AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελ

Σε αυτο καμια αντίρρηση. Απλα, επειδη το αρχικο θεμα αναφερεται στον ηχο των πολυκαναλων ως "χαλια" σε 2καναλο, εκει διαφωνω απο την ως τωρα εμπειρια μου με τους ακριβοτερους pioneer που εχω ακουσει (73, sussano).

Χάλια σε καμία περίπτωση δεν είναι, κατώτερος από δικάναλου ενισχυτή ίσης αξίας είναι.

Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Πιθανοτατα..

Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Ε, προφανώς στον Sussano είχαν την οικονομική άνεση να βάλουν κάποια καλύτερα στάδια από έναν ενισχυτή των 1000 ευρώ...
Αλλά και πάλι, ακόμη και τον Sussano να βάλεις σε Α-Β με κάποιον δικάναλο ίσης (ή και της μισής) αξίας, χάλια θα παίζει σε σχέση με τον δικάναλο...
Το "χάλια" σε αυτές τις περιπτώσεις σημαίνει "σε σύγκριση με κάτι άλλο".
Αν βάλεις σε ένα φίλο σου να ακούσει από τον sussano θα σου πει ότι ακούς μια χαρά μουσική.
Αν όμως του βάλεις πιο πριν να ακούσει έναν δικάναλο ίσης αξίας θα σου πει ότι ο Sussano παίζει χάλια. :p

Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Πιθανοτατα..

Έλα μια βόλτα για ακρόαση, να ακούσεις δικάναλο και πολυκάναλο ίσης αξίας (με κοινό τελικό) και θα μου πεις μετά τις εντυπώσεις σου.

Έχω τον AV της Yamaha, τον AX2.
Παλιό μοντέλο. Όταν θέλω δικάναλο παίζει εξαιρετικά. Οδηγεί τα Chario millenium II με άνεση και είναι πολύ καλόηχος, δε μου λείπει τίποτα.

Ρωτήστε όσους έχουν αλλάξει αυτή τη γενιά των av με καινούργιες επειδή δεν έχουνε είσοδο HDMI, δεν διαχειρίζονται τα νέα φορμά ήχου, δεν είναι 3d (!!!) κλπ κλπ τι πατατράκ έχουνε πάθει.

Δίνεις λεφτά για νέο μηχάνημα, με νέες δυνατότητες, με νέες τεχνολογίες και αυτό που παίρνεις είναι τελικά λίγο χειρότερο από αυτό που είχες.

Ειλικρινά τραβάω τα μαλλιά μου όταν βλέπω κάτι μηχανάκια-τέρατα μιας άλλης εποχής όπως ο denon avc1se να πωλείται 500 ευρώ!

Θα ήθελα να είχα μερικά χιλιάρικα διαθέσιμα για να αγοράσω μερικά απο δαύτα!
Όχι για να τα ακούω, αλλά για να τα βλέπω...

Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παι

Ε, προφανώς στον Sussano είχαν την οικονομική άνεση να βάλουν κάποια καλύτερα στάδια από έναν ενισχυτή των 1000 ευρώ...
Αλλά και πάλι, ακόμη και τον Sussano να βάλεις σε Α-Β με κάποιον δικάναλο ίσης (ή και της μισής) αξίας, χάλια θα παίζει σε σχέση με τον δικάναλο...
Το "χάλια" σε αυτές τις περιπτώσεις σημαίνει "σε σύγκριση με κάτι άλλο".
Αν βάλεις σε ένα φίλο σου να ακούσει από τον sussano θα σου πει ότι ακούς μια χαρά μουσική.
Αν όμως του βάλεις πιο πριν να ακούσει έναν δικάναλο ίσης αξίας θα σου πει ότι ο Sussano παίζει χάλια. :p

Ποτε μην λες ποτε.. Εκει που ακουσα τον Sussano, επαιζε πριν με parasound.. ;)

@Mr Rebelos
Bασίλη αν θες να ξενοιάσεις (για πάντα...!) και από μουσική και από πολυκάναλο:

B250 (δικάναλος προενισχυτής με add on surround board 5.1), τιμή: 4.500E
B350 (monoblock τελικός 125W για το front/left speaker) τιμή: 3.500E
B350 (monoblock τελικός 125W για το front/right speaker) τιμή: 3.500E
B310 (τελικός 2x100W για το κεντρικό speaker) τιμή: 2.500E
B340 (τελικός 2x120W για τα surround speakers) τιμή: 2.500Ε
B340 (τελικός 2x120W για τα rear speakers) τιμή: 2.500Ε

Oι τιμές στο περίπου... λίγο κάτω από 20.000Ε :D

και μια φώτο από έναν "τρελό" που το έκανε... :eek:

attachment.php

Αυτό το σύστημα παίζει και μουσική το ίδιο καλά...

Για παράδειγμα ο Sussano (των 4000Ε περίπου) λέει 200W x 7 στα 8Ω... ενώ για τα προενισχυτικά στάδια καλύτερα να μη μιλήσουμε καθόλου... :AFADF0:

Attachments

• densen.JPG
    densen.JPG
    29.6 KB · Views: 317
Last edited:

Έλα μια βόλτα για ακρόαση, να ακούσεις δικάναλο και πολυκάναλο ίσης αξίας (με κοινό τελικό) και θα μου πεις μετά τις εντυπώσεις σου.

Αυτο θα το κανονισουμε, ουτως η αλλως.. :guitarist:

@Mr Rebelos
Bασίλη αν θες να ξενοιάσεις (για πάντα...!) και από μουσική και από πολυκάναλο:

B250 (δικάναλος προενισχυτής με add on surround board 5.1), τιμή: 4.500E
B350 (monoblock τελικός 125W για το front/left speaker) τιμή: 3.500E
B350 (monoblock τελικός 125W για το front/right speaker) τιμή: 3.500E
B310 (τελικός 2x100W για το κεντρικό speaker) τιμή: 2.500E
B340 (τελικός 2x120W για τα surround speakers) τιμή: 2.500Ε
B340 (τελικός 2x120W για τα rear speakers) τιμή: 2.500Ε

Oι τιμές στο περίπου... λίγο κάτω από 20.000Ε :D

και μια φώτο από έναν "τρελό" που το έκανε... :eek:

attachment.php

Αυτό το σύστημα παίζει και μουσική το ίδιο καλά...

Για παράδειγμα ο Sussano (των 4000Ε περίπου) λέει 200W x 7 στα 8Ω... ενώ για τα προενισχυτικά στάδια καλύτερα να μη μιλήσουμε καθόλου... :AFADF0:

Δεν έχεις καταλάβει ότι ήδη έχω ξενοιάξει ???:firstprize:

Ναι βρε... απλά είδα τον Β-200 και μου θύμισες το παραπάνω σύστημα που έχει αναρτηθεί στο site της Densen... Kαι μιας και είναι με εγγύηση εφόρου ζωής... :jester:

-bye-

Εφορος Ζωης! :D

Εαν όμως έχεις AV ως προενισχυτή και stereo ως τελικό ενισχυτή πάλι χάνεις ποιότητα στον δικάναλο ήχο;

Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παι

Εαν όμως έχεις AV ως προενισχυτή και stereo ως τελικό ενισχυτή πάλι χάνεις ποιότητα στον δικάναλο ήχο;

Ο τελικός θα σου οδηγήσει απλά τα ηχεία ποιό σωστά.

Όταν και εγώ αποφάσισα να μπώ στα χωράφια του home cinema και πήρα τον εισαγωγικό denon 1910, μέχρι να πάρω τα ηχεία είχα σνδέσει πάνω του κάτι παλιά 15ετίας της Pioneer του συστήματος του πατέρα μου που άκουγε μόνο μουσική, οδηγούμενα από δικάναλο ραδιοενισχυτή KENWOOD επίσης 15ετίας.

Συμπέρασμα?

Ο Kenwood οδηγούσε καλύτερα από τον Denon....

Τυχαίο? Δεν νομίζω.....

Ακούγοντας και άλλους a/v's συγκριτικά με δικάναλους ίσης αξίας μόνο τότε θα καταλάβεις πόσο υστερεί σε μουσική απόδοση ο a/v εν σχέση με τον δικάναλο.

Tι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Σε λίγο θα μου πείτε ότι οι 2 παλιοί δικάναλοι που έχω για τα 2 μπρος και 2 πίσω είναι πιο καλοί από AV Receiver?

Tι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Σε λίγο θα μου πείτε ότι οι 2 παλιοί δικάναλοι που έχω για τα 2 μπρος και 2 πίσω είναι πιο καλοί από AV Receiver?

Παρανόησες συμφορουμίτη. Εμείς απλά υποστηρίζουμε ότι σε ακρόαση μουσικής ένας ολοκληρωμένος δικάναλος αποδίδει καλύτερα από έναν a/v ίσης αξίας.

your story is a completely different story....

