Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Οι μεγαλύτεροι εχθροί των Γερμανών δεν είναι άλλοι από τους Ελληνες που έζησαν για χρόνια στην Γερμανία...
Θα ήθελα να μάθω από που προκύπτει αυτό. Συγκεκριμένο κείμενο, μελέτη, κάτι τέλος πάντων. Γίνεται; Διότι αναζήτησα κάτι σχετικό στις βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και Γερμανία (σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και δεν βρήκα τίποτε. Είναι πολύ σοβαρό αν ισχύει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό Σπύρο μου το ζούσα κάθε βράδυ ως τα ξημερώματα επί τρείς βδομαδες και με πονούσε συνέχεια.
Στα ματάκια τους έβλεπα την κούραση με την αθωότητα μαζί και την έκφραση της παιδικής άγνοιας και περιπέτειας ταυτόχρονα.
Εκείνη τη στιγμή δεν με ένοιαζε αν ήταν Ελληνάκια ,Τουρκάκια,Γυφτάκια,Αλβανάκια,Ρωσάκια κλπ.
Ηταν ΠΑΙΔΙΑ !!!
Και μη μου πεις πως δεν ήταν ενήμερη η Αστυνομία και ο Δήμος Μυκόνου.
Αλλά εγώ θα το πάω μακρυά και όσο φτάσει.Ωραία εικόνα θα σχηματίσουν και οι ξένοι για την χώρα μας.
(βέβαια το θλιβερό ήταν πως πολλοί τα κοιτο'ύσαν,γελούσαν,κάναν πλάκα μαζί τους..)

Συμφωνώ 100%

Το να βυθίζεις πλοία δεν αποτελεί λύση. Και στην Ιταλία που ανέφερες αυτό συνέβει μία φορά και έγινε μεγάλος σάλος. Και οι Αλβανοί που έχουν προορισμό την Ιταλία εξακολουθούν να είναι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται Ελλάδα.

Εγώ όμως σκέφτομαι το εξής. Τι είναι αυτό που κάνει τους Αλβανούς να φύογουν από τον τόπο τους και όχι τουσ Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους, τους Μαυροβούνιους; Έχω την εντύπωση ότι η Αλβανία είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα στα Βαλκάνια. Και αυτή για την οποία οι προβλέψεις είναι και οι πιο δυσοίωνες. Ειδικά σε χώρες με τις οποίες συνορεύουμε, η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει και ένα πλάνο ανάπτυξης των γειτονικών χωρών ώστε να δίνονται κίνητρα στους ντόπιους να παραμείνουν στον τόπο τους. Ένα λάθος που νομίζω πως κάναμε με το άνοιγμα των συνόρων είναι ότι αντιμετωπίσαμε την Αλβανία με έναν σκεπτικισμό όσον αφορά τις εκεί επενδύσεις μας. Θα μπορούσαμε, αν κάναμε τότε τις κατάλληλες κινήσεις, σήμερα να είχαμε τρομερό έρισμα μέσα στην Αλβανία. Και οι κατάλληλες κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν σε όλα τα επίπεδα. Νόμιμα και όχι τόσο νόμιμα. Αλλά νομίζω πως την συγκεκριμένη περίοδο αυτό που μας ενδιέφερε πρωτίστως ήταν η εισροή φτηνού εργατικού δυναμικού. Τόσο γιατί μπαίναμε και εμείς οι ίδιοι σε μια τροχιά ανάπτυξης, όσο και για να χτυπηθεί το εγχώριο εργατικο κίνημα. Και αυτή η άμεση λύση, ήταν που μας έφερε στην σημερινή κατάσταση. Μεσοπρόθεσμα σχέδια ήταν που χρειαζόμασταν αλλά αυτά δεν υπήρξαν και εκεί ήταν το μεγάλο λάθος μας.

