Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    225
Απάντηση: AVATAR

Αφύσικη κίνηση την στιγμή που βλέπουμε την καλύτερη κίνηση που έχουμε δει ποτέ σε ταινίες φτιαγμένες απο γραφικά?διακρίνεις μέχρι και την διαστολή του ματιού.Τι είναι αυτά που λές?:bang:

!
Και τι σχεση εχει το γεγονός ότι ηταν καλύτερο σε κίνηση απο τα προηγούμενα animation;;
Και ετσι παλι παράμενε αφύσικη η κίνηση τους… όπως ειπες σωστά ο aragorn...

Kαι η κίνηση είχε τα προβλήματά της και το σενάριο και οι χαρακτήρες (εκτός της Νειτίρι και του Λοχία) και μπορούμε και έχουμε πεί (σε εκατοντάδες posts) τηγ γνώμη μας για το Αvatar ως έργο... Εδώ πίστευα ότι θα ασχοληθούμε περισσότερο με το τεχνικό μέρος αλλά αφού θέλουμε να προσάπτουμε πάντα κάτι στο Αvatar ας το υπερασπιστούμε οι υποστηρικτές του.

Η κίνηση δεν ενόχλησε καθόλου, παρ´οτι προσωπικά από το cinema είχα διαπιστώσει αδυναμίες... ενώ η υπόσταση των Νααβί είναι κάτι παραπάνω από πιστική - σχεδόν αληθινή. Οι χαρακτήρες δεν είναι όλοι κακοί. Η Νειτίρι έχει αναλάβει το συγκινησιακό ρόλο και ο στόχος επετεύχθει απόλυτα, το ίδιο ο Λοχίας τον κακό της υπόθεσης ώστε να ταυτιστούμε με το αντίπαλο στρατόπεδο κοκ.
Ο Τζακ υστέρησε ή ας πώ θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα. Είναι φανερό όμως ότι η επιλογή του αποσκοπούσε αλλού και όχι στο να ταυτιστούμε με μια προσωπικότητα τύπου ράμπο...

Το σενάριο φτωχό και αν μη τι άλλο επανάληψη...
Φαντάζομαι όμως ότι και άλλα δεκάδες έργα που σας άρεσαν και εξυμνείτε δεν ήταν δα και τα πλέον προτότυπα... Αν διαφωνείτε να δώσετε 5-6 παραδείγματα να σας θυμίσουμε τι έχουν αντιγράψει... (θα ξεκινήσουμε από τις αρχαίες τραγωδίες που στη πραγματικότητα το 99% των κινηματογραφικών έργων τις αντιγράφουν - ελπίζω να μην έχετε αντίρηση γι' αυτό...)

Μπορώ να αντιληφθώ ευκολότατα την αντίθεσή σας με αυτό τον κινηματογράφο, δεν μπορώ να αντιληφθώ την εμπάθεια προς κάτι άψυχο αλλά και μεγαλειώδες σαν αυτό το έργο του Κάμερον...

Ανοίχτε λοιπόν τα μυαλά και τα μάτια σας και περάστε καλά ή απολαύστε όπως εμείς αυτό το μεγαλειώδες ΘΕΑΜΑ, το ξεκίνημα μιας ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ στο κινηματογράφο, ...το Αvatar! αν πάλι δεν σας αρέσουν τα θεάματα (με ή χωρίς σενάριο, με ή χωρίς καλές αποδόσεις των ρόλων, με ή χωρίς εικόνα κρύσταλο) απλά δηλώστε το γιατί έχουν περάσει πολλά... αλλά και έρχονται περισσότερα έργα απύθμενης κουλτούρας και ανώτερων ιδεών που θα ήθελα να λέω τη γνώμη μου στα αντίστοιχα νήματα...

Καλημέρα!

