σίγουρα στον τομέα ηλεκτροκινητήρας-μπαταρία είναι πρωτοπόροι και κορυφαίοι.. αλλά ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο αυτό.Οι της Tesla όντως έμαθαν στους άλλους που φτιάχνουν οχήματα από το 1800κάτι πως φτιάχνεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Τώρα, όσο αφορά το Cybertruck, συμφωνώ ότι είναι ένα χάλι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν.
Οι της Tesla όντως έμαθαν στους άλλους που φτιάχνουν οχήματα από το 1800κάτι πως φτιάχνεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Τώρα, όσο αφορά το Cybertruck, συμφωνώ ότι είναι ένα χάλι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν.
Το i3 κόστιζε κάνα 50αρικο plus χιλιάρικα όμως. Επίσης, ΔΕΝ το έκανε τελικά η bmw και όχι μόνο αυτό αλλά ακόμα και το i3 το άφησε στην τύχη του, το σταμάτησε και δεν το αντικατέστησε.Φυσικά έχει και innovation.
Το να κάνεις σασί αποκλειστικά για BEV, είναι θέμα επιλογής όμως. Το 2013 που έβαλε η BMW μια μπαταρία 42KWh στο i3 (προσωπική μου άποψη, χάλια), εάν ήθελε να κάνει ηλεκτρική σειρά 5, θα έβαζε 80-90KWh και θα ήταν μια χαρά usable αυτοκίνητο.
Εκείνη τη περίοδο, πέραν των ΗΠΑ με το supercharger δίκτυο της tesla, δεν είχε κανένα νόημα να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο για χρήση πέραν από αυστηρά εντός πόλης, για αυτό και δεν έκαναν develop κάτι άλλο από αυτά που είδαμε εκείνη την εποχή. Ότι βγαίνει σήμερα ως νέα πλατφόρμα, είναι by far οι καλύτερες υλοποιήσεις, βλ. PPE πλατφόρμα VW group με τα A6/Q6/Macan.
Μα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακουμπάς ρυθμίσεις εν κινήσει. Ότι θα αλλάξεις μέσω της οθόνης, πχ μουσική, navigation κτλπ, αυτά γίνονται σε οθόνες σε όλα τα αυτοκίνητα.σίγουρα στον τομέα ηλεκτροκινητήρας-μπαταρία είναι πρωτοπόροι και κορυφαίοι.. αλλά ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο αυτό.
παράδειγμα.. μη κοιτάς εσύ που είσαι κομπιουτεράς και χειρίζεσαι την οθόνη του tesla σου με κλειστά μάτια σε χρόνο 0..
για βάλε έναν "νορμάλ" άνθρωπο να το κάνει ενώ οδηγεί....
ειδικα σε αυτο το σημειο (θερμοκρασια, μπρος-πισω defrost) εχω βολευτει μια χαρα τις φωνητικες εντολες. Πλεον βλεπω βιντεο με αυτοκινητα που εχουν κουμπακια παντου και με πιανει κριση πανικουΣτο τελευταίο Χάρη δεν συμφωνώ. Είναι εγκληματικό να μην υπάρχουν πραγματικά κουμπιά στα αυτοκίνητα σε βασικά πράγματα όπως πχ ο κλιματισμός που ασυναίσθητα μπορεί να τον ψαχουλεύουμε κατά την ώρα της οδήγησης. Και για αυτό επανέρχονται τα physical buttons.
It went too far, που λένε και στο χωριό μου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ειδικα σε αυτο το σημειο (θερμοκρασια, μπρος-πισω defrost) εχω βολευτει μια χαρα τις φωνητικες εντολες. Πλεον βλεπω βιντεο με αυτοκινητα που εχουν κουμπακια παντου και με πιανει κριση πανικουΥπερβαλλω αλλα οντως προτιμω την "καθαρη" καμπινα. Ιδανικα θα ηθελα το layout των Model s/x οπου εχουν πινακα οργανων μπρστα στα ματια του οδηγου, επιπροσθετως της μεγαλη οθονης
Κι αυτό το βρίσκω άκυρο. Υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να μιλήσεις στο αυτοκίνητο. Είτε επειδή μιλάς στο κινητο είτε έχεις ξένο κόσμο μέσα. Γιατί να σε ακούνε άλλοι τι κάνεις; Δεν σας την δίνει στον εγκέφαλο αυτή η νοοτροπία; Εμένα τρελά. Γι αυτό προσωπικά το βρίσκω ηλίθιο feature.Οι φωνητικές εντολές είναι μανούλα για τέτοιες δουλειές, αρκεί να ξέρεις πως να ζητήσεις αυτό που θέλεις.
Και σίγουρα δεν χρειάζεται να ανοίξεις διάλογο με το αμάξι.
Πατάς το κουμπί στο τιμόνι (είναι όντως κουμπί, με αίσθηση) και λες αυτό που θέλεις.
Ούτε τα μάτια σου παίρνεις από το δρόμο (που θα το έκανες με φυσικά κουμπιά / χειριστήρια) ούτε τίποτα.
Το one pedal driving το σιχαινομαι με παθος, γιατι μου προκαλει ναυτια σε δευτερολεπτα. Ευτυχως το δικο μου εχει την δυνατοτητα να το απενεργοποιει και να συμπεριφερεται σαν κανονικο αυτοκινητο με τη διαφορα του οτι οταν πατας φρενο αυτοματα πρωτα κανει αναδραση και στο τελος μπαινουν τα φρενα (ουτε που καταλαβαινεις την διαφορα, ευτυχως).η υλοποιηση του one pedal driving που με το που σηκωνεις το ποδι σου απο το γκαζι ειναι σαν να πατας φρενο ειναι αυτο που προκαλει το μεγαλυτερο σοκ, ειδικα στην αρχη
στα vw υπαρχει και αυτο σαν επιλογη αλλά υπαρχει και η δυνατοτητα να τα οδηγεις σαν ενα κλασικο αυτοκινητο με αυτοματο κιβωτιο
δεν νομιζω οτι χρειαζεται πολλη ωρα για να πει καποιος "set temperature twenty point five degrees"Σωπα ρε συ με τις φωνητικές εντολές που πρέπει να κάνεις 30 δευτερόλεπτα κουβέντα για να ανεβάσεις λίγο τη θερμοκρασία της καμπίνας.
Και αν θεωρούμε «καθαρή» καμπίνα ένα άδειο ταμπλό με ένα τεράστιο ταμπλετ στη μέση, να μου λείπει το βύσσινο…
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.