Φώτη και οι Βούλγαροι και οι Μαυροβούνιοι φεύγουν. Η Βουλγαρία έχει μείωση πληθυσμούτα τελευταία 20 χρόνια 8%. Το 1981 είχε 8500.000 άτομα και το 2001 7.800.000. Η Ελλάδα το 1981 ήταν 8.900.000 και το 2001 10.800.000. Το Μαυροβούνιο είναι πονεμένη ιστορία. Ακόμη δεν ξέρουν πόσοι πραγματικά είναι (αλά Παπαδόπουλος) διότι δεν έχουν κάνει απογραφή μετά την αποχώρηση από την ομοσπονδία με τη Σερβία. Οι ίδιοι εκτιμούν τη μείωση του πληθυσμού σε 120-140.000 άτομα.

Τί θα πει πολυτεκνία (θεωρώ ότι είναι εντελώς offtopic με το θέμα μας, αλλά το βλέπω να επανέρχεται, γι αυτό και το´γράφω).

Μέχρι το 2000 ήμουν ένας πολυάσχολος άνετος άνθρωπος, όπως ο μέσος Έλληνας. Είχα κάνει 2 παιδιά, είχα ιδιόκτητο´σπίτι, είχα αλλάξει αυτοκίνητο, είχα αρχίσει τις τράμπες στο ηχητικό μου σύστημα (από hifi σε hiend) είχα βιντεοπροβολέα (από το 1998), 2 νόμιμες εργασίες (η μια εκτός Θεσσαλονίκης) και καθόλου ελεύθερο χρόνο. Το ίδιο και η γυναίκα μου.

Τότε άλλαξαν όλα. Το 2000 ήλθε η Λυδία-Μαρία (το παιδί της αγάπης όπως λέμε) και το 2001 ο Αλέξης (το παιδί του διορισμού, όπως λέμε, καθώς με τη γέννησή του η γυναίκα μου πρόλαβε και διορίστηκε καθηγήτρια με την επετηρίδα).

Έξοδα: Τα έξοδα των παιδιών εκτινάχθηκαν. Αρκεί να σας πω ότι μόνο η αγορά παιδικής πάνας από το Lidl και όχι των pampers οδήηγσε σε εξοικονόμηση 2600 ευρώ σε διάστημα 3 ετών. Τώρα χρειάζομαι για τα σχολεία, μπαλέτα κλπ. των παιδιών (δημόσια σχολεία) περίπου 7500 ευρώ το χρόνο.

Ελεύθερος χρόνος: Από το Μάρτιο του 2001 που γεννήθηκε ο Αλέξης κατορθώσαμε να βγούμε έξω με τη γυναίκα μου μόνοι μας (1.15 λεπτά) στα τέλη του 2004. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και μπορούμε να κάνουμε 1-2 ταξίδια στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

Προτεραιότητες: Τα παιδιά προηγούνται 100%. Δεν υπάρχει πιθανότητα να πεις ότι θα κάνω κάτι για τον εαυτό μου και όχι για τα παιδιά. Όταν έχεις 2 παιδιά, τότε μπορείς να ταπώσεις τα 2 παιδιά. Με τα 3 μια στα 4 χρόνια θα το κάνεις. Με τα τέσσερα ποτέ. Και δεν μιλώ για τα έξοδα. Μιλώ για τις προτεραιότητες σε προσκλήσεις, πάρτι, διαβάσματα, φροντιστήρια, κλπ.

Φθορές: Ένα σπίτι με 6 άτομα έχει περίπου 150% φθορά σε σχέση με σπίτι που φιλοξενεί 4 άτομα. Μη σας φαίνεται παράλογο. Τα παιδιά φέρνουν παιδιά και γονείς. Στις 11/9, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία γύρισα σπίτι και βρήκα 14 παιδιά, διαφόρων ηλικιών (από 17 μέχρι 7) στο σπίτι. Όλοι ήθελαν να έλθουν σε μας και όχι εκεί που είναι λίγοι, μαγκούφηδες). Τα μισά τα τάισα κιόλας, τουτέστιν τραπέζι καθημερινή μέρα για 14 άτομα. Να μην πω για φθορές σε λάμπες, καζανάκια, πρίζες, κλπ.

ΗΥ: Πόσοι ΗΥ χρειάζονται σε μια πολύτεκνη οικογένεια; Μέχρι στιγμής 4 (3 σταθεροί και ένας φορητός). Έχω αποφύγει μέχρι στιγμής τη δικτύωσή τους, αλλά το ασύρματο δίκτυο το βλέπω να έρχεται τάχιστα και φοβάμαι. Φανταστείτε ιούς, κολλήματα κλπ. Και σκειφθείτε πόσα χρήματα πρέπει να δίνετε κάθε 2-3 χρόνια για αναβαθμίσεις και επισκευές μόνο.

Μουσική και HT. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να δούμε όλοι μαζί ή να ακούσουμε κάτι από την αρχή μέχρι το τέλος. Τηλέφωνα χτυπάνε, κουδούνια χτυπάνε, και φυσικά όλα τα παιδιά έχουν διάβασμα μέχρι αργά. Άρα... τέλος.

και μπορώ να συνεχίσω.... αλλά δεν θέλω.

Ναι αλλά δεν συμφωνείς ότι οι Αλβανοί που εγκαταλείπουν τη χώρα τους είναι περισσότεροι και σε ποσοστά και σε παραγματικούς αριθμούς. Και πόσοι Βούλγαροι έχουν έρθει στην Ελλάδα και ζουν μόνιμα πια εδώ. Πόσοι Σκοπιανοί;

Edit, γιατί αναφέροταν στο προηγούμενο ποστ του Βλάσση.

Last edited:
και αν σας φαίνονται αυτά πολλά, θα σας πω ότι τώρα πιά έχω περισσότερο χρόνο (άλλαξα και εργασία) όχι μόνο για τα παιδιά και την οικογένεια, αλλά και για να αφιερώσω στην υπόθεση της διεκδίκησης του Μακεδονικού.

Όσο για την πολυτεκνία Βλάσση, στην περίπτωσή σου από ότι κατάλαβα ήταν θέμα επιλογής και μπράβο σου. Θέμα επιλογής είναι να μείνεις και άτεκνος ή να σκέφτεσαι το πολύ ένα παιδί, όπως σκέφτομαι εγώ. Γνώμη μου είναι πως ότι και να θες να κάνεις θα πρέπει να το κάνεις μόνο αν το θες πραγματικά.

Ναι αλλά δεν συμφωνείς ότι οι Αλβανοί που εγκαταλείπουν τη χώρα τους είναι περισσότεροι και σε ποσοστά και σε παραγματικούς αριθμούς. Και πόσοι Βούλγαροι έχουν έρθει στην Ελλάδα και ζουν μόνιμα πια εδώ. Πόσοι Σκοπιανοί;

Edit, γιατί αναφέροταν στο προηγούμενο ποστ του Βλάσση.

Η αλβανική μετανάστευση συγκρίνεται μόνο με αυτή των Ιρλανδών το 1848-1850. Είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο και ως τέτοιο τη μελετούμε. Γιατί; Διότι δεν υπήρχε πουθενά στον κόσμο ένα τόσο φτωχό κράτος κοντά σε πλούσια (όποιος πάει στην Αλβανία θα καταλάβει) και ένας τόσο ζωντανός αλλά και τόσο περιορισμένος λαός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα ήθελα να μάθω από που προκύπτει αυτό. Συγκεκριμένο κείμενο, μελέτη, κάτι τέλος πάντων. Γίνεται; Διότι αναζήτησα κάτι σχετικό στις βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και Γερμανία (σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και δεν βρήκα τίποτε. Είναι πολύ σοβαρό αν ισχύει.

Τι εννοείς ? Μα δεν πρόκειται για κάποια προαιώνια έχθρα όπως πχ μεταξύ ελλήνων και τούρκων ή καθολικών-διαμαρτυρόμενων ιρλανδών γιά να αναφέρεται σε συγγράματα. Μερικά πράγματα τα διαπιστώνεις απλά και δεν επιδέχονται απόδειξη... Στην προκείμενη περίπτωση, έχω τουλάχιστον 6 ξαδέλφια που ζούν και εργάζονται στην Γερμανία και σε κάθε σχετική συζήτηση όλοι μιλούν με τα χειρότερα λόγια γιά τους γερμανούς (οχι για την Γερμανία) γιά χίλιους δυό λόγους και αιτίες με τέτοιο τρόπο που δείχνει...μίσος. Ενδεχομένως το ίδιο να ισχύει και γιά τους τούρκους ή και τους ιταλούς μετανάστες στην Γερμανία. Αυτό όμως δεν συναντάται σε συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν ζήσει στην Γερμανία.

Από την άλλη πιστεύω ότι από το 2000 και μετά το κράτος λαμβάνει μέτρα-κίνητρα για τη μετάβαση από τα 2 στα περισσότερα παιδιά. Οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ για τους πολύτεκνους, οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ για ένα παιδί πολυτεκνικής οικογένειας, το πολυτεκνικό επίπδομα που θα δοθεί από 1/1 στους τρίτεκνους, άδεια μητρότητας 1 έτους εκτός υπηρεσίας (πλέον και στους μπαμπάδες εναλλακτικά από τις μαμάδες) είναι σημαντικά κίνητρα.

Τι εννοείς ? Μα δεν πρόκειται για κάποια προαιώνια έχθρα όπως πχ μεταξύ ελλήνων και τούρκων ή καθολικών-διαμαρτυρόμενων ιρλανδών γιά να αναφέρεται σε συγγράματα. Μερικά πράγματα τα διαπιστώνεις απλά και δεν επιδέχονται απόδειξη... Στην προκείμενη περίπτωση, έχω τουλάχιστον 6 ξαδέλφια που ζούν και εργάζονται στην Γερμανία και σε κάθε σχετική συζήτηση όλοι μιλούν με τα χειρότερα λόγια γιά τους γερμανούς (οχι για την Γερμανία) γιά χίλιους δυό λόγους και αιτίες με τέτοιο τρόπο που δείχνει...μίσος. Ενδεχομένως το ίδιο να ισχύει και γιά τους τούρκους ή και τους ιταλούς μετανάστες στην Γερμανία. Αυτό όμως δεν συναντάται σε συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν ζήσει στην Γερμανία.

Το γεγονός ότι άκουσες αυτά δεν σημαίνει ότι υπάρχει μίσος σε τέτοιο επίπεδο και βάθος που το θέτεις. Άλλο η δημόσια εικόνα που βιώνει ο καθένας μας, άλλο η πραγματικότητα. Δες τί έγινετο Σεπτέμβριο. Με το 80% των ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης (μετρήσεις των εταιρειών δημοσκόπησης), οι Έλληνες χήφισαν 45% υπέρ της ΝΔ.

Μπορεί ως τάση να ισχύει, αλλά δεν πρέπει να το γενικεύουμε.

Κι όμως κι εγώ είμαι γιαλαντζί πολύτεκνος....

Φέτος που πήγα στη Θάσο σε κατασκηνώσεις πολυτέκνων πήρα ένα καλό μάθημα και κατάλαβα πόσο βολεμένος είμαι κι εγώ.

Κι εκεί είδα μάνα (ζεύγος θεολόγων) με οκτώ μεγάλα παιδιά (το πιο μικρό 12 ετών) να έχει μαζί της κι ένα μωρό 7 μηνών. Στην κουβέντα έμαθα ότι ήταν της αδελφής της (δεύτερο). Μόλις γέννησε έμαθε (7 μέρες μετά) ότι το μεγάλο παιδί της έχει λευχαιμία. Έτσι η πολύτεκνη μάνα πήρε να μεγαλώσει το μικρό, έτσι ώστε η αδελφή να μπορεί να είναι μόνιμα στο νοσοκομείο με το άλλο παιδί. Και κάθε 10 μέρες ταξιδεύει με το μωρό από την πόλη της (Κοζάνη) στη Θεσσαλονίκη για να δει η μάνα το μωρό.

Μούγκα ο Βλάσης....

Το γεγονός ότι άκουσες αυτά δεν σημαίνει ότι υπάρχει μίσος σε τέτοιο επίπεδο και βάθος που το θέτεις. Άλλο η δημόσια εικόνα που βιώνει ο καθένας μας, άλλο η πραγματικότητα. Δες τί έγινετο Σεπτέμβριο. Με το 80% των ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης (μετρήσεις των εταιρειών δημοσκόπησης), οι Έλληνες χήφισαν 45% υπέρ της ΝΔ.

Μπορεί ως τάση να ισχύει, αλλά δεν πρέπει να το γενικεύουμε.

Μα προφανώς η φράση μου "χερότεροι εχθροί" είναι ρητορική. Δυσαρμονία και έχθρες υπάρχουν μόνο μεταξύ ανθρώπων που έχουν ζήσει μαζί. Λογικό είναι ο αλβανός που δε έχει έρθει στην Ελλάδα ή ο έλληνας στο Καστελόριζο που δεν έχει δει ποτέ αλβανό να μην μπορεί να εκφέρει γνώμη καλή ή κακή ο ένας γιά τον άλλο.

Φανταστείτε τώρα πώς νιώθω εγώ όταν βλέπω εδώ στο φόρουμ κάποιους να μαλώνουν για τις χρειές των ενισχυτών 10.000 ευρώ και μετά να γκρινιάζουν για τους Αλβανούς, Κούρδους, κλπ. που γυρίζουν στη Σοφοκλέους ή στη Βαρβάκειο το βράδυ και χαλάνε τη μόστρα ή νιώθουν ανασφάλεια.

Πίκρα....

Φανταστείτε πως νιώθω εγώ όταν ακούω και βλέπω τέτοια ποσά και ενισχυτικά, κλπ. και οι ίδιοι να γκρινιάζουν για το κράτος μας.

Ή όταν βλέπω μέλος του avsite που ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε εξάμηνο για αλλαγές, ενώ όταν πήγα να του ζητήσω λεφτά (2.000 ευρώ) για να πληρώσω επιστήμονα να μου γράψει κείμενο 10.000 για τη σημασία της ταυτότητας πληροφοριών (IPTC και πιο πέρα από αυτό) σε δίκτυα LAN, WAN και τους κινδύνους που θα επιφέρει αυτό στην ενδεχόμενη είσοδο της FYROM στην ΕΕγια να το δώσω στην 2η διεύθυνση της Ευρωπαικής Επιτροπής, μου είπε ότι δεν του περισσεύει ούτε ευρώ.

Αυτά τα ολίγα. Δεν επιθυμώ να επανέλθω, παρά μόνο αν γυρίσουμε στο θέμα μας, δηλαδή την ανοχή μας σε μια ξενόγλωσση διαφήμιση.

Παρακολουθουσα τηλεοραση προ ολιγων λεπτων και οπως ειναι φυσικο το καναλι (Αλτερ) εκανε διακοπη για διαφημησεις. Ξαφνικα ενω πηρα το βλεμμα μου απο την τηλεοραση για να αναψω ενα απο τα εκλεκτα του Γεωργιου Καρελια και των υιων του (Χρυση Κασετινα), ακουω την παρουσιαση καπιου ξενου προιοντος σε ξενη γλωσσα, η οποια δεν ηταν καμια απο αυτες στις οποιες ειμαι πτυχιουχος(Γερμανικα, Αγγλικα) ουτε καποια την οποια εμαθα λογω καποιας παλιας μου σχεσης(Βλαχικα, Ποντιακα).

Ξαφνου ακουω μεσα στις αγνωστες λεξεις την φραση *ALBANIAN PRESS* και συνεχιζει ο τυπος να μιλαει στην ιδια γλωσσα. Αν εκρινα σωστα απο την εφημεριδα που απεικονιζε στην τηλεοραση, ηταν διαφημηση για καποιο εντυπο με Αλβανικα νεα. Δεν βρισκο τιποτα το μεμπτο ουτε στην υπαρξη του, ουτε στην διαφημηση του, ουτε στο μεσο το οποιο χρησιμοποιηθηκε. ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΑΦΗΜΗΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ?? ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΟΜΙΜΟ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΑΚΟΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛ : ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΔΗΞΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

ΕΧΩ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ???

θα με συνχωρεσετε που εκανα post σε αυτην την κατηγορια αλλα με εσας συναναστρεφομαι τις τελευταιες μερες, οποτε νιωθω πιο οικεια εδω.