Last edited:

Για να μην ξαναγράφω τα ίδια ισχύουν αυτά που είχα πει κι εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1052336&postcount=399

Το Bluray από τεχνικής άποψης είναι ΑΨΟΓΟ, προβλέπω να αποτελεί το μέτρο αναφοράς για προβολικά και τηλεοράσεις (αν και είναι γνωστό ότι όλα τα προσεγμένα animation κολακεύουν τα συστήματα είτε προβολέας είναι είτε τηλεόραση).

Ψήφισα καλή.

Τι λες ρε φιλαράκι???:afraid:
Αστο καλύτερα το σενάριο??Ερμηνείες, την στιγμή που είναι γραφικά απο υπολογιστη?μάλλον είσαι εκτος θέματος...
Αφύσικη κίνηση την στιγμή που βλέπουμε την καλύτερη κίνηση που έχουμε δει ποτέ σε ταινίες φτιαγμένες απο γραφικά?διακρίνεις μέχρι και την διαστολή του ματιού.Τι είναι αυτά που λές?:bang:

Να πας πίσω το blu-ray και να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω!απαράδεχτο!

Τσου ρε λάκη :tdown:
Δεν πας να δεις στη γωνία αν έρχομαι;

Re: AVATAR

Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει ολοι να υποκλιθουμε στο "τεχνολογικο θαυμα". Για μερικους ο κινηματογραφος ειναι τεχνη και η τεχνη με την τεχνολογια δε συμβαδιζουν παντα.
Δεν επιτρεπεται δηλαδη να εχω αντιθετη αποψη για μια ταινια?
Προσωπικα βαρεθηκα τη ζωη μου παρακολουθωντας το Avatar κατι που δε συνεβη πχ με το cartoon Princess Mononoke (http://www.imdb.com/title/tt0119698/) που το ξαναβλεπω anytime.
Για το Avatar αντιθετως απαιτω αμοιβη, οχι να πληρωσω και απο πανω!

Οκ εστω, θα σκεφτω να αγορασω το BR ως καλιμπραριστιρι για το συστημα, αλλα μονο γιαυτη τη χρηση.

Απάντηση: Re: AVATAR

Οκ εστω, θα σκεφτω να αγορασω το BR ως καλιμπραριστιρι για το συστημα, αλλα μονο γιαυτη τη χρηση.

Αν το εννοείς αυτό κυριολεκτικά, είναι λάθος προσέγγιση. Ποτέ δεν καλιμπράρουμε σύστημα βάσει ταινίας. Αν θες να κάνεις αυτή την δουλειά πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο : http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/...s-HD-Basics/Product.html?ptsl=1&ob=Price&fb=0

Re: Απάντηση: Re: AVATAR

Αν το εννοείς αυτό κυριολεκτικά, είναι λάθος προσέγγιση. Ποτέ δεν καλιμπράρουμε σύστημα βάσει ταινίας. Αν θες να κάνεις αυτή την δουλειά πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο : http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/...s-HD-Basics/Product.html?ptsl=1&ob=Price&fb=0

thanks Τασο, θα το εχω υποψη μου, βλεπω ειναι και φτηνοτερο απο BR.
Παντως χωρις πλακα μου αρεσει να δοκιμαζω ενα δισκακι αναφορας

Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει ολοι να υποκλιθουμε στο "τεχνολογικο θαυμα". Για μερικους ο κινηματογραφος ειναι τεχνη και η τεχνη με την τεχνολογια δε συμβαδιζουν παντα.
Προσωπικα βαρεθηκα τη ζωη μου παρακολουθωντας το Avatar κατι που δε συνεβη πχ με το cartoon Princess Mononoke (http://www.imdb.com/title/tt0119698/) που το ξαναβλεπω anytime.

Γουστα ειναι αυτα και ειναι απολυτα σεβαστο να μην σου αρεσε η ταινια. Ομως δεν νομιζω οτι κανεις σου ζητησε να υποκλιθεις στο τεχνολογικο θαυμα, το οποιο παντως υφισταται ειτε μας αρεσε η ταινια ειτε οχι. Δες στο τελος τα credits της ταινιας να δεις τους εκατονταδες ανθρωπους που δουλεψαν για να γινει πραγματικοτητα το Avatar. Καλως ή κακως, η ταινια αυτη αφησε εποχη, ειδικα στο τεχνολογικο πεδιο. Αν εσυ απαιτεις αμοιβη για να την ξαναδεις, πιθανολογω οτι θα δυσκολευτεις να βρεις χρηματοδοτες! :D

Last edited:

Αδερφέ υπάρχει κάποιος σε αυτό το νήμα που μίλησε για το αν πρέπει να σου αρέσει ή όχι η ταινία? Δυσκολεύομαι να θυμηθώ ειλικρινά...

Αντίθετα μιλήσαμε για τεχνική αρτιότητα και σημείο αναφοράς για την μελλοντική κινηματογράφηση...τόσο από την άποψη τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τόσο για το "απόλυτο" που είδαμε σαν εικόνα τόσο στο 3D όσο και στο 2D...

Αυτό που σχολιάσαμε είναι η αντίρρησή μας για το άν πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα (όχι του τύπου ολιγόλεπτο υπερθέαμα που προβάλεται με ειδικά μηχανήματα σε συγκεκριμένα μέρη του Πλανήτη έναντι εξωφρενικού αντιτίμου) ή το ότι δεν χρειαζόμαστε την υψηλή ανάλυση και το 3D στίς ταινείες...
Προσωπικά δεν θα σταματήσω να εναντιώνομαι σε αυτήν την άποψη την οποία δε χαρακτηρίζω πέρα ως πέρα οπισθοδρομική... και μυωπική επίσης...

:ernaehrung004:

Last edited:

Κανένας ρε παιδιά δε μιλάει για το πραγματικό νόημα της ταινίας δηλ. το σεβασμό στη ζωή και στη φύση και την (αρνητική) επιρροή του ανθρώπου πάνω σ' αυτή.

Επίσης σε πολλά σημεία τολμησε ο σκηνοθέτης να "την πει" στους Αμερικάνους π.χ. για την πολιτική του "όταν κάποιος έχει κάτι που θέλουμε τον βαφτιζουμε εχθρό, και έτσι παίρνουμε το δικαίωμα να τον βομβαρδίσουμε και να του το πάρουμε". Για το λόγο αυτό τσίμπησε και ένα @@ στα όσκαρ στη μονομαχία του με το προπαγανδιστικό και κενό "hurt locker".

Η ταινία ήταν φοβερή σαν νόημα, αλλά φυσικά δεν περιμένω να την καταλάβει ο μέσος έλληνας κάφρος που δεν έχει καμία σχέση με τη φύση πέραν της εκμετάλλευσης.

Τα εφέ περάσαν σε δεύτερη μοίρα, αν και ήταν σίγουρα πολύ προηγμένη τεχνολογικά και από τα πιο "καμπάνα" bluray που έχω δεί.

Συμφωνω... Σε επιπεδο νοηματων ο Cameron φανταζει... κομμουνιστης εναντι της πρωην γυναικας του!
Σιγουρα η ταινια ειχε πολλα κλισε και "χρησιδανεια" απο αλλες ταινιες.. Ομως ηταν τοσο ομορφα δοσμενα/ενσωματωμένα - χαρη στην εξαιρετικη σκηνοθεσια και το αψογο μονταζ- που εν τελει δεν ειχε σημασια.. Και το μήνυμα περνα και η ταινια βλεπεται απολαυστικα παρα τις 2,5 ωρες. Και αυτο δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ευκολο..

Το σενάριο φτωχό και αν μη τι άλλο επανάληψη...
Φαντάζομαι όμως ότι και άλλα δεκάδες έργα που σας άρεσαν και εξυμνείτε δεν ήταν δα και τα πλέον προτότυπα... Αν διαφωνείτε να δώσετε 5-6 παραδείγματα να σας θυμίσουμε τι έχουν αντιγράψει... (θα ξεκινήσουμε από τις αρχαίες τραγωδίες που στη πραγματικότητα το 99% των κινηματογραφικών έργων τις αντιγράφουν - ελπίζω να μην έχετε αντίρηση γι' αυτό...)

