AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παι

όχι. Μπορείς να πάρεις έναν ολοκληρωμένο δικάναλο που να έχει ht passthrough και να τον συνδέσεις με τον a/v σου. Ετσι :

1.) όταν θές να ακούσεις μουσική θα παίζει αυτός
2.) όταν θα βλέπεις ταινίες θα παίζει σαν τελικός και θα ενισχύει μόνον.

Ετσι μπορείς να παντρέψεις τις δύο απαιτήσεις....

Αυτή η λύση μου φαίνεται η πιο σωστή. Πρέπει να έχει pre outs o av όμως.

Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε

κανενας δεν παιζει μουσικη για τα δικα σου αυτια. Μην γενικευεις και το παρουσιαζεις ως δεδομενο.

Δεν θα το παρουσίαζα σαν δεδομένο αν διαφορά ήταν απλά αντιληπτή. Είναι όμως δραματική. Δε μιλάω για διαφορά μεταξύ CD και MP3, DTS με DTS-MA που η διαφορά είναι συζητήσιμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε

Δεν θα το παρουσίαζα σαν δεδομένο αν διαφορά ήταν απλά αντιληπτή. Είναι όμως δραματική. Δε μιλάω για διαφορά μεταξύ CD και MP3, DTS με DTS-MA που η διαφορά είναι συζητήσιμη.

Δραματικη στο δικο σου setup και στα δικα σου αυτια.
Εγω εχω τελειως διαφορετικη εμπειρια απο εσενα.
Δεν την παρουσιαζω ομως σαν fact.

Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παι

Και αν εχεις ηδη τελικο, ή αν θελεις να εχεις τρικαναλο τελικο τι κανεις ?

Δύσκολα......:chinscratch:

1.) Τράμπα τον τελικό που έχεις ήδη με έναν της ίδιας εταιρείας και πληρώνεις την διαφορά?
2.) πουλάς τον τελικό και με τα λεφτά σου φτιάχνει έναν τρικάναλο τελικό κάποιο μέλος από την DIY κοινότητα?

Δεν μου ρχεται κάτι άλλο στο μυαλό...

Αυτή η λύση μου φαίνεται η πιο σωστή. Πρέπει να έχει pre outs o av όμως.

Σωστα. Διαφορετικά πάς για εκ βάθρων αλλαγές στο σύστημά σου...

Δύσκολα......:chinscratch:

1.) Τράμπα τον τελικό που έχεις ήδη με έναν της ίδιας εταιρείας και πληρώνεις την διαφορά?
2.) πουλάς τον τελικό και με τα λεφτά σου φτιάχνει έναν τρικάναλο τελικό κάποιο μέλος από την DIY κοινότητα?

Δεν μου ρχεται κάτι άλλο στο μυαλό...

3) παραμενω ως εχω, μια χαρα ειναι το συστηματακι μου, μια χαρα παιζει ο AV μου -bye-

ή

4) στηνεις αλλο συστηματακι για μουσικη (αυτο που εκανα εγω δλδ)

3) παραμενω ως εχω, μια χαρα ειναι το συστηματακι μου, μια χαρα παιζει ο AV μου -bye-

Με έμφαση στις ταινίες όμως και όχι τόσο στην μουσική....

3)
ή

4) στηνεις αλλο συστηματακι για μουσικη (αυτο που εκανα εγω δλδ)

Και γω αυτό έκανα!!!! :grinning-smiley-043

Effects;
Στην τελική αν κάποιος AVReceiver έπαιζε σαν δικάναλος ανάλογης τιμής ποιος θα το καταλάβαινε; :p
Ή αν κάποιος πολυκάναλος θυσίαζε τα φίλτρα του, τις εισόδους/εξόδους, την ποιότητα των κυκλωμάτων που προορίζονται για πολυκάναλη αναπαραγωγή για να παίζει καλά σαν δικάναλος ποιος θα τον αγόραζε;

Συμφωνώ με τον Tzimisce :

Πρόκειται για δυο διαφορετικά προιόντα ( ΙΜΗΟ πάντα) που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό με διαφορετικές ανάγκες.