Παρανόησες συμφορουμίτη. Εμείς απλά υποστηρίζουμε ότι σε ακρόαση μουσικής ένας ολοκληρωμένος δικάναλος αποδίδει καλύτερα από έναν a/v ίσης αξίας.

your story is a completely different story....

αυτό δηλαδή θέλει υποστήριξη?

αυτό δηλαδή θέλει υποστήριξη?

Αν κάποιος δεν γνωρίζει δεν θέλει??

Και γω δεν ήξερα μέχρι που έγινα μέλος εδώ και ξεστραβώθηκα!!:firstprize:

Παιδιά δεν μιλάμε για "κάποια" διαφορά στο δικάναλο. Μιλάμε για μέρα με τη νύχτα.

Εν τω μεταξύ η λογική λέει ότι εφόσον χάνεις τόση πληροφορία στο δικάναλο, θα την χάνεις και στο πολυκάναλο.

Οπότε να βράσω τα DD TruHD και τα DTS-MA που ο av receiver έχει μεν την ικανότητα να "δέχεται" και να αποκωδικοποιεί γιατί "έχει δικαίωμα", αλλά μας τα δίνει σε ποιότητα κινέζικου ξυπνητηριού. Γιατί με τόσες άδειες που πρέπει να πληρώσει ο καημένος ο κατασκευαστής (π.χ. Onkyo) για να φτιάξει ένα μηχάνημα, του μένουν μόνο λίγα ρέστα για να βάλει εξαρτήματα για την ποιότητα του ήχου. Οπότε η ηχητική αξιοπρέπεια πάει περίπατο.

Δηλαδή όταν αγοράζουμε AV receiver πληρώνουμε άδειες HDMI, S/Pdif, DD, DTS, DTS-MA, Dolby truHD, άδειες σε microsoft (windows compatibility), σε intel (USB), σε apple (ipod connectivity) κλπ. Και σε τελική ανάλυση όταν πάμε να πάρουμε το νέο μοντέλο της Onkyo στην ίδια τιμή με το περσινό, αγοράζουμε τις νέες πατέντες των οποίων η αξία πιέζει προς τα κάτω την αξία των αναγκαίων εξαρτημάτων για την παραγωγή του ήχου. Γι' αυτό κι όταν πάμε να πάρουμε τον καινούριο Onkyo είναι 5 κιλά ελαφρύτερος από τον προηγούμενο... Γιατί τα λεφτά πήγαν στα copyrights.

---NEWBIE WARNING!!!---
Όσον αφορά το θέμα με την μουσική απόδοση των Onkyo av receivers, η θεωρία μου είναι η εξής (αν λέω μαλ...κίες διορθώστε με παρακαλώ):

Στο manual του νέου TX-SR 608 αναφέρει:

[North American]
100 watts minimum continuous power per channel, 8 ohm loads, 2 channels driven from 20 Hz to 20 kHz, with a maximum total harmonic distortion of 0.08% (FTC)

[For Europe]
7 ch × 160 W at 6 ohms, 1 kHz, 1 ch driven (IEC)

Αντίθετα με τις ΗΠΑ όπου οι καταναλωτές δεν είναι ζώα και μετράνε 20-20KHz, στην Ευρώπη μας παρουσιάζουν την απόδοση του ενισχυτή σαν 160W στο 1 KHz χωρίς να αναφέρουν το THD. Απ' ότι διάβασα στο internet, έτσι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα πόσα Watt είναι ο ενισχυτής. Άρα παπατζήδες...

Αν σύμφωνα με τις Βορειοαμερικάνικες προδιαγραφές ο ενισχυτής οδηγάει 2 κανάλια ταυτόχρονα στα 100W στα 20-20000Hz δείχνει ότι λογικά θα μπορεί να οδηγήσει 8 κανάλια στα μόλις 25W!

Πιστεύω ότι τα μηχανάκια αυτά είναι φτιαγμένα να αναπαράγουν δυνατά σε ορισμένες μόνο συχνότητες για να έχουν το λεγόμενο WOW! factor. Όμως επειδή η ζωή (και η μουσική) δεν παίζει μόνο στις συχνότητες αυτές που θέλουν οι προδιαγραφές το αποτέλεσμα είναι πολύ φτωχό σε σχέση με το φυσικό.

Last edited: