Απάντηση: Re: Avatar

Δεν αντιλέγω, απλα εσυ μιλάς για την ΙΔΑΝΙΚΗ ταινια, που να έχει τα πάντα, σενάριο, πλοκή, εφε και 1002 ακομα πραγματα. Εγω το μονο που λεω ειναι οτι δεν ειναι κατακριτέο να προωθείται κατι τοσο πρωτοποριακό ισα ισα, μας δειχνει τις νεες δυνατότητες της τεχνολογιας και ποσο πιο ομορφος/εντυπωσιακος μπορει να γίνει ο τρόπος διασκέδασης μας!
Βρε κι εγώ μαζί σου . Είμαι κι εγώ fun της τεχνολογίας και θαμαι απ τους πρώτους που θα υιοθετήσουν 3D προβολικό στο σπίτι τους , άντε δεύτερος μετά τον Τάκη αλλά με στεναχωρεί που αυτή τη βδομάδα παίζεται και το Soul Kitchen και δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά εδώ μέσα αλλά και γενικότερα σε αντίθεση με το avatar που έχει φτάσει τις 20 σελίδες -bye-

Το πρόβλημα απλώς είναι Τάκη ότι με την έλευση του 3D φοβάμαι ότι θα πολλαπλασιαστούν δραματικά τα σκουπίδια που μας σερβίρονται και θα μειωθούν αντίστοιχα οι, ήδη ελάχιστες, καλές ταινίες.

Απάντηση: Re: Avatar

Το πρόβλημα απλώς είναι Τάκη ότι με την έλευση του 3D φοβάμαι ότι θα πολλαπλασιαστούν δραματικά τα σκουπίδια που μας σερβίρονται και θα μειωθούν αντίστοιχα οι, ήδη ελάχιστες, καλές ταινίες.

Δεν πιστευω οτι θα παιξει τετοιο σεναριο διοτι η παραγωγη 3D ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ακριβη, οποτε θα μιλαμε για μεγαλου budget ταινιες, ασχετως ποσο καλες ή οχι θα ειναι..
Απο την αλλη, αυτο δεν εμποδιζει την αναπτυξη των indie παραγωγων οι οποιες λογω την ψηφιακης τεχνολογιας, εχουν ριξει τρελα τα κοστη τους και θα συνεχιζουν να τα ριχνουν μολις ολη η αλυσιδα γινει ψηφιακη..
Δεν λεω οτι δεν θα δουμε σκουπιδια στο μελλον.. Απλα θα διατηρηθει η αναλογια τους στα σημερινα επιπεδα..

Re: Απάντηση: Re: Avatar

Δεν πιστευω οτι θα παιξει τετοιο σεναριο διοτι η παραγωγη 3D ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ακριβη, οποτε θα μιλαμε για μεγαλου budget ταινιες, ασχετως ποσο καλες ή οχι θα ειναι..
Μια χαρα σκουπιδι μπορεί να είναι μία μεγαλου μπάτζετ ταινία.

Και αυτό γιατι, όπως λες κι εσυ, μία τέτοια ταινία μπορεί να μην είναι καλή.

Το σκουπίδι ή μη ορίζεται προφανως από το καλό ή το κακό και όχι από το μπατζετ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Avatar

Μια χαρα σκουπιδι μπορεί να είναι μία μεγαλου μπάτζετ ταινία.

Και αυτό γιατι, όπως λες κι εσυ, μία τέτοια ταινία μπορεί να μην είναι καλή.

Το σκουπίδι ή μη ορίζεται προφανως από το καλό ή το κακό και όχι από το μπατζετ.

Ναι ρε παιδι μου, αλλα ειμαι περισσοτερο αισιοδοξος απο εσενα οτι δεν θα ξοδεψουν ενα σκασμο λεφτα για σκουπιδια τα οποια μπορει να μην φερουν τα λεφτα τους πισω. Ας ελπισουμε να εχω δικιο! :D

Μακάρι αλλά το κριτηριο του μη σκουπιδιου δεν ειναι ότι θα φερει τα λεφτα του πίσω....

Σωστα, απλα αν μια ταινια ειναι μεγαλη μπαρουφα, ο κοσμος συνηθως την τιμωρει στο box office (μεγαλη εξαιρεση το τελευταιο Transformers).
Τεσπα, ας ξαναγυρισουμε στην κουβεντα για το Avatar.

Το οτι γυριστηκε μια ταινια σε 3d , δε σημαινει οτι θα γινει και κανονας.
Ορισμενα ειδη ταινιων μπορουν να γυριστουν σε 3d, αλλα δε πιστευω ολα , αλλα οσο το κοστος θα μειωνεται γιατι να μη δοκιμαστει?
Ο κριτης και ο καταναλωτης ειμαστε εμεις. Εμεις θα αποφασισουμε αν θα προχωρησει ή θα βαλτωσει.
Ο κινηματογραφος ειναι τεχνη πρωτιστως αλλα και ψυχαγωγια και εδω το hollywood βρηκε το τροπο παλι να μας τα τσιμπησει.
Kαποτε γυριστηκαν ταινιες dolby surround , και μετα dd και μετα dts , και υστερα μας τις πασαραν σε dvd και τωρα σε hd , και αυριο σε 3d για μεθαυριο δε ξερω ... , επειδη καποιοι πειτε το οραμα , πειτε το κερδος επενδυσαν σε αυτα , γιατι κινηματογραφος και τεχνολογια πρεπει να συμβαδιζουν.
Αλλα τωρα , ολοι εχουμε ο καθενας στο σπιτι μας το fullhd 7.1 συστημα μας και εχουμε φερει το κινηματογραφο 2 βηματα απο το κρεβατι μας . Παιρνουμε την ultra portable fullhd camera με τα 10mp φωτογραφικη να τραβαμε τις διακοπες μας και τα πιτσιρικια μας ψηφιακα οταν καποτε ειχαμε τις φωτογραφιες στιβαγμενες σε αλμπουμ και κουτια παπουτσιων.

Τελος παντων αυτα
Α ! και το θεωρω ιεροσυλια σε ενα forum που ασχολειται με την τεχνολογια να λεμε τετοια λογια (πλακα κανω μη βαρατε)

Μηπως να μην πας mall πολυ χαλι η προβολη ταινιων εκει.... μαρουσι κοσμοπολις κορυφη...

Πόσο δίκιο είχες. Η ποιότητα φανταστική, καμία σχέση με τα village.

Η ταινία μοναδική, δε χάνεται με τίποτα. Είναι και super οικολογική (σεβασμός στη ζωή και στη φύση) με ολίγο καυτηριασμό του σύγχρονου τρόπου "παραγωγής" πολέμων, πολύ του γούστου μου...

Πήγα στο cosmopolis και το είδα σε dolby 3d, διάλεξα την αίθουσα 11 απο την 9 γιατί έχει πιο μεγάλη οθόνη. Όλα μια χαρά, χρώματα, φωτεινότητα, ήχος και το έργο φανταστικό. Η εικόνα έπιανε όλη την οθόνη, όταν είχα πάει στο mall και είδα το ice age σε real d είχε και μαύρο πάνω / κάτω.

Καλημέρα..

τόδα χθες....

στα Village στον Ρέντη..

ό,τι και να πω είναι λίγο..απίστευτη αίσθηση..και πρωτόγνωρη εμπειρία εικόνας για μένα!!!

Ναι, εχει δικιο οι υποτιτλοι ειναι πραγματικα πολυ ενοχλητικοι γιατι τραβουν την προσοχη του ματιου. Ευτυχως στις πιο καλες σκηνες της ταινιας δεν υπαρχουν διαλογοι. Κ εγω οταν εβλεπα την ταινια σκεφτομουν οτι θα επρεπε να εχουν καποιες προβολες χωρις υποτιτλισμο. Αλλα με προβληματισε κ αυτο που ειπε για το dolby 3d. Ειναι πραγματι χειροτερο απο το real d?

Ειδα την ταινια χτες στην αιθουσα 5 στα villagecosmos Θεσσαλονικη. Απιθανη ταινια την καταευχαριστηθηκα.
Μελανο σημειο το οτι η ταινια δεν επιανε ολο το μεγεθος της οθονης αφηνοντας στο κατω μερος της μια πολυ παχια μαυρη μπαρα.
Με βαλατε λιγο στην πριζα μιας και η συγκεκρινεμη αιθουσα ειναι REAL D οποτε βρηκα αφορμη να την ξαναδω σε DOLBY 3D.
Αληθεια εχουμε DOLBY 3D αιθουσα στη Θεσσαλονικη?
Μηπως κατα STER μερια η μηπως Assos στο κεντρο?
Νικος