Αυτοκινητιστικά νέα

Για να γράφεις και ως προς τα τρία την εντύπωση σου για τους χώρους, φαντάζομαι αυτό είναι που ιεραρχείς υψηλότερα.
Κάνεις μια ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σου, εμφάνιση, επιδόσεις, οδηγική συμπεριφορά, εξοπλισμός κ.ο.κ. και αποφασίζεις.

Από αυτά, πριν από 5-6 χρόνια σε ένα service της audi μου είχαν δώσει ένα t-roc diesel. Δεν συγκινήθηκα, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά πως δεν έκαιγε τίποτα.
Μετά από χώρους είναι καθαρά ο εξοπλισμός και η εμφάνιση αλλά νομίζω πάνω απ' όλα είναι η αξιοπιστία, όπου εκεί είναι να μην σου τύχει

Για την εμφάνιση φαντάσου ότι με χαλάει πολύ η κάθετη οθόνη που έχει το Captur και ότι παρόλο που είναι μεγαλύτερο έχει μικρότερους χώρους απ' το T-Roc αλλά γουστάρω πολύ τον κινητήρα που έχει σε σχέση με τα άλλα δύο.

Στάλθηκε από το 22101320G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω πριν 2 χρονια πηρα το φορντ πουμα 3κυλινδρο τουρμπο χιλιαρι με 125 αλογα, χειροκινητο και χωρις τον ηλεκτροκινητηρα.

Πιο ευχαριστημενος δεν θα μπορουσα να ειμαι. 20 χιλ με σχεδον ολα τα εξτρα που υπηρχαν διαθεσιμα τοτε, μεχρι και θερμαινομενα καθισματα και τιμονι εχει.

Πιο μεγαλο πορτ μπαγκαζ δεν θα βρεις πουθενα, εχει ενα κρυμμενο πηγαδι πισω που κανει δουλεια.

Οι χωροι μπροστα ειναι καλοι, για πισω δεν ξερω αφου δνε τους χρησιμοποιω.

Εχει τον δυνατοτερο κινητηρα στην κατηγορια Β-σουβ, νομιζω... πχ κοιτουσα το καπτουρ και ειχε 90 αλογα.

Τα φολκσ βαγκεν δεν τα ειδα καθολου ηταν ακριβα, το μοκα δεν μου αρεσε, κατι σκοντα ηταν πλαστικουρες, το ιδιο και το ντατσια σαντερο... ηθελα το νταστερ αλλα δεν το ηθελε η συζυγος.

Οδικη συμπεριφορα, στα φορα και στο νετ λενε οτι εχει την καλυτερη... ο κινητηρας βραβευμενος, η καταναλωση λογικη.... σε αουτομπαν με 140 χλμ μεσο ορο εισαι στα 7 λιτρα.
Με 6η ταχυτητα και 3.000 στροφες, δηλαδη ισα ισα πατωντας το γκαζι, εχεις τα 140 χλμ. Ιδανικο, αθορυβος κινητητηρας και μηδεν !!!! αεροδυναμικοι θορυβοι σε αυτη την ταχυτητα....σα να μην εχει καθρεφτες στο πλαι ενα πραμα. Μεχρι και τα λαστιχα που φοραει, κατι πιρελι που δεν γραφουν τυπο, ειναιαπιστευτα ειδικα στη βροχη.... σε δρομο λιμνη [ηγαινα με 140 χωρις να ολισθαινει καθολου...
Πλευρικη στηριξη δεν εχει αλλα ειναι ξεκουραστο το καθισμα του.

Η οθονη του τωρα εχει μεγαλωσει αλλα εμενα με ενοχλουν αυτα τα ταμπλετ εκει περα που εχυν ολα πλεον αλλα τι να κανεις ?

Μπορεις να το δεις αν δεν το εκανες ηδη.... βγαινει και σε φουλ ηλεκτρικο....

• Like
Reactions: Pleo and Fixxxer
Είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα για αυτοκίνητο

VW Τ-Roc
Opel Mokka
Renault Captur

Τα έχω δοκιμάσει και τα 3 φυσικά σε ένα απλό test drive
Μου αρέσει λόγω χώρων το T-Roc αλλά μειονέκτημα είναι η κατανάλωση.
Το Mokka έχει τους μικρότερους χώρους
Το Captur είναι το πιο ισορροπημένο

Έχει κανείς πιο λεπτομερή άποψη για κάποιο απ' τα 3 στα τελευταία τους μοντέλα?

