Αυτο το ειδατε;DVICO MULTIMEDIA RECEIVER TVix M-4100SH

Status
Not open for further replies.
Tην version του μηχανήματος την βλεπουμε εύκολα μέσα από το μενού του ή πρέπει να μπούμε σε κάποιο κρυφό μενού?

Καλημέρα σας. Λοιπόν, παρέλαβα χθες το μηχανάκι και ένα έχω να πω:
S U P E R ! ! !
Είναι αυτό που λέμε: τα κάνει όλα και συμφέρει :music-smiley-005:

Του έκανα κι αναβάθμιση, γιατί φορούσε την version 1.2.23, ενώ η τελευταία είναι η 1.3.15 εάν δεν κάνω κάποιο λάθος στα νούμερα. Απλά δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί του χθες. Οτι του έδωσα πάντως μέσω της θύρας USB το διάβασε και το έπαιξε απροβλημάτιστα.

Εχι οδηγιες στα ελληνικα?

Ούτε καν κοίταξα τις οδηγίες φίλε μου, να σου πω την αλήθεια... Το σύνδεσα και εάν έχεις σχέση γενικά με υπολογιστές και τέτοια μηχανήματα είναι πολύ απλά όλα. Για πιο advanced καταστάσεις, όπως streaming και τέτοια, τότε μόνο χρειάζεται πιστεύω το manual. -bye-

Παιζουν ενσωματομενους ελληνικους υποτιτλους στα .mkv η στα divx αρχεια ειτε το 41000 ειτε το 6500, η μονο ξεχωριστα αρχεια σαν sub?

Μα αν οι υπότιτλοι είναι...πραγματικά ενσωματωμένοι στην εικόνα, οποιοδήποτε μηχανάκι παίζει την εικόνα, προφανώς θα παίξει αναγκαστικά και τους υπότιτλους!
Εκτός αν λέγοντας ενσωματωμένοι εννοείς κατι άλλο (που να μπορουν πάλι να αφαιρεθούν). Δεν έχω δοκιμάσει πάντως, αφού παιζει τους ελληνικούς σε μορφή .sub
Και με την ευκαιρία, καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Εκτός αν λέγοντας ενσωματωμένοι εννοείς κατι άλλο (που να μπορουν πάλι να αφαιρεθούν)

Αυτό ακριβώς εννοεί (μάλλον:smile:). Στα mkv μπορούν να ενσωματωθούν υπότιτλοι οι οποίοι μπορούν να γίνουν on/off. Δεν εννοεί "καμμένους" υπότιτλους πάνω στην ταινία. Η ευκολία είναι προφανής, δεν υπάρχει ανάγκη για όμοιες ονομασίες και ανησυχία για format υποτίτλων...

Απάντηση: Re: Αυτο το ειδατε;DVICO MULTIMEDIA RECEIVER TVix M-4100SH

Παιζουν ενσωματομενους ελληνικους υποτιτλους στα .mkv η στα divx αρχεια ειτε το 41000 ειτε το 6500, η μονο ξεχωριστα αρχεια σαν sub?

Φίλε soulfire, εάν εννοείς υπότιτλους .srt, δεν υποστηρίζει στα ελληνικά. Ομως πολύ απλά μετατρέπεις τους υπότιτλους σε idx/sub και τους διαβάζει μια χαρά. :music-smiley-005:

Προφανώς το γνωρίζει αυτό Πανο. Ρωτάει αν μπορούμε να τους ενσωματώσουμε και να παίζουν και ως "ενσωμάτωση" εννοεί μαλλον αυτό που λεει ο Const. Τετοιους "ενσωματωμένους" ξένους έχω δει με το μηχανακι και μαλιστα μπορούν να υπάρχουν και πολλοί και να επιλέγεις ποιόν θελεις απο το τηλεκοντρόλ, δεν ετυχε όμως να δω ελληνικούς γιατι για να τους ενσωματώσεις μαλλον χρειάζεται το mkv merge (που εγω χρησιμοποιώ για να αφαιρώ περιττές γλώσσες και υπότιτλους, όταν θελω να χωρεσει μια ταινία σε απλό ντιβιντί για αποθήκευση). Η διαδικασία "ενσωμάτωσης" πάντως παίρνει πολύ περισσότερη ώρα απο την διαδικασία μετατροπής .srt σε .sub και δεν συνιστάται, αλλά οπως έμαθα μερικοί έχουν πολλούς τιτλους απλών avi με ανάλογη ενσωμάτωση, γιατι αλλιώς δεν μπορουσαν να παιξουν οι υπότιτλοι σε πιο παλιάς τεχνολογίας media players

Αυτο που λεει ο const λεω και εγω.Απλως για θεμα ευκολιας να μην εχεις πολλα αρχεια.Καπου διαβασα μεσα στο φορουμ για το 6500 συγκεκριμενα οτι παιζει ενσωματομενους υποτιτλους αλλα οχι ελληνικους και εφαγα σκαλωμα(υποτιθεται ενσωματομενους διαβαζουν τα περισσοτερα αν οχι ολα τα μηχανακια) γι'αυτο ρωτησα για να το διευκρινισω.ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις!

Φιλε μου πιθανόν και να μην τους παίζει αυτούς, γιατι γενικότερα τα μόνα ελληνικά που βλέπει είναι απο .sub εξωτερικούς υπότιτλους (το μεγαλύτερο μειονέκτημά του για μένα, που το ποπκορνΑ-100 δεν το έχει,είναι η μη αναγνώριση ελληνικών σε ονομασίες αρχείων, γεγονός που με έβαλε σε πολύ δουλειά για να περάσω τα ελληνικά μου αλμπουμς μέσα, κανοντας μετατροπή ονομασιών σε γρηκλις)

Αύριο παραλαμβάνω κι εγώ το DVICO 4100. Το επέλεξα να παίξει το ρόλο της HD πηγής στο σύστημά μου. Ελπίζω να έκανα τη σωστή επιλογή.
Θα έπρεπε να γνωρίζω κάτι πριν το συνδέσω??

Να ρωτήσω γιατί πήρες το 4100 και όχι το 6500?
υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ?

Τελικά ρε παιδιά τι προτείνετε να αγοράσουμε το tvix 4100 ή το popcorn a-100 και γιατί?

Status
Not open for further replies.