nikolouzosr
Senior Member
- 11 September 2008
- 466
Φίλε μου έχω γράψει ξανά την προσωπική μου εμπειρία. Έχοντας κοινά ηχεία, κοινό τελικό και κοινή πηγή και έχοντας 2κάναλο προ (densen B-200) και av σε χρήση προ (pioneer LX72) ίσης αξίας, το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν υπέρ του 2κάναλου κατα πολύ.
Ένα άλλο που πρέπει να σημειωθεί γιατί το διάβασα πιο πάνω από κάποιον που έλεγε ότι η ποιότητα της μουσικής στις ταινίες δεν είναι σημαντική είναι λάθος, δυστυχώς η τεχνολογία κάνει μεγάλα βήματα μπροστά και όλοι μας εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε υπέροχο οπτικοακουστικό υλικό από μουσικοχορευτικά, συναυλίες, βιντεοκλίπ που ο συνδυασμός ποιότητας εικόνας και ήχου σε καθηλώνει :music-smiley-006:
Το καταλαβαινω αλλωστε ο Densen ειναι σπουδαιο μηχανακι,η απορια μου ομως ειναι πανω στο thx,o κ.Τσακιρης μας ειπε οτι ενα συστημα 2.1 thx με av thx δεν εχει να ζηλεψει τιποτα σε μουσικοτητα απ ενα συστημα δικαναλου+ηχειων.Με λιγα λογια πανω στο συστημα σου λχ η αναλογη συγκριση θα ηταν να βαλουμε τον densen να παιξει με τα ηχεια σου κ υστερα τον lx73 με ηχεια αναλογης αξιας-ποιοτητας αλλα πιστοποιημενα κατα thx συν υπογουφερ thx, σεταρισμενα απο ειδικο κ τα δυο συστηματα.Αμφιβαλω βεβαια οτι μπορει να συναγωνιστει τον densen,η προδιαγραφη thx ειναι φτιαγμενη για να προσομοιωσει την ακουστικη ενος σινεμα σπιτι μας κ οχι την ακουστικη μιας αιθουσας συναυλιων,απ την αλλη οπως ευστοχα ειπε ενας φιλος πιστευω ακραδαντα οτι αν δεν ακους σωστα τις ταινιες δεν θα ακους κ σωστα μουσικη...μυλος
Παντως Βασιλη, θεωρω το πιο δυνατο σημειο των pioneer τους ICE ψηφιακους τελικους που εχουν, τους οποιους εσυ δεν αξιοποιησες λογω του dedicated τελικου σου.
Δλδ, ή τα προενισχυτικα του densen ειναι καλυτερα απο του LX72 ή ματσαρουν καλυτερα με τον τελικο σου.
K αλλη μια απορια μου ,γιατι οι δικαναλοι στην πλειοψηφια τους δεν χρησιμοποιουν καναλι .1,απ τα λιγα που ξερω λιγα ηχεια μπορουν να αποδωσουν σωστα τις χαμηλες συχνοτητες τα οποια προφανως θα ειναι υπερογκα κ πανακριβα,ειναι αμελητεα η σωστη αποδοση των χαμηλων στη μουσικη ,δεν νομιζω.
......επισης δεν ειναι κατευθυντικο δηλαδη δεν μπορουμε να αντιληφθουμε που βρισκεται η πηγη στις πολυ χαμηλες.
μ αυτη ειναι η φυση αυτων των συχνοτητων αν ησουν σε μια συναυλια κ κατα μαγικο τροπο τα ντραμς εβγαζαν μονο αυτες τις συχνοτητες,δεν θα καταλαβαινες απο ερχονται,κ στο συστημα 2.1 ειναι σαν να μην υπαρχει 3ηχειο απο πλευρας ακουστικης, βεβαια υπαρχει θεμα με το ματσαρισμα κ την σωστη τοποθετηση του υπογουφερ.
Δεν ειπα οτι αδικεις τον Pioneer, απλα αναρωτιέμαι μηπως θα επαιζε καλυτερα μονος του λογω καλυτερου ματσαρισματος με τα ψηφιακα τελικα σταδια της μαμας του (τα οποια εχουν μπολικη ισχυ).
Σιγουρα βεβαια τα μηχανακια σου ειναι κορυφαια!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.