Σωστά, έχεις δίκιο. Μελλοθάνατος έπρεπε να γράψω. Με την εντολή εκτέλεσης ήδη κατοχυρωμένη.
Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ακούω ότι θα πεθάνει ένα προϊόν... θα είχα αγοράσει ηλεκτρικό.
Σωστά, έχεις δίκιο. Μελλοθάνατος έπρεπε να γράψω. Με την εντολή εκτέλεσης ήδη κατοχυρωμένη.
Συγχώρεσε με, αλλά επειδή εγώ τρώω τους αυτοκινητόδρομους με το κουτάλι (με θερμικό) λόγω δουλείας, τα επιχειρήματά σου μου φάνηκαν κυρίως θεωρητικά. Ας είναι, μπορεί να κάνω και λάθος.Λάθος. Κάνω και ταξίδια. Καλύπτω διαδρομές δηλαδή.
Και τι θα πει αυτό; Ότι οι διαφορές τους είναι μεγαλύτερες;
Άμα είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές γιατί δεν έχουν όλοι ηλεκτρικό τότε;
Η μόνη μεγάλη διαφορά είναι η επιτάχυνση. Σε όλα τα υπόλοιπα πάσχουν τα ηλεκτρικά.
Συγχώρεσε με, αλλά επειδή εγώ τρώω τους αυτοκινητόδρομους με το κουτάλι (με θερμικό) λόγω δουλείας, τα επιχειρήματά σου μου φάνηκαν κυρίως θεωρητικά. Ας είναι, μπορεί να κάνω και λάθος.
Το "πρόβλημα/ένσταση" δεν είνα το σταμάτημα κάθε 200 χιλιόμετρα για φόρτιση (αφού έχουμε 250-300 άλογα πρέπει να τα απολαμβάνουμε κιόλας) αλλά το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί γρήγοροι φορτιστές έτσι ώστε να μην χρειάζεται να περιμένουμε κάποιον άλλο να φορτίσει.
Έτσι εξηγούνται όλα.. δεν έχεις οδηγήσει ηλεκτρικό.. υποψιάζομαι ότι δεν έχεις μπει καν μέσα σε ηλεκτρικό..
Πάμε παρακάτω.. Άλλο θέμα..
Συμφωνώ απολυτως μαζί σου!Μα είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν χιλιάδες φορτιστές όσο δεν υπάρχει ανάλογη ζήτηση, σε μεταβατικό στάδιο είμαστε.
Εγώ πχ σήμερα αν ζούσα στην Ελλάδα ΔΕΝ θα αγόραζα ηλεκτρικό αν δεν είχα δικό μου γκαράζ, ή αν γουστάρω κάθε ΣΚ να τρέχω στα βουνά για οδήγηση στις ερημιές. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό είναι μειονέκτημα του ηλεκτρικού, απλά το timing ακόμα δεν είναι εκεί που θα ήθελα (προσωπικά).
Στις ΗΠΑ όπου ζω μόνιμα, μια και έχω δικό μου γκαράζ, οι διαδρομές μου είναι κατά 99% στην πόλη, και για το 1% υπάρχει ήδη πλήρες δίκτυο, είναι βέβαιο ότι όταν έρθει η ώρα για αλλαγή δε θα σκεφτώ καν το θερμικό.
Μια και ανεφερες αυτο, εχω να κανω μια ερωτηση, επειδη εχει γινει αρκετες φορες η κουβεντα για την επαρκεια των υποδομων φορτισης. Απο την εμπειρια σου, βλεπεις (αρκετα) ηλεκτρικα αυτοκινητα στην εθνικη οδο ή εχουμε μαγικη εικονα οτι κυκλοφορουν πολλα και οτι θα υπαρχει συνωστισμος στους φορτιστες; Προσωπικα σπανια πετυχαινω στο δρομο αλλα και στους φορτιστες. Επισης, εκτος απο τα ηλεκτρικα της τεσλα και τα VAG, τα υπολοιπα (πχ mercedes, volvo) δεν μπορεις να τα αναγνωρισεις διοτι ειναι σχεδον ολοϊδια με τα αντιστοιχα θερμικα (πχ xc40 recharge, eqa-b)Συγχώρεσε με, αλλά επειδή εγώ τρώω τους αυτοκινητόδρομους με το κουτάλι (με θερμικό) λόγω δουλείας,
Δεν έχει νόημα η συζήτηση είπαμε.. τη συνεχίζουμε αν / όταν αποκτήσεις κάποια εμπειρία με ηλεκτρικό.Τι εξηγείται; Ότι ξέρουν κάτι παραπάνω αυτοί που οδηγούν ηλεκτρικό από εκείνους που δεν οδηγούν ηλεκτρικό, και για να τα μάθεις πρέπει να έχεις ηλεκτρικό;
Μια χαρά γνωστά είναι όλα τα προβλήματα των ηλεκτρικών.![]()
Τα πιο πολλά Τέσλα τα πετυχαίνω Εγνατία στο κομμάτι Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα και στη Μάνη. Αθήνα-Θεσσαλονίκη σπάνια θα δω.Μια και ανεφερες αυτο, εχω να κανω μια ερωτηση, επειδη εχει γινει αρκετες φορες η κουβεντα για την επαρκεια των υποδομων φορτισης. Απο την εμπειρια σου, βλεπεις (αρκετα) ηλεκτρικα αυτοκινητα στην εθνικη οδο ή εχουμε μαγικη εικονα οτι κυκλοφορουν πολλα και οτι θα υπαρχει συνωστισμος στους φορτιστες; Προσωπικα σπανια πετυχαινω στο δρομο αλλα και στους φορτιστες. Επισης, εκτος απο τα ηλεκτρικα της τεσλα και τα VAG, τα υπολοιπα (πχ mercedes, volvo) δεν μπορεις να τα αναγνωρισεις διοτι ειναι σχεδον ολοϊδια με τα αντιστοιχα θερμικα (πχ xc40 recharge, eqa-b)
Δεν έχει νόημα η συζήτηση είπαμε.. τη συνεχίζουμε αν / όταν αποκτήσεις κάποια εμπειρία με ηλεκτρικό.
Μα είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν χιλιάδες φορτιστές όσο δεν υπάρχει ανάλογη ζήτηση, σε μεταβατικό στάδιο είμαστε.
Εγώ πχ σήμερα αν ζούσα στην Ελλάδα ΔΕΝ θα αγόραζα ηλεκτρικό αν δεν είχα δικό μου γκαράζ, ή αν γουστάρω κάθε ΣΚ να τρέχω στα βουνά για οδήγηση στις ερημιές.
Δεν είναι επίκληση στην αυθεντία όταν σου επισημαίνουν ότι μιλάς για πράγματα για τα οποία δεν έχεις προσωπική εμπειρία.Η επίκληση στην αυθεντία δεν είναι επιχείρημα. Αν έχεις να πεις κάτι εναντίον των θερμικών πεστο.
Δεν είναι επίκληση στην αυθεντία όταν σου επισημαίνουν ότι μιλάς για πράγματα για τα οποία δεν έχεις προσωπική εμπειρία.
Για σένα είναι πρόβλημα η εμβέλεια και ο χρόνος ανεφοδιασμού. Όχι για αυτούς που οδηγούν ηλεκτρικό. Τα ίδια ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλάνε στη Νορβηγία με εδώ, και μάλιστα οι συνθήκες (πολύ κρύο) είναι σαφώς χειρότερες εκεί. Το 50% του συνολικού στόλου των οχημάτων στο Όσλο είναι πλέον ηλεκτρικά. Το 85% των νέων αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά. Εκεί γιατί δεν έχουν πρόβλημα; Όταν έχεις δεκάδες φορτιστές ανά 15-20km, η φόρτιση δεν είναι πρόβλημα. Ο χρόνος ανεφοδιασμού επίσης δεν είναι πρόβλημα, σχεδόν κανείς δε νοιάζεται να κάνει ένα διάλλειμα 20-25 λεπτών κάθε 2 με 3 ώρες οδήγησης (ανάλογα αν έχει standard range ή long range αυτοκίνητο), εκτός από σένα και μερικούς ακόμα.Πρόσθεσε και το ταξίδι και τον χρόνο φόρτισης ενδιάμεσα στο ταξίδι. Όχι σε ερημιές. Εκεί δεν τολμάς καν να σκεφτείς το ηλεκτρικό. Σε κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου.
Και φορτιστή να έχεις στο σπίτι και δικό σου πάρκινγκ. Η εμβέλεια και ο χρόνος ανεφοδιασμού είναι το πρόβλημα, όχι τα σημεία φόρτισης.
Η σκέψη του battery swapping πως σου φαίνεται για τα ηλεκτρικά;
Για σένα είναι πρόβλημα η εμβέλεια και ο χρόνος ανεφοδιασμού. Όχι για αυτούς που οδηγούν ηλεκτρικό.
Όχι για πολύ ακόμα, απόλαυσέ το όσο κρατήσει.Εγώ θερμικό οδηγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα.
Όχι για πολύ ακόμα, απόλαυσέ το όσο κρατήσει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.