Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Status
Not open for further replies.
Το φόρουμ πρέπει για αρχή να δίνει το δικαίωμα σε όλους να εκφράζονται, και στους αγοραστές και στους κατασκευαστές.

Από εκεί και πέρα, τη στιγμή που θα γίνει συζήτηση, όλοι ωφελημένοι θα βγούμε.

Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

----Μεσος ορος 400 μηχανηματα τον χρονο και 5000 ηλεκτρολυτικοι τιμολογημενοι τον χρονο δεν ειναι τυχαίες βλάβες και εμπειρίες ...ειναι απλα η πεπατημενη ακομα καλυτερα μαλιστα και απο service αντιπροσωπειας γιατι απο τα δικα μου χερια περνανε οτι μηχανηματα φανταστεις με ολους τους πιθανους συνδυασμους σε πυκνωτες οποτε η εικονα που εχω ειναι εξαιρετικα αντικειμενικη και ουσιωδης

αν σε ενδιαφερει παραπανω μπορω να σου διαθεσω οσους πυκνωτες θελεις και μερικα web απο κατασκευαστες πυκνωτων

Επειδή επιμένετε κ. Πετρόπουλε στο να παραπληροφορείτε τον κόσμο που μας διαβάζει, σχετικά με το θέμα της οριζόντιας στήριξης των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών, σας παραθέτω εγώ την επιστημονική τεκμηρίωση που ανακοινώνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές πυκνωτών.

Βλέπετε παρακάτω τις σχετικές προδιαγραφές εγκατάστασης/ τοποθέτησης του κατασκευαστικού οίκου Rubycon.

"The sealing side of the screw terminal should not face down in the application. When the capacitors are mounted horizontally, the anode screw terminals must be positioned in the upper side."

http://www.rubycon.co.jp/en/catalog/e_pdfs/aluminum/cautionalumi_eng.pdf

και η αντίστοιχη προδιαγραφή του κατασκευστικού οίκου Nichicon.

" The Screw terminal capacitors must be installed withn their end seal side facing up. When you install a screw terminal capacitor in a horizontal position, the positive terminal must be in the upper position"

http://www.nichicon.co.jp/english/products/pdf/aluminum.pdf

Last edited:
Συνεχισε ...μια χαρα παει ...ενδιαφερον το μανουαλ αν και οπως ειπες τα αγγλικα μου δεν ειναι τοσο καλα το εχω διαβασει αρκετα χρονια πιο πριν αυτο και καποιο της elna και καποιο αλλο της yaego αλλα και καποιο αλλο της μουντορφ ...Το προβλημα ειναι αν τους στειλεις ενα μαιλ και τους ζητησεις μια προβλεψη για τα λεγομενα τους σε βαθος 10 ετων οπως ειναι ο ΥΒΑ και 30 ετων οπως ειναι καποια αλλα μηχανηματα που ερχονται για επισκευη σου απαντανε διακριτικα οτι ο πυκνωτης μας ειναι κατασκευασμενος για Χ ωρες ζωης .

Αντιθετα αν διαβασεις κανενα βιβλιο το οποιο σχετιζεται με βιομηχανικες η στρατιωτικες εφαρμογες θα δεις οτι πολυ συχνα υπαρχουν αναφορες σε τετοια θεματα οριζοντιας τοποθετησης σε σχεση με το βαθος χρονου .... το οποιο εαν σου ειναι απαραιτητο θα το ξεθαψω απο τα φοιτητικα μου χρονια και θα σου κανω μια λεπτομερη αναφορα στην βιβλιογραφια.

τελος το θεμα του θετικου πολου ειναι γνωστο αλλα οχι σε ολους και γενικα δεν το τηρουν οι κατασκευαστες κατα γραμμα Γενικα προσεγγιση μου ειναι αν περναει απο το χερι μου να τους αλλαζω κατευθυνση

αυτα ...

edit: αν θελεις επισης ( για να γινει ακομα πιο πιπερατο ) με πολυ γρηγορες κινησεις μπορω να σου ανεβασω μεχρι αυριο καμμια 20αρια φωτογραφιες απο την .....πεπατημενη και απο επωνυμους κατασκευαστες μηχανηματων παραγωγης που δεν δινουν την παραμικρη σημασια ουτε στο δικο μου κολλημα περι οριζοντιας τοιποθετησης αλλα ουτε καν στο δικο σου για τον θετικο πολο .... Θα τρομαξεις απο το ποσο επωνυμοι και το ποσο πολλοι θα ειναι ....