Ανοίχτε λοιπόν τα μυαλά και τα μάτια σας και περάστε καλά ή απολαύστε όπως εμείς αυτό το μεγαλειώδες ΘΕΑΜΑ!

Για να μην ξαναγράφω και εγω τα ίδια ισχύουν αυτά που είχα πει κι εδώ.
Τα περι ανοιχτών μυαλών άστα καλύτερα

To ξαναδιάβασα Ανδρέα, σε πολλά συμφωνώ σε άλλα όχι...

Αυτή τη στιγμή όμως επικεντρώνομαι στο νόημα που εκφράστηκε (πολλάκις) και συνοψίζεται από αυτό:
"Μπορει να λέγεται πως χρησιμοποιήθηκαν νέες κάμερες αλλα το τελικο αποτέλεσμα δεν ειχε να δώσει επιπλέον τρισδιάστατη αίσθηση από αυτή που ειχαμε γνωρίσει απο άλλες ταινίες 3D τα τελευταία 2 χρόνια."

Τα περι ανοιχτών μυαλών τα αφήνω... μιας και δεν μπορώ όπως φαίνεται να γίνω κατανοητός...

:grinning-smiley-043-bye-

45gb με ελληνικους υποτιτλους...νερακι στο media player classic.

η εικονα ειναι απλα τιτανομεγιστοτεραστεια.απλα υποκλινομαι.

το ειδα λιγο στο 22αρι μονιτορ που εχω.το απογευμα θα το βαλω στο projectora να τεσταρω και το dts master audio...θα μαζευουμε σαγονια...

Τι λες ρε φιλαράκι???:afraid:
Αστο καλύτερα το σενάριο??Ερμηνείες, την στιγμή που είναι γραφικά απο υπολογιστη?μάλλον είσαι εκτος θέματος...

Να πας πίσω το blu-ray και να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω!απαράδεχτο!

αστο ρε φιλαρακι εσυ θα πεις στον ανθρωπο πως θα βλεπει
και θα κρινει μια ταινια
απολαυσε τα μπλε ψιλολιγνα στρουφακια με τις ωραιες κινησεις και κρατησε για σενα τις διαστολες των ματιων που δεν καταλαβαμε

.

Αποφεύγοντας τις διενέξεις επιστρέφω το νήμα στα κανονικά

επιγραμματικά η άποψή μου

- το σενάριο ήταν απλοικό , τα μηνύματα περί φύσης και αμερικανών τα πήραν όσοι ήδη τα ήξεραν από την πραγματικότητα .
ΑΛΛΑ είχε ένα βασικό πλεονέκτημα η γυναίκα μου δεν μου είπε ποτέ χαμηλωσέτο απλά το απόλαυσε

- η εικόνα φοβερή , πολλές λεπτομέρειες σίγουρα έργο αναφοράς

- το είδα μαζί με την κόρη μου παρά την ένδειξη ''πάνω από 13''

- πολλά τα 30 όταν όλη η άλλη Ευρώπη δίνει 20 ευρώ αλλά τι να πω στον φίλο μου που δεν ξέρει αγγλικά και θέλω να του κοκορευτώ

- ψηφίζω καλή για τα πιο πάνω αλλά και γιατί δεν έχω πάει ακόμα στην Πανδώρα για να δω πως είναι πραγματικά

:offtopic: Το έχει δοκιμάσει κανείς σε media player? Θέλω να παίξω το αρχειο .mt2s σε ένα egreat m31-b. Φαντάζομαι δε θα έχω καποιο πρόβλημα, έ; :offtopic:

Το είδα σε cinema se 3D.Πολύ καλά τα εφφέ και αρκετά προτότυπο σενάριο.Όμως αν αφαιρέσουμε τα εφφέ δεν βλέπω πώς μπορεί να εντυπωσιάσει κάποιον που θα το παρακολουθήσει στο σπίτι του...