Αυτοκινητιστικά νέα

Το να μην καρφώνει κάποιος καλώδιο είναι το λιγότερο προκλητικό. Επίσης προκλητικό είναι να το κουμπώνει αλλά να μην φορτίζει καθόλου.
Επίσης να φορτίσω εγώ με PHEV σε μέρος με 1 ή 2 φορτιστές στην επαρχία. Βέβαια να πω την αλήθεια έχω τις καλύτερες εμπειρίες συνεννόησης σε εξορμήσεις προς το παρόν γιατί ακόμη δεν υπάρχουν πολλά που φορτίζουν με πχ τον φύλακα να παίρνει τηλέφωνο να αλλάξουμε θέσεις για να φορτίσουν όλοι πραγματικά.
Από την άλλη, αυτό που έχω κάνει και εγώ και δεν το μετανιώνω, είναι να μην χρειάζομαι ντε και καλά φόρτιση πχ να είμαι στο 60% και φυσικά να μπορώ να φορτίσω σπίτι, ΑΛΛΑ να ψάχνω με 2 παιδιά Parking και να μην βρίσκω πουθενά. Σχεδόν πάντα πχ στο Φλοίσβο ή στο Jumbo της Αγίας Παρασκευής φορτίζω χωρίς να το χρειάζομαι πραγματικά, απλά για να παρκάρω. Ναι χρησιμοποιώ το φορτιστή και ναι πληρώνω για φόρτιση.
Το άλλο που μου έχει τύχει είναι να πάω κάπου για 5+ ώρες (μου έχει τύχει στο Μέγαρο και στο Νιάρχος) και να κουμπώνω με ειλικρίνια γιατί θέλω να φορτίσω, αλλά να τελειώνει η φόρτιση πριν έρθει η ώρα της αποχώρησης. Δεν έχω πάει να το πάρω γιατί ήμουν σε εκδήλωση και πήγα μετά.

• Like
Reactions: avpap
Αυτά μπορούν να "λυθούν" με τεχνολογικές λύσεις τύπου ¨κράξιμο" ή και υπερβολικές χρεώσεις αν ξεπερνάς κάποιο όριο. Καλή θέληση να υπάρχει.

Το να μην καρφώνει κάποιος καλώδιο είναι το λιγότερο προκλητικό. Επίσης προκλητικό είναι να το κουμπώνει αλλά να μην φορτίζει καθόλου.
Επίσης να φορτίσω εγώ με PHEV σε μέρος με 1 ή 2 φορτιστές στην επαρχία. Βέβαια να πω την αλήθεια έχω τις καλύτερες εμπειρίες συνεννόησης σε εξορμήσεις προς το παρόν γιατί ακόμη δεν υπάρχουν πολλά που φορτίζουν με πχ τον φύλακα να παίρνει τηλέφωνο να αλλάξουμε θέσεις για να φορτίσουν όλοι πραγματικά.
Από την άλλη, αυτό που έχω κάνει και εγώ και δεν το μετανιώνω, είναι να μην χρειάζομαι ντε και καλά φόρτιση πχ να είμαι στο 60% και φυσικά να μπορώ να φορτίσω σπίτι, ΑΛΛΑ να ψάχνω με 2 παιδιά Parking και να μην βρίσκω πουθενά. Σχεδόν πάντα πχ στο Φλοίσβο ή στο Jumbo της Αγίας Παρασκευής φορτίζω χωρίς να το χρειάζομαι πραγματικά, απλά για να παρκάρω. Ναι χρησιμοποιώ το φορτιστή και ναι πληρώνω για φόρτιση.
Το άλλο που μου έχει τύχει είναι να πάω κάπου για 5+ ώρες (μου έχει τύχει στο Μέγαρο και στο Νιάρχος) και να κουμπώνω με ειλικρίνια γιατί θέλω να φορτίσω, αλλά να τελειώνει η φόρτιση πριν έρθει η ώρα της αποχώρησης. Δεν έχω πάει να το πάρω γιατί ήμουν σε εκδήλωση και πήγα μετά.
αν ολοι εκαναν οτι κανεις εσυ, δεν θα υπηρχε προβλημα. Ετσι και αλλιως ομως, οι θεσεις ac δεν ειναι προβλημα, αρκει να ειναι αρκετες ή να υπαρχει εναλλακτικη. Αν πχ εισαι σε νησι και περιμενεις να φορτισεις απο 2-3 θεσεις ac, ε ναι, τοτε τον ηπιαμε. Επισης, μεγα λαθος η τοποθετηση του supercharger μεσα στο cosmos στη θεσσαλονικη. Εκει γινονται απειρες καφριλες, σιγα μην κωλωσουν να παρκαρουν θερμικα στους φορτιστες.

