Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Ρε παιδιά όλα τα απαντάτε, ας κάνει κάποιος τον κόπο να τσεκάρει και για αυτό που ρωτώ στο post μου 224.

Δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς που έχει ένα PCH κι ένα PC, ειδικά αν επικοινωνούν και δικτυακά μεταξύ τους πράγμα που προφανώς συμβαίνει στους περισσότερους κατόχους PCH.

Αν κάτι δεν καταλαβαίνεται στην ερώτηση μου, να το διευκρινίσω αν μου πείτε.
Για να το τσεκάρει πρέπει να έχει και το izak όπως εσύ ...
καλύτερο είναι να ανεβάσεις κάποιους από τους υπότιτλους που έχεις εσύ φτιάξει στο rapidshare, να δώσεις το λινκ, να τους κατεβάσουμε, να δοκιμάσουμε!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Για να το τσεκάρει πρέπει να έχει και το izak όπως εσύ ...
καλύτερο είναι να ανεβάσεις κάποιους από τους υπότιτλους που έχεις εσύ φτιάξει στο rapidshare, να δώσεις το λινκ, να τους κατεβάσουμε, να δοκιμάσουμε!!!!
Όχι βρε iceman μου, το iZak μου το ανέφερα καθαρά σαν παράδειγμα για να πω το ότι έχω ήδη περιπτώσεις που παίζει σημαντικό ρόλο το format στο οποίο έχουν σωθεί οι εξωτερικοί Ελληνικοί υπότιτλοι σαν αρχεία κειμένου που έτσι κι αλλιώς είναι.
Δηλαδή δεν είναι κάποιου πολύ εξειδικευμένου format αυτά τα αρχεία ειδικά και καλά για το iZak ώστε να χρειάζεται να σας στείλω με τον όποιο τρόπο δείγμα τους για να τα τεστάρετε κι εσείς που έχετε PCH.
Αρκεί κάποιος από το PC του να ανοίξει (π.χ. με το notepad) ένα κλασικό αρχείο εξωτερικών Ελληνικών υποτίτλων (π.χ. ένα ".srt") και να το σώσει τη μία φορά με κωδικοποίηση (encoding) "ANSI" (η default επιλογή). Μετά να το περάσει στο PCH του και να δει αν το διαβάζει σωστά (το πιθανότερο είναι πως θα το διαβάζει έτσι). Άλλη μια φορά να το ξανανοίξει με τον ίδιο τρόπο και να το σώσει όμως πια με κωδικοποίηση (encoding) "Unicode" και αντίσοτοιχα να το περάσει έτσι πια ξανά στο PCH του και να δει αν πάλι μπορεί να το διαβάζει σωστά. Σε κάθε προσπάθεια θα βολεύει να διατηρηθεί ίδιο το όνομα του αρχείου, μόνο το encoding του θα πρέπει να αλλάζει.

Οι επιλογές σωσίματος μεταξύ ANSI & Unicode βρίσκοντε κάτω κάτω στο παραθυράκι που ανοίγει το notepad κατά την εκτέλεση εκεί της επιλογής του "Save As".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Όχι βρε iceman μου, το iZak μου το ανέφερα καθαρά σαν παράδειγμα για να πω το ότι έχω ήδη περιπτώσεις που παίζει σημαντικό ρόλο το format στο οποίο έχουν σωθεί οι εξωτερικοί Ελληνικοί υπότιτλοι σαν αρχεία κειμένου που έτσι κι αλλιώς είναι.
Το izak το ανέφερα θέλοντας να τονίσω ότι κάποιος θα είχε μπει στη διαδικασία να μετατρέψει υποτίτλους σε Unicode μόνο αν είχε το συγκεκριμένο μηχανάκι.... έτσι άλλωστε που περιέγραφες την κατάσταση φαντάστηκα ότι η διαδικασία αλλαγής μεταξύ ANSI και UNICODE θα ήταν μπελάς ... δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τόσο απλή μέσω notepad
.... αλλά από την άλλη αφού είναι τόσο απλή τι σε νοιάζει και σκας πως θα τα διαβάζει το PCH ??? Αν δεν παίζει Unicode τα κάνεις πάλι ΑΝSI μεσω notepad και είσαι μιά χαρά!!! εύκολο φαίνεται να είναι! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

.... αλλά από την άλλη αφού είναι τόσο απλή τι σε νοιάζει και σκας πως θα τα διαβάζει το PCH ??? Αν δεν παίζει Unicode τα κάνεις πάλι ΑΝSI μεσω notepad και είσαι μιά χαρά!!! εύκολο φαίνεται να είναι! -bye-
Εύκολο είναι βέβαια! Ειδικά όταν μιλάμε για τεστ πάνω σε ένα μόνο αρχείο ενδεικτικά όπως αυτό που ζητώ από κάποιον που έχει PCH να κάνει.
Στη δική μου περίπτωση όμως αποκτά άλλη βαρύτητα δεδομένου ότι αν θα πρέπει να γίνει κάποιου είδους μετατροπή τελικά, θα αφορά πάρα πολλά αρχεία υποτίτλων που τυχαίνει να έχω. Άλλα στην μία μορφή και άλλα στην άλλη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Εύκολο είναι βέβαια! Ειδικά όταν μιλάμε για τεστ πάνω σε ένα μόνο αρχείο ενδεικτικά όπως αυτό που ζητώ από κάποιον που έχει PCH να κάνει.
Στη δική μου περίπτωση όμως αποκτά άλλη βαρύτητα δεδομένου ότι αν θα πρέπει να γίνει κάποιου είδους μετατροπή τελικά, θα αφορά πάρα πολλά αρχεία υποτίτλων που τυχαίνει να έχω. Άλλα στην μία μορφή και άλλα στην άλλη.
Ελπίζω το τριήμερο να μπορέσω να το κάνω .... μετά όμως κοίτα μην δεν το αγοράσεις και έρθεις και με άλλες ερωτήσεις γιατι..........:twoguns::twoguns:

Παιδιά μια ερώτηση για σκληρούς:

Αν πάρω έναν εξωτερικό 2.5" που ως γνωστόν είναι στις 5400 (π.χ. Wd passport) μπορεί να αναπαράγει 1080p mkv αρχεία χωρίς σπασίματα με σύνδεση usb ;

Οι υπότιτλοι μια χαρά. Είναι λίγο δεξιά, αλλά μιλαμε για 5 πόντους από το κέντρο. Φοβόμουν ότι θα είναι πολύ δεξιά.
Το tilt δουλεύει μια χαρά και μπαίνουν οι υπότιτλοι μέσα στην ταινία MUST για όσους έχουν αμιγώς 2.35:1 οθόνη.

Τα mkv σε 1080p από το pc μέσω 100 wired δίκτυο τα παίζει αλλά όχι όλα σωστά. Ενώ μια ταινία σε 1080p (Batman begins) την έπαιζε τζάμι, κάποιο άλλο (Into the blue) έκανε σπασίματα. Περίεργο. Και τα δύο 1080p.

Φυσικά η καλύτερη και ανώδυνη λύση είναι να του κοτσάρετε έναν εξωτερικό σκληρό με usb και θα είστε 100000% σίγουροι.

Πολύ ωραία και εφφετζίδικα τα web services.

Θα ήθελα πιό γρήγορη απόκριση στο menu. Και φυσικά καλύτερη απόκριση στο τηλεκοντρόλ που ως συνήθως όπως όλα τα china πρέπει να κοιτάει τελείως την συσκευή για να πιάσει.

Ετσι για δοκιμή σύνδεσα το εξωτερικό HDDVD drive του xbox360.

Το καταλαβαίνει σαν συσκευή αλλά:
- όταν έβαλα απλό dvd (αυθεντικό) πςεριοχή 2 PAL, έβγαλε μήνυμα BAD DISK REGION και δεν το έπαιξε.
- όταν έβαλα HDDVD δισκάκι το κατάλαβε σαν DATA DISK και μου έβγαζε τα περιοχόμενα. Πήγα στο folder Που είναι το .ts, μου έβγαλε κάτι evo αρχεία , πάτησα ένα αλλά τίποτα. Με ξαναέβγαλε στο menu. Πήγα σε ένα άλλο folder που είχε ένα αρχείο .bat με το εικονίδιο του video δίπλα, το πάτησα κάτι πήγε να κάνει, αλλα πάλι τζίφος, με βγαλε στο menu.

Με το τελευταίο firmware μέσω HDMI περνάει DTS !!

Ο ενισχυτής "κλείδωσε" σε DTS ES Discrete με δοκιμή το Χ-ΜΕΝ 3 σε mkv

Δηλαδη παλιότερα δεν μπορούσε να αναπαραγάγει dts es(Έχει καμία σχέση με το hd dts) και τώρα με το νέο firmware μπορεί?

- όταν έβαλα απλό dvd (αυθεντικό) πςεριοχή 2 PAL, έβγαλε μήνυμα BAD DISK REGION και δεν το έπαιξε.

Είναι γνωστό ότι δεν παίζει αυθεντικά DVD ... μόνο αντιγραφές από τις οποίες έχουν βγει όλα τα κλειδώματα!

Με το τελευταίο firmware μέσω HDMI περνάει DTS !!

Ο ενισχυτής "κλείδωσε" σε DTS ES Discrete με δοκιμή το Χ-ΜΕΝ 3 σε mkv
Το πρόβλημα δεν ήταν αν περνούσε το DTS σε εξωτερικό ενισχυτή αλλά αν η ίδια η συσκευή μπορούσε να αποκωδικοποιήσει DTS .... και αυτό ακόμα δεν έχει φτιαχτεί ....

Α αυτό εννοείτε; Εντάξει ρε παιδιά, σιγά μην θέλετε να κάνει και freddo... 10 πόντους πλακετίτσα είναι όλη η ιστορία....τι να πρωτοκάνει;

Πάντως στο FWD μέσω δικτύου κρεμάει το σύμπαν σε mkv 1080p.

Να σας ρωτήσω. Θέλω να το συνδέσω σε μια τηλεόραση που έχει μόνο scart. να χρησιμοποιήσω λέτε αυτούς τους αντάπτορες που από την μία είναι scart και από την άλλη βγάζουν s-video,composite, L,R audio;
Στο menu που έχει μια επιλογή SCART ON/OFF ξέρετε τι ενεργοποιεί;

Α αυτό εννοείτε; Εντάξει ρε παιδιά, σιγά μην θέλετε να κάνει και freddo... 10 πόντους πλακετίτσα είναι όλη η ιστορία....τι να πρωτοκάνει;

Πάντως στο FWD μέσω δικτύου κρεμάει το σύμπαν σε mkv 1080p.

Να σας ρωτήσω. Θέλω να το συνδέσω σε μια τηλεόραση που έχει μόνο scart. να χρησιμοποιήσω λέτε αυτούς τους αντάπτορες που από την μία είναι scart και από την άλλη βγάζουν s-video,composite, L,R audio;
Στο menu που έχει μια επιλογή SCART ON/OFF ξέρετε τι ενεργοποιεί;

Το DTS δεν είναι θέμα hardware αλλά κάποιας άδειας που απαιτείται να αγορασθεί από την εταιρία για να ξεκλειδώσει το feature.... αν πρόσεξες η επιλογή είναι ghosted..

Για τα 1080p δοκίμασες να παίξεις μέσω myihome και όχι απευθείας από shared δίσκο? (δηλ. smb) .....

Προφανώς κάποιο τετοιο καλώδιο θα χρησιμοποιήσεις.... ενεργοποιώντας τη σχετική επιλογή!

smb.

Δεν έχω βάλει εσωτερικό δίσκο και ούτε σκοπεύω. Θα του βάλω μέσα ένα WD passport 320GB (επειδή δεν χρειάζεται ρεύμα) με το καλώδιο το usb εξωτερικά για να το πάρω στις διακοπές.

Υ.Γ. Τι απάτη αυτές οι χωρητικότητες....παίρνεις 500άρι δίσκο και τα οφέλιμα είναι 465. Στο 1Tb χάνεις 70 ολόκληρα GB. Πριν πολύ λίγα χρόνια αυτό ήταν ολόκληρος σκληρός!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δυστυχώς δοκίμασα και δεν παίζουν!!!

smb.

Δεν έχω βάλει εσωτερικό δίσκο και ούτε σκοπεύω. Θα του βάλω μέσα ένα WD passport 320GB (επειδή δεν χρειάζεται ρεύμα) με το καλώδιο το usb εξωτερικά για να το πάρω στις διακοπές.

Υ.Γ. Τι απάτη αυτές οι χωρητικότητες....παίρνεις 500άρι δίσκο και τα οφέλιμα είναι 465. Στο 1Tb χάνεις 70 ολόκληρα GB. Πριν πολύ λίγα χρόνια αυτό ήταν ολόκληρος σκληρός!

Δοκίμασε με myihome!

Και εγώ ένα δίσκο που έβαλα μέσα δεν με ικανοποίησε ... torrents δεν κατεβάζω και τρώω και το θόρυβο...
Όντως ο φορητός δίσκος μια χαρά! έβαλα ένα Seagate FreeAgent 120GB και έπαιξε τα πάντα!

Έχει δοκιμάσει κάνεις να κατεβάσει τορρεντ με το συγκεκριμένο μηχάνημα?
Αν ναι είναι εύκολο στη διαδικασία και τέλος το smb τι ακριβώς είναι και πως γίνετε?

Torrent όχι.

To smb είναι στην ουσία το path που θα είναι share.

Πρώτα απ' όλα κάνεις share από το pc σου ποιά folders θες να βλέπει το "καλαμπόκι". π.χ. τα folder σου με τις φωτογραφίες ή τις μουσικές σου ή τις ταινίες σου. (αυτό δεν το είχα κάνει και χτυπιόμουν να βρω πως βλέπω αρχεία από το pc).

Μετά πας στο "καλαμπόκι" και πας στο Network πατάς enter θα σου βγάλει το workgroup με τα folders τα share θα κάνεις add και αυτό ήταν. ΘΑ στα βγάζει στην κενντρική σελίδα απ' ευθείας σαν Sources.