AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

.... είπα 2 μεγάλα στον πολυκαναλο για μουσική.....

Και πάλι αν αντικαταστήσεις σε αυτό το setup τον a/v με τον δικάναλο μουσική θα ακούς καλύτερα από τον δικάναλο παρά από τον a/v....

Ο όρος μη απωλεστικό σημαίνει ότι το ψηφιακό file (ήχου) που συμπιέζεται με αυτόν τον αλγόριθμο όταν αποσυμπιεστεί δεν έχει απώλεια, δηλ. είναι bit προς bit ίδιο με το αρχικό. Κάτι σαν το zip στα windows.

Καμία σχέση με συμπιέσεις και αποσυμπιέσεις και zip στα windows.

Εδώ όρος μη απωλεστικός είναι η σύγκριση της master ηχογράφησης και αυτού που εσύ παίρνεις στο BD δηλαδή καμία απωλεστική συμπίεση (χάσιμο πληροφορίας) όπως συμβαίνει με τα απλά DD, DTS.

Aλλά τι μέτρο σύγκρισης είναι αυτό αντί για στερεοφωνικό πρόγραμμα PCM μουσικής για κηρία ηχεία συγκρίνεις με πολυκαναλο πρόγραμμα..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια

Υποστηρίζουν ότι άν συγκρίνεις έναν A/V με έναν δικάναλο ίδιας τιμής σε ακρόαση μουσικής, τότε ο δικάναλος θα παίζει καλύτερα από τον A/V...
-bye-

Όχι, κάποιος στην εξέλιξη του thread υποστήριξε αυτό που αναφέρεις, το οποίο όμως είναι ευκόλως εννοούμενο και παραλείπεται!

Το θέμα είναι γιατί (σύμφωνα με την εμπειρία μου και τις μαρτυρίες πολλών ιδιοκτητών καλών AV receivers) οι AV receivers αυτοί δεν κάνουν για μουσική. Τελικά υπάρχει AV receiver που να παίζει περίπου σαν κάποιο ας πούμε "μέσο" δικάναλο ή οι AV έχουν εγγενείς δυσκολίες που δεν τους επιτρέπουν κάτι τέτοιο;

Καμία σχέση με συμπιέσεις και αποσυμπιέσεις και zip στα windows...

Το ίδιο είναι, μόνο που είναι διαφορετικοί οι αλγόριθμοι. zip άρεις ένα doc αρχείο για να του μειώσεις το μέγεθος, συμπιέζεις ένα PCM αρχείο για να του μειώσεις το μέγεθος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια

Όχι, κάποιος στην εξέλιξη του thread υποστήριξε αυτό που αναφέρεις, το οποίο όμως είναι ευκόλως εννοούμενο και παραλείπεται!

Το θέμα είναι γιατί (σύμφωνα με την εμπειρία μου και τις μαρτυρίες πολλών ιδιοκτητών καλών AV receivers) οι AV receivers αυτοί δεν κάνουν για μουσική. Τελικά υπάρχει AV receiver που να παίζει περίπου σαν κάποιο ας πούμε "μέσο" δικάναλο ή οι AV έχουν εγγενείς δυσκολίες που δεν τους επιτρέπουν κάτι τέτοιο;

Κατα την ταπεινή μου άποψη, υπάρχει εγγγενής αδυναμία που λέγεται κόστος παραγωγής. Κακά τα ψέματα, μπορεί να κατασκευαστεί a/v receiver που να είναι ισάξιος ενός δικάναλου. ΑΛΛΑ τότε θα είχες a/v receivers των 7x90W με 550Ε! Το κόστος αυτού μόνο για το τροφοδοτικό θα ήταν πολλαπλάσιο!

Οπότε υπαρχει συμβιβασμός αναπόφευκτα. Καπου θα χάσεις για να κερδίσεις κάπου αλλού....

