Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Αυτή η παραπάνω μέθοδος το "κακό" που έχει είναι ότι δεν υπάρχει καλή οργάνωση και είσαι αναγκασμένος να ξέρεις εκ των πρωτέρων τι περιείχει το κάθε smb folder. Θες π.χ. να δεις ταινίες; πρέπει να "μπεις" από το folder που έχεις τις ταινίες σου και να διαλέξεις το εικονίδιο "Ταινίες". Αν διαλέξεις το εικονίδιο "Ηχος", απλά δεν θα "δει" τίποτα.

Τι εννοώ:

Οταν πατήσεις στο κεντρικό menu π.χ. το εικονίδιο με τις ταινίες σου βγάζει μια λίστα με κατηγορίες με το τι θέλεις: View all, View by artist, κλπ κλπ Εκεί λοιπόν σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες μου βγάζει: "No content on the server".

Πως γίνεται να φτιαχτεί μια ωραία κατηγοριοποίηση ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να μπαίνω μέσα στα smb folders;

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Αυτή η παραπάνω μέθοδος το "κακό" που έχει είναι ότι δεν υπάρχει καλή οργάνωση και είσαι αναγκασμένος να ξέρεις εκ των πρωτέρων τι περιείχει το κάθε smb folder. Θες π.χ. να δεις ταινίες; πρέπει να "μπεις" από το folder που έχεις τις ταινίες σου και να διαλέξεις το εικονίδιο "Ταινίες". Αν διαλέξεις το εικονίδιο "Ηχος", απλά δεν θα "δει" τίποτα.

Τι εννοώ:

Οταν πατήσεις στο κεντρικό menu π.χ. το εικονίδιο με τις ταινίες σου βγάζει μια λίστα με κατηγορίες με το τι θέλεις: View all, View by artist, κλπ κλπ Εκεί λοιπόν σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες μου βγάζει: "No content on the server".

Πως γίνεται να φτιαχτεί μια ωραία κατηγοριοποίηση ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να μπαίνω μέσα στα smb folders;

myihome... πανεύκολο, γρηγορότερο και με μεγαλύτερη παραμετροποίηση για τα folders σου!

μια ερωτησούλα, όλα παίζουν άψογα με τους υπότιτλους, αλλά δε μου εμφανίζονται σε αρχείο που το βίντεο του είναι .ts για την ακρίβεια είναι το sin city σε 1080. Έχει τό ίδιο όνομα με το αρχείο αλλά δεν εμφανίζονται καθόλου.
Σε avi mkv κ.λ.π δε μου έχει τύχει ποτέ.Καμμιά ιδέα?

Torrent όχι.

To smb είναι στην ουσία το path που θα είναι share.

Πρώτα απ' όλα κάνεις share από το pc σου ποιά folders θες να βλέπει το "καλαμπόκι". π.χ. τα folder σου με τις φωτογραφίες ή τις μουσικές σου ή τις ταινίες σου. (αυτό δεν το είχα κάνει και χτυπιόμουν να βρω πως βλέπω αρχεία από το pc).

Μετά πας στο "καλαμπόκι" και πας στο Network πατάς enter θα σου βγάλει το workgroup με τα folders τα share θα κάνεις add και αυτό ήταν. ΘΑ στα βγάζει στην κενντρική σελίδα απ' ευθείας σαν Sources.

myihome... πανεύκολο, γρηγορότερο και με μεγαλύτερη παραμετροποίηση για τα folders σου!

Και με αυτόν τον τρόπο δηλαδή είναι πολύ γρηγορότερη η μεταφορά αρχείων απ' ότι αν σύνδεσης έναν σκληρό δίσκο μέσω usb2.
Τέλος για να έχουμε την μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς αρχείων ποιον είναι ο καλύτερος τρόπος & γιατί?

smb 20MBps
ΗΤΤP server βλεπε myihome 42MBps
esvterikos & usb host 42ΜΒps
αρα οι τρεις τελευταιες λυσεις ειναι οι πιο γρηγορες:music-smiley-005::music-smiley-005:

Και αυτό το myihome πως ακριβώς το κάνεις στο popcornhour-100?
Όσο για το usb host ΔΕΝ έχει το pch-100.

smb 20MBps
ΗΤΤP server βλεπε myihome 42MBps
esvterikos & usb host 42ΜΒps
αρα οι τρεις τελευταιες λυσεις ειναι οι πιο γρηγορες:music-smiley-005::music-smiley-005:

Μα, 10/100 Ethernet δεν υποστηρίζει; Πως βγαίνουν τα 20 και 42 MB/sec? Εκτός αν είναι 20, 42Mb/sec..

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Και αυτό το myihome πως ακριβώς το κάνεις στο popcornhour-100?
Όσο για το usb host ΔΕΝ έχει το pch-100.
ναι το usb ειναι slave το myihome ειναι ενα προγραμμα
που καθοριζει share folders, δικαιοματα ,pass,σε ενα περιβαλλον http server
και οχι σε επιπεδο smb (win)-bye--bye--bye-

Και το ξαναλέω το pch-100 ΔΕΝ υποστηρίζει - έχει usb slave θύρα άρα δώρον άδωρον.
Το pch-110 θα έχει θύρα usb slave.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A

Δυστυχώς δοκίμασα και δεν παίζουν!!!
Συγνώμη αλλά τώρα φταίω εγώ που ξαναρωτάω;!

Δηλαδή δοκίμασες και δε παίζουν αλλά τί δοκίμασες και δε παίζει τελικά;!
Να μην παίζουν και τα 2 format encoding προφανώς αποκλείεται! Άρα ποιο από τα δύο δε παίζει;! Αυτό σε ANSI ή σε Unicode; Βέβαια υποψιάζομαι την απάντηση που λογικά θα ήταν:
- "Μα φυσικά σε Unicode ΔΕΝ παίζει, αφού το ANSI είναι πιο standard & το default σε text αρχεία!"
(Βλέπεις σου έχω έτοιμη και την απάντηση!)
Αλλά επειδή ρωτώ πια τόσο συγκεκριμένα, θα το εκτιμούσα αν μου ολοκλήρωνες την απάντηση αντίστοιχα δεδομένου ότι έκανες ήδη το τεστ και άρα έμεινε το απλό κομμάτι της ενημέρωσης!

Άσχετο!
Επειδή βρίσκομαι για... διακοπές(!) πια, στο πανέμορφο νησάκι της Αστυπάλαιας και σκοπεύω να τις συνεχίσω για τις επόμενες δύο βδομάδες περίπου (αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά), δε θα μπορώ να κάνω τόσο συχνά τις φορουμότσαρκές μου, δεδομένου ότι αν κι έχω έρθει εξοπλισμένος σχετικά, δε παύει να "τσούζει" οικονομικά μέσω της λύσης της κινητής τηλεφωνίας που εδώ χρησιμοποιώ (σχεδόν αναγκαστικά), άρα μη παίξει "παρεξήγηση" αν δεν ανταποκρίνομαι και τόσο άμεσα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Ho

Συγνώμη αλλά τώρα φταίω εγώ που ξαναρωτάω;!

Δηλαδή δοκίμασες και δε παίζουν αλλά τί δοκίμασες και δε παίζει τελικά;!
Να μην παίζουν και τα 2 format encoding προφανώς αποκλείεται! Άρα ποιο από τα δύο δε παίζει;! Αυτό σε ANSI ή σε Unicode; Βέβαια υποψιάζομαι την απάντηση που λογικά θα ήταν:
- "Μα φυσικά σε Unicode ΔΕΝ παίζει, αφού το ANSI είναι πιο standard & το default σε text αρχεία!"
(Βλέπεις σου έχω έτοιμη και την απάντηση!)
Αλλά επειδή ρωτώ πια τόσο συγκεκριμένα, θα το εκτιμούσα αν μου ολοκλήρωνες την απάντηση αντίστοιχα δεδομένου ότι έκανες ήδη το τεστ και άρα έμεινε το απλό κομμάτι της ενημέρωσης!