Last edited:
Συνεπώς, κ. Πετρόπουλε κατηγορήσατε την ΥΒΑ για κακοτεχνία επειδή τοποθέτησε τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές σε οριζόντια θέση επάνω στην πλακέτα της τροφοδοσίας του ενισχυτή, επειδή το είχατε διαβάσει κάποτε στα φοιτητικά σας χρόνια . Τα περί "κολλήματος" με την οριζόντια τοποθέτηση των πυκνωτών εμάς δεν μας αφορούν αφού είναι εντελώς παράλογα και δεν τα τεκμηριώνετε επαρκώς.

Last edited:
Ακολουθούν κάποιες γενικές παρατηρήσεις που αφορούν τις γειώσεις των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.
Στην παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζεται ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής της Rotel που αγόρασα στην Ελλάδα. Φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά σύμβολα CE και της Class II double insulation δηλαδή της διπλής μόνωσης που συμβολίζεται με τα δύο ομόκεντρα τετραγωνάκια.

" A Class II or double insulated electrical appliance is one which has been designed in such a way that it does not require a safety connection to electrical earth (ground).

DSC05819.jpg

Το μη αποσπώμενο καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή της Rotel περιλαμβάνει εργοστασιακό φις χωρίς γείωση επειδή δεν την χρειάζεται βλ. double insulation symbol.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Συνεπώς, κ. Πετρόπουλε κατηγορήσατε την ΥΒΑ για κακοτεχνία επειδή τοποθέτησε τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές σε οριζόντια θέση επάνω στην πλακέτα της τροφοδοσίας του ενισχυτή, επειδή το είχατε διαβάσει κάποτε στα φοιτητικά σας χρόνια . Τα περί "κολλήματος" με την οριζόντια τοποθέτηση των πυκνωτών εμάς δεν μας αφορούν αφού είναι εντελώς παράλογα και δεν τα τεκμηριώνετε επαρκώς.

Είπε κι' άλλα:
-Κάτι για ένα θέμα γείωσης. Για ένα IEC που ο τρίτος αγωγός του (της γείωσης) δεν καταλήγει πουθενά, είναι στον αέρα. Τα IEC δέχονται αποσπώμενο καλώδιο, έτσι δεν είναι; Ή έχω κάνει λάθος;

-Για ένα XLR που επίσης ο τρίτος αγωγός του δεν καταλήγει πουθενά. (Γιατί άραγε);

-Και σε καμμία περίπτωση δεν κατηγόρησε την YBA για κακοτεχνία. Αντίθετα, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρός επαγγελματίας: Γνωστοποίησε στην κατασκευάστρια τα ευρήματα του και αναμένει την επίσημη απάντηση της εταιρείας. Φυσικά διετύπωσε και τη γνώμη του, όπως είχε κάθε δικαίωμα. Αλλά αν κριθεί για κάτι ως επαγγελματίας, θα κριθεί για τις ενέργειες του, όχι για τη γνώμη του. Και οι ενέργειες του μέχρι στιγμής αποδεικνύουν υπευθυνότητα και σύνεση. Ορθώτατα περιορίζει τις διαπιστώσεις του στο συγκεκριμένο κομμάτι. Άλλωστε αυτό επιβάλλει η τήρηση του τύπου και της νομιμότητας.

Και τώρα με την παραπάνω ερώτηση τι ακριβώς επιδιώκεται;
Ο εξαναγκασμός του επαγγελματία Σάκη Πετρόπουλου σε ομολογία, ότι διετύπωσε κατηγορίες κακοτεχνίας κατά της YBA;

Όσοι παρακολουθούν αυτό το νήμα, έχουν και γνώση και κρίση.
Και μπορούν να κρίνουν τις γνώμες που διατυπώνονται, αλλά και τις αμφισβητήσεις!

