Εγώ αυτό που έχω να πω ανοιχτά, είναι ότι σαφώς και δεν κατηγορώ κανέναν που επιχειρεί με όποιο τρόπο, να δει "παράνομα" στο οικογενειακό του επίπεδο, το σήμα της Χ Nova. Και όχι απλά δεν τον κατηγορώ αλλά μου κάνει και κλικ θετικά όταν μαθαίνω ότι το έχει κάνει κάπως.
Δεν θα τον διαφημίσω βέβαια αλλά θα πω μέσα μου ότι "στην τελική καλά έκανε αφού δεν δίνει δικαιώματα παραέξω".
Αυτό κυρίως, γιατί πιστεύω πως η συγκεκριμένη εταιρία αισχροκερδεί με την τιμολόγησή της, σε σχέση πάντα με τις παρεχόμενές της υπηρεσίες. Το λέω ανοιχτά και θα το πάρω πίσω μόνο αν η συγκεκριμένη εταιρία βγει ανοιχτά, δηλαδή δημόσια, και προσπαθήσει με ειλικρίνεια και με τις απαραίτητες αποδείξεις, να δικαιολογήσει το ύψος των τιμολογήσεων της. Όσο αυτό δεν το κάνει, έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ αυτό που είπα πριν βάσει των ενδείξεων που μου παρέχει η σχετική αγορά παγκοσμίως. Δεν την καταδικάζω γιατί άλλωστε δεν μπορώ χωρίς αποδείξεις χειροπιαστές, απλά εκθέτω την άποψή μου που στο κάτω κάτω εύχομαι να είναι και λάθος.
Μάλιστα πιστεύω, πως αν αυτή η τάση μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά, θα αναγκαζόταν η εταιρία να ρίξει πια τις τιμές της τόσο ώστε και κέρδος σημαντικό να έχει και να κάνει πραγματικά προσιτές τις υπηρεσίες της σε όλους. Κλασική μέθοδος άλλωστε! Ρίχνω τις τιμές τόσο ώστε να βάλουν όλοι νόμιμα και να μη τους ενδιαφέρει να μπλέξουν με άλλες "περίεργες ιστορίες". Να μην έχει νόημα να ασχοληθούν με κάτι παράνομο καν! Εκεί πια, όσοι επέμεναν να θέλουν να μείνουν παράνομοι, ε ας τους "χώναν στα μπουντρούμια" νομικά.
Απ' την άλλη όμως όσο άδικοι και να είναι οι Χ νόμοι μας, δεν μπορούμε να αγνοούμε την ύπαρξη τους. Άρα αν κάποιος εκτεθεί με μια τέτοια του κίνηση, στην παρούσα τιμολογιακή κατάσταση, θα λυπηθώ πάαααρα πολύ γιατί συνήθως θα πρόκειται για κάποιον φουκαράκο μεροκαματιάρη αλλά από την άλλη θα πω πως έτσι είναι γιατί εμείς το διαλέξαμε να είναι έτσι με αυτούς που εμείς αποδεικνύουμε για να διαχειρίζονται τόσο σημαντικά ζητήματα για εμάς!
Οι νόμοι δεν είναι παγιωμένες έννοιες. Αλλάζουν κατά καιρούς. Και δεν αλλάζουν από μόνοι τους. Άνθρωποι τους αλλάζουν και μάλιστα κάτω από κριτήρια που θα έπρεπε κανονικά να ερευνώνται για τη σκοπιμότητα τους.
Νόμους είχε και η χούντα και άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Όποιος τους παρέβαινε και πιανόταν, βάσει αυτών των νόμων δικαζόταν (λιγότερο ή περισσότερο πρόχειρα) και συνήθως καταδικαζόταν.
Το ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν μεγάλες αδικίες βάσει μεγάλων συμφερόντων, δυστυχώς ισχύει και κάθε τίμιος νομικός είναι σε θέση να το ομολογήσει τουλάχιστον κατ' ιδίαν.