Τα προβλήματα θα λυθούν όταν εγκατασταθούν σε τέτοια μέρη αρκετοί κυρίως AC 22 kW φορτιστές και ταυτόχρονα δεν υπάρχει έλλειψη θέσεων. Πχ στο Golden Hall βρίσκεις πάντα πολλές θέσεις φόρτισης διαθέσιμες (δεν μιλάω για τους ταχυφορτιστές της Tesla αλλά για τους απλούς AC) και επίσης υπάρχουν και πάρα πολλές κανονικές θέσεις. Όπου υπάρχει έλλειψη θέσεων δεν θα δούμε φως. Μια φορά την είπα σε κάποιον γιατί ήθελα να παρκάρω για φόρτιση (πριν βάλω το φορτιστή σπίτι) και ήταν πολύ επιθετικός σε στυλ αφού δεν έχει θα παρκάρω όπου βρω, τι θες εσύ με τα παραμύθια τα ηλεκτρικά. Στο τι θες εσύ απάντησα ευγενικά ότι θέλω να φορτίσω και εκεί άλλαξε λίγο η συμπεριφορά του (δεν είχε καταλάβει ότι είχα PHEV). Ευτυχώς άδειασε μια θέση λίγο πιο δίπλα και πήγε και πάρκαρε και μπόρεσα και φόρτισα.

Πάντως στη Σκύρο που έχει ελάχιστους φορτιστές, θα μπορούσα να φορτίσω μια μέρα που πήγα ημερήσια εκδρομή με καραβάκι αλλά δεν έπιασα μια από τις 2 θέσεις στον 60αρι φορτιστή στο λιμάνι γιατί με το 40% στα πλοία (που είναι που θα πέσεις για να το τσεκάρουν) δεν ήθελα να μην μπορεί να φορτίσει κάποιος που θα έφτανε με το πλοίο. Εγώ θα το είχα 6-7 ώρες παρατημένο εκεί αν αποφάσιζα να φορτίσω.

Έχω σταματήσει να χαλιέμαι για κατειλλημένους φορτιστές από κάφρους. Δε θα τσακώνομαι εγώ για να προφυλάξω τα συμφέροντα της εταιρείας που τους εγκατέστησε. Αυτοί πρέπει να προφυλάξουν την επένδυσή τους. Αλλά όταν είναι τόσο τσίπιδες που για να γλυτώσουν τα μέτρα καλωδίου βάζουν τις θέσεις φόρτισης δίπλα στην είσοδο καλά να πάθουν. Λύσεις αν θέλουν να προστατεύσουν την επένδυσή τους υπάρχουν, ηλεκτρική μπάρα που κατεβαίνει για να παρκάρεις αφού έχεις κάνει κράτηση του φορτιστή και χρεωθείς ένα μίνιμουμ 5 ευρώ.

Έχω την εντύπωση ότι είδα έξοδο για Κυλλήνη.
Ήμουν από Πύργο προς Πάτρα όμως και δεν είμαι και 100% σίγουρος.

Ναι υπάρχει ο κόμβος αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος που ενώνει τον κόμβο με την παλιά εθνική (οδός Αγίου Γεωργίου Ανδραβίδας - Βραχναίικων στο google maps), είναι ένας δρόμος με 4 μέτρα πλάτος, με το ζόρι χωράνε 2 ΙΧ. Γι' αυτό τα φορτηγά σίγουρα θα πηγαίνουν από Βάρδα και τα ΙΧ μπορούν να πάνε και από τον κόμβο Κυλλήνης αλλά είναι σίγουρα μία επικίνδυνη έξοδος.

