να ανοίγουν ταυτόχρονα τρεις συσκευές;

Σύμφωνα με τα τελευταία λεγόμενα , λες δεν θέλω να ανοίγει το AV , αλλά να ανοίγει η τηλεόραση και να έχω ήχο από την τηλεόραση;

Γιατί άμα είναι έτσι , θα κάνεις πχ ένα profile για AV και ένα profile για ήχο από την τηλεόραση ... Εννοείται ότι αναλογικά θα περνάς τον ήχο σε AV και πάλι αναλογικά σε τηλεόραση ή μέσω HDMI στην τηλεόραση ... γιατί το περιπλέκεις τόσο;

Βρε φιλαράκι, τι σχέση έχουν οι διαφορές μεταξύ σήματος ψηφιακού και αναλογικού; Γι' αυτό σου είπα διάβασε να καταλάβεις τι είναι ο HD ήχος.

"DTS-HD Master Audio is capable of delivering audio that is a bit-for-bit identical to the studio master. DTS-HD Master Audio delivers audio at super high variable bit rates -24.5 mega-bits per second (Mbps) on Blu-ray discs and 18.0 Mbps on HD-DVD - that are significantly higher than standard DVDs . This bit stream is so "fast" and the transfer rate is so "high" that it can deliver the Holy Grail of audio: 7.1 audio channels at 96k sampling frequency/24 bit depths that are identical to the original. With DTS-HD Master Audio, you will be able to experience movies and music, exactly as the artist intended: clear, pure, and uncompromised."

Δηλαδή αν το σήμα δεν είναι ψηφιακό και είναι αναλογικό δεν μπορεί να ισχύσουν τα παραπάνω δηλ. τα "96k sampling frequency/24 bit depths";

Τώρα για την σύνδεση που θέλεις να κάνεις εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι θέλεις να κάνεις. Αν προσπαθήσω να μεταφράσω κυριολεκτικά αυτό που λές, τότε η πορεία του ήχου πρέπει να είναι PC>Ενισχυτής>ΤV.

Εσύ όμως πριν μας είπες "Θέλω να παίρνει το σήμα η TV και να το βγάζει στον ραδιοενισχυτή για να μην κάθομαι να ανοίγω τον ενισχυτή όποτε ανοίγω το PC". Από αυτό το λογικό συμπέρασμα είναι ηχος>ΤV>Ενισχυτής>εεεε;

Σόρρυ αλλά δεν βγάζω άκρη.

1. Είναι DD κτλ, αλλά δεν μεταφέρετε ως DD. Το ίδιο συμβαίνει και στο PS3. Αφού και το manual των A/V δεν μιλάνε για HD μέσω αναλογικής.
2.
Δεν υπάρχουν μόνο 2.
Το S/PDIF έχει δυνατότητα 7.1. Το γράφει το manual της M/B.
Δεν τα συγχέω.
Πως μπορεί να συνδεθεί το HDMI σε S/PDIF και το αντίστροφο???

Στο manual της Gigabyte μιλάει για PCM. Οπότε λογικά θα μπορεί. Κάποιος με PC, Blu Ray και M/B με δυνατότητα PCM output δεν υπάρχει εδώ???
Αφού στο PS3 συμπίεση κάνει σε PCM για να περάσει το HD.
Γιατί την TV θα την ανοίγω έτσι και αλλιώς για να έχω εικόνα και επειδή δεν θέλω να μπλέκω με πολλές συσκευές θέλω να περνάει ο ήχος απ' την TV.

Ο Μάνος θέλει να ακούει το σήμα του PC από την TV, χωρίς να ανοίγει τον ενισχυτή. Μέχρι εδώ καλά.

Αλλά θέλει αυτό που ακούει από την TV να είναι HD audio. Εδώ τα χαλάμε.
Επίσης, θέλει η TV να μπορεί να κάνει ουσιαστικά pass through αυτό το σήμα στον ενισχυτή. Επίσης τα χαλάμε.

