Απάντηση: Re: Avatar

Είναι προφανές ότι το Avatar θα περάσει ΧΑΛΑΡΑ τον Τιτανικό καθώς και τα 2 δις δολάρια. Οι εισπράξεις που έχει κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ρεκόρ χωρίς μάλιστα να έχει κάνει έναρξη σε ΟΛΕΣ τις χώρες.

Συμφωνώ με το ρεπορτάζ ότι πάει για 4 δις και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σύγκριση με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη ταινία σε εισιτήρια.

Η ταινία απλά έχει τέτοιο "wow effect" που απλά ΣΑΡΩΝΕΙ.

Δεν έχει το καλύτερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε τις καλύτερες ερμηνείες. Το όλο πακέτο όμως είναι ότι εντυπωσιακότερο έχει προβληθεί μέχρι σήμερα.

Αυτό και μόνο, δείχνει οτι ο πήχης της ποιότητας έχει πέσει πολύ! το οποίο έχουν πιάση οι δημιουργοί ταινιών και το προσφέρουν αφειδώς στο κοινό ή σε όποιον τέλος πάντων λαχταρά για τέτοιες ταινίες! τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ μπορεί να τον ξεπεράσει, αλλά μόνο στα εισητήρια! πουθενά αλλού!
Μια ταινία που δεν έχει σενάριο, αλλά ούτε και ερμηνείες, δεν θα πάω ποτέ να την πληρώσω!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Η παράγραφος που δεν κάνεις quote, εξηγεί πιστεύω αυτό που θεωρείς υπερβολικό. Καλό είναι να μην απομονώνουμε πράγματα, που αλλοιώνουν το συνολικό νόημα.
Επί της ουσίας, γιατί να υπάρχει παντού κρυστάλλινη απεικόνιση? Πάρε παράδειγμα την όραση σου, εστίασε σε κάτι που να έχει απόσταση από εσένα π.χ. 2-3 μέτρα, το background που βρίσκεται στα 30 - 100 - 500 μέτρα έχει κρυστάλλινη ευκρίνεια? Από την στιγμή που και στην ταινία υπήρχε βάθος, αν όλα ήταν κρυστάλλινα -για μένα- θα ήταν λάθος.

Ακριβως αυτο ηθελα να τονισω.Αν αυτη α απομονωση αλλοιωσε κατα καποιο τροπο το νοημα δεν ηταν ηθελημενο και ζηταω συγγνωμη για την οποια παρεξηγηση.

Βασικα εδω ειναι η μεγαλη διαφορα μας.Αν εχεις παρατηρησει σε καποια demo HD οτι ειναι ειτε στο background ειτε στο foreground ειναι απολυτα εστιασμενα και πεντακαθαρα.Αυτο βγαζει -τουλαχιστον για μενα-μια πολυ ωραια τρισδιαστατη αισθηση.

Και ναι παντα σιχαινομουν τις φωτο που το κυριως θεμα ειναι in focus και το background blurred.

Αλλα ειπαμε καθενας εχει τα γουστα του και αυτο βεβαιως ειναι απολυτως σεβαστο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Η παράγραφος που δεν κάνεις quote, εξηγεί πιστεύω αυτό που θεωρείς υπερβολικό. Καλό είναι να μην απομονώνουμε πράγματα, που αλλοιώνουν το συνολικό νόημα.
Επί της ουσίας, γιατί να υπάρχει παντού κρυστάλλινη απεικόνιση? Πάρε παράδειγμα την όραση σου, εστίασε σε κάτι που να έχει απόσταση από εσένα π.χ. 2-3 μέτρα, το background που βρίσκεται στα 30 - 100 - 500 μέτρα έχει κρυστάλλινη ευκρίνεια? Από την στιγμή που και στην ταινία υπήρχε βάθος, αν όλα ήταν κρυστάλλινα -για μένα- θα ήταν λάθος.

Kρυστάλλινη απεικόνιση να υπαρχει παντου γιατι ετσι μας ειπαν οτι πρεπει για να μας πουλησουν BLURAY & HDDVD και εμεις τρεξαμε (οπως παντα!) αρα δεν φταιμε εμεις που τωρα το αναζηταμε.
Οσο για το 3d και για το κυμα ενθουσιασμου που εχει ξεσηκωσει η σωστη βαση για συζητηση ειναι νομιζω το αν αυτο ακριβως που ειδαμε στην ταινια μας επεισε οτι ειναι αρκετο και ετοιμο για να αντικαταστησει τα παντα οπως τωρα τα ξερουμε.Εμενα προσωπικα οχι.Υπεροχο, διαφορετικο κλπ αλλα αν καποιος μου ελεγε οτι απο εδω και περα θα βλεπω μονο ετσι δεν θα ημουν χαρουμενος γιατι η τεχνολογια δεν ειναι ετοιμη, ενω αν καποιος μου ελεγε οτι απο εδω και περα ολα θα ηταν σε 1080p θα εκανα τουμπες.Για μενα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν το αντιλαμβανομαστε ολοι το ιδιο.Παντως σιγουρα θα ξαναπαω για να δω το Avatar 2 αν υπαρξει!
:grinning-smiley-043