Ευχαριστώ

Από τα τρία, το t roc έχει νομίζω τους καλύτερους χώρους. Μειονέκτημα η κατανάλωση του, όπως ανέφερες, αν και αυτό ισχύει αποκλειστικά για κίνηση μέσα στην πόλη. Σε ανοιχτό δρόμο ο 1.5 καίει αρκετά λιγότερο.
Στελαντις δεν θα επέλεγα και δεν νομίζω ότι έχει καλύτερους χώρους από το Yaris cross.
Το νέο καπτουρ φαίνεται πάρα πολύ ωραίο αυτοκίνητο. Ισως να έκλεινα προς τα εκεί εγώ.

Ρίξε μια ματιά και στην bmw series 1. Έχω ακούσει ότι παίζει σε πολύ καλή τιμή, αν και δεν είναι suv.

• Like
Reactions: Fixxxer
Εγω πριν 2 χρονια πηρα το φορντ πουμα 3κυλινδρο τουρμπο χιλιαρι με 125 αλογα, χειροκινητο και χωρις τον ηλεκτροκινητηρα.

Πιο ευχαριστημενος δεν θα μπορουσα να ειμαι. 20 χιλ με σχεδον ολα τα εξτρα που υπηρχαν διαθεσιμα τοτε, μεχρι και θερμαινομενα καθισματα και τιμονι εχει.

Πιο μεγαλο πορτ μπαγκαζ δεν θα βρεις πουθενα, εχει ενα κρυμμενο πηγαδι πισω που κανει δουλεια.

Οι χωροι μπροστα ειναι καλοι, για πισω δεν ξερω αφου δνε τους χρησιμοποιω.

Εχει τον δυνατοτερο κινητηρα στην κατηγορια Β-σουβ, νομιζω... πχ κοιτουσα το καπτουρ και ειχε 90 αλογα.

Τα φολκσ βαγκεν δεν τα ειδα καθολου ηταν ακριβα, το μοκα δεν μου αρεσε, κατι σκοντα ηταν πλαστικουρες, το ιδιο και το ντατσια σαντερο... ηθελα το νταστερ αλλα δεν το ηθελε η συζυγος.

Οδικη συμπεριφορα, στα φορα και στο νετ λενε οτι εχει την καλυτερη... ο κινητηρας βραβευμενος, η καταναλωση λογικη.... σε αουτομπαν με 140 χλμ μεσο ορο εισαι στα 7 λιτρα.
Με 6η ταχυτητα και 3.000 στροφες, δηλαδη ισα ισα πατωντας το γκαζι, εχεις τα 140 χλμ. Ιδανικο, αθορυβος κινητητηρας και μηδεν !!!! αεροδυναμικοι θορυβοι σε αυτη την ταχυτητα....σα να μην εχει καθρεφτες στο πλαι ενα πραμα. Μεχρι και τα λαστιχα που φοραει, κατι πιρελι που δεν γραφουν τυπο, ειναιαπιστευτα ειδικα στη βροχη.... σε δρομο λιμνη [ηγαινα με 140 χωρις να ολισθαινει καθολου...
Πλευρικη στηριξη δεν εχει αλλα ειναι ξεκουραστο το καθισμα του.

Η οθονη του τωρα εχει μεγαλωσει αλλα εμενα με ενοχλουν αυτα τα ταμπλετ εκει περα που εχυν ολα πλεον αλλα τι να κανεις ?

Μπορεις να το δεις αν δεν το εκανες ηδη.... βγαινει και σε φουλ ηλεκτρικο....
Στο χειροκίνητο σταμάτησα να διαβάζω. Και 1000 ευρώ να έκανε, ούτε καν πλέον άλλο κουτάλα. Την σιχαθηκα. Όποιος έχει εμπειρία από αυτόματο αναρωτιέται πώς ζούσαμε μια ζωή με τις κουτάλες. Πόσο μάλλον να αγόραζα σήμερα αμάξι. Για μένα είναι το Νο1 κριτήριο. Μετά συνεχίζω στα υπόλοιπα.

• Like
Reactions: avpap
Στο χειροκίνητο σταμάτησα να διαβάζω. Και 1000 ευρώ να έκανε, ούτε καν πλέον άλλο κουτάλα. Την σιχαθηκα. Όποιος έχει εμπειρία από αυτόματο αναρωτιέται πώς ζούσαμε μια ζωή με τις κουτάλες. Πόσο μάλλον να αγόραζα σήμερα αμάξι. Για μένα είναι το Νο1 κριτήριο. Μετά συνεχίζω στα υπόλοιπα.

Αυτό για όποιον αγοράζει αυτοκίνητο που θα το χρησιμοποιεί στον αστικό ιστό, ισχύει.
Εάν είναι χαζοαυτόματο cvt μπορεί ορισμένες στιγμές να θέλεις να το πετάξεις, εάν είναι καλή υλοποίηση δεν κοιτάζεις ποτέ και για κανένα λόγο πίσω.