Η ουσία είναι η εξής:

1) Δεν υπάρχει ουσιαστικά λόγος να συνδέεται η TV με το PC μέσω ψηφιακής HD audio capable σύνδεσης, μιας και η TV είναι δικάναλη, καθώς και (συνήθως) ουσιαστικά LoFi με σοβαρά κριτήρια. Μια κλασική δικάναλη ψηφιακή σύνδεση είναι υπέρ αρκετή, για οποιαδήποτε τηλεόραση.

2) Το PC μπορεί να συνδεθεί μια χαρά αναλογικά με τον ενισχυτή με απλά καλώδια, και να στείλει ποιότητα ήχου ανάλογη με την ποιότητα των αναλογικών σταδίων της κάρτας ήχου. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα ταυτόχρονα με την ψηφιακή (δικάναλη) έξοδο προς την TV.

Οπότε, κατ ουσίαν, δεν έχουμε θέμα.

θα κάνεις ένα profile για AV και ένα profile για ήχο από την τηλεόραση ... Εννοείται ότι αναλογικά θα περνάς τον ήχο σε AV και πάλι αναλογικά σε τηλεόραση ή μέσω HDMI στην τηλεόραση ... γιατί το περιπλέκεις τόσο;

όσον αφορά το 1 .... Ο 6 κάναλος ήχος του DD περνάει ως αναλογικός ήχος DD στα ηχεία ... Η αποκωδικοποίηση δεν κάνει μετατροπή , διαβάζει την πληροφορία και τον κάνει ήχο σε 6 ηχεία ... τι στο καλό ... άμα ήταν όπως τα λες , τότε τι σκατά ενισχυτές αγοράζουμε ...

2. δεν υπάρχουν μόνο 2 ... ποια άλλη ψηφιακή είσοδο έξοδο ξέρεις;

το SPDIF στην τηλεόραση όμως δεν δέχεται 5.1 , μόνο κάτι ενισχυτές , φαινόμενο όχι συχνό ...

το PCM είναι 6 κάναλο ...

1. Είναι DD κτλ, αλλά δεν μεταφέρετε ως DD. Το ίδιο συμβαίνει και στο PS3. Αφού και το manual των A/V δεν μιλάνε για HD μέσω αναλογικής.
2.
Δεν υπάρχουν μόνο 2.
Το S/PDIF έχει δυνατότητα 7.1. Το γράφει το manual της M/B.
Δεν τα συγχέω.
Πως μπορεί να συνδεθεί το HDMI σε S/PDIF και το αντίστροφο???

Στο manual της Gigabyte μιλάει για PCM. Οπότε λογικά θα μπορεί. Κάποιος με PC, Blu Ray και M/B με δυνατότητα PCM output δεν υπάρχει εδώ???
Αφού στο PS3 συμπίεση κάνει σε PCM για να περάσει το HD.
Γιατί την TV θα την ανοίγω έτσι και αλλιώς για να έχω εικόνα και επειδή δεν θέλω να μπλέκω με πολλές συσκευές θέλω να περνάει ο ήχος απ' την TV.

Σχετικά με τα παραπάνω, να ξεκαθαρίσω 2-3 πραγματάκια για να φύγουν από τη μέση.

Οι ενισχυτές A/V δεν έχουν θέμα να δεχθούν αναλογικό σήμα HD, καθότι είναι αναλογικό. Δεν υπάρχουν flags/markers/whatever να αναγνωρίσει ο ενισχυτής και να πει "Α! Αναλογικό σήμα HD! Για να πράξω ανάλογα..". Η ποιότητα ήχου που τελικά θα ακούσουμε από τα ηχεία είναι συνάρτηση της ποιότητας ήχου των αναλογικών σταδίων του ενισχυτή (και των ηχείων φυσικά κτλ.).

Το S/PDIF μπορεί όντως να υποστηρίξει ουσιαστικά μέχρι και 6,1, το οποίο αντιστοιχεί σε DTS ES Matrix/Discreet (ή Dolby Digital EX). Δεν υπάρχει ουσιαστικά πρότυπο 7,1 σε απλό DTS/DD, και είπαμε ότι τα HD formats δεν περνάνε από S/PDIF (έστω για την ώρα).

Σχετικά με το PCM, δεν τίθεται θέμα συμπίεσης, μιας και είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αποσυμπίεσης (raw).

Μανο τον ενισχυτη τον εχεις ή θα τα παρεις στο μελλον?αν θυμαμαι ειχες ανοιξει ενα σχετικο θρεντ για ηχεια.σορρυ αν κανω λαθος.
Την ΤV ειπες θα την παρεις!
pc υποθετω οτι εχεις!

αρα αν δεν εχεις ενισχυτη, ηχεια, καρτα ηχου με αναλογικες εξοδους κλπ, αυτο που εχω να σου πω ειναι να τα παρεις πρωτα και μετα να κανεις τις δοκιμες σου και σου υποσχομαι οτι θα λυσεις πολλες αποριες μονος σου!ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ!!

και μετα θα απολαμβανεις!!!!!!

Last edited:
1. Δεν με ενδιαφέρει να παίζε HD η TV. Με ενδιαφέρει να μπορεί να δώσει HD στον ενισχυτή.
2. Δεν μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα αναλογική και ψηφιακή. Για αυτό θέλω 1 σύνδεση μόνο.
3. Είπαμε ότι δεν είναι HD o ήχος που περνάει. Το μηχάνημα αποκωδικοποιεί το HD ήχο και το περνάει αναλογικά μέσω RCA στον ενισχυτή. Για αυτό και το manual έλεγε ότι περνάει HD ήχος μόνο μέσω HDMI. Αν ισχύει αυτό που λες, τότε δεν δέχεται ο ενισχυτής HD ήχο μέσω RCA.
4. AES/EBU
5. Δεν ξέρω τι δέχεται η TV και ο ενισχυτής. Αυτό ρωτάω. Δεν υπάρχει κάποιος που να το έχει δοκιμάσει???
6. Υπάρχει και 7.1 PCM
7. Το PCM υπάρχει έτσι και αλλιώς στα DVD και Blu Ray δισκάκια??? Γιατί στο link έτσι φαίνετε. Τότε το PS3 δεν μετατρέπει το HD σε PCM??? Απλώς παίζει PCM??? http://en.wikipedia.org/wiki/Blu_Ray#Blu-ray_Disc_.2F_HD_DVD_comparison

Αν είναι να περιμένω να τα πάρω, τότε σώθηκα. :p
Καλά εδώ κανείς δεν έχει το απαραίτητο hardware για να δει???

Edit: Στην wikipedia είχα δει και αυτό. Τελικά το PS3 αποκωδικοποιεί το HD και το μεταφέρει ως 7.1 PCM ή όχι??? Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω???
The Sony PlayStation 3 does not currently support the delivery of Dolby TrueHD or DTS-HD Master Audio bitstreams but can decode Dolby TrueHD and deliver it at up to 7.1 channel LPCM.

Last edited:

Παιδιά, εξαντλήθηκε το θέμα με την ψηφιακή πολυκάναλη έξοδο για την (στερεοφωνική ουσιαστικά) tv...
Επιστρέφοντας στο αρχικό ερώτημα... υπάρχει σήμερα η X-Meridian; Όσο κι αν προσπάθησα, δεν τη βρήκα πουθενά. Μόνο αυτό το link μου έδωσε κάποια ελπίδα, αλλά μάλλον είναι πλέον άκυρο (δε γνωρίζω τη γλώσσα).

Ειναι Γερμανικα !!!!!

μονο αυτοι την εχουν πλεον μαλλον......

Αν είναι να περιμένω να τα πάρω, τότε σώθηκα. :p

μα χρειαζεται και η πραξη για να μαθει καποιος..

Καλά εδώ κανείς δεν έχει το απαραίτητο hardware για να δει???

να εισαι σιγουρος οτι οποιος σου απαντησε εχει το απαραιτητο hardware!!

μαλλον εσυ δεν δεχεσαι αυτα που σου λενε:smash::D