Λοιπόν, είδα κι εγώ το Avatar. Οδηγήθηκα στην ταινία, υποκύπτοντας στο κλίμα θαυμασμού που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη χρήση state of the art τεχνολογίας και εφέ που ενσωματώνει.
Ήξερα βέβαια, πως αυτού του είδους ο κινηματογράφος δεν μπορεί να με συγκινήσει. Δεν είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση το εργαλείο που θα με κάνει να παρασυρθώ και να ταξιδέψω. Συνόδευα στην ταινία την 11χρονη κόρη μου, περισσότερο εξοικειωμένη από μένα σε ταινίες 3D, η οποία την ευχαριστήθηκε, αν και σάστισε λίγο με όσα διαδραματίστηκαν και ζαλίστηκε από τα γυαλιά ! (… ίσως να έφταιγε και η θέση μας στα πλαϊνά της 5ης σειράς της αίθουσας 2 στο Mall).

Αργότερα μου είπε: "κάπως σαν την Ποκαχόντας δεν ήταν;"

...από μικρό κι από τρελό....!!!

Σίγουρα, η τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει τις επιλογές του σκηνοθέτη. Αρκεί να μην υποκαθιστά όλα τα υπόλοιπα…

Γιατί, είχε ο Τιτανικός σενάριο; Υπήρχε σασπένς για το τι θα γίνει στο τέλος; ;)

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά η γυναίκα μου το έχει δει 22 φορές μέχρι τώρα, τις 14 από αυτές σε cinema και μάλλον πιστεύω πως μπορεί στην 23ή φορά να μη βυθιστεί. (της το έχω πει μήπως και την πείσω να το δει άλλη μια ακόμα) :flipout: :flipout: :flipout:

Πήγα και εγώ να το δω στα Village cinema του Βόλου αφού στη Λάρισα δεν αξιωθήκαμε να το δούμε σε 3Δ. Λοιπόν, σαν ταινία δεν είναι τίποτα συγκλονιστικό, έχουμε δει καλύτερες υποθέσεις και ερμηνείες (και χειρότερες, πολύ χειρότερες). Η υπόθεση θυμίζει σε πολλά σημεία Ποκαχόντας και Χορεύοντας με τους Λύκους, αλλά η γενική αίσθηση που αποκόμισα ήταν ότι ο Κάμερον ξανασκέφτηκε το Aliens. Ακόμα και το σχέδιο των Gunships
καθώς και η τελική μονομαχία μεταξύ του πρωταγωνιστή και της "Στολής-Ρομπότ" εκεί παραπέμπουν.

Τα οικολογικά και πολιτικά μηνύματα δεν είναι άλλοθι, νομίζω ότι ο Κάμερον πιστεύει ότι λέει, άσχετα αν το λέει λίγο χοντροκομμένα και για αυτό δίνει την εντύπωση ότι τα μηνύματα λειτουργούν σαν πρόσχημα. Άλλωστε αν ήθελε να κάνει μια προπαγανδιστική αμερικανιά κανείς δεν τον εμπόδιζε, η άθλια προπαγανδιστική πολεμοκαπηλεία του Transfomers δεν το εμπόδισε να γίνει τεράστια επιτυχία.

Στο τεχνικό μέρος τώρα. Μιλάμε για μιά συγκλονιστική εμπειρία. Η 3Δ αληθοφάνεια είναι εκπληκτική, ο κόσμος που δημιούργησε ο Κάμερον είναι απίστευτης ομορφιάς (αγαπημένο μου μοτίβο τα αιωρούμενα βουνά). Το περίεργο περπάτημα των ιθαγενών είναι πιθανότατα πρόθεση του σκηνοθέτη: είναι λογικό εξωγήινα όντα να κινούνται διαφορετικά από τους ανθρώπους. Συγκρίνετέ το με την κίνηση των στολών-ρομπότ, η οποία είναι πολύ "ανθρωπόμορφη". Συνολικά θα έλεγα ότι ήταν μιά αξέχαστη ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Προσοχή, όχι ταινία. Σαν ταινία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά είναι μιά εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανένας στο σινεμά.

Η υπόθεση θυμίζει σε πολλά σημεία Ποκαχόντας και Χορεύοντας με τους Λύκους, αλλά η γενική αίσθηση που αποκόμισα ήταν ότι ο Κάμερον ξανασκέφτηκε το Aliens.

Για την υπόθεση... όποιος είδε πρόσφατα το (Battle for) Terra, είναι λες και είδε δύο φορές το ίδιο έργο (εννοώ σαν υπόθεση).

Πόσοι από εσάς που συγκλονιστήκατε με το 3D έχετε ξαναδεί στο παρελθόν σοβαρές 3d παραγωγές και ιδανικά σε IMAX?

Και στο τέλος - τέλος, όταν ΟΛΕΣ οι ταινίες βγαίνουν σε 3d, όπως όλες έγιναν ομιλούσες και μετά έγχρωμες, τί είναι αυτό που μένει; Μήπως κάνουμε λίγο σαν ιθαγενείς που ανταλάσσουν μαργαριτάρια με καθρεφτάκια;

Την ειδα και γω στην 9 στο κοσμοπολις
Σαν ταινια δεν υπηρχε περιπτωση αν δεν ηταν 3d να αντεξω να την δω ολοκληρη
Πολυ μετρια,αλλα ο κοσμος του Καμερον ονειρικος!
Παρολο που καθησα 5 σειρα δεν με κουρασε καθολου ουτε ζαλιστηκα
Αυτα που με ενοχλησαν λιγο:
1)ελαφρως 'ξεπλυμενα χρωματα' φανταζομαι λογω των γυαλιων
2)και τα προβληματα στην κινηση ειδικα σε γρηγορες σκηνες

βεβαια δεν εχω και μετρο συγκρισης για 3d μια και οι τελ.ταινιες 3d που ειχα δει ηταν μια στην disneyland και στην ελλαδα τα σαγονια του καρχαρια και το παρασκευη και 13 πριν καμμια 25αρια χρονια

Είδα την ταινία χτες....
Βασικά όταν συνειδητοποίησα ότι πλήρωσα 4089 δραχμές γιά να πάω σινεμά, χώρια η βενζίνη μου ήρθε κάτι...
Τώρα...
Ευρηματική μεν η ιδέα της ενσωμάτωσης των ανθρώπων σε σώματα εξωγήινων πλην όμως με αρκετά ερωτηματικά και κενά στην υλοποίηση.
Σκηνογραφία εξαιρετική. Πολλά πράγματα ξεσηκωμένα από τον μεγάλο γραφίστα Roger Dean και εξελιγμένα σε υπέρτατο βαθμό.
Η 3D τεχνολογία σε εξαιρετική υλοποίηση, αν και με όλα της τα μειονεκτήματα (χαμηλό κοντράστ και φωτεινότητα) καθώς και την υπερβολή του βάθους - κάτι εγγενές στην τεχνολογία αυτή, που όμως μπορεί να μετριαστεί.
Το στόρυ ....εντάξει. Από το τέλος του πρώτου 1/3 αρχίζει και μπάζει.
Σίγουρα η τεχνολογία μιά και είναι ψηφιακή θα βελτιωθεί
Να φανταστείτε ότι χρησιμοποιώ την τεχνολογία αυτή (στερεοσκοπικής ψηφιακής παρατήρησης) επαγγελματικά από το 1992 με ενεργά πολωτικά γιαλιά και από το 1996 με τα παθητικά, όπως αυτά που δίνουν στην ταινία και μιλάμε γιά εξοπλισμό που τότε κόστιζε 30 εκατομμύρια και 20 εκατομύρια δραχμές αντίστοιχα γιά 20άρια μόνιτορ και 3dlabs κάρτες γραφικών με 400 ΜΒ και τώρα σε λίγο καιρό θα το έχουμε στο σπίτι μας με 2000 ευρώ...

Μπράβο στον Κάμερον για την εικόνα που μας έδωσε. Ελπίζω να βρεί και έναν καλύτερο σεναριογράφο...

Ευρηματική μεν η ιδέα της ενσωμάτωσης των ανθρώπων σε σώματα εξωγήινων πλην όμως με αρκετά ερωτηματικά και κενά στην υλοποίηση.

Ασε μας τωρα που θες και επιστημονικη προσεγγιση και τεκμηριωση στο θεμα του νευρολογικου ελεγχου alien σωματων φτιαγμενα στο εργαστηριο :grinning-smiley-043

Doctor Who θα εχεις δει .....εισαι στην καταλληλη ηλικια :D εκει αποφασιζεις οτι δεχεσαι τα ΠΑΝΤΑ στο scifi.

Ασε μας τωρα που θες και επιστημονικη προσεγγιση και τεκμηριωση στο θεμα του νευρολογικου ελεγχου alien σωματων φτιαγμενα στο εργαστηριο :grinning-smiley-043

Doctor Who θα εχεις δει .....εισαι στην καταλληλη ηλικια :D εκει αποφασιζεις οτι δεχεσαι τα ΠΑΝΤΑ στο scifi.

ασε βρε Ναθ...
έχω δει και Κιούμπρικ...όμως...-bye-

και Ridley Scott....
και....και...

ασε βρε Ναθ...
έχω δει και Κιούμπρικ...όμως...-bye-

και Ridley Scott....
και....και...

Ε τοτε σε ενοχλησε ποτε οτι το αλιεν ειχε τοσο οξινο αιμα ? και πως δεν τον διαπερναει ενω τρυπαγε ολοκληρα καταστρωματα μεταλλο ?

Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι θεμα διαθεσης.

Αν πας να δεις κατι με τοσο πολλες επικρισεις απο τα πριν στο μυαλο σου σαφεστατα θα επηρεαστεις.

Εγω που αναγκαστικα ειχα τριβη και παλι προσπαθησα οπως κανω σε καθε ταινια να μην ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.

Παραμυθακι πηγα να δω οχι τον Πολιτη Κειν. Και προσωπικα ενθουσιαστηκα τοσο πολυ ισως για αυτο. Γιατι ηταν πολυ καλυτερο των προσδοκιων μου.

Ε τοτε σε ενοχλησε ποτε οτι το αλιεν ειχε τοσο οξινο αιμα ? και πως δεν τον διαπερναει ενω τρυπαγε ολοκληρα καταστρωματα μεταλλο ?

Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι θεμα διαθεσης.

Αν πας να δεις κατι με τοσο πολλες επικρισεις απο τα πριν στο μυαλο σου σαφεστατα θα επηρεαστεις.

Εγω που αναγκαστικα ειχα τριβη και παλι προσπαθησα οπως κανω σε καθε ταινια να μην ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.

Παραμυθακι πηγα να δω οχι τον Πολιτη Κειν. Και προσωπικα ενθουσιαστηκα τοσο πολυ ισως για αυτο. Γιατι ηταν πολυ καλυτερο των προσδοκιων μου.

είναι θέμα dna δερματος.:grinning-smiley-043
δεν πήγα με αρνητική διάθεση.
Και ομολογώ στο πρώτο 45λεπτο με κράτησε σφιχτό.
Μετά χαλάρωσα και άρχισα να ψάχνω δεξιά αριστερά στην οθόνη για λεπτομέρειες.

Και ομολογώ στο πρώτο 45λεπτο με κράτησε σφιχτό.
Μετά χαλάρωσα και άρχισα να ψάχνω δεξιά αριστερά στην οθόνη για λεπτομέρειες.

Kαλά αυτό το πάθαμε όλοι...
Προσωπικά κατέβηκα και 5-6 σκαλιά για να δω αν οι μπροστινές θέσεις εχουν καλύτερη θέαση... :BDGBGDB55:.
Ήθελα βλέπεις να συμβουλέψω και ένα φίλο που θα πήγαινε να τη δεί.
(και ακόμα δεν μας είπε τις εντυπώσεις του :operator:)

Όπως και να εχει, καλή κακή δεν έχει σημασία νομίζω!
Υπάρχει κάποιος που μετάνοιωσε που πήγε? Και πόσοι είναι αυτοί που θα πήγαιναν να την ξαναδούν?

Η ταινία ήταν μια εικόνα του άμεσου μέλλοντος και γι αυτό π´ρεπει να ευχαριστούμε τον δημιουργό της (όποιος και αν ήταν αυτός).

ΙΜΟ πάντα
-bye-

Last edited:

.

αυτο ειναι που με απασχολει και μενα και δεν εχω παει ακομα να τη δω.Δεν εχω καμμια διαθεση να την παρω στραβα την ταινια και θαθελα να την ευχαριστηθω οπως ολοι εδω περα,αλλα απλα δεν μου καθεται,μονο που βλεπω τα μπλε ανθρωπακια στις φωτο και τα τρεηλερ ξερω οτι δεν ειναι για μενα:hmmmm:.Θελω να δω το 3Δ παντως κι αν παω γιαυτο θαναι.