και που εισαι ακομα......
σε λιγο ο εργοδοτης σου θα ειναι αλλοδαπος και δεν θα παρεις χαμπαρι απο που σου ηρθε.
ολοι αυτοι που το παιζουν υπερανω και ειναι αραχτοι στα σπιτια τους σε εκαλη-κηφησια κτλ.,ας πανε να δουν πως παιρνουν στο πικερμι,ραφηνα που ειναι γκετο και η κυκλοφορια στους δρομους μετα το σουρουπο ειναι εφιαλτης...!!!

για να πληρώσω επιστήμονα να μου γράψει κείμενο 10.000 για τη σημασία της ταυτότητας πληροφοριών (IPTC και πιο πέρα από αυτό) σε δίκτυα LAN, WAN και τους κινδύνους που θα επιφέρει αυτό στην ενδεχόμενη είσοδο της FYROM στην ΕΕγια να το δώσω στην 2η διεύθυνση της Ευρωπαικής Επιτροπής

Συγγνώμη, δεν το κατάλαβα αυτό... Περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Απάντηση: Re: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Οι στατιστικές γενικώς δέν δείχνουν ότι η εγκληματικότητα οφείλεται στούς μετανάστες πάντως.
Η αναλογία παραβατικών συμπεριφορών είναι ίδια με τών Ελλήνων.

Κύριε Σούρλα συγνώμη αλλά κάνετε πλάκα;
Ποιες στατιστικές το λένε αυτό;
Δεν αυξήθηκε η εγκληματικότητα εξ´αιτίας των μεταναστών; To πιστεύετε αυτό; Εγώ ξέρω ότι οι στατιστικές δείχνουν το αντίθετο. Και φυσικά πιο πολύ εγώ βασίζομαι στην πραγματικότητα.
Μπορεί κάποιος να ρωτήσει έναν αστυνομικό που είναι πολλά χρόνια στους δρόμους, πόσα περιστατικά είχανε τότε και πόσα έχουνε τώρα από τους αλλοδαπούς;
Ενας τροχονόμος μας είχε πει ότι οι περιπτώσεις χτυπήματος πεζών από τροχοφόρα αυξήθηκαν βάσει στατιστικών κατά 80%.
Και αυτό όπως μας είπε χαρακτηριστικά διότι " περπατάνε σαν τα ζώα στους δρόμους. Διασχίζουν μια λεωφόρο λες και είναι στα βουνά ". Ποσοστό αύξησης 80% με αλλοδαπούς.

Ας δει κάποιος τα καθημερινά περιστατικά που σημειώνονται στα βιβλία συμβάντων των αστυνομικών τμημάτων.
Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχουν επεισόδια από τους αλλοδαπούς. Αύξηση τεράστια.
Και μην ξεχνάμε το κλασσικό πλέον " κάποτε κοιμόμαστε με τα παράθυρα ανοιχτά " που το ξέρουμε όλοι. Τώρα ούτε για πλάκα.
Και δεν οφείλεται στους Έλληνες αλλά στους αλλοδαπούς.

Ναι ρε Μιχάλη, αλλά για κάθε 10 αλβανούς που κλέβουν ένα τσαντάκι ή ένα μηχανάκι, υπάρχει ένας καθηγητής στην Πάντειο που ψωνίζει μια ferrari.

Θα συμφωνησω με καποιο φιλο πιο πριν που ειπε οτι ισως πιο πολυ να ντραπηκε για τον τιτλο του θεματος .

Σαφως και δεν με ενοχλει καθολου.
Γνωριζω πολυ καλα που ζω και ποτε, και σαφως ξερω οτι πολλοι μεταναστες ζουν και εργαζονται στη χωρα μου.
Δεν με ενοχλει οπως και δεν θα με ενοχλουσε αν εβλεπα μια διαφημιση στα αγγλικα , γερμανικα, γαλλικα, ισπανικα, ιταλικα κτλ κτλ.
Δεν με ενοχλει γιατι δεν θα με ενοχλουσε κι αν εβλεπα μια ελληνικη διαφημιση στο καναδα η τη γερμανια .
Μαλλον πρεπει να βολιδοσκοπησουμε λιγακι ποιο ανοιχτομυαλα τις κοινωνιες μας .