Γεώργιε....
η εμμονή στην ...αυτόκλητη υπερασπιστική γραμμή της ΥΒΑ προκαλεί σε όλους (ανεξαιρέτως θα έλεγα θαμώνες) της κατηγορίας εύλογα ερωτηματικά.
Το forum έχει γνώση του τί συμβαίνει και μέχρι στιγμής θεωρεί ότι το θέμα και συζήτηση αλλά και η όλη εξέλιξη του θέματος βαίνει κανονικά.
Θα σε παρακαλούσα να μην τραβηχτεί το θέμα περισσότερο στα άκρα, και μάλιστα εν τη απουσία του αρμόδιου διαχειριστή της κατηγορίας.
Εγώ δεν θέλω να παρέμβω περισσότερο.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί και οι δυό διαχειριστές της κατηγορίας καθώς και ο ΓΔ.
και όμως επιμένεις....

Μια ερωτηση στον Vintage service. Απο τις βιδες και το σασι δεν προκυπτει αν εχει ανοιχτει το μηχανημα;

Η προθεση μου ειναι να περιγραψω τα ευρηματα μου να αξιολογηθουν απο τους συμμετεχοντες και μετα να συζητησουμε για το πιο μηχανημα ειναι το ποσο κοστιζει και γιατι ειναι τοσο χαλια φιαγμενο.

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν κύριε Sonus Naturalis.

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν κύριε Sonus Naturalis.
Ναι, όντως. Και μένουν όλα, όλων!
Όμως δε μένουν μόνον αποσπάσματα, αλλά το σύνολο.

Αυτό τίθεται υπό κρίση.

πολυ θα ηθελα να μαθω προς τι η τοση υποστηριξη στην εν λογω εταιρια απο το μελος INTERNET KING ειναι η πολοστη φορα που ρωταω και εγω και καποιοι αλλοι εδω μεσα αλλα απαντηση δεν υαπαρχει

οχι το μηχανημα ειναι απειραχτο δεν εχει το παραμικρο σημαδι οτι εχει μπει χερι μεσα ....σε αυτο βοηθανε οι εικονες απο το service manual του κατασκευαστη οι οποιες μαλιστα εχουν και οδηγιες μονταρισματος μεσα και η εικονα που δειχνει εκει ειναι περιπου ετσι... και στην ιδια κατασταση οπως ειναι του πελατη μου

Επισης για να συζηταμε σωστα και οχι μονοπλευρα δεν εχω κανενα προβλημα με τις συσκευες που δεν εχουν γειωση αλλα εχουν κατασκευαστει με αυτον τον τροπο και εχουν και κατηγοριοποιηση αλλα και εγκριση για αυτη την δουλεια .

Ενα πολυ γρηγορο ψαξιμο στο αρχειο μου για συσκευες σαφως οχι αυτης της ισχυος η καταναλωσης αλλα περιπου αυτης της ηλικιας γυρω στο 2003-2005 και αναφορικα λεω

cambridge azur 640
denon pma 360
yamaha xp 1000

Παρατηρω λοιπον οτι στο service manual αυτων των μηχανηματων υπαρχει μια συγκεκριμενη δομηση προφανως καποια οδηγια της Ευρωπαικης ενωσης οπου το πολυ η δευτερη τριτη σελιδα ειναι αφιερωμενη σε αυτο που λεει ο internet king δλδ υπαρχουν οι πληροφοριες για την κατηγοριοποιηση του μηχανηματος , τι εγκρισεις το συνοδευουν , κανονισμοι ασφαλειας και προφυλαξεις , και μαλιστα συνηθως υπαρχουν τα ιδια γνωριμα σηματα και ταμπελακια αφαλειας που υπαρχουν στο πισω μερος του μηχανηματος σε φωτογραφιες .

Στο service manual της ΥΒΑ δεν υπαρχει τετοιου ειδους δομηση δλδ στις πρωτες σελιδες να υπαρχει αναλογη περιγραφη και αναφορα αλλα και ουτε σε κανενα αλλο σημειο ...

Δν ειμαι σε θεση να γνωριζω ποιες ειναι οι νομικες υποχρεωσεις του κατασκευαστη αλλα αν τελικα εχει .."""αμολαρει"" τα μηχανηματα του εξω στην αγορα χωρις εγκριση απο την ευρωπαικη ενωση ( Δηλωση συμορφωσης στους κανονισμους ) τελικα ειναι μεγαλο ατοπημα και σηκωνει πολυ νερο ....

Αντιγραφο του service manual ειναι διαθεσιμο αν καποιoς θελει να το δει

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Last edited:
ξεχασα κατι ..... στο service manual δεν υπαρχει καμμια εικονα η αναφορα για την πλακετα soft start πραγμα που σημαινει οτι μαλλον προστεθηκε μετα και για αυτο παιζουν οι κακοτεχνιες πανω της .( υποθεση )

πολυ θα ηθελα να μαθω προς τι η τοση υποστηριξη στην εν λογω εταιρια απο το μελος INTERNET KING ειναι η πολοστη φορα που ρωταω και εγω και καποιοι αλλοι εδω μεσα αλλα απαντηση δεν υαπαρχει

Τάκη φαντάζομαι πως το ερώτημα σου απευθύνεται στον ΙΚ, αρά μόνο από εκεί να περιμένεις απάντηση..

Δεν χαλαρώνεις λίγο αυτό το ύφος του κατήγορου σε δικαστήριο?

Σχετικά με το θέμα της γείωσης στο σασί, έχει γράψει ο Bruno Putzeys (a.k.a. Mr. Hypex) έναν αρκετά επεξηγηματικό οδηγό. Μπορεί να βρεθεί εδώ: http://www.hypex.nl/docs/appnotes/earth_appnote.pdf

Όσο αφορά τον YBA, για μένα τα μεγαλύτερα θέματα είναι αυτό της γείωσης (εφόσον δεν έχουν ακολουθηθεί τα guidlines και δεν υπάρχουν πιστοποιήσεις) καθότι επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια, και αυτό του "μούφα" XLR. Αν θυμάμαι καλά η YBA μιλάει για fully balanced σχεδίαση του ενισχυτή.. Πούντη;;;

----Η αποψη σου για την παραμoρφωση crossover ειναι "φτωχη " οπως και τα υπολοιπα λεγομενα σου και δεν βλεπω τιποτε αλλο σε αυτα εκτος απο προθεση αντιπαραθεσης .... οι κατασκευαστες που πολωνουν μηχανηματα ταξης ΑΒ σε μεγαλες πολωσεις δεν ειναι για να εξαφανισουν την παραμορφωση crossover ...μερικα ma πολωσης αρκουν για να εξαφανισουν την παραμορφωση crossover απο τον παλμογραφο .Αντι αυτου ειναι για να κερδισουν εστω και παρα πολυ λιγα watt σε ταξη Α σε πολυ χαμηλο επιπεδο ισχυος και να επωφεληθουν απο τις χροιες και τις επιδοσεις σε χαμηλη ισχυ που ειναι ενα σημειο που ακουει ο περισσοτερος κοσμος τις περισσοτερες ωρες Αναφερω για παραδειγμα αντιστοιχα μηχανηματα και αντιστοιχες πολωσεις
ADCOM GFA 565 500ma
GOLDMUND MIMESIS 9 800MA
MUSICAL FIDELITY ELEKTRA 300 140ma
ADCOM 555II 400 ma

εκει φυσικα πρεπει να δουμε ποση πολωση εχει ανα τρανσιστορ και οχι ποση ειναι η συνολικη πολωση πχ ο MUSICAL FIDELITY ELEKTRA 300 140ma εχει τεσσερα τρανσιστορ και αρα 40ma ανα τρανσιστορ ανω αντισοτιχα ο ΥΒΑ εχει μολις 9ma το οποιο θεωρω λιγο και αυτο ειναι απλα η αποψη μου και η διαφωνια μου με την προσεγγιση του κατασκευαστη αλλα και για τον ορισμο της ταξης λειτουργιας του μηχανηματος .... ( για κανεναν λογο δεν θα εψαχνα παραμορφωση crossover σε ενα μηχνημα που μετραει συμφωνα με τις προδιαγραφες του αν και τελικα εχει )

----Το αναφερω και εγω εκτος βλαβης .... η διαφωνια μου ειναι οτι πεταχτηκες να πεις οτι θελει ξαναρυθμισμα ενω το μηχνημα ειναι ρυθμισμενο σωστα

----Μεσος ορος 400 μηχανηματα τον χρονο και 5000 ηλεκτρολυτικοι τιμολογημενοι τον χρονο δεν ειναι τυχαίες βλάβες και εμπειρίες ...ειναι απλα η πεπατημενη ακομα καλυτερα μαλιστα και απο service αντιπροσωπειας γιατι απο τα δικα μου χερια περνανε οτι μηχανηματα φανταστεις με ολους τους πιθανους συνδυασμους σε πυκνωτες οποτε η εικονα που εχω ειναι εξαιρετικα αντικειμενικη και ουσιωδης

αν σε ενδιαφερει παραπανω μπορω να σου διαθεσω οσους πυκνωτες θελεις και μερικα web απο κατασκευαστες πυκνωτων

Σε αυτο το σημειο θεωρω οτι πρεπει να σταματησω να απανταω στα "θεματα" σου μια και δειχνει οτι καταναλωνουμε τον χρονο μας σε ανουσια πραγματα

Μα ο ίδιος έχετε παραδεχθεί οτι κάνεται σκούπα ολους τους ηλεκτρολυτικούς χωρίς να κάτσετε να τους μετρήσετε αν χρειάζονται η όχι. Άρα δεν μας εκπλήσει ο μεγάλος αριθμός αυτών που έχεται ξηλώσει!

Η διαδικασια σε ενα μηχανημα μεγαλης σχετικα ηλικιας ειναι να γινει δειγματοληψια σε μερικους πυκνωτες και εαν εμφανιστει εστω και το παραμικρο προβλημα τοτε γινεται ολικη αλλαγη .Αυτο σημαινει οτι μπορει και να αλλαχτουν πυκνωτες οι οποιοι ειναι σε γενικες γραμμες σε καλη κατασταση αλλα η προσεγγιση και η δικη μου αλλα και των πελατων μου δεν ειναι να επισκευαζουν τις βλαβες μονο.

Η προσεγγιση ειναι (περα απο τις αλλαγες με σκοπο την αναβαθμιση ) ειναι βγουν απο μεσα εξαρτηματα τα οποια μπορει φαινομενικα να λειτουργουν αυτην την δεδομενη στιγμη αλλα δεν υπαρχει καμμια εγγυηση για το ποσο καλα θα λειτουργουν στο μελλον με γνωμονα την ηδη πολυ μεγαλη ηλικα τους ....Εκει ακολουθει η "σκουπα"

Το μεγαλυτερο ψεμα που εχει ειπωθει στην ιστορια του HIFI αμεσως μετα τις λυχνιες ειναι οτι ολες οι συσκευες ειχαν με τρανταχτα γραμματα την λεξη SOLID STATE γραμμενη πανω τους ....Τα τρανσιστορ που αντικατεστησαν τις λυχνιες ειναι solid state κανενας ηλεκτρολυτικος πυκνωτης δεν μπορει να χαρακτηριστει σαν εξαρτημα solid state ...η ερωτηση δεν ειναι αν θα χαλασει .... η ερωτηση ειναι το ΠΟΤΕ θα χαλασει και φυσικα σε ενα μηχανημα 15-30 ετων ισχυει το better safe than sorry αγαπητε κυριε Περγιουδακη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

( αυτη την στιγμη στο εργαστηριο βρισκονται περιπου 2,500-3000 πυκνωτες αλλαγμενοι το τελευταιο εξαμηνο , κερναω καφε , μαζι με δυο καπασιτομετρα και ενα ESR meter , οποιος θελει μπορει να ερθει να απολαυσει τον καφε και την παρεα μας και να κανει μια αναλυση η μια καταγραφη με τα ευρηματα του και να τα δημοσιευσει προς τερψη ολων των φιλων που συμμετεχουν )

Αν πραγματι η διαδικασια γινεται οπως περιγραφετε, σωστα πρατετε.
Αυτο που δεν μου αρεσει απο εναν επαγγελματια ειναι να κανει μεσω του φορουμ, εμμονη ιδεα στους υποψηφιους πελατες του την αλλαγη πυκνωτων, με την συνεχη αναφορα στο θεμα.

Status
Not open for further replies.