Που σημαίνει ότι αν υπάρχει μια ψηφιακή κόπια στο studio που είναι sampled σε 24/96 αυτή θα "μπεί" στον ενισχυτή μου μέσω της HDMI της "απόλυτης πηγής" του PC - επιμένω κι αν θες Antonis-K μου εξηγείς με επιχειρήματα και όχι ειρωνίες γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι έτσι - αυτούσια χωρίς να έχει αλλάξει bit. Εννοείται ότι μιλάμε για ψηφιακά data κι όχι αναλογικές εγγραφές.

Για την απόλυτη ψηφιακή πηγή PC άνοιξε νέο θέμα. Εκεί να δεις χαμός που θα γίνεi..

Δεν μιλώ ειρωνικά σου γράφω καυστικά για να αντικρούσω τις απόλυτες απόψεις που θέλεις να επιβάλεις.

Και πάλι αν αντικαταστήσεις σε αυτό το setup τον a/v με τον δικάναλο μουσική θα ακούς καλύτερα από τον δικάναλο παρά από τον a/v....

Οκ Θα συνδέσω και το pc στις αναλογικές εξόδους να δω τι αποτέλεσμα θα βγάλει... :antlers:

Οκ Θα συνδέσω και το pc στις αναλογικές εξόδους να δω τι αποτέλεσμα θα βγάλει... :antlers:

Εγώ που δεν είχα pc αλλά κράτησα ίδια πηγή-ηχεία, ο δικάναλος μου έβγαλε μικρότερη παραμόρφωση από τον a/v....Αν τα ηχεία σου μπορούν να αναδείξουν αυτή την διαφορά αυτό θα καταλάβεις ΙΜΗΟ.....

:grinning-smiley-043

Για την απόλυτη ψηφιακή πηγή PC άνοιξε νέο θέμα. Εκεί να δεις χαμός που θα γίνεi...

Δεν μιλώ ειρωνικά σου γράφω καυστικά για να αντικρούσω τις απόλυτες απόψεις που θέλεις να επιβάλεις.

Στη γνώση δεν ισχύει Δημοκρατία. Δεν προσπαθώ να επιβάλλω κάτι, έγκυρες απαντήσεις επιζητώ. Θα ήθελα να βγει κάποιος με "απόλυτες απόψεις" και να μου πει "Κοίτα Δημήτρη, είμαι γνώστης του ήχου. Μάθε ότι οι AV receivers σε σχέση με τους δικάναλους το... και το...".

Όσον αφορά στην πηγή, πήγαμε 2 φίλοι στη high-end έκθεση πρόσφατα και ρωτήσαμε πολλούς από τους εκθέτες "γιατί αυτό το πανάκριβο CD player και όχι ένα ταπεινό PC" και όλοι τα μασάγανε...

" Οταν συγκρίνουμε έναν δικάναλο με έναν A/V ίσης αξίας, τότε ο δικάναλος παίζει μουσική καλύτερα."

Φίλε fragoulisnaval, πάντα έβρισκα αυτό το αξίωμα αυτονόητο μεν, χωρίς καμμία πρακτική χρησιμότητα δε, εκτός κι αν κάποιος έχει απεριόριστο budget ή θεωρεί μικρής σημασίας τον ήχο του κινηματογράφου και δεν έχει απαιτήσεις από αυτό το κομμάτι, αντίστοιχες της μουσικής.

Αν κάποιος διαθέτει π.χ. 3000 ευρώ για τον ήχο του, θα ακούσει καλύτερα και από ποιά άποψη:

α) αν πάρει 1000 ευρώ πολυκάναλο AV, 1000 ευρώ δικάναλο και 1000 ευρώ ηχεία και για τους δύο ενισχυτές;
β) αν πάρει 1000 ευρώ πολυκάναλο AV και 2000 ευρώ ηχεία για πολυκάναλο;
γ) αν πάρει 1000 ευρώ δικάναλο, 1900 ευρώ ηχεία για δικάναλο και 100 ευρώ σύστημα DVD-Receiver-ηχείων από τα Carrefour;

Μήπως, τα χρήματα που θα κόψουμε ή θα προσθέσουμε στην αγορά των ηχείων, κάνουν μεγαλύτερη διαφορά από τους ενισχυτές, όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα στις συσκευές; Παρακολουθώ μία κουβέντα δαιμονοποίησης των AV ενισχυτών, χωρίς να έχει γίνει καμμία ουσιαστική αναφορά στο θέμα των ηχείων και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν ως προς τη "μουσικότητα" ή μη ενός συστήματος. Αν κάποιος χρησιμοποιεί lifestyle ηχεία, μήπως θα ήταν προτιμότερο να αλλάξει αυτά αντί να προσπαθήσει να τα οδηγήσει με ακριβότερο ενισχυτή; Κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, τα ηχεία τύπου lifestyle, όσα παράσημα κι αν φορούν, δεν παύουν να είναι σαν τις EdgeLED τηλεοράσεις: διαθέτουν κορυφαίο WAF (Wife Acceptance Factor), αλλά μέτριο προς χαμηλό HEF (Husband Enjoyment Factor). :D

Τέλος, οι απαιτήσεις που μπορούμε να έχουμε από ένα ηχοσύστημα, είναι άμεσα συνυφασμένες με τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε, όπως και με τον χώρο στον οποίο θα κληθεί να δουλέψει. Αν διαθέτουμε έναν τεράστιο χώρο, η διαφορά μεταξύ πολυκάναλου και δικάναλου ίσης αξίας, θα μεγεθυνθεί αν μιλάμε για υψηλό budget ή θα εκμηδενιστεί αν μιλάμε για χαμηλό budget. Παρομοίως, σε έναν μικρό χώρο και με καλά ηχεία που δεν είναι δύστροπα φορτία, μπορεί κανείς να εκπλαγεί από το πόσο μουσικά μπορεί να ακουστεί ακόμα και ένας φτηνός AV.

Μα όταν συγκρίνεις ενισχυτές θεωρείς τα υπόλοιπα κομμάτια (και τα ηχεία φυσικά) δεδομένα.
Αν πας και στα ηχεία είναι που χάνεται η μπάλα!
Αν δώσεις 2000 ευρώ για 2 ηχεία δεν θα πάρεις τα ίδια με την περίπτωση που θα δώσεις 2.000 ευρώ για 5 ηχεία + Sub!
Οπότε αυτόματα υποβιβάζεται η ποιότητα και ας μην έχεις αγοράσει καν τον ενισχυτή σου...

Φίλε fragoulisnaval, πάντα έβρισκα αυτό το αξίωμα αυτονόητο μεν, χωρίς καμμία πρακτική χρησιμότητα δε, εκτός κι αν κάποιος έχει απεριόριστο budget ή θεωρεί μικρής σημασίας τον ήχο του κινηματογράφου και δεν έχει απαιτήσεις από αυτό το κομμάτι, αντίστοιχες της μουσικής.

Αν κάποιος διαθέτει π.χ. 3000 ευρώ για τον ήχο του, θα ακούσει καλύτερα και από ποιά άποψη:

α) αν πάρει 1000 ευρώ πολυκάναλο AV, 1000 ευρώ δικάναλο και 1000 ευρώ ηχεία και για τους δύο ενισχυτές;
β) αν πάρει 1000 ευρώ πολυκάναλο AV και 2000 ευρώ ηχεία για πολυκάναλο;
γ) αν πάρει 1000 ευρώ δικάναλο, 1900 ευρώ ηχεία για δικάναλο και 100 ευρώ σύστημα DVD-Receiver-ηχείων από τα Carrefour;

Μήπως, τα χρήματα που θα κόψουμε ή θα προσθέσουμε στην αγορά των ηχείων, κάνουν μεγαλύτερη διαφορά από τους ενισχυτές, όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα στις συσκευές; Παρακολουθώ μία κουβέντα δαιμονοποίησης των AV ενισχυτών, χωρίς να έχει γίνει καμμία ουσιαστική αναφορά στο θέμα των ηχείων και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν ως προς τη "μουσικότητα" ή μη ενός συστήματος. Αν κάποιος χρησιμοποιεί lifestyle ηχεία, μήπως θα ήταν προτιμότερο να αλλάξει αυτά αντί να προσπαθήσει να τα οδηγήσει με ακριβότερο ενισχυτή; Κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, τα ηχεία τύπου lifestyle, όσα παράσημα κι αν φορούν, δεν παύουν να είναι σαν τις EdgeLED τηλεοράσεις: διαθέτουν κορυφαίο WAF (Wife Acceptance Factor), αλλά μέτριο προς χαμηλό HEF (Husband Enjoyment Factor).
clip_image001.gif

Τέλος, οι απαιτήσεις που μπορούμε να έχουμε από ένα ηχοσύστημα, είναι άμεσα συνυφασμένες με τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε, όπως και με τον χώρο στον οποίο θα κληθεί να δουλέψει. Αν διαθέτουμε έναν τεράστιο χώρο, η διαφορά μεταξύ πολυκάναλου και δικάναλου ίσης αξίας, θα μεγεθυνθεί αν μιλάμε για υψηλό budget ή θα εκμηδενιστεί αν μιλάμε για χαμηλό budget. Παρομοίως, σε έναν μικρό χώρο και με καλά ηχεία που δεν είναι δύστροπα φορτία, μπορεί κανείς να εκπλαγεί από το πόσο μουσικά μπορεί να ακουστεί ακόμα και ένας φτηνός AV.

JL_, συμφωνώ σε γενικές γραμμές με όσα λές.

1.)[FONT=&quot] [/FONT]Είναι θέμα πρωτεραιοτήτων αναμφίβολα. Εμένα δεν με απασχολεί το κινηματογραφικό εφόσον τα διάφορα μπάμ-μπούμ και διάλογοι είναι σε κάποιο επίπεδο και όχι κουκουρούκου. Για αυτό και προσωπικά βολεύομαι με εισαγωγικά συστήματα.

2.)[FONT=&quot] [/FONT]Τα ηχεία είναι σημαντικά. Για αυτό και υπάρχει η ενδιάμεση λύση έτσι ώστε να στήσεις ένα σύστημα σιγά σιγά.

3.)[FONT=&quot] [/FONT]Εννοείται ότι αν κάποιος χρησιμοποιεί lifestyle ηχεία, είναι προτιμότερο να αλλάξει αυτά αντί να προσπαθήσει να τα οδηγήσει με ακριβότερο ενισχυτή. Βέβαια, αρκεί ο a/v να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά!

4.)[FONT=&quot] [/FONT]Με την τελευταία σου παράγραφο συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Είναι θέμα πρωτεραιοτήτων...

Ομως έχω τις ενστάσεις μου :

1.)[FONT=&quot] [/FONT]Δεν υπάρχει δαιμονοποίηση του ενός ή του άλλου. Απόψεις λέμε. Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι ο δικάναλος υπερτερεί του a/v, κρατώντας όλα τα άλλα τα ίδια. Εννοείται βέβαια ότι τα ηχεία μας μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές διαφορετικά δεν έχει νόημα το test…

2.)[FONT=&quot] [/FONT]Αν ήταν να επιλέξω, θα διάλεγα το Δ, δλδ 700Ε δικάναλο, 1300Ε ηχεία, 550 Ευρώ πολυκάναλο, τα υπόλοιπα πηγή και καλώδια. Και αυτό διότι δίνω μεγαλύτερη βάση στην μουσική. Αλλος μπορεί να το κατανείμει όπως θέλει...

3.)[FONT=&quot] [/FONT]Αν γινόταν αναφορά στα ηχεία, τότε αυτή θα ήταν offtopic με βάση το νήμα. Μπορεί να ανοιχτεί νέο νήμα και εκεί να πούμε τις απόψεις/εμπειρίες ο καθένας μας.

4.)[FONT=&quot] [/FONT]Η δική μου εμπειρία με ηχεία audiovector mi3 sugnature που τα άκουσα και με Denon 2310, Marantz 6002, Pioneer LX-51 και με Pulse II μου έδειξε ότι ο Pulse έπαιζε καλύτερα....

Indeed...

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κουβέντα που γίνεται για την ποιότητα ήχου αφορά "ψαγμένους" χομπίστες.. Το 99% του κοινού θα ζήσει μια χαρά ακούγοντας stereo και από έναν AVR των 350 .

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "ψαγμένο χομπίστα" διαβάζοντας τα νήματα εδώ μόλις ένα χρόνο... Απλά κατάλαβα ορισμένα πράγματα και διαλύθηκαν μύθοι.

Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό...Αρκεί να θέλει και να ενδιαφέρεται!

AVCLUB :grinning-smiley-043

Εχοντας ηδη 1231 μηνυματα σε ενα τεχνικο φορουμ, εχεις κερδισει επαξια τον τιτλο του ψαγμενου χομπιστα!
Δεν εισαι ο μεσος ορος στον οποιο αναφερεται ο Δημητρης...

Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παι

Εχοντας ηδη 1231 μηνυματα σε ενα τεχνικο φορουμ, εχεις κερδισει επαξια τον τιτλο του ψαγμενου χομπιστα!
Δεν εισαι ο μεσος ορος στον οποιο αναφερεται ο Δημητρης...

now you make me blush.....:blush::vroam:

Καλησπέρα παίδες, πολύ ενδιαφέρον το θέμα και απασχολεί την πλειοψηφία των νέων αγοραστών.
Να δώσω και τα δικά μου 50 cents..
Από προσωπική εμπειρία, τεστάροντας αντίστοιχης αξίας AV components και high end stereo η διαφορά είναι ακουστή δυστυχώς. Παρόλαυτα δε σημαίνει οτι όλοι οι AV είναι άχρηστοι για μουσική, απλά αναλόγως του χώρου που έχουμε και των συνοδών θα πάρουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Προσωπικά αποφάσισα να παντρέψω στερεοφωνία και σινεμά ξεκινώντας από το δεύτερο αλλά αγοράζοντας έναν αξιοπρεπή AV , μια και ούτε τα ηχεία μου ούτε και η πηγή μου είναι high end, οπότε στο μέλλον αναβαθμίζοντας ένα ένα τα κομμάτια θα φτάσω να καλύπτω και το πρώτο. Αν με τα ίδια λεφτά είχα πάρει και στερεο και AV ενισχυτή ούτε το ένα θα με κάλυπτε ούτε το άλλο, γιατί ακόμα και τα μπαμ μπουμ μπορούν να ακουστούν "μελωδικά" με καλους ενισχυτές κα ενοχλητικά με άλλους, αφήστε που αγοράζοντας καλύτερα ηχεία ούτε ο στερεο θα με κάλυπτε.. Με περιορισμένο budget όλοι κάνουμε επιλογές. Σαν συμβουλή πάντως θα έλεγα, όσοι έχουν μουσική <40% και σινεμα >60% να πάρουν έναν καλό AV και να χτίσουν στέρεο αργότερα και αντιθέτως <40% σινεμα κ >60% μουσική πρώτα έναν καλό στερεο και να βλέπουν τις ταινίες στερεο, προσθέτοντας έναν εισαγωγικό AV αργότερα.

Να πω και εγώ την γνώμη μου που σας παρακολουθώ καιρό?

Καταρχήν ακούω με AV προς το παρόν σε ηχεία που αξίζουν να παίζουν με high end δικάναλο...

Χωρίς παρεξήγηση προς όλους,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τόσο γιατί όσοι είναι στην AV μεριά επιμένουν ότι παίζουν καλά ή και καλύτερα από ίδιου κόστους δικάναλους,όσο το γιατί η άλλη μεριά επιμένει ότι όλοι οι AV παίζουν ίδια και χάλια.

Συγνώμη αλλά ότι και να κάνουμε οι AV ποτέ ΔΕΝ θα παίξουν ισάξια με έναν δικάναλο στην ίδια τιμή,ακόμα και αν συγκρίνουμε τα entry level μοντέλα εταιριών μεταξύ τους.