Οι συμβιβασμοί πάντα κοστίζουν (εκτός αν μιλάμε για αστρονομικά ποσά) και πάντα κάποιος θα ναι ο ρηγμένος. Είτε η μουσική είτε η ταινία....

Δεν ξέρω τί ταινίες βλέπετε παίδες που έχουν μόνο εφφέ, αυτές που βλέπω εγώ έχουν και μουσική και ομιλία... :p

Αρκετές φορές μάλιστα, έχω πετύχει και καλύτερη ποιότητα ηχογράφησης-ηχοληψίας από καθαρά audio παραγωγές... ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε

κάνεις ότι έκανα και εγώ.

κανε μου ενα ρεπετέ βρε Βασίλη, δεν θυμαμαι

2κάναλος προ με ht passthrough. Θα παίζει με τα 2 κανάλια του τελικού σου (όταν θες να ακουσεις μουσική).

Σωστα.
Και με XLR εξοδους, μιας και οι αλλες ειναι κατελημενες απο τον AV. Σωστα ?

Υπαρχει τιποτα αξιολογο και οικονομικο ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελ

Σωστα.
Και με XLR εξοδους, μιας και οι αλλες ειναι κατελημενες απο τον AV. Σωστα ?

Υπαρχει τιποτα αξιολογο και οικονομικο ?

Όχι βρε. Διάβασε εδώ (δεν με παρακολουθεί αυτό το παιδί :damnyou:).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελ

όχι. Μπορείς να πάρεις έναν ολοκληρωμένο δικάναλο που να έχει ht passthrough και να τον συνδέσεις με τον a/v σου. Ετσι :

1.) όταν θές να ακούσεις μουσική θα παίζει αυτός ποια η διαφορά αν πάρω και και ολοκληρωμένο και avr(εκτός του βάλε βγάλε καλώδια στα ηχεία ; );
2.) όταν θα βλέπεις ταινίες θα παίζει σαν τελικός και θα ενισχύει μόνον. αν εννοείς τον ολοκληρωμένο, αφού θα έχω τον πολυκάναλο , γιατί να παίζει και ο ολοκληρωμένος; ή τα έχω μπερδέψει κάπου;

Ετσι μπορείς να παντρέψεις τις δύο απαιτήσεις....
Δεν έχω avr(λάθος έχω, ένα παλιό=sony 940), απλά σκεφτόμουν για καινούριο που θα καλύπτει και τις δύο απαιτήσεις μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε

Originally Posted by fragoulisnaval

1.) όταν θές να ακούσεις μουσική θα παίζει αυτός ποια η διαφορά αν πάρω και και ολοκληρωμένο και avr(εκτός του βάλε βγάλε καλώδια στα ηχεία ; );
2.) όταν θα βλέπεις ταινίες θα παίζει σαν τελικός και θα ενισχύει μόνον. αν εννοείς τον ολοκληρωμένο, αφού θα έχω τον πολυκάναλο , γιατί να παίζει και ο ολοκληρωμένος; ή τα έχω μπερδέψει κάπου;

Ετσι μπορείς να παντρέψεις τις δύο απαιτήσεις.

Δεν έχω avr(λάθος έχω, ένα παλιό=sony 940), απλά σκεφτόμουν για καινούριο που θα καλύπτει και τις δύο απαιτήσεις μου.

1. ) H διαφορά θα είναι ότι ο ολοκληρωμένος έχει καλύτερη απόδοση στην αναπαραγωγή μουσικής. Εχει καλύτερο τροφοδοτικό, καλύτερο dac κλπ κλπ. Τα καλώδια βέβαια είναι μπελάς τον οποίο τον έχω περάσει και μετά την τρίτη σκάντζα ούτε και ξαναασχολήθηκα....

2.) Θα στο αναλύσω με παράδειγμα. Παίρνεις τον ποιο φτηνό επτακάναλο με pre-out, κάτι σαν τον denon 2311 πχ. Με αυτόν ενισχύεις το κεντρικό κανάλι και τα δύο ή τέσσερα surround κανάλια. Από τις pre-out για τα front L-R, δίνεις σήμα στον ολοκληρωμένο. Ετσι ο ολοκληρωμένος δίνει μόνο ισχύ στα L-R χωρίς να επεμβαινει στο σήμα. Δλδ χρησημοποιούμε μόνο το τροφοδοτικό του.

Οταν θέλεις να ακούσεις μουσική, συνδέεις την πηγή (cd player πχ) κατ ευθείαν με τον ολοκληρωμένο. Τώρα ο ολοκληρωμένος και ενισχύει αλλά και επεξεργαζεται το σήμα που λαμβάνει από το cd player.

Κατάλαβες;;;

Με τον τρόπο αυτό μπορείς να χρησημοποιήσεις για τα L-R κανάλια σε ένα home cinema ποιο απαιτητικά σε οδήγηση ηχεία, τα οποία θα παίζουν και καλύτερα μουσική αλλά και τα εφέ στις ταινίες θα αποδίδονται καλύτερα...

Εγώ δεν έκανα ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εστησα δυο ξεχωριστά συστήματα. Ενα για ταινίες και ένα για μουσική όπως μπορείς να διαπιστώσεις και εσύ....

1. ) H διαφορά θα είναι ότι ο ολοκληρωμένος έχει καλύτερη απόδοση στην αναπαραγωγή μουσικής. Εχει καλύτερο τροφοδοτικό, καλύτερο dac κλπ κλπ. Τα καλώδια βέβαια είναι μπελάς τον οποίο τον έχω περάσει και μετά την τρίτη σκάντζα ούτε και ξαναασχολήθηκα....

2.) Θα στο αναλύσω με παράδειγμα. Παίρνεις τον ποιο φτηνό επτακάναλο με pre-out, κάτι σαν τον denon 2311 πχ. Με αυτόν ενισχύεις το κεντρικό κανάλι και τα δύο ή τέσσερα surround κανάλια. Από τις pre-out για τα front L-R, δίνεις σήμα στον ολοκληρωμένο. Ετσι ο ολοκληρωμένος δίνει μόνο ισχύ στα L-R χωρίς να επεμβαινει στο σήμα. Δλδ χρησημοποιούμε μόνο το τροφοδοτικό του.

Οταν θέλεις να ακούσεις μουσική, συνδέεις την πηγή (cd player πχ) κατ ευθείαν με τον ολοκληρωμένο. Τώρα ο ολοκληρωμένος και ενισχύει αλλά και επεξεργαζεται το σήμα που λαμβάνει από το cd player.

Κατάλαβες;;;

Με τον τρόπο αυτό μπορείς να χρησημοποιήσεις για τα L-R κανάλια σε ένα home cinema ποιο απαιτητικά σε οδήγηση ηχεία, τα οποία θα παίζουν και καλύτερα μουσική αλλά και τα εφέ στις ταινίες θα αποδίδονται καλύτερα...

Εγώ δεν έκανα ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εστησα δυο ξεχωριστά συστήματα. Ενα για ταινίες και ένα για μουσική όπως μπορείς να διαπιστώσεις και εσύ....

Σωστός..μάλλον η λύση του επτακάναλου με preout και του ολοκληρωμένου για 2ch είναι η καλύτερη λύση..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική;

Σωστός..μάλλον η λύση του επτακάναλου με preout και του ολοκληρωμένου για 2ch είναι η καλύτερη λύση..

Για μένα πιο ιδανικό είναι av με preout - δικάναλος προ - τελικός.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσ

Για μένα πιο ιδανικό είναι av με preout - δικάναλος προ - τελικός.

Λύση για ποιότητα αλλά και εντάσεις..αλλά ανεβαίνει πολύ το budget.. :chinscratch: