Το είδα χθές το βράδυ στο ODEON Plateia στην Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη στο 3Δ.
Η ταινία εντυπωσιακή. Προσωπικά χάθηκα στον κόσμο της. Τέτοιες ταινίες είναι η χαρά του κινηματογράφου για μένα.

Το 3Δ τώρα της αίθουσας με άφησε λίγο ανικανοποίητο όμως. Η οθόνη ήταν πολύ μικρή και τα γυαλία λίγο στενά και με πόνεσαν απο ένα σημείο και μετά. Τα καθίσματα επίσης λίγο στενά με λίγο χώρο μπροστά για τα πόδια. Γενικά λίγο στριμόκωλα. Δεν σου επιτρέπει να την απολαύσεις όπως θες. Προτείνω τα Village Cosmos καλύτερα.

ΕΔΙΤ : Βλέπω και στα Κόσμος δεν ήταν και πολύ καλά ε?

Έχω κλείσει για αύριο στην Vmax στο Φάληρο. Μάθαμε τελικά αν έχει προβολέα 4K?

Μου φαίνετε περίεργο να υπάρχει σε αυτό το thread μια τάση προς το Dolby3D και στο link του www.fullhd.gr να γράφουν ακριβώς το αντίθετο! Τι παίζει;

Τι εννοεί ο τύπος που γράφει το κείμενο ότι θα κυκλοφορίσει σε 3D Blu-ray Disc? Να το δούμε που? Εκτός και αν εννοεί όχι με την τεχνολογία που θα παιχτεί στον κινηματογράφο αλλά με χρωματιστά γυαλιά.

μόλις γύρισα απο το Cinepolis στην Γλυφάδα, το είδαμε στην Αιθ.1 με γυαλιά που γράφανε πάνω Dolby3d.

Πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτο...
Να το πώ αλλιως? Δύσκολα να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον ταινία 2D..

cameronavataraspectratioscompimg.jpg

Μολις γυρισα από την πλατειά odeon και την προβολή του Avatar…
Για την ταινια θα γραψω αργοτερα…
Αυτό που μoυ προξένησε απορία είναι πως το καδρο σε 3d ηταν σε 2:35 πραγμα που με μπερδεψε καθως γνωριζα ότι η ταινια είναι κινηματογραφημένη σε καδρο 1:78…
Τελικα όμως κόπηκε και μια 3d version σε πιο μακρόστενο καδρο ενώ το αρχικο θα το χαρουν μονο οσοι μένουν κοντα σε imax 3D κινηματογράφους ( δηλαδή όχι οι κάτοικοι αυτης της χωρας)..
Επίσης σχετικα με το ερώτημα αν υπαρχει αιθουσα στην χωρα μας με προβολεα 4Κ θα ελεγα προς το παρον να μην μας απασχολεί αυτό γιατι η 3d version του avatar είναι 2Κ

http://www.aintitcool.com/node/41244

Απλα απιστευτη η ταινια!!!!
Ισως απο της καλυτερες που εχω δει!!!
Μπηκα στον κοσμο της!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!

στο www.fullhd.gr δεν τα λέει και σωστά. λέει ότι οι υπότιτλοι είναι σε 2D αλλά ήταν σε 3D, αν δεν φόραγες τα γυαλιά τούς έβλεπες διπλούς. είναι αναξιόπιστο το άρθρο τούς.

Και οι δικές μου εντυπώσεις

Α. Η ταινία (σενάριο & σκηνοθεσία)

Το σενάριο, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, διαθέτει μεν κάποιες πρωτοτυπίες, αλλά δεν είναι το μοναδικό του είδους. Βέβαια, γίνεται πολύ επίκαιρο σήμερα και αυτό είναι που το ανεβάζει σημαντικά. Φυσικά, η πλοκή του, οι αναφορές σε ένα μελλοντικό επιστημονικό επίτευγμα (αναφέρομαι βέβαια στο "δανεισμό" της σκέψης και της συνείδησης από ένα ανθρώπινο ον σε ένα άλλο λογικό ον - ανθρώπινο ή μη, δεν έχει σημασία), η παραμυθένια παρουσίαση ενός κόσμου που δεν υπακούει εξ ολοκλήρου στους νόμους της βαρύτητας κλπ. είναι πολύ σημαντικά στοιχεία του σεναρίου, που το καθιστούν αξιοπρόσεκτο και σημαντικό.

Το ζήτημα είναι ότι αυτό το σενάριο το διαχειρίστηκε ένας εξαίρετος σκηνοθέτης, ένας μάγος του είδους και το ανέβασε σε δυσθεώρατα ύψη. Τούτου λεχθέντος, αντιλαμβάνεστε την γνώμη μου για την σκηνοθεσία.

Θα συμφωνήσω με τους κριτικούς επ' αυτού, λοιπόν: 9-9.5 στα 10!

Β. Τα εφέ

Δεν έχω να πω πολλά, ένα μόνο: εισάγουν νέα ήθη και έθιμα στα κινηματογραφικά πρότυπα, άρα δεν υπάρχει σύγκριση με τίποτα προηγούμενο. Κι όπως είπαν κι άλλοι, αξίζει να δει την ταινία κάποιος ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γι αυτά. Τόσο για τα οπτικά όσο ΚΑΙ για τα ακουστικά.

Γ. Η παρουσίαση σε 3D

Εδώ είναι που η ταινία χάνει. Το 3D είναι εντυπωσιακό σαν τεχνολογία και ασφαλώς ξεκινάει μια νέα εποχή στον κινηματογράφο, αλλά ακόμα είναι στα σπάργανα. Το είδα στην αίθουσα 6 της Odeon Συγγρού, με Dolby 3D. Αν το συγκρίνω με το Real 3D των Village, στα οποία έχω δει μόνο το "Ταξίδι στο κέντρο της Γης", θα έλεγα ότι είναι σαφώς πιο βελτιωμένο. Αλλά απέχει πολύ από το να μας δώσει την ζωντάνια των χρωμάτων και το φως μιας σύγχρονης, πραγματικά καλής τεχνικά ταινίας. Νομίζω ότι η λύση με τα γιαλιά είναι απλά ένας συμβιβασμός, μιας και η σημερινή τεχνολογία δεν έχει κάτι καλύτερο να προσφέρει. Μετά από αυτό, θα έλεγα πως για κάποιον που θέλει να εξάγει πλήρη συμπεράσματα για την ταινία, καλό θα ήταν να την έβλεπε και σε απλή προβολή.
-

Χθες το ειδαμε μαζι με τη κοπελα μου στην αιθουσα 8 στο Village Ρεντη. Σχετικα με το θεμα "σκοτεινης προβολης" που διαβασα για τα Village, μπορω να πω οτι δεν υπηρχε κατι τετοιο. Το μονο μειον της βραδιας, θα ελεγα οτι ηταν η συμπεριφορα των υπαλληλων και ειναι η τελευταια φορα που πηγαινω στα συγκεκριμενα Village.

Οσο για τα γυαλια, δεν ηταν καθολου στενα και ηταν σφραγισμενα οταν μας τα εδωσαν. Διαβασα σε καποια προηγουμενο οτι στα ζητουν πισω κατα την εξοδο απο την αιθουσα. Αυτο δεν ισχυει παιδια, κανεις δεν ζητησε τιποτα.

Για τη ταινια οτι και να σας πω ειναι λιγο. Δεν μπορω να το περιγραψω. Απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις μιλαμε. Θα μεινετε με το στομα ανοικτο. Οσοι θα πανε να το δουνε, προτεινω να το δειτε μονο σε 3D.

Στο RealD (Village) τα γυαλια ειναι μιας χρησης και στα χαριζουν. Στo Dolby3D (odeon) τα γυαλια ειναι ακριβα (πραγματικο γυαλι) και τα επιστρεφεις στο τελος.

Xτες βραδυ ειδα την ταινια στο κοσμοπολις μαρουσι αιθουσα 11 dolby 3D.Με μια λεξη ΜΑΓΕΙΑ.Εχουν ειπωθει πολλα για το project του Cameron απο πολλους αλλα αν δεν το δεις δεν μπορεις να καταλαβεις το μεγεθος του ενχειρηματος.Ακομα και οι ηθοποιοι δεν ειχαν ερθει σε επαφη με την συγκεκριμενη τεχνολογια μεχρι τις επισημες προβολες!Προσωπικα εχω παρακολουθησει 6 προβολες 3D απο το 90" μεχρι σημερα και πιστευω οτι τεχνικα στο συγκεκριμενο film εχουν κανει αλματα .Ειναι λοιπον η αρχη του να απολαυσουμε τις 3D προβολες στους κινηματογραφους γιατι στα σπιτια μας θα αργησουμε πολυ να το κανουμε.Το story τωρα μου αρεσε αρκετα ειχε βεβαια και πολλα κοινα με το "χορευοντες με τους λυκους" λιγο "αποκαλυπτο" .Ακομα εχει αναφορες σε περιβαντολλογικα θεματα πιο επικαιρα απο ποτε.

ειδικά η πρώτη σκηνή που ξυπνάνε οι στρατιώτες απο τον λήθαργο μέσα σε ένα διαστημόπλοιο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ, μου θύμησε σκηνές Star Wars όταν ήταν μέσα στο Death Star.

χμμμ όλους για Dolby3D σας βλέπω και δεν διαβάζω πολλά σχόλια για RealD

ψάχνοντας το θέμα έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο το οποίο και δεν το είδα να καταλήγει ξεκάθαρα ως προς την υπεροχή κάποιου συστήματος.

Στην τελική η εμπειρία του εκάστοτε θεατή μπορεί να διαφοροποιηθεί από την αίθουσα, από την θέση του στην αίθουσα, ακόμα και από τον ίδιο τον θεατή!

Συνοψίζοντας δηλαδή, περνάμε από το πρώτο βήμα των IMAX τα οποία υπερτερούσαν μεν στο "wow" feature του 3D έξω από την οθόνη -με μείον την κουραστική θέαση, σε μια πιο ευρεία (όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί) εμπειρία για το κοινό.

Τρύπες στο νερό δηλαδή και πάμε και τους τα σκάμε για την παρακολούθηση των demο που παίζουν με το μυαλό μας.

Super :)

ειδικά η πρώτη σκηνή που ξυπνάνε οι στρατιώτες απο τον λήθαργο μέσα σε ένα διαστημόπλοιο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ, μου θύμησε σκηνές Star Wars όταν ήταν μέσα στο Death Star.

Χωρίς να έχω δει το Avatar ακόμα, αυτό που γράφεις μου θυμίζει την αρχική σκηνή του Alien (μην ξεχνάμε ότι ο εν λόγω σκηνοθέτης έχει γυρίσει τη συνέχειά του).

χμμμ όλους για Dolby3D σας βλέπω και δεν διαβάζω πολλά σχόλια για RealD

ψάχνοντας το θέμα έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο το οποίο και δεν το είδα να καταλήγει ξεκάθαρα ως προς την υπεροχή κάποιου συστήματος.

Στην τελική η εμπειρία του εκάστοτε θεατή μπορεί να διαφοροποιηθεί από την αίθουσα, από την θέση του στην αίθουσα, ακόμα και από τον ίδιο τον θεατή!

Συνοψίζοντας δηλαδή, περνάμε από το πρώτο βήμα των IMAX τα οποία υπερτερούσαν μεν στο "wow" feature του 3D έξω από την οθόνη -με μείον την κουραστική θέαση, σε μια πιο ευρεία (όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί) εμπειρία για το κοινό.

Τρύπες στο νερό δηλαδή και πάμε και τους τα σκάμε για την παρακολούθηση των demο που παίζουν με το μυαλό μας.

Super :)

Το προβλημα δεν ειναι το RealD αλλα το πως εχει εφαρμοστει στους Ελληνικους κινηματογραφους. Αληθεια το ειδε κανεις σε RealD? Aν ναι, προσεξατε να ειναι η οθονη ασημενιου χρωματος; Διοτι για να αποδωθει σωστα χρειαζεται ειδικη οθονη και εχω τις αμφιβολιες μου αν εβαλαν τετοιες οθονες στα village μονο και μονο για τις 3D ταινιες ..
Τωρα περι των "τρυπων στο νερο" πραγματικα θελω να δω αν θα πιστευεις το ιδιο αφου δεις την ταινια.. ;)

Παρακολουθώ τα σχόλιά για να δω που βρίσκεται ο μέσος όρος ως προς τις εντυπώσεις. Πάντως εμένα μου φαίνεται πως εκτός από τεχνολογικό πρόκειται και για θαύμα του μάρκετινγκ. Εκτός από καινοτομία για το πως να γυριστεί μια ταινία, δείχνει το δρόμο και για το πως πρέπει να πλασάρεται στο κοινό!
Νομίζω πως μακροχρόνια το ενδιαφέρον του κοινού θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του πρόσκαιρου σάλου και της βροντοφωναχτής ομοφωνίας σινεκριτικών, που άλλες φορές περνάνε από χίλια κόσκινα και προβληματισμούς μεγάλες δημιουργίες. Παρ' όλα αυτά ελπίζω να έχει τέτοια εισπρακτική επιτυχία που να ωθήσει στο να γυριστούν περισσότερες 3d ταινίες και να προβληθούν και με καλύτερα τεχνικά μέσα και στην Ελλάδα. Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να δούμε ταινίες που θα εκμεταλλευόταν το 3d με ασυνήθιστες οπτικές γωνίες και άλλες καινοτομίες. π.χ. πως θα ήταν σε 3d μια ταινία όπως "Στο μυαλό του Μάλκοβιτς" όπου κάποια πλάνα ήταν πρώτου προσώπου, σαν να έβλεπες με τα μάτια του πρωταγωνιστή;
Όσο εντυπωσιακό και να ήταν το Avatar δεν έκανε τέτοιες υπερβάσεις.. φανταστείτε να βλέπαμε το εξωγήινο δάσος με τα μάτια ενός Τορούκ Μάκτο... αυτό θα ήταν πραγματικά επαναστατική εμπειρία :)

Για σωστή θέαση 3D, ισχύει ότι πρέπει να καθόμαστε στις μπροστινές θέσεις, δηλ. πολύ κοντά;
Ισχύει και για τα 2 συστήματα 3D;

Odeon, Αιθ. 11, 7η σειρα:

Η ταινία: Τιποτα το σπουδαιο. Μια συμπαθητικη περιπετεια (και καλα με ´´νοηματα´´κλπ κλπ - τα εχουμε ξανασερβιριστει ν φορες αυτα). Οτι περιμενα δλδ.

Τεχνικα: Άψογη.

Τι ελλειπε; Αυτο που μου περνουσε απ το μυαλο στις εντυπωσιακες στιγμες της μαχης τα λεει ολα: ´´Μακαρι να ειχε γυριστει ετσι το LOTR...''

Το 3D (οπως το ειδα παντα - στο μελλον, με τα laser πχ, λογικα θα ειναι αλλιως τα πραγματα): Πολυ καλο αλλα δεν το θεωρω και καμια επανασταση. Καταρχην εχει νοημα νομιζω μονο για περιπετειες. Σε ´normal'' καταστασεις (πχ ακόμα και πολλες σκηνες στο Avatar) οχι μονο δεν δινει κατι αλλα σε αποσπα (λογω ελλειψης τεχνικης τελειοτητας).

Γενικα, όπως παντα: Στο τελος αυτο που σε αγγιζει ειναι η ταινια σαν περιεχομενο και οχι σαν παρουσιαση.

Γενικα: Μια εντυπωσιακή εμπειρια αλλα σε καμια περιπτωση ισαξια με μια κορυφαια ταινια.

Η 11 ειναι νομιζω πιο μεγαλη και απ οτι μου ειπε και η παρεα (που εχει λειωσει την 9) η 11 εχει και πολυ καλυτερο ηχο.