Καλά, το Google maps δεν ξέρει καθόλου αυτό το δρόμο ακόμη.
Μέχρι και το Πάσχα που το έλεγξα έβλεπε κλειστό το δρόμο και πήγαινε μόνο μέσω Τρίπολης

Mιλωντας σημερα με πωλητη μου ελεγε παντως οτι ενω το κρατος σε ωθει σιγα σιγα να αλλαξεις αυτοκινητο με πιο "καθαρη" λυση και στην καλυτερο ηλεκτρικο δεν πριμοδοτει σωστα τα ηλεκτρικα.

Αντι να κοψει τις επιδοτησεις στα ακριβα και να πριμοδοτησει τα φθηνοτερα "μικρα" ωστε εκει να γινει η μεγαλη αλλαγη επιδοτει ολα το ιδιο.

Μακαρι να βαλουν μυαλο και να το κανουν αν θελουν πραγματι να παμε σε πιο καθαρα οχηματα.

Γενικά βλέπω τα πιο ακριβά αυτοκίνητα να απουσιάζουν από τη λίστα…
Όντως, γιατί υπάρχει άνω όριο στην ΛΤΠΦ. Αλλά τα πιο πολλά Tesla (όλα τα Model 3 και τα Model Y) έπρεπε να είναι στη λίστα.

Mιλωντας σημερα με πωλητη μου ελεγε παντως οτι ενω το κρατος σε ωθει σιγα σιγα να αλλαξεις αυτοκινητο με πιο "καθαρη" λυση και στην καλυτερο ηλεκτρικο δεν πριμοδοτει σωστα τα ηλεκτρικα.

Αντι να κοψει τις επιδοτησεις στα ακριβα και να πριμοδοτησει τα φθηνοτερα "μικρα" ωστε εκει να γινει η μεγαλη αλλαγη επιδοτει ολα το ιδιο.

Μακαρι να βαλουν μυαλο και να το κανουν αν θελουν πραγματι να παμε σε πιο καθαρα οχηματα.
Μα, αυτό κάνουν πρακτικά με το ΚΗ3. Κόβουν εντελώς τις επιδοτήσεις στα πολύ ακριβά και επιδοτούν "αναλογικά" τα πιο οικονομικά.

Αλλά έχουν μειώσει αισθητά την μέγιστη επιδότηση (από 9.000 στα 3.500 αν θυμάμαι καλά), με σκοπό να ωφεληθούν περισσότεροι αγοραστές.

Η αιτιολόγηση είναι ότι υπάρχουν πλέον και αρκετές οικονομικές επιλογές, οι οποίες δεν χρειάζονται μεγάλη επιδότηση για να γίνουν "υποφερτές".

• Like
Reactions: takisot and avpap
Βλέπω στο νέο πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ' κύκλος" δεν περιλαμβάνονται καθόλου Tesla στη Λίστα Επιλέξιμων Επιβατικών ΙΧ και φορτιστών;
Tesla wall box πότε δεν έπαιρνε επιδότηση. Μου κάνει εντύπωση που δεν περιλαμβάνει κάποια από τα οχήματα Tesla (3 και Υ) διότι είναι κάτω από το όριο. Γραφειοκρατικό πιστεύω είναι το πρόβλημα και θα λυθεί.
Οι επιδοτήσεις γνωρίζαμε ότι είναι μια προσωρινή κατάσταση και θα σταματούσαν. Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί που κράτησαν τόσο καιρό.

18000 ευρώ (!!!!)...οκ στην Κίνα, αλλά το τελευταίο που μπορείς να πεις για την Ford είναι ότι είναι κινέζικη εταιρία.
Μα γιατί έχουμε ξεχάσει στη δύση τα χαμηλά αυτοκίνητα...και γιατί όλα είναι τόσο ακριβότερα...
Θα το προτιμούσα από το Kuga PHEV των 52k που έχω για πλάκα...

• Like
Reactions: vlad66

18000 ευρώ (!!!!)...οκ στην Κίνα, αλλά το τελευταίο που μπορείς να πεις για την Ford είναι ότι είναι κινέζικη εταιρία.
Μα γιατί έχουμε ξεχάσει στη δύση τα χαμηλά αυτοκίνητα...και γιατί όλα είναι τόσο ακριβότερα...
Θα το προτιμούσα από το Kuga PHEV των 52k που έχω για πλάκα...

• Like
Reactions: Tzimisce
Μα γιατί έχουμε ξεχάσει στη δύση τα χαμηλά αυτοκίνητα
Γιατί είναι πολλά τα "νομίσματα". Νομίζουνε ότι έχουν καλύτερη ορατότητα, νομίζουν ότι έχουν περισσότερο χώρο , νομίζουν ότι είναι ασφαλέστερα γενικά νομίζουν! Οι εταιρείες δεν είναι ηλίθιες. Κυνηγάνε τις πωλήσεις. Και κάπως έτσι δεν υπάρχει πλέον ταυτότητα στις εταιρείες , όλα είναι ίδια . Δεν υπάρχουν μπερλίνες , hatch , hot hatch , cabrio και τα λοιπά. Η Peugeot λίγο κρατάει με το 208 , 308, 508 και λίγο η Renault. Kαι πάντα μιλάω για αυτοκίνητα που λίγο πολύ μπορούσαμε να πάρουν οι πολλοί. Εδώ κλασικά brand Cupra , Abarth που έβγαζαν κατ΄ εξοχήν μίνι hot hatch ή hot hatch το γύρισαν και αυτοί σε ντουλάπες με ρόδες. Οι άλλοι (ford) έδωσε το όνομα Capri και Mustang σε suv!!!!!!!

Eδω και λιγα χρονια χαθηκε η κατηγορια MPV που μεσουρανουσε καποτε στα μεσαια οχηματα.

Ολα πλεον εχουν γινει B SUV και SUV και μαλιστα χωρις τα περισσοτερα απο αυτα να εχουν δυνατοτητες 4x4.

Παρανοια.

• Like
Reactions: vlad66 and avpap
χωρις τα περισσοτερα απο αυτα να εχουν δυνατοτητες 4x4.
Εδώ έχουν βγάλει εκδόσεις CROSS και απλά είναι λίγο υπερυψωμένα με κάτι πλαστικά φουσκώματα και πάνε και το αγοράζουν λες και θα γίνει κάτι αν ένα αυτοκίνητο είναι 3 εκατοστα ψηλότερο από το κανονικό!!! Δεν υπάρχει λογική. Στους αγοραστές δεν υπάρχει γιατί οι εταιρείες είπαμε τι κάνουν. Για να μην μιλήσω για τις αηδίες της TOYOTA που λάνσαρε κάποτε το CHR που ούτε αυτοί που το εφτιαξαν δεν ξέρουν τι κατηγορία είναι ή ότι για να πάρεις το γρήγορο yaris uew 70000 euro!!!!!!! Κάτι πίνουν έκει δεν εξηγείται αλλιώς. Το supra gr κάνει 75000 !! ασε αν είναι για το GR να δώσω 70000 υπάρχουν πάρα πολύ καλύτερες λύσεις (ήδη είπα μια).

Γιατί είναι πολλά τα "νομίσματα". Νομίζουνε ότι έχουν καλύτερη ορατότητα, νομίζουν ότι έχουν περισσότερο χώρο , νομίζουν ότι είναι ασφαλέστερα γενικά νομίζουν! Οι εταιρείες δεν είναι ηλίθιες. Κυνηγάνε τις πωλήσεις. Και κάπως έτσι δεν υπάρχει πλέον ταυτότητα στις εταιρείες , όλα είναι ίδια . Δεν υπάρχουν μπερλίνες , hatch , hot hatch , cabrio και τα λοιπά. Η Peugeot λίγο κρατάει με το 208 , 308, 508 και λίγο η Renault. Kαι πάντα μιλάω για αυτοκίνητα που λίγο πολύ μπορούσαμε να πάρουν οι πολλοί. Εδώ κλασικά brand Cupra , Abarth που έβγαζαν κατ΄ εξοχήν μίνι hot hatch ή hot hatch το γύρισαν και αυτοί σε ντουλάπες με ρόδες. Οι άλλοι (ford) έδωσε το όνομα Capri και Mustang σε suv!!!!!!!
Μια Giulia άχει μείνει για να σώσει την τιμή.. Τι απίστευτο αμάξι!