Αυτα ειναι οι Σαουδαραβες εκαναν την μεγαλη κινηση

Με την ίδια λογική αν πληρώνεις 1 άδεια για Windows να παίρνεις άπειρες!!! Δεν είναι σωστό.

Με κάποιο "μαγικό" τρόπο θα έπρεπε να υπήρχε η διεθνούς εμβέλειας καταχώρηση ότι ο όποιος καταναλωτής έχει ήδη γίνει λήπτης του προϊόντος καταβάλλοντας φυσικά το απαραίτητο και λογικό όμως Χ αντίτιμο.
Από εκεί και πέρα, θα έπρεπε να μπορούσε να αγοράζει με υπερβολικά μικρότερο πια Ψ αντίτιμο, την όποιας μορφής κόπια του ίδιου προϊόντος, αν όμως και πάλι με κάποιον άλλο "μαγικό" τρόπο, εξασφαλισμένα θα την χρησιμοποιούσε αποκλειστικά για τον εαυτό του.
Το όποιο επιπλέον αλλά υπερβολικά μικρότερο Ψ αντίτιμο θα είχε να κάνει με το ίδιο πια το μέσο ή και τα τυχόν extras που αυτό πια θα μπορούσε να έχει. Και αυτά όμως θα καταχωρούνταν ώστε σε επόμενη παρόμοια αγορά θα έρχονταν ακόμα φτηνότερα μιας και θα έμενε μόνο το κόστος του επιπλέον μέσου.

Αυτή ίσως θα ήταν η πιο τίμια αντιμετώπιση στο όλο θέμα αφήνοντας και πάλι ως άγνωστους Χ και Ψ τα επιμέρους συγκεκριμένα κόστη που θα είχαν προκύψει από την κατάλληλη διθνή ανεξάρτητη υπηρεσία αξιολόγησης κόστους τέτοιων προϊόντων που θα έπαιρνε υπόψιν της κατά την αξιολόγηση, διάφορους σημαντικούς παράγοντες όπως το αρχικό κόστος παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος, το ποσοστό κέρδους που θα δικαιολογείτο για τους όποιους συντελεστές και την εταιρία παραγωγής, το κόστος της δικιάς τους δουλειάς, αλλά και την έως εκείνη τη στιγμή πορεία πωλήσεων του προϊόντος με σκοπό την επιπλέον μείωση κόστους πια, σε σχετικό βάθος χρόνου του προϊόντος.

Πολλά από τα παραπάνω, όσο τραβηγμένα και να δείχνουν, θα μπορούσαν να γίνουν με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες. Υπάρχουν όμως και πάλι κάποια σημεία που αναγκαστικά τα εξαπλουστεύω δεδομένου ότι δεν είμαι και ο καταλληλότερος άνθρωπος με τη στάμπα του ειδικού για να στήνω ολοκληρωμένα τέτοιας εμβέλειας οργανώσεις.
Αν όμως εγώ, σε λίγες μόνο γραμμές και με λίγη καλοπροαίρετη σκέψη είμαι σε θέση να βρίσκω κάποιες λύσεις σύμφωνες με τις ανάγκες, τις απσιτήσεις και τις σύγχρονες δυνατότητες, τότε πόσο πιο εκπληκτικά πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν οι αναγνωρισμένα ειδικοί για τέτοια ζητήματα αν τους δυνόταν η σχετική αρμοδιότητα από εκεί που πρέπει;!

Με την ίδια λογική αν πληρώνεις 1 άδεια για Windows να παίρνεις άπειρες!!! Δεν είναι σωστό.

Φυσικά και είναι, αν μιλάμε για φυσικά πρόσωπα. Πόσους υπολογιστές να έχει κανείς; 2; 3; 5;
Τα πράγματα αλλάζουν όμως για νομικά πρόσωπα (εταιρίες), που εκεί δεν είναι σωστό...

Ποιο μοντέλο έχεις μήπως και το έχω ήδη στη συλλογή μου!

Τι να το κάνεις το δικό μου...????....εγώ άμα είχα συλλογή, θα χρησιμοποιούσα ένα κάθε μέρα της εβδομάδας....έτσι για να υπάρχει ποικιλία ..και για να χορταίνει, ακόμα περισσότερο το μάτι μου....;).....:a0210:
Να ανοίξουμε κανένα καινούριο thread με τίτλο ´Φάσκελο και ρολόγια'...:Banane0:

Τώρα βέβαια όλα αυτά τα συζητάμε σε ένα κράτος που σου φορολογεί το εισόδημα, μετά τις αγορές που κάνεις με το ήδη φορολογηθέν εισόδημα, και μετά αυτά που αγόρασες τα κάνει τεκμήρια για να ανεβάσει την φορολογία;;; Σωθήκαμε!!!!!! :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Αυτα ειναι οι Σαουδαραβες εκαναν την μεγαλη κινηση

Τι να το κάνεις το δικό μου...????....εγώ άμα είχα συλλογή, θα χρησιμοποιούσα ένα κάθε μέρα της εβδομάδας....έτσι για να υπάρχει ποικιλία ..και για να χορταίνει, ακόμα περισσότερο το μάτι μου....;).....:a0210:
Να ανοίξουμε κανένα καινούριο thread με τίτλο ´Φάσκελο και ρολόγια'...:Banane0:

Φοράτε ακόμα ρολόγια; :blush:

Απάντηση: Re: Αυτα ειναι οι Σαουδαραβες εκαναν την μεγαλη κινηση

Τώρα βέβαια όλα αυτά τα συζητάμε σε ένα κράτος που σου φορολογεί το εισόδημα, μετά τις αγορές που κάνεις με το ήδη φορολογηθέν εισόδημα, και μετά αυτά που αγόρασες τα κάνει τεκμήρια για να ανεβάσει την φορολογία;;; Σωθήκαμε!!!!!! :flipout::flipout::flipout:
+++
Σωστόοος!!!

Φυσικά και είναι, αν μιλάμε για φυσικά πρόσωπα. Πόσους υπολογιστές να έχει κανείς; 2; 3; 5;
Τα πράγματα αλλάζουν όμως για νομικά πρόσωπα (εταιρίες), που εκεί δεν είναι σωστό...
Αυτό τότε είναι καλό. Μερικές εταιρίες το κάνουν αυτό.

Εσύ λες να μην χρειάζεται άδεια χρήσης και να είναι δωρεάν. Ο κινηματογράφος γιατί να πληρώνει αφού θα είναι δωρεάν??? Και 2ρον οι σειρές και οι ταινίες που δεν βγαίνουν στον κινηματογράφο πως θα βγάλουν τα λεφτά τους??? Πέρα του ότι πιο πάνω μιλάς για μειώσεις σε μισθούς από ανθρώπους που παράγουν, ώστε να κερδίζουν αυτοί που δεν κάνουν τπτ (ΕΣΥ) και για δωρεάν εμπορική εκμετάλλευση προϊόντων από τρίτους. Δλδ τρελά πράγματα!!!

Τέσπα. Η συζήτηση είναι για τα μπάζα. Όποιος θέλει ας κλέβει. Αλλά μην φωνάζει ότι τον εκμεταλλεύονται και να ζητά να γίνει νόμιμη η κλοπή!!! Έλεος.

Για "τα μπάζα" την κάνεις εσύ τη συζήτηση με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Δεν υπάρχει κλοπή αν δεν αφαιρείς κάτι από κάποιον. Είσαι "θύμα" των θέσεων αυτών που θησαυρίζουν πουλώντας αέρα.

Απαντώ στα ερωτήματά σου:
1. Ο κινηματογράφος πληρώνει τις εταιρείες για να πουλήσει το προϊόν και πληρώνεται από τους πελάτες του γιατί το προϊόν αυτό έχει προστιθέμενη αξία - τουλάχιστον για πολλούς από εμάς που τους αρέσει ο κινηματογράγος. Η προστιθέμενη αξία φυσικά είναι η αίσθηση της μεγάλης αίθουσας, η ποιότητα/πιστότητα κορυφαίων μηχανημάτων προβολής, η "έξοδος" - ψυχαγωγική εμπειρία κτλ.
2. Οι σειρές βγάζουν τα λεφτά τους όπως πάντα, δηλαδή από τα χρήματα διαφημίσεων σε free to air τηλεοπτικά κανάλια. Και πολλά τους είναι κι αυτά. Σιγά δηλαδή την ποιότητα που έχουν οι σειρές, άσε που προσδοκούν από σένα να δεις 20-25 ώρες σε μία σαιζόν. Προσωπικά δε θα πλήρωνα ούτε σεντ για σειρά.
3. Φυσικά και μιλάω για μειώσεις. Από που κι ως που δικαιούται να πέρνει μερικά εκατομύρια ευρώ ένας ηθοποιός; Τι προσφέρει στην κοινωνία και γιατί αξίζει αυτά τα χρήματα; Πόσα έπαιρναν οι ηθοποιοί στο broadway ή σε άλλα θέατρα πριν την "μαζική παραγωγή" του κινηματογράφου και της τηλεόρασης;

Αυτό που δε μπορείς να καταλάβεις (ή δεν θες να καταλάβεις) είναι ότι αυτά που λέω θα συμβούν. Ήδη συμβαίνουν στη μουσική βιομηχανία. Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει όλο το σκηνικό της εκμετάλευσης και της εμπορίας πνευματικών δικαιωμάτων. Δε μπορείς με ανασταλτικούς μηχανισμούς και νόμους να εμποδίσεις κάτι που γίνεται τόσο εύκολα και τόσο απλά. Στο πλήρωμα του χρόνου, και ταινίες θα φτιάχνονται, και μουσική, και ποδόσφαιρο, και σειρές. Απλώς θα αναζητήσουν αλλού τα έσοδά τους, γιατί πολύ απλά δε μπορούν πλέον να τα έχουν πουλώντας "αέρα".

Last edited:

Γιατί δεν είναι σωστό;

Όταν τα windows έχουν τόσα προβλήματα ασφαλείας και έχουν κολλήσει trojans - spyware κτλ και έχεις χάσει τα δεδομένα σου, αυτό είναι σωστό; Τι αποζημίωση δίνει ο Bill; Τίποτα. Τουλάχιστο ένα αυτοκίνητο ή μία τηλεόραση έχουν εγγύηση και αν έχουν κάποιο πρόβλημα στο αλλάζουν, ενώ αν πάθεις κανένα ατύχημα από προβληματικό προϊόν σε αποζημιώνουν. Τι γίνεται στο λογισμικό; Γιατί να πληρώσω για κάτι που μου λέει πως "is provided as is, without any implied or direct warranty";

ΑΥΞΗΣΗ ------> +1,5 ευρώ δηλαδη στα 58,5 ευρώ για το Full pack

η συνδρομη θα αυξηθει κ στα αλλα πακετα? εχω το πακετο με τα sports:smile: