AVclub Record reviews ...

Η δουλειά θα γίνει σε word. Το τελικό στάδιο είναι σε acrobat.
Χαίρομαι που βρίσκει ανταπόκριση η ιδέα. Απλά θα μας πάρει χρόνο , γιατί και οι μορφοποιήσεις στο word θέλουν λίγο δουλειά.

Θα ήθελα μια ιδέα περι ταξινόμησης. Ήδη έχει γίνει κατηγοριοποίηση κατα είδη που είναι αναπόφευκτη. Απο κεί και πέρα μιάς και απο τους τίτλους δεν γίνεται ταξινόμηση , σκέφτηκα ότι ανάλογα με τον / τους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται να μπαίνουν και στο ανάλογο γράμμα και στο ευρετήριο να υπάρχουν τα αντίστοιχα ονόματα σε παρένθεση δίπλα απο τον τίτλο του άρθρου , ώπος το έχει κάνει ο Δημήτρης ο Παναγιωτίδης. Εντάξει η σειρά δεν νομίζω να παίζει και τόσο πολύ ρόλο πιά.

Το θέμα με την ταξινόμηση είναι κατά πόσο λεπτομερής ή όχι θα είναι.
Πχ αδρή ταξινόμηση Κλασσική - jazz- rock - ελληνικά
ή
πιο λεπτομερής όπως...(εδώ σε θέλω μέρμηγκα!!)

Εκτός αν γίνει σε τέσσερις (ας πούμε) κατηγορίες , με τις υποκατηγορίες της η κάθε μία.
Περιπλέκεται όμως το πράγμα.

Για μεγαλύτερη ευχέρεια στην αναζήτηση ίσως θα πρέπει να μπαίνει το όνομα του καλλιτέχνη πρώτο και σε παρένθεση το όνομα του άρθρου.
Δηλαδή , αλφαβητικά
Εκεί πιστεύω πάσχει λίγο το ευρετήριό μας στη παρούσα μορφή του.

Re: Απάντηση: AVclub Record reviews ...

Μήπως να γκρεμίσουμε και το μεσοτοίχιο για να ενώσουμε την κουζίνα με το σαλόνι ??:ADFADF1: :idea:

Για να έρχονται οι μοσχοβολιές της φανουρόπιτας και στο σαλόνι;
:D
:flipout::flipout::flipout:

Τι εννοείς, να ενώσουμε την κλασική με τη τζαζ ή τη τζαζ με τη ροκ;

Εκτός κι αν εννοείς να μη διαχωρίσουμε καθόλου τα ελληνικά...

:bang::bang: Τάσσσσοοοοο, σόρυ τώρα το είδα.......

Μέσα και εγώ....... (αρκεί να τελειώσω και μία παρουσίαση που έχω ξεκινήσει !!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: AVclub Record reviews ...

ε, μα λύσσαξες.!:ADFADF1:

"Μπορούμε αυτό, μήπως να κάνουμε εκείνο, θα μπορούσαμε επίσης ..":smash::flipout::flipout:

Αυτός είναι ο πραγματικός Berlioz..:grandpa:
Δεν χρειάζεται κάν εξέταση D.N.A.:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVclub Record reviews ...

Αυτός είναι ο πραγματικός Berlioz..:grandpa:
Δεν χρειάζεται κάν εξέταση D.N.A.:flipout::flipout:

Ωχ!! Αυτό δεν μου ήρεσε!!! :blink:
Και με θεωρώ ισορροπημένο γενικά...(λες στα ειδικά να τα χαλάω...; :chinscratch:)

Λοιπόν.. εγώ είμαι γραφίστας, οπότε μπορώ να βοηθήσω κάπως στο εξώφυλλο. Μιας και έχει δημιουργηθεί ήδη απλά θα δώσω μερικές γενικές κατευθύνσεις για την σχεδίαση και κάποιες τεχνικές πληροφορίες..

Προτείνω την χρήση μιας μόνο εικόνας σαν φόντο στο εξώφυλλο. Εκτός από το λογότυπο του AVClub που είναι σε συγκεκριμένο χρώμα και μας υπαγορεύει κατά κάποιο τρόπο τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν, προτείνω οι υπόλοιποι τίτλοι και υπότιτλοι να γίνουν με απλή λεπτή γραμματοσειρά χωρίς πατούρες και να υπάρχει διαφορά μεγέθους μεταξύ τίτλου-υπότιτλου και λοιπών στοιχείων. Τα πολλά χρώματα δημιουργούν σύγχυση όπως και η χρήση "περίεργων" γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται για χρήση λογοτύπων και όχι τίτλων. Το στήσιμο θα πρέπει να ισσοροπεί, που σημαίνει ότι κάθε ενεργό του στοιχείο θα πρέπει να σχετίζεται εξισορροπητικά με τα υπόλοιπα. Εναλλακτικά μπορούμε να βρούμε μια εικόνα και να τις αλλάξουμε την απόχρωση.

Οι εικόνες που έχουν δημιουργηθεί πριν από τουλάχιστον 40 χρόνια είναι απαλλαγμένες από πνευματικά δικαιώματα. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες.

Τεχνικά μιλώντας Τάσο, το εξώφυλλο πρέπει να έχει ανάλυση τουλάχιστον 200 dpi σε μέγεθος Α4 δηλαδή 2362Χ1654 για να τυπωθεί αξιοπρεπώς. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι η εικόνα του φόντου θα πρέπει να έχει περίπου τέτοια ανάλυση γιατί αλλιώς θα έχει προβλήματα ευκρίνειας.

Τάσο εννοείται ότι εκτιμώ κι 'γω αφάνταστα την ιδέα σου για τον οδηγό. Και μιας και πρότεινες να κάνεις εσύ το εξώφυλλο (εφόσον γνωρίζω ότι σου αρέσει αυτό) δεν πρόκειται να επέμβω στην σχεδίαση του γιατί δεν θα είχε νόημα. Γι' αυτό και έγραψα προαιρετικά μερικές γενικές μόνο κατευθύνσεις.

Η ουσία είναι βέβαια το περιεχόμενο και φυσικά έχεις και την δική μου σύμφωνη γνώμη να χρησιμοποιήσεις και τα δικά μου λιγοστά κείμενα.

Γιώργο ειληκρινά αν αναλάβεις το εξώφυλλο θα καταφέρεις πιστεύω κάτι πολύ καλύτερο απο εμένα και δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα με αυτό.
Χαίρομαι που όλοι οι φίλοι της κατηγορίας δείχνουν τόσο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι όλοι θα βάλουν το λιθαράκι τους στην όλη προσπάθεια.

Οπότε αν έχεις καμιά ιδέα και έχεις και χρόνο κάνε τα κουμάντα σου και ετοίμασε ενα pro εξώφυλλο για το λέυκωμά μας , γιατί εγώ πολύ λίγα πράγματα απο photoshop όπως θα κατάλαβες....

Παρόλο που είπα ότι προτιμώ να κάνει ο Τάσος το εξώφυλλο, τελικά ξέρω ότι περιμένετε κάτι από 'μένα "σιωπηλά". Οπότε έκανα κάτι απλό με βάση μια δική μου φωτό για να βολιδοσκοπήσω την κατάσταση και να πάρει και ο Τάσος καμιά ιδέα..

Attachments

• 1001_Diskoi_AVclub.jpg
    1001_Diskoi_AVclub.jpg
    33.1 KB · Views: 43