σου σβήνει στα φανάρια ;; :LOL:

• Haha
Reactions: trav
Αυτό για όποιον αγοράζει αυτοκίνητο που θα το χρησιμοποιεί στον αστικό ιστό, ισχύει.
Εάν είναι χαζοαυτόματο cvt μπορεί ορισμένες στιγμές να θέλεις να το πετάξεις, εάν είναι καλή υλοποίηση δεν κοιτάζεις ποτέ και για κανένα λόγο πίσω.
Ποια έχουν καλή υλοποίηση;

Είτε είναι χαζοαυτόματο cvt , είτε είναι καλή υλοποίηση δεν κοιτάζεις ποτέ και για κανένα λόγο πίσω.

Στο διόρθωσα. Αναγκάστηκα να οδηγήσω χειροκίνητο αυτό το καλοκαίρι μετά από ενάμιση χρόνο και μου φαίνεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ το πως άντεχα 20 χρόνια με τέτοιο βασανιστήριο. Αντίστοιχα, τα Χριστούγεννα που είχα ξανάρθει Ελλάδα και πέρασα από το καλό (s-tronic του Audi) εκεί στο κακό CVT του Yaris εδώ, ναι μεν δε μου άρεσε, αλλά σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε θα το άλλαζα με χειροκίνητο.

Last edited:
Ποια έχουν καλή υλοποίηση;

Τα περισσότερα διπλού συμπλέκτη -αν και έχουν διαφορές μεταξύ τους, είναι γρήγορα, έχω οδηγήσει και το ZF της BMW που είναι με μετατροπέα ροπής και μου άρεσε.

Στο διόρθωσα. Αναγκάστηκα να οδηγήσω χειροκίνητο αυτό το καλοκαίρι μετά από ενάμιση χρόνο και μου φαίνεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ το πως άντεχα 20 χρόνια με τέτοιο βασανιστήριο. Αντίστοιχα, τα Χριστούγεννα που είχα ξανάρθει Ελλάδα και πέρασα από το καλό (s-tronic του Audi) εκεί στο κακό CVT του Yaris εδώ, ναι μεν δε μου άρεσε, αλλά σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε θα το άλλαζα με χειροκίνητο.

Στη κίνηση φυσικά και το cvt μια χαρά είναι σε σχέση με το χειροκίνητο.
Το πρόβλημα τους ξεκινάει εάν θέλεις να πας λίγο πιο spirited που στο drive νιώθεις πως οδηγείς γεννήτρια ενώ εάν έχει τη προσομείωση ταχυτήτων, προσομοιάζει ένα παλιό κακό αυτόματο. Εάν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει αυτό, θα το βρεί μια χαρά παντού.

CVT σε ανηφορικό δρόμο λες και οδηγάς αυτόματο μηχανάκι, μόνιμα ακούς ένα μούγκρισμα.

CVT σε ανηφορικό δρόμο λες και οδηγάς αυτόματο μηχανάκι, μόνιμα ακούς ένα μούγκρισμα.
Τα είχα ακούσει και εγώ αυτά, αλλά με το e-CVT που έχω το μόνο αρνητικό είναι ότι ο εγκέφαλος μου δεν κατανοεί άμεσα πως όταν θα περίμενες να ανεβάζει στροφές το μοτέρ το ακούς σταθερό, αλλά τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν πολύ γρήγορα - "εκπαίδευση" 40+ ετών δεν αλλάζει άμεσα. Αλλά παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό και ο δυνατός ηλεκτροκινητήρας.
Τα e-CVT με τα CVT πρακτικά είναι διαφορετικές τεχνολογίες και επίσης από υλοποίηση σε υλοποίηση αλλάζει. Και η εμπειρία μου είναι σε PHEV όχι σε απλό βενζινοκίνητο.

Σχετικό-άσχετο διάβαζα ένα άρθρο γιατί αρκετοί ζαλίζονται στα φουλ υβριδικά / PHEV / ηλεκτρικά ειδικά αν δεν είναι πιτσιρίκια. Και κατέληγαν ότι από την πρώτη φορά που μπήκαμε σε αυτοκίνητο οι λίγο μεγαλύτεροι μάθαμε να αναμένουμε ότι όταν ανεβάζει στροφές ο κινητήρας έρχεται επιτάγχυνση, και το φρένο ήταν πάντα όσο ομαλό το πόδι του οδηγού.
Τώρα κυρίως με την αναγεννητική πέδηση αλλά και τα e-CVT ο εγκέφαλος δεν μπορεί άμεσα να κατανοήσει τι θα γίνει και αυτή η σύγχυση οδηγεί σε ζαλάδα. Αρκετοί χρειάζονται μετεκπαίδευση.

Φίλος με T-ROC άλλαξε πρόσφατα (1500 ευρώ) την πλακέτα του κιβωτίου, του είπαν δε από το συνεργείο πως είναι σύνηθες. Συγνώμη αλλά αυτό δεν το βρίσκω λογικό.
Εγώ είμαι και θα παραμείνω του χειροκίνητου κιβωτίου
Συμφωνώ για το αυτόματο αλλά όπως λες αν βγάλει ζημιά τη γάμησες δεν κινήσε καν, με το χειροκίνητο πας ακόμα και με κομμένο συμπλέκτη

Αν είναι σύνηθες ας το βελτιώσει η εταιρεία ή ας το πληρώσει δεν είναι φυσιολογική φθορά

Για αρχή το swift είναι κακάσχημο (τα παλιά ήταν πιο όμορφα). Αλλά οκ γούστα είναι αυτά. Αλλά το να συγκρίνουμε ένα 48V που το μόνο που κάνει είναι μια υποβοήθηση στα επιμέρους ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα με ένα αυτοκίνητο που κινείται μέχρι τα 80 αποκλειστικά με την μπαταρία εεε δεν το λες και σύγκριση. Περισσότερο θεαθήναι είναι.
Και πάντα έχει σημασία τι δεξί πόδι έχεις.
Σωστοτατο.

Υπαρχει πουθενα καμια database με τα οχηματα αυτης της κατηγοριας για το τι εμπλοκη εχει ο ηλεκτροκινηρας και ποτε ?

Ειναι πολυ σημαντικο αυτο .

Δεν παλεύεται το μποτιλιάρισμα με αυτοκίνητο ότι κιβώτιο και να έχει....

Η λύση είναι οι 2 τροχοί (ότι κιβώτιο και να έχουν)

H λύση, ακόμα και στην Αθήνα, είναι τα ΜΜΜ. Ναι, ξεβολεύουν, ναι, δεν είναι τέλεια, αλλά ναι, σε πολλές περιπτώσεις είναι και πιο γρήγορα, και πιο οικονομικά, και πιο οικολογικά. Απλά να δούμε πότε θα γίνει μόνιμα το μετρό 24ωρο, αυτό θα είναι κίνηση - ματ στην όλη εικόνα της Αθήνας.

Και στη Θεσσαλονίκη, όταν τελειώσουν με τις παιδικές ασθένειες του μετρό (γιατί για τέτοιες πρόκειται κι ας ψάχνουν όλοι ευκαιρία να κάνουν τα παιχνίδια τους), θα καταλάβουν τι έχαναν τόσα χρόνια.

Είμαι ο πρώτος ένοχος που, από τότε που πήρα υβριδικό που πρακτικά καίει μηδέν στην κίνηση, κατεβαίνω με το αμάξι κέντρο, αλλά τις μέρες που δεν το είχα διαθέσιμο, μια χαρά δούλεψαν τα μέσα. Θέμα συνήθειας είναι, κι αν δεν είχα την όλη φιλοσοφία YOLO τουρίστα όσο είμαι Αθήνα θα το έκανα σύστημα, όπως άλλωστε το είχα κάνει και 13 χρόνια πριν που ζούσα στην Αθήνα μόνιμα.

• Like
Reactions: anderm
H λύση, ακόμα και στην Αθήνα, είναι τα ΜΜΜ. Ναι, ξεβολεύουν, ναι, δεν είναι τέλεια, αλλά ναι, σε πολλές περιπτώσεις είναι και πιο γρήγορα, και πιο οικονομικά, και πιο οικολογικά. Απλά να δούμε πότε θα γίνει μόνιμα το μετρό 24ωρο, αυτό θα είναι κίνηση - ματ στην όλη εικόνα της Αθήνας.

Σε σοβαρές χώρες και με σοβαρά ΜΜΜ μόνο είναι λύση.

Όχι στην Αθήνα που εκτός μετρό είναι ακόμα και το Παγκράτι και τα λεωφορεία σε κύριες γραμμές έχουν δρομολόγια ανά 45 λεπτά. Κι αυτό αν γίνονται όλα τα δρομολόγια και δεν υπάρχουν κενά. Ειδικά το καλοκαίρι.

Θα μπορούσε να είναι λύση και τώρα, χωρίς να περιμένουμε την αναπόφευκτη απαγόρευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης που θα γίνει όπως και να έχει.

Το σκούτερ για αυτό το αγόρασα. Όχι για μένα αλλά για τη σύντροφο. Γιατί είναι δύο και κάτι χιλιόμετρα η δουλειά της από το σπίτι και τα λεωφορεία δεν περνάνε ποτέ... .