Παίζουν μουσική όμως? Φυσικά και παίζουν και δεν είναι όλοι ίδιοι,υπάρχουν διαφόρων κατηγοριών μουσικά μηχανήματα και μηχανήματα με κινηματογραφικό ήχο.

Στην μέση όμως είναι το τι πληρώνεις γιατί δεν μπορείς ανεξαρτήτως κόστους να λες αυτό παίζει και αυτό δεν παίζει.

Οι AV όταν ξέρεις ότι σε μια εξαιρετικά ηλίθια τιμή χώρεσαν 5-7 κανάλια,Decoding διαφόρων format ήχου,εξόδους video και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο,ναι για το τι πληρώνεις και πολύ καλά παίζουν μουσική.

Ακόμα και να πάρει κάποιος 3 ολοκληρομένους δικάναλους στην τιμή ενός καλού δικάναλου,πάλι δεν θα συγκρίνονται.Αυτοί θα παίζουν μουσική?

Για μένα οι AV που δεν παίζουν καθόλου μουσική είναι κάτι entry level "αστεία" που συγκεκριμένα από 700-1000άρικο αλλάζει το πράμα... Ασχέτως εταιρίας αυτά θα τα δικαιολογούσα μόνο αν τα έβγαζαν πρωταπριλιά...

Απ'την άλλη σε περιορισμένο budget τι άλλο να κάνεις?
ΜΗΝ ξεχνάμε όμως και το ότι υπάρχουν και μεταχειρισμένοι αξιόλογοι πολυκάναλοι ενισχυτές της περασμένης δεκαετίας που τους σκοτώνουν για ψίχουλα και δεν έχουν καμιά σχέση με τα αστεία τύπου entry level.

Αν το σύστημα προορίζεται για ακρόαση μουσικής πιο πολύ,φυσικά μπορεί σε τέτοια τιμή να βρεθεί άριστος δικάναλος σε σύγκριση τον πολυκάναλο,και να φτιαχτεί άριστο σύστημα αν τα λεφτά αφιερωθούν σε δυό και μόνο κανάλια.

Χωρίς να αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά,έλα μου όμως που μερικοί και 99% μουσική να ακούνε και 1% ταινίες,πάλι σε 5κάναλο θα τα ρίξουν τα λεφτά,είτε να καταστρέφουν την μουσική με Prologic,είτε γιατί για κάποιον δικό τους λόγο θέλουν πολλά ηχεία,και τους ακούς μετά να μιλάνε λες και οι πολυκάναλοι είναι το παν και δεν υπάρχει το στέρεο,πράμα που και εσφαλμένο οφείλουμε να σεβαστούμε την προσωπική γνώμη του καθενός,χωρίς να πρέπει να συμφωνήσουμε και όλας.

Προσωπικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ακούω την μουσική μου όπως μου αρέσει και μόνο αυτό,ταινίες ακούω και απ'τα ηχεία της TV σε εντάσεις που ίσα να καταλαβαίνω τι λένε,πόσο μάλλον σε καλό στέρεο σύστημα που για μένα είναι υπεραρκετό και για ταινίες (πολυκάναλος ήχος - αδιαφορώ προς το παρόν),και ως τώρα ξέρω ότι ΠΟΤΕ δεν θα έφτιαχνα ένα πολυκάναλο σύστημα γιατί όσο να κάνει πάλι θα είναι μέτριο μπροστά σε ένα δικάναλο ίδιας τιμής,πιάσε από ηχεία και πήγαινε στους ενισχυτές... Τι θα έκανα είναι να έφτιαχνα δεύτερο σύστημα για πολυκάναλο ήχο,αλλά βγαίνω off topic...

Μέχρι όμως να πάρω δικάναλο,μπορώ να πω ότι παίζει εξαιρετικά μουσική ο AV που έχω... Για AV... 1500ρικου 10ετίας που δεν έχει κάτι να ζηλέψει στον ήχο από τους νέους... Γιατί ένας Denon AVR-2105 του 500-600ρικου 5ετίας δεν μου έπαιζε...

Last edited: