Αυτοκινητιστικά νέα

Υπάρχει "φελλαδα" δεν λέω αλλά δεν γίνεται να έχεις ένα έξτρα πρόβλημα όταν είσαι σε διακοπές ή να σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να βάλω το ac όταν έχει 35+ βαθμούς
o larry φοβηθηκε υπερβολικα. Κανενας δεν το κανει αυτο
Βέβαια αν μείνεις από βενζίνη βάζεις βενζίνη και παίρνει μπρος, στα ηλεκτρικά αν μείνεις από μπαταρία το φορτώνεις και πας αντιπροσωπεία για ξεκλείδωμα

Στάλθηκε από το 22101320G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ουτε αυτο ισχυει. Αντιπροσωπεια πας μονο αν υπαρξει συγκεκριμενο προβλημα με το λογισμικο και καταφερεις και το brickαρεις. Πχ προσφατα στο fb αναφερθηκε μια περιπτωση σε id3. Ακομα και αυτο ομως πηρε διαστασεις διοτι η αντιπροσωπεια στην πατρα ηταν αμπαλοι. Ηρθε τελικα ανθρωπος απο την αθηνα και σε 5' το ελυσε το θεμα με το λαπτοπακι του.

Παιδιά αυτά που έγραψε ο Larry είναι η πραγματικότητα σήμερα. Άλλος τα βλέπει μισογεμάτο ποτήρι, άλλος μισοάδειο και δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση.
Εγώ το βλέπω ότι έχουμε φτάσει ήδη μακριά και σε 2-3 χρόνια θα είμαστε σούπερ εντός Ελλάδος.
Σε 4 χρόνια που θα αλλάξω το PHEV αν δεν γίνει συνταρακτικό θα πάω σίγουρα σε φουλ ηλεκτρικό. Για τώρα νιώθω ότι έχω τα καλύτερα των δύο κόσμων για την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα.

o larry φοβηθηκε υπερβολικα. Κανενας δεν το κανει αυτο

ουτε αυτο ισχυει. Αντιπροσωπεια πας μονο αν υπαρξει συγκεκριμενο προβλημα με το λογισμικο και καταφερεις και το brickαρεις. Πχ προσφατα στο fb αναφερθηκε μια περιπτωση σε id3. Ακομα και αυτο ομως πηρε διαστασεις διοτι η αντιπροσωπεια στην πατρα ηταν αμπαλοι. Ηρθε τελικα ανθρωπος απο την αθηνα και σε 5' το ελυσε το θεμα με το λαπτοπακι του.
Το πρώην αφεντικό κι ο διευθυντής που είχαν τα Τέσλα το έκαναν πολλές φορές αυτό με το ac.

2 φορές είχαμε στείλει τα Τέσλα στην Αθήνα για ξεκλείδωμα γιατί είχαν μείνει από μπαταρία και μια φορά το ID.4 στην τοπική αντιπροσωπεία για τον ίδιο λόγο.

Παιδιά αυτά που έγραψε ο Larry είναι η πραγματικότητα σήμερα. Άλλος τα βλέπει μισογεμάτο ποτήρι, άλλος μισοάδειο και δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση.
Εγώ το βλέπω ότι έχουμε φτάσει ήδη μακριά και σε 2-3 χρόνια θα είμαστε σούπερ εντός Ελλάδος.
Σε 4 χρόνια που θα αλλάξω το PHEV αν δεν γίνει συνταρακτικό θα πάω σίγουρα σε φουλ ηλεκτρικό. Για τώρα νιώθω ότι έχω τα καλύτερα των δύο κόσμων για την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα.
συμφωνω Γιωργο και να θυμισω στην παρεα πριν τρια χρονια πηραμε τηλ απο φορτιστη που δεν επαιζε το κεντρο εξυπηρετησεως και το μηνυμα ελεγε "οι εξυπηρετηση πελατων ειναι 9-5 Δευτερα εως Παρασκευη χτες σε 15 λεπτα λυθηκε το θεμα
Αρα φρονω σε 3 χρονια θα ειναι μια αλλη κατασταση συν οτι τεχνολογικα ισως δουμε μεγαλυτερη εμβελεια καθως και 400αρηδες(υπαρχουν) και 500αρηδε ταχυφορτιστες

Το πρώην αφεντικό κι ο διευθυντής που είχαν τα Τέσλα το έκαναν πολλές φορές αυτό με το ac.

2 φορές είχαμε στείλει τα Τέσλα στην Αθήνα για ξεκλείδωμα γιατί είχαν μείνει από μπαταρία και μια φορά το ID.4 στην τοπική αντιπροσωπεία για τον ίδιο λόγο.

σε παραπεμπω στο προηγουμενο μου ποστ "Αν οι ανθρωποι που τα οδηγουσαν ηταν στοκοι ή yolo..."

Ανά κάποιους μήνες την επαναλαμβάνουμε τη συζήτηση και καλά κάνουμε.
Ούτε ο Λάζαρος φταίει σε τίποτα, ούτε αυτός που ήθελε στον φορτιστή να πάει στο 100%. Ούτε και μπορείς να τους πείς στόκους επειδή δεν έκατσαν να κάνουν trip planning για το baby sitting του αυτοκινήτου.

Σήμερα η εμπειρία μπορεί να είναι μια χαρά με το ηλεκτρικό αρκεί να ασχοληθείς εκ των προτέρων επειδή υπάρχουν ακόμη δυσλειτουργίες.
Εάν υπάρχουν φορτιστές διαθέσιμοι χωρίς να περιμένεις, όλοι ανεξαιρέτως δέχονται και ξεκινάνε τη φόρτιση με ένα απλό swipe κάρτας χωρίς να χρειάζεσαι 32 εφαρμογές και οι φορτιστές είναι σε σημείο που υπάρχει ΣΕΑ ή κάτι αντίστοιχο και όχι στη μέση του πουθενά, έχει πρακτικά λυθεί το σύνολο των θεμάτων.

• Like
Reactions: Larry
προσυπογραφω αλλα θελω στην κουβεντα σου με το fixxxer που την θεωρω εποικοδομητική να βαλεις και την εξισωση οτι ο κατοχος ηλεκτρικου δεν ειναι ενας ιντερνετικος παντογνωστης και θα παιχθει να το παρει και ενας 65 χρονος που θελει την σχετικη του ευκολια που πιστευω θα παραδεχθεις δεν την εχει ακομη στο ηλεκτρικο

εχεις δικιο σε αυτο, αλλα δεν ειναι θεμα ηλικιας. Εχω διαβασει απειρες χαζομαρες απο 30-40αρηδες κατοχους ηλεκτρικων στο fb. Καλως ή κακως, θελει λιγο παραπανω εξοικειωση στην αρχη σε σχεση με ενα θερμικο. Οχι επειδη το θερμικοειναι πιο ευκολο στη χρηση, αλλα επειδη στα θερμικα υπαρχει η συσσωρευμενη γνωση που την εχουμε αφομοιωσει απο παιδια ακομα.

• Like
σε παραπεμπω στο προηγουμενο μου ποστ "Αν οι ανθρωποι που τα οδηγουσαν ηταν στοκοι ή yolo..."
Το θέμα είναι ότι συμβαίνει και πρέπει να λυθεί και να βελτιωθεί

Κι ο άλλος πχ δεν βλέπει το stop και τρακάρει, δεν φταίει το αμάξι αλλά μέσα στα χρόνια βελτίωσαν την ασφάλεια οι εταιρείες

Δεν είμαι εναντίον του ηλεκτρικού αλλά κάτι τέτοια δεν θα ήθελα να τα σκέφτομαι και να με αγχωνουν όταν κάνω ένα ταξίδι, ούτε να σχεδιάζω τη διαδρομή με βάση το που έχει φορτιστές λες και είμαι πιλότος σε Airbus ή να πάω σε ξενοδοχείο που έχει φορτιστή

[/QUOTE]
καλημέρα στην παρέα !!!

Καταγράφω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με ταξίδι που πραγματοποίησα στο Θερμο Αιτωλοακαρνανίας (255χλμ) με ενα TESLA 3 του 2022 το ΠΣΚ σε ξενοδοχείο που φρόντισα να μάθω εάν εχει φορτιστη και οντως ειχε
Μια μικρή παρατήρηση..Δεν ειχαμε προλαβει να ταυτοποιησουμε-παντρεψουμε το TESLA app στο κινητο μας ωστε να εχουμε προσβαση σε ολες τις λειτουργιες λογω οτι δεν προλαβαμε να το ταυτοποιησουμε με HERTZ (leasing) οποτε πηγαμε με το απλο app που κατεβασαμε και κουμπωσαμε και μια πιστωτικη που μας ζητησε και ενα email )
Ξεκιναω με 280χλμ στην μπαταρια και με βαση τα εξαιρετικα app της plugShare αποφασιζω να βαλω στο ΣΕΑ ΒΕΛΟ φορτιση
Φτανωντας με σχεδον 30% φορτισα σε 45 βαθμους λιοπυρι σε 40 λεπτα στο 80%

επειδη φοβηθηκα εκανα την υπολοιπη διαδρομη με ανοικτα παραθυρα και ταχυτητες 110-120 και εφτασα στο Θερμο με 35% φορτιση οπου και σε 3,5 ωρες στο 22αρι φορτιστηκε στο 100%

δεν επισκεφτηκα στον Ψαθοπυργο τους 250αρηδες της ΤESLA γιατι περιμενα μηπως η HERTZ μας φτιαξει το app (φυσικα προσπαθησαμε με το serial nr να αλλαξουμε μεσα απο το menu το ονομα αυτοκινητου κλπ κλπ αλλα δεν επαιρνε την αναβαθμιση μεσω wifi-hotspot ) και μαθαμε μετα οτι επεσε το δικτυο starlink καποιες ωρες (δεν ξερωεαν αληθευει)

Γαιδουρια το αναγνωσμα πρωτο

μολις φορτισα το πρωτο βραδυ οπως σας ειπα αμεσως εγκατελειψα την θεση σεβομενος οτι σε ακτινα 100 χλμ δεν υπαρχει αλλος φορτιστης
την επομενη το πρωι βρηκα κουμπωμενο ενα αλλο TESLA που και αυτος φορτισε και εφυγε Κυριος
το βραδυ του Σαββατου βαζει για φορτιση στις 9μμ ενα Hyundai και οταν γυρισαμε στις 12 κοιταω τον φορτιστη και ελεγε 100% charged κλασσικα ο Ελληναρας το αφησε ολη νυχτα και με την ησυχια του εφυγε την αλλη μερα το μεσημερι μην σεβομενος τους υπολοιπους διοτι με το φτωχο μου το μυαλο θεωρησα οτι οι ηλεκτρικαδες θα ειχαν καπως υψηλο το αισθημα κατανοησεως οπως το εχουν μεταξυ τους και οι κατοχοι δικυκλων

Ευτυχως που δεν τον πετυχα και ευτυχως που στο Θερμο κινηθηκαμε με συμβατικο λογω επισκεψεως δυσβατων περιοχων (17η ετησια μαζωξη για Αστροπαρατηρηση) οποτε ημουν με 100% αλλα σκεφτηκα πως σιγουρα καποιος θα ειχε αναγκη να οιωσει καπως ασφαλης anyhow

Στην επιστροφη λογω ανεσεως και λογικης να μαθω τα κολπα και εχοντας κατα νου οτι εφοσον το απλο app μου ζητησε στοιχεια χρεωσεως οποτε θα την βρω την ακρη , μετα το Rio μπηκα στα supercharger της TESLA
Πολιτισμικο σοκ.... οι φορτστες ηταν σε ενα σημειο σαν γαμιστρωνα πισω απο μια γωνια που κατουρουν σκυλια και χεζουν οι νταλικιεριδες..... Κανενα σεβασμο στου χρηστες ισως επειδη ειναι νεες προσθηκες να μην ειχα χωρο σε πιο ευπρεπες σημειο

ψαχνω Qr code τιποτα ..κουμπωνω την μπριζα ψαχουλευω το app και μου γραφει failed

δεν το κουρασα και εφυγα αμεσως (σε αυτο δεν φταιει κατα την γνωμη μου καποιος εγω δεν ασχοληθηκα ποιο πολυ) παρολο που φιλος μου ειπε οτι φορτισε την taican σε supercharger της TESLA αλλα δεν τον ρωτησα λεπτομερειες πως και τι...

Φευγω και σταματαω στο ΣΕΑ ΚΙΑΤΟΥ εαν θυμαμαι και πεφτω πανω στον νομο του Μερφυ που σημαινει και τα δυο φορτιστηρια ηταν πιασμενα και ρωτωντας τον εναν μου λεει ειμαι στα 60% αλλα θα κατσω ακομη 30 λεπτα να παω στο100% (απολυτα σεβαστο)

κοιταω το plugshare και μου ενημερωνει για 4 180αρηδες NRG στο ΣΕΑ ξυλοκαστρο στα 8 χλμ
Φτανω και ηταν και οι 4 αδειοι και κουμπωνω μπαινω στο app ingarge NRG αργει 1-2 λεπτα αλλα ξεκιναει η φορτιση και στο λεπτο τερματιζει..

για 20 λεπτα προσπαθουσα να το ξανακανω αλλα φευγ ..παιρνω τηλ και παραδοξως σε 1 λεπτο το σηκωσαν και πιασαμε κουβεντα

να μην σας πολυλογω εκαναν 2 φορες επανεκκινηση και μετα απευθειας φορτιση μεσω του κεντρου τους και σε περιπου 10 λεπτα εφτασα απο τα 25% στο 60% με περιπου ταχυτητα 800kw εαν τα λεω καλα

η τελικη καθυστερηση ηταν 45 λεπτα αλλιως σε 10 λεπτα θα ημουν ΟΚ εαν δεν ειχε προβλημα ο NRG

συμπερασμα αν και ολιγον αντι-ηλεκτρικος και εχοντας ζησει με την Jαg επι 4 χρονια (στα χερια φιλου) οτι εχουν γινει μεγαλα βηματα προς το καλυτερο και πιστευω στα επομενα αφοβα και η μη μυστες θα νοιωθουν ανετα να ταξιδεψουν χωρις φοβο

1. το πραγμα ξεκινησε στραβα επειδη δεν ειχατε προσβαση στην εφαρμογη της τεσλα, το οποιο σημαινει οτι δεν μπορουσατε να φορτισετε σε tesla superchargers. Ειχατε απεμπολησει λοιπον ενα απο τα βασικα πλεονεκτηματα των τεσλα. Συνεχιζουμε ομως, θεωροντας οτι το ταξιδι εγινε με ενα ηλεκτρικο-μη τεσλα.

2. επρεπε να ειχατε ξεκινησει πιο "φορτισμενοι", δηλαδη με υψηλοτερο ποσοστο μπαταριας. Δεν γνωριζω ποιο Μ3 νοικιασατε, αλλα απο το 280χλμ (αναλογως αν ηταν γυρισμενο σε epa rated ή dynamic) φανταζομαι οτι εισασταν στο πολυ 60-70%

3. σεα βελου. Απο την ωρα που δαπανησατε για την φορτιση και το ποσοστο μπαταριας που δεχτηκατε, θα υποθεσω οτι φορτισατε στον 50αρη του βελου και οχι στον 120αρη της ελπε. Η ελπε εχει δυο 120αρηδες οι οποιοι βρισκονται ακριβως πριν το βενζιναδικο και μετα το κτιριο με την καφετερια/εστιατοριο.

4. απο οτι καταλαβα, δεν χρησιμοποιησατε το navigation του αυτοκινητου. Αν το ειχατε χρησιμοποιησει θα σας εβγαζε, με αξιοσημειωτη, ακριβεια το ποσοστο μπαταριας με το οποιο θα φτανατε στον προορισμο σας. Ετσι θα καταλαβαινατε οτι δεν υπαρχεικανενας λογος να πηγαινετε με ανοιχτα παραθυρα και ac. Μαλιστα, τα ανοιχτα παραθυρα χαλανε την αεροδυναμικη του αυτοκινητου και τελικα ειναι πολυ πιθανο να ειχατε χειροτερη καταναλωση απο αν πηγαινατε "κανονικα", δηλ με κλειστα παραθυρα και ac.

5. το starlink ειχε οντως πεσει, σε παγκοσμιο επιπεδο νομιζω, για 2-3 ωρες την παρασκευη το βραδυ (νομιζω) αλλα δεν ειχε σχεση με τους φορτιστες της τεσλα.

6. για τον ac εχεις δικιο, αλλα δυστυχως αυτο ειναι μια πραγματικοτητα. Η ηλεκτροκινηση στην ελλαδα εχει φυγει πλεον απο το σταδιο των early adopters/γκατζετακηδων και τεινει να γινει mainstream. Αυτο σημαινει οτι ενα σωρο καφροι εχουν ηλεκτρικο και συμπεριφερονται κανοντας τις ιδιες καφριλες που βλεπουμε καθημερινα απο τους συμπολιτες μας. Τι θα ειχα κανει στη θεση σου; θα ειχα φορτισει λιγουλακι στην ναυπακτο που εχει μπολικους dc και μαλιστα 300αρηδες, στα σουπερμαρκετ. Θα ειχα κανει top up στο 80%, ωστε να ειμαι ανετος για το ΣΚ.

7. σχετικα με το πολιτισμικο σοκ, καταλαβαινω τι θες να πεις, αλλα προσωπικα προτιμω τους φορτιστες οσο γινεται πιο μακρια απο τους καφρους που σταματουν στα ΣΕΑ. Ο ελληνας ειναι τεμπελης, κατι το οποιο σημαινει οτι θελει να περπατησει οσο το δυνατον λιγοτερο. Αν εχεις τους φορτιστες κοντα στην εισοδο της καφετεριας, θα παρκαρουν εκει θερμικα οχηματα. Αυτο γινεται κατα κορον στα supermarket. Επομενως, μακρια οι φορτιστες απο τις καφετεριες ωστε οι τεμπελαροι καφροι να μην ασχοληθουν μαζι τους. Η τεσλα το εχει κανει αυτο στην αταλαντη, στον ψαθοπυργο και στη λαρισα. Δεν ξερω αν εγινε κατοπιν σκεψης ή αν απλα εκει βρηκαν ελευθερο χωρο, αλλα εγω παντως σιγουρα το προτιμω.

8. δεν υπαρχει qr code πανω σε φορτιστες τεσλα. Αν εχεις οχημα τεσλα (και προσβαση σε αυτο μεσω του app), κουμπωνεις τον φορτιστη στο οχημα, ο φορτιστης αναγνωριζει το οχημα, αναγνωριζει την πιστωτικη καρτα που εχεις περασμενη στο app και φορτιζεις. Απλα και ωραια. Ξεκουμπωνεις, συνεχιζεις το ταξιδι σου και χρεωνεσαι. Οι φορτιστες τεσλα οι οποιοι ειναι ανοιχτοι και σε αλλα ev ειναι οσοι εχουν πανω απο 4 θεσεις φορτισης, δηλαδη λαρισα, θεσσαλονικη και golden hall. Αταλαντη και ψαθοπυργος παραμενουν μονο για τεσλα.

9. δεν ειχε απολυτως κανεναν λογο ο τυπος να φορτισει εως το 100%. Αυτο ειναι καφριλα αντιστοιχη του αλλουνου στο θερμο. Σε dc φορτιζεις εως το 80% διοτι μετα απο αυτο πεφτει αρκετα η ισχυς φορτισης. Αφηνω μονο μια πιθανοτητα οπου το χρειαζοταν επειδη ειχε ηλεκτρικο πολυ μικρης εμβελειας. Αμφιβαλλω ομως και τεινω στο οτι ηταν απλα ηλιθιος.

10. με φορτιστες της nrg δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα. Ειχατε σιγουρα χρηματα στο "πορτοφολι" της nrg. Ενα κακο που εχει η nrg ειναι οτι δεν χρεωνει απευθειας το ποσο στην πιστωτικη καρτα, αλλα δημιουργει ενα πορτοφολι το οποιο γεμιζει πχ με 10 ευρω, και τραβαει χρηματα απο εκει. Εχω ενεργοποιησει την επιλογη top up automatically ωστε να γλυτωνω τετοιου ειδους προβληματα. Εχω την υποψια οτι κατι τετοιο συνεβη σε εσας. Αν δεν ηταν αυτο και ειχε προβλημα ο φορτιστης, απλα ξεκουμπωνουμε και παμε στον διπλανο. Στην διπλανη "κολωνα", οχι στην διπλανη μανικα

σε πρωτη αναγνωση, αυτα τα "θεματακια" επισημανα. Εν κατακλειδι, τι επρεπε να ειχατε κανει; να εμπιστευτειτε περισσοτερο το αυτοκινητο και λιγοτερο τους συμπολιτες μας :)

ΥΓ: ναι, το ιδανικο για τους περισσοτερους ειναι να ξεμπερδευουμε με τα apps και απλα να εχουν οι φορτιστες pos, να κανουμε tap πιστωτικη καρτα και να φορτιζουμε. Προσωπικα θεωρω ακομα ιδανικοτερο να ενεργοποιησουν στους φορτιστες τη δυνατοτητα αναγνωρισης του οχηματος και να φορτιζουμε απευθειας χωρις να "ενεργοποιουμε" πρωτα τον φορτιστη. Αυτην τη στιγμη το εχει αυτο μονο η τεσλα (για τα δικα της οχηματα) και η electrip, η οποια γοργα εξελισσεται σε πολυ δυνατη παρουσια στον χωρο των φορτιστων.

• Like
Reactions: ln()
Αυτό με το «αίσθημα κατανόησης των δικυκλιστών» μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω μιας και είναι οι κατεξοχήν παρτακηδες οδηγοί που θεωρούν πως όλος ο δρόμος τους ανήκει και αδυνατούν να περιμένουν έστω και για δευτερόλεπτα.

• Like
Αυτό με το «αίσθημα κατανόησης των δικυκλιστών» μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω μιας και είναι οι κατεξοχήν παρτακηδες οδηγοί που θεωρούν πως όλος ο δρόμος τους ανήκει και αδυνατούν να περιμένουν έστω και για δευτερόλεπτα.
εννοω μεταξυ τους :cool::cool:

• Like
Reactions: avpap
9. δεν ειχε απολυτως κανεναν λογο ο τυπος να φορτισει εως το 100%. Αυτο ειναι καφριλα αντιστοιχη του αλλουνου στο θερμο. Σε dc φορτιζεις εως το 80% διοτι μετα απο αυτο πεφτει αρκετα η ισχυς φορτισης. Αφηνω μονο μια πιθανοτητα οπου το χρειαζοταν επειδη ειχε ηλεκτρικο πολυ μικρης εμβελειας. Αμφιβαλλω ομως και τεινω στο οτι ηταν απλα ηλιθιος.

Συγγνώμη αλλά με τι ευκολία τα γράφουμε αυτά;
Θα παίρνουμε συνέντευξη στο pylon δίπλα, γιατί θέλει ο καθένας να φορτίσει στο ποσοστό που επιθυμεί; Εάν πηγαίνει δηλαδή σε χωριό που δεν έχει κοντά φορτιστή και θέλει το μέγιστο της αυτονομίας είναι ηλίθιος; Και από άγχος να το έκανε, καλά έκανε.

Το να έχεις φορτίσει πλήρως και να το παρατήσεις στον φορτιστή, είναι άλλο, πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά, δυνητικά δημιουργεί πρόβλημα.

Συγγνώμη αλλά με τι ευκολία τα γράφουμε αυτά;
Θα παίρνουμε συνέντευξη στο pylon δίπλα, γιατί θέλει ο καθένας να φορτίσει στο ποσοστό που επιθυμεί; Εάν πηγαίνει δηλαδή σε χωριό που δεν έχει κοντά φορτιστή και θέλει το μέγιστο της αυτονομίας είναι ηλίθιος; Και από άγχος να το έκανε, καλά έκανε.

Το να έχεις φορτίσει πλήρως και να το παρατήσεις στον φορτιστή, είναι άλλο, πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά, δυνητικά δημιουργεί πρόβλημα.
το λεω με μεγαλη ανεση διοτι εχω δικιο. Ανοιξε το plugshare και πες μου, που μπορει να πηγαινει καποιος σε ακτινα 300χλμ απο το κιατο, οπου δεν εχει κοντινοτερο φορτιστη; To 80 εως 100% απαιτει τοσο χρονο περιπου οσο το 20-80%. Αντε να δεχτω εως το 90%, αλλα πιο πανω απο αυτο ειναι πραγματικα παρανοϊκο. Πανω απο το 90% φορτιζεις με 20kw, δηλαδη εκτος απο το να καταλαμβανεις τον ψορτιστη, χανεις απιστευτο χρονο και ο ιδιος. Εξου και ο χαρακτηρισμος "ηλιθιος". If it walks like a duck and quacks like a duck, it is probably a duck....

Βέβαια αν μείνεις από βενζίνη βάζεις βενζίνη και παίρνει μπρος, στα ηλεκτρικά αν μείνεις από μπαταρία το φορτώνεις και πας αντιπροσωπεία για ξεκλείδωμα

Δεν ισχύει αυτό, το αποδεικνύουν τα δεκάδες video του Bjorn Nyland που επίτηδες πηγαίνει τα αυτοκίνητα όχι στο 0 αλλά κάτω από το 0, μέχρι να μην μπορούν να κουνήσουν τίποτα. Αρκεί να φορτιστούν με ένα φορητό φορτιστή από φορητό inverter - μπαταρία τύπου Ecoflow και παίρνουν ξανά μπρος. Άλλα παίρνουν αμέσως (πχ με 500Wh) άλλα θέλουν να πάρουν 1,5-2KWh για να ξεκινήσουν.

Αυτό που μάλλον συνέβη στα οχήματα που λέτε είναι να πεθάνει η 12V μπαταρία. Τότε ναι μπορεί να τύχει να χρειάζεται να πάει στο συνεργείο

• Like
Έχουν βγάλει για τα ηλεκτρικά κάνα φορητό charger όπως για τις κλασσικές μπαταρίες, για να κάνεις ένα ξεκίνημα αν ξεμείνεις να κανεις μερικά χιλιόμετρα μέχρι να βρεις μπριζα (έστω και σούκο) ; Για φορητό λέω, όχι για βαλίτσα.

Έχουν βγάλει για τα ηλεκτρικά κάνα φορητό charger όπως για τις κλασσικές μπαταρίες, για να κάνεις ένα ξεκίνημα αν ξεμείνεις να κανεις μερικά χιλιόμετρα μέχρι να βρεις μπριζα (έστω και σούκο) ; Για φορητό λέω, όχι για βαλίτσα.
Οχι. Αν υπηρχε κατι με τοσο μεγαλη ενεργειακη πυκνοτητα, θα ειχε χρησιμοποιηθει η τεχνολογια αυτη για να μικρυνουν τις μπαταριες των οχηματων.

ecoflow delta 2 + φορητός φορτιστής. Δίνει 2KWh
Διαστάσεις 497 × 242 × 305 mm
Καθαρό Βάρος 23 kg

Δεν υπάρχει κάτι πιο φορητό από αυτό

• Like
το λεω με μεγαλη ανεση διοτι εχω δικιο. Ανοιξε το plugshare και πες μου, που μπορει να πηγαινει καποιος σε ακτινα 300χλμ απο το κιατο, οπου δεν εχει κοντινοτερο φορτιστη; To 80 εως 100% απαιτει τοσο χρονο περιπου οσο το 20-80%. Αντε να δεχτω εως το 90%, αλλα πιο πανω απο αυτο ειναι πραγματικα παρανοϊκο. Πανω απο το 90% φορτιζεις με 20kw, δηλαδη εκτος απο το να καταλαμβανεις τον ψορτιστη, χανεις απιστευτο χρονο και ο ιδιος. Εξου και ο χαρακτηρισμος "ηλιθιος". If it walks like a duck and quacks like a duck, it is probably a duck....

Μα δεν είναι το πρόβλημα στον αυτοκινητόδρομο.
Να έχει σπίτι γύρω από τη στυμφαλία που θέλει να μείνει 5-6 μέρες και να μην μπορεί να φορτίσει από τη πρίζα του για τον οποιονδήποτε λόγο. Εάν είσαι για μικρότερο διάστημα σε τέτοιο προορισμό, μια χαρά λογικό είναι να το φορτίσεις πλήρως και να κάνεις πλάνο να ξαναφορτίσεις στην επιστροφή.

Τα περισσότερα χωριά δεν έχουν καμμία επιλογή destination charging. Κάνε ένα planning να έχεις σπίτι στην Ελάτη και να μείνεις 10 μέρες, κάνοντας χιλιόμετρα στη περιοχή. Θα βγείς από τον δρόμο σου για να ψάχνεις φορτιστή. Έχει έναν στα 25 λεπτά στη μέση του πουθενά σε ένα βενζινάδικο, που για το δικό μου tolerance level να περιμένω 1+ ώρα στον 60άρη είναι no go, οπότε αναγκαστικά θα πας στα Τρίκαλα.

Κάνε διακοπές 15 μέρες στον Πλακιά, στο Νότιο Ρέθυμνο, σε ξενοδοχείο χωρίς φορτιστή και θα καταλήξεις να έχεις επιλογή στη πόλη του Ρεθύμνου, έναν ταχυφορτιστή με ένα CCS2 connector. Όταν πας και εάν τύχει να τον βρείς άδειο, δεν θα το φορτίσεις στο 100% για να συνεχίσεις τις διακοπές σου επειδή φορτίζει με 20KW.

Στην οικογένεια εγώ έχω ηλεκτρικό, το οποίο είναι και στη Κρήτη και το καταχαιρόμαστε. Δεν έχω τίποτα με την ηλεκτροκίνηση, ίσα ίσα που μου αρέσει πολύ. Ε, δεν είναι σώνει και καλά αυτός που θα κάτσει μέχρι το 100% ηλίθιος, ούτε αυτός που δεν έκανε planning στο ABRP πριν φύγει ακατάλληλος.

Θα διαφωνήσω με το τελευταίο και μόνο. Αν έχεις ηλεκτρικό και σκοπεύεις να πας ταξίδι που θα χρειαστεί να φορτίσεις πρέπει να ανοίξεις ABRP ή PlugShare.

Αν δεν μπορείς να το χωνέψεις αυτό, μην πάρεις ηλεκτρικό, είσαι ακατάλληλος για αυτό και αυτό είναι ακατάλληλο για εσένα. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα.