Το θέμα είναι ότι εδώ και 50 έτη ακούω ότι πλησιάζει η κορύφωση της παραγωγής...

Το τέλος για το πετρέλαιο δεν θα έρθει όπως το φανταζόμασταν | in.gr
Το παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος και η πτώση της ζήτησης για το πετρέλαιο
Το θέμα είναι ότι εδώ και 50 έτη ακούω ότι πλησιάζει η κορύφωση της παραγωγής...
η σαουδικη αραβια μπορει να ειναι κερδοφορα ακομα και με αρκετα χαμηλη τιμη βαρελιου. Αλλες χωρες θα ζοριστουν περισσοτερο. Δεν ειναι ελαχιστες οι ποσοτητες για αλλες χρησειςΜα η επιβαρυνση της τιμης θα επιταχυνει την ταση απεξαρτησης απο αυτο. Και μετα τι θα κανουν? Απο που θα κονομανε? Απο τις ελαχιστες ποσοτητες για αλλες χρησεις? Που και αυτες θα ψαξουν αλλες εναλλακτικες λυσεις. Και τοτε γιατι συνεχιζουν να ψαχνουν για νεα κοιτασματα?
Έχετε δει ποιες εταιρίες ασχολούνται με τα ανανεώσιμα καύσιμα διεθνώς;Μα η επιβαρυνση της τιμης θα επιταχυνει την ταση απεξαρτησης απο αυτο. Και μετα τι θα κανουν? Απο που θα κονομανε? Απο τις ελαχιστες ποσοτητες για αλλες χρησεις? Που και αυτες θα ψαξουν αλλες εναλλακτικες λυσεις. Και τοτε γιατι συνεχιζουν να ψαχνουν για νεα κοιτασματα?
Αν κάποιοι νοιάζονται περισσότερο στην ΕΕ αυτοί είναι οι Φινλανδοί...Είναι πρωτοπόροι σε πάρα πολλά πράγματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση.Το δικό σου ή των επόμενων γενεών??
Νομίζω δεν τους καίγεται καρφί για τους επόμενους.
Same Sh1t... Different Day
Πάντως δείχνει το δρόμο μπροστά για τα PHEV. Μπαταρία ικανή για 100 κμ αυτονομία και ταχυφόρτιση 11 kW που είναι νομίζω η χρυσή τομή για πάρα πολλά σπίτια παγκόσμια.Και το τωρινό μόνο υβριδικό είναι πάντως. Στην αρχή υπήρχε και αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση αλλά καταργήθηκε μετά από κάποια χρόνια.
Στο προηγούμενο link.Εδώ πάντως λέει "all-electric drive range of 50 miles" (περί τα 80km δηλαδή). Για τα 100km πού διάβασες;
Στα PHEV υπάρχουν 2-4 kWh που χρησιμοποιούνται για τη full hybrid λειτουργία και δεν εμφανίζονται στην ηλεκτρική αυτονομία. Μάλλον υπάρχουν και κάποια cell που δεν χρησιμοποιούνται σαν spare αν υπάρχει δυσλειτουργία σε κάποιο ή απλά το ποσοστό είναι πλασματικό για προστασία (πχ να μην πέσει ποτέ κάτω από 5% φόρτιση και μετά ο χρήστης βλέπει το 5% ως 0%).Μπαταρία 22.7 kWh που βγάζει μόλις 100km WLTP (οπότε σίγουρα αισθητά λιγότερο σε πραγματικές συνθήκες), οπότε τραγικό efficiency.. Αεροδυναμική τσιμεντόλιθου.
Υποστηρίζει και DC φόρτιση με 50KW. Αρκετά σπάνιο για PHEV.
Καλα κανεις και φορτιζεις εως 10Α σε σουκο. Ειναι επιφοβο να ανεβεις παραπανω σε σουκο.Τώρα για τη φόρτιση. Φορτίζω κάθε 2 ημέρες χοντρικά και ποτέ δεν έχω ξεμείνει. Τελικά πάντα ξεχνάω το φορτιστή στο αυτοκίνητο μέχρι να ξαναφύγω. Επίσης φορτίζω με 10 Α σούκο πρίζα. Το αυτοκίνητό μου υποστηρίζει μέχρι 16Α. Πραγματικά τα χρήματα που θα πλήρωνα για κανονικό φορτιστή στα 4 (ή μάλλον 7 kW) που θα εγκαθιστούσα δεν θα έβγαιναν ποτέ. Τι 4, τι 6 ώρες. Και 2 να ήταν πάλι σιγά - στο σπίτι φορτίζω. Επίσης σε ταξίδι ρεαλιστικά τώρα. Έχεις πάρει PHEV, σιγά μην περιμένεις ακόμη και με 50 kW να φορτίσεις για 100 κμ αυτονομία 30 λεπτά. Θα γεμίσεις και θα βγάλεις 600+ χιλιόμετρα.
Οι παρενέργειες της ελληνικής ηλεκτροκίνησης. Γι αυτό είμαι υπερ των υβριδικών. ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με μπρίζα.Τσαντιζομαι απιστευτα οταν βλεπω phev να φορτιζουν σε dc ή σε ac ξενοδοχειων. Σε κανενα ac στο σουπερμαρκετ που εχει μπολικους, κανενα προβλημα, αλλα να πιανουν δυσευρευτο φορτιστη για να γλυτωσουν κανα ταληρο βενζινη, μου δινει στα νευρα.
Βασικά ακόμη καμία επαφή με ηλεκτρικό. Βενζινούλα εγγύηση και πάμε παρακάτω. Όταν αποφασίσουν να φέρουν σε λογικές τιμές ότι κουρδιστό (αυτοκίνητο ή μηχανάκι) να το ξανασυζητήσουμε.ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με μπρίζα
Έξω δεν φορτίζω πια. Κακά τα ψέματα όμως, αν δεν υπάρχει διαθέσιμο παρκινγκ με τίποτα (πχ. Φλοίσβο) πάω και παρκάρω σε θέση για φόρτιση και φορτίζω και έξω. Όταν το είχα αγοράσει και δεν είχα φτιάξει ακόμη τη γραμμή για φόρτιση στο χώρο του σπιτιού φόρτιζα έξω. Ξέρω δεν είναι το καλύτερο, αλλά σε τέτοια μέρη που γίνεται πανικός η πλειονότητα δεν έχει πάει για φόρτιση αλλά για δουλειά/διασκέδαση.Καλα κανεις και φορτιζεις εως 10Α σε σουκο. Ειναι επιφοβο να ανεβεις παραπανω σε σουκο.
Τσαντιζομαι απιστευτα οταν βλεπω phev να φορτιζουν σε dc ή σε ac ξενοδοχειων. Σε κανενα ac στο σουπερμαρκετ που εχει μπολικους, κανενα προβλημα, αλλα να πιανουν δυσευρευτο φορτιστη για να γλυτωσουν κανα ταληρο βενζινη, μου δινει στα νευρα.
Πάντως με ~1.80 ευρώ τα 100 κμ μέσα στην Αθήνα κανένα θερμικό δεν μπορεί να το κάνει.Βασικά ακόμη καμία επαφή με ηλεκτρικό. Βενζινούλα εγγύηση και πάμε παρακάτω. Όταν αποφασίσουν να φέρουν σε λογικές τιμές ότι κουρδιστό (αυτοκίνητο ή μηχανάκι) να το ξανασυζητήσουμε.
Κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει από το μυαλό την υπερτιμολόγηση που κάνουν στα ηλεκτρικά επειδή είναι της μόδας. Πως γινεται μια μπαταρία και 2-3 ρότορες να είναι ακριβότερα από ένα σκασμό σωλήνες σωληνάκια και όλα τα παραφερνάλια που έχει ένα θερμικό μόνο αυτοί το ξέρουν. Γιατί πλέον οθόνες αφής ,κάμερες , οθόνες tft , και διάφορα άλλα συμπράγκαλα υπάρχουν ήδη. Ειδικά στα μηχανάκια το έχουν παρακάνει.
Όσο για το περιβάλλον "που τους καίει και καλά" ας φτιάξουν τα βαριά πρώτα και μετά βλέπουμε για τα ιχ , καθώς είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.