Άσχετο!
Επειδή βρίσκομαι για... διακοπές(!) πια, στο πανέμορφο νησάκι της Αστυπάλαιας και σκοπεύω να τις συνεχίσω για τις επόμενες δύο βδομάδες περίπου (αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά), δε θα μπορώ να κάνω τόσο συχνά τις φορουμότσαρκές μου, δεδομένου ότι αν κι έχω έρθει εξοπλισμένος σχετικά, δε παύει να "τσούζει" οικονομικά μέσω της λύσης της κινητής τηλεφωνίας που εδώ χρησιμοποιώ (σχεδόν αναγκαστικά), άρα μη παίξει "παρεξήγηση" αν δεν ανταποκρίνομαι και τόσο άμεσα!
Να ρωτούσε κάποιος άλλος,που δεν είχε καταλάβει το ερώτημά σου να το καταλάβω, να ρωτάς όμως και εσύ :FSGSFGS4::FSGSFGS4::FSGSFGS4:
Τέσπα πήρα ένα αρχείο srt σε ANSI, το έσωσα σε UNICODE και το έβαλα (μαζί με το σχετικό avi) να παίξει στο PCH... αποτέλεσμα;; δεν έπαιξαν οι υπότιτλοι σε UNICODE ....
Τι άλλο να πω!

Ενα mkv παρόλο που στο pc παίζει τζάμι, στο "καλαμπόκι" μέσω εξωτερικού σκληρού (mybook) κάνει όλο πιξελιάσματα και σπασίματα σε σημείο που είναι αδύνατο να παρακολουθήσεις ταινία.

Εχουμε και τέτοια; πρέπει να το τσεκάρουμε και στο "καλαμπόκι" για να βεβαιωθούμε ότι παίζει ΟΚ;

Για τους υπότιτλους γιατί δεν τους ενσωματώνετε με αυτό το πρόγραμμα?
Και απλά διαλέγετε και σαν charset την ελλληνική(greek) γλώσσα και δεν έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους.

Τάσο δοκίμασε να βγάλεις το δίκτυο και κάνε ένα restart. Μου τόκανε και μένα με το Die Hard 4 και περιέργως μετά έφτιαξε.

πάντως όπως λέει παίζει μέχρι mkv 4.1 ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Παιδιά το pch μπορείς να το παραγγείλεις μόνο μέσω google account ή και μέσω paypal?

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Τάσο δοκίμασε να βγάλεις το δίκτυο και κάνε ένα restart. Μου τόκανε και μένα με το Die Hard 4 και περιέργως μετά έφτιαξε.

πάντως όπως λέει παίζει μέχρι mkv 4.1 ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Κι εγώ το έβγαλα από την μπρίζα και το ξαναέβαλα και το παιξε. Μετά από 5 λεπτά άρχισαν τα σπασίματα στην εικόνα και στον ήχο....και ειδικά στις στάθμες που παίζω εγώ καταλαβαίνετε πόσο σπαστικό είναι να κάνει διακοπές ο ήχος....ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ.

Ωπα.... ένα ένα βγαίνουν στην φόρα ε ; 4.1gb σημαίνει 720p και ούτε. Τα mkv μου είναι 1080p και φτάνουν μέχρι τα 13GB αν είναι μεγάλη η ταινία.

Καλά εντάξει....

Ρωτώ όλους τους χρήστες:

Τα mkv σε 1080p σας τα παίζει ΌΛΑ "νερό"; μιλάω για σύνδεση επί τόπου είτε με εξωτερικό σκληρό είτε με εσωτερικό.

Υ.Γ. Για τα περί δικτύου γελώ...

Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Ωπα.... ένα ένα βγαίνουν στην φόρα ε ; 4.1gb σημαίνει 720p και ούτε. Τα mkv μου είναι 1080p και φτάνουν μέχρι τα 13GB αν είναι μεγάλη η ταινία.

Καλά εντάξει....

Τάσο, απ' ότι κατάλαβα, το 4.1 αναφέρεται στον τρόπο κωδικοποίησης του mkv (profile) και όχι στο μέγεθος.

Αυτό είναι κακό. Σημαίνει ότι δεν είναι συμβατό με όλα τα mkv που κυκλοφορούν. Θα τολμούσα να πω μάλιστα ότι αν ισχύει, είναι ασύμβατο με τα περισσότερα. Είναι η ίδια ιστορία με το hardware acceleration που μπορεί να επιτευχθεί με τις κάρτες γραφικών των PCs, που και πάλι λειτουργεί σε συγκεκριμένα mkv.