Αυτοκινητιστικά νέα

Τα τρόλεϊ πάντως θα μας αποχαιρετήσουν και αυτό γιατί δεν χρειάζονται πλέον αφού υπάρχουν ηλεκτρικά λεωφορεία. Και υπάρχουν και σε διαφορετικές διαστάσεις για να εξυπηρετούν περιοχές με πιο στενούς δρόμους.

Θα αποχαιρετήσουμε και τα εναέρια καλώδια. Λίγο πιο καθαρή θέα προς τον ουρανό. Καλό είναι αυτό.

όχι μόνο η θέα.. πόσες φορές οι βλάβες στα εναέρια καλώδια προκαλούν χάος στους δρόμους όταν τύχουν ;;

• Like
Reactions: avpap
όχι μόνο η θέα.. πόσες φορές οι βλάβες στα εναέρια καλώδια προκαλούν χάος στους δρόμους όταν τύχουν ;;

Ή και όταν φεύγουν οι κεραίες από τα τρόλεϊ καμιά φορά. Εντάξει δεν κάνει πολλή ώρα ο οδηγός να κατέβει και να τις ξαναβάλει στη θέση τους, αλλά ένα μικρό μποτιλιάρισμα μπορεί να δημιουργηθεί έτσι.

• Like
Reactions: vlad66 and avpap
Σώπα, γυρνούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία με 7% μπαταρία πίσω αντί για 20%, λόγω κλιματιστικών. Ε και τι έγινε; Θα κάτσουν 15 λεπτά περισσότερα στον φορτιστή;

Αμάν πια με τις φυλλάδες, που θα γράψουν ότι @@ριά μπορούν να φανταστούν για τα κλίκς.

Προφανώς με 40τόσους βαθμούς έξω θα κάψουν πιο πολλή μπαταρία. Το σημαντικό είναι ότι έφτασε η μπαταρία.

Δεν τους βλέπω τους συγκεκριμένους να γράφουν για τα πόσα εκατομμύρια εξοικονομήθηκαν σε πετρέλαιο αυτούς τους μήνες. Αυτό δεν είναι πιασιάρικο.

Ούτε τα οφέλη για τη δημόσια υγεία ή τη μείωση του θορύβου περιβάλλοντος.

Αν πάρει φωτιά κανένα θα δεις τι θα γράψουν. Τώρα αυτά που λες είδη υψηλή θεωρία και τα κλικ δεν με μαζεύονται έτσι.

Same Sh1t... Different Day...

• Like
Reactions: vadergr
Αμάν πια με τις φυλλάδες, που θα γράψουν ότι @@ριά μπορούν να φανταστούν για τα κλίκς.

Προφανώς με 40τόσους βαθμούς έξω θα κάψουν πιο πολλή μπαταρία. Το σημαντικό είναι ότι έφτασε η μπαταρία.

Δεν τους βλέπω τους συγκεκριμένους να γράφουν για τα πόσα εκατομμύρια εξοικονομήθηκαν σε πετρέλαιο αυτούς τους μήνες. Αυτό δεν είναι πιασιάρικο.

Δημήτρη εγώ ένα θα πω. Πάλι μάλλον άσχετοι έκαναν το σχεδιασμό ή το σχεδιασμό τον έκαναν σωστά κάποιοι μηχανικοί και άλλοι στη διοίκηση/τμήμα επικοινωνίας τα έκαναν μαντάρα.

Θεωρώ αδιανόητο οποιοσδήποτε γνωρίζει, να μην έχει προβλέψει ότι τα καλοκαίρια στην Αθήνα έχουμε μέρες με 40+ που:
- Μειώνουν το βαθμό απόδοσης της μπαταρίας μειώνοντας τη διαθέσιμη ενέργεια.
- Οι ανάγκες σε κλιματισμό αυξάνουν κατακόρυφα καταναλώνοντας πολύ περισσότερη μπαταρία.

Στο άρθρο εμένα μου έμεινε ότι στην πράξη βγαίνει το 1 από τα 2 δρομολόγια που έκαναν υπό πιο νορμάλ συνθήκες τα λεωφορεία. Τα 7%, 20% είναι γραφειοκρατικές χαζομάρες. Αυτός που έκανε το σχεδιασμό του στόλου έπρεπε να έχει προβλέψει για τα δρομολόγια σε καύσωνα κυκλική χρήση με ενδιάμεση φόρτιση γιατί πολύ λογικά δεν μπορούν να βγάλουν 2 δρομολόγια και να υπολογίσει ότι ο ανεφοδιασμός δεν είναι 5 λεπτά σε μια αντλία όπως τα ντίζελ. Τόσο δύσκολο πια; Τόσο άσχετοι οι μηχανικοί; Τόσο άσχετοι στη διοίκηση; Τόσο άσχετοι στο γραφείο επικοινωνίας;

Σίγουρα κάπου υπάρχει αδυναμία τεράστια και επειδή ζούμε στην Ελλάδα μπορεί να μην οφείλεται σε έλλειμα γνώσης αλλά και σε κρυφή αντζέντα (βλέπε συζήτηση για τα τρόλεϊ).

• Like
Reactions: vadergr
Κοίτα, για αρχή δεν πιστεύω λέξη από το "άρθρο" που ανέβασε η ιντερνετική φυλλάδα.

Δεν ξέρω αν και πόσα δρομολόγια τελικά δεν "βγήκαν".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν όντως δημιουργήθηκε πρόβλημα, αυτό 100% θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με καλύτερο σχεδιασμό από τους αρμόδιους.

• Like
Reactions: takisot and avpap
Σώπα, γυρνούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία με 7% μπαταρία πίσω αντί για 20%, λόγω κλιματιστικών. Ε και τι έγινε; Θα κάτσουν 15 λεπτά περισσότερα στον φορτιστή;

Το βασικο ειναι οτι γυρνουν και δεν μενουν μεσα στον δρομο περιμενοντας φορτιστη.

Αν ξερουν -πλεον- οτι εχουν μια αδυναμια (κανονικα επρεπε ολα αυτα να τα εχουν υπολογισει κανοντας διαγνωστικες δοκιμες ωστε οταν βγουν στον δρομο να ειναι υπολογισμενα) ας κανουν αλλον προγραμματισμο με πιο συχνες αλλαγες οχηματων και να μαθουν τα ορια τους για να εξυπηρετειται το κοινο.

Αυτο βεβαια απαιτει ΔΟΥΛΕΙΑ , σπουδη και ενδιαφερον για το αντικειμενο σου. Ετσι εχω μαθει εγω που ακομα και στην ηλικια που ειμαι διαβαζω καθημερινα τις νεες τεχνολογιες για να καταλαβαινω με τι εχω να κανω και δεν περιμενω να το δω στο πεδιο τι γινεται.

Το βασικο ειναι οτι γυρνουν και δεν μενουν μεσα στον δρομο περιμενοντας φορτιστη.

Αν ξερουν -πλεον- οτι εχουν μια αδυναμια (κανονικα επρεπε ολα αυτα να τα εχουν υπολογισει κανοντας διαγνωστικες δοκιμες ωστε οταν βγουν στον δρομο να ειναι υπολογισμενα) ας κανουν αλλον προγραμματισμο με πιο συχνες αλλαγες οχηματων και να μαθουν τα ορια τους για να εξυπηρετειται το κοινο.

Αυτο βεβαια απαιτει ΔΟΥΛΕΙΑ , σπουδη και ενδιαφερον για το αντικειμενο σου. Ετσι εχω μαθει εγω που ακομα και στην ηλικια που ειμαι διαβαζω καθημερινα τις νεες τεχνολογιες για να καταλαβαινω με τι εχω να κανω και δεν περιμενω να το δω στο πεδιο τι γινεται.
ειχαν γινει δοκιμες στην αρχη. Το ειχε αναφερει ο vlad και ειχα δει και εγω αρκετες φορες τα βραδια να κυκλοφορουν ηλεκτρικα λεωφορεια αδεια. Απλα μαλλον δεν υπολογισαν σωστα την εξτρα καταναλωση σε συνθηκες καυσωνα. Το 20% μαλλον εχει θεσπιστει ως οριο ασφαλειας, το οποιο δεν ειναι λαθος να υπαρχει ενα τετοιο οριο. Τεσπα, θελω να πιστευω οτι θα δουν τι συνεβη, θα αναλυσουν τα δεδομενα και θα παρουν τις σωστε αποφασεις... ελπιζω....

Γιατι βραδυα ? Κανονικα επρεπε να τρεξουν τεστ σε ολες τις συνθηκες (πριν ακομα τα αγορασουν ετσι ? )

Εμεις πως ξετιναζουμε ενα οχημα πριν το αγορασουμε αν μας κανει για αυτο που το θελουμε ?

Το 20% μαλλον εχει θεσπιστει ως οριο ασφαλειας, το οποιο δεν ειναι λαθος να υπαρχει ενα τετοιο οριο. Τεσπα, θελω να πιστευω οτι θα δουν τι συνεβη, θα αναλυσουν τα δεδομενα και θα παρουν τις σωστε αποφασεις... ελπιζω....
Ακριβώς. 20% ασφάλεια για έκτακτες περιπτώσεις. Όπως ο καύσωνας, ας πούμε.

Στα ηλεκτρικα εχει ξαναπροσπαθησει η Fiat νομιζω υιοθετηση τεχνολογιας αλλης εταιρειας ή κανω λαθος ?

Σιγουρα εχει παρει φασον το Topolino απο την Citroen

Στα ηλεκτρικα εχει ξαναπροσπαθησει η Fiat νομιζω υιοθετηση τεχνολογιας αλλης εταιρειας ή κανω λαθος ?

Σιγουρα εχει παρει φασον το Topolino απο την Citroen
Ήδη με την stellantis η fiat χρησιμοποιεί πατώματα και κινητήρες από peugeot , citroen. Το RD θα ήταν υπερδιπλάσιο αν το έκανε μόνη της.

• Like
Reactions: avpap
Αντιπαλος ή συνέταιρος;
μπορεί και συνέταιρος με εξέλιξη. Καθώς είναι τεράστιο το κόστος του εκ νέου σχεδιασμού ενός κινητήρα. Εαν πάρεις παράδειγμα την εξέλιξη της LOTUS EVIJA το κόστος είναι δυσθεώρητο. Απλά η LOTUS ήθελε να δηλώσει παρών στα ηλεκτρικά hypercar. Ειδικά με την μπαταρία τύπου πυραμίδα για να προσομοιάσει ένα τύπου κεντρομήχανο βενζινοκίνητο. Όποτε μπορεί να ελέγχει όχι μόνο σαν αντίπαλος αλλά και σαν συνέταιρος.

έχει γραφτεί το πόσα εκατομμύρια έχουν εξοικονομηθεί ( από την προηγούμενη χρονιά ήδη)...
μιλάμε για πολλά λεφτά !!

για τα υπόλοιπα οφέλη, ούτε λόγος !!

τις επόμενες ημέρες πιστεύω να μάθω την αλήθεια για τις μπαταρίες στον καύσωνα.. αλλά τι διαφορετικό θα είναι σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι ;;;
οκ, αλλάζαμε μερικές φορές λ/φ που φοβόμασταν μη μείνουμε από μπαταρία.. ε και ;;
τις περισσότερες φορές δεν χάναμε καν δρομολόγιο!
οδηγός (για βοηθητικές δουλειές) έφερνε λ/φ με γεμάτη μπαταρία από το αμαξοστάσιο στην αφετηρία και ο οδηγός της γραμμής απλά άλλαζε όχημα.

μερικές φορές δεν υπήρχε ηλεκτρικό διαθέσιμο και αλλάζαμε με diesel.. δλδ λίγα δρομολόγια πριν το τέλος της βάρδιας...
τώρα έχουμε περισσότερους φορτιστές και περισσότερα ηλεκτρικά διαθέσιμα.. στο άμεσο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερους φορτιστές (που ήδη περιμένουν τον ΔΕΔΔΗΕ για να πάρουν ρεύμα)

έχει γραφτεί το πόσα εκατομμύρια έχουν εξοικονομηθεί ( από την προηγούμενη χρονιά ήδη)...
μιλάμε για πολλά λεφτά !!

για τα υπόλοιπα οφέλη, ούτε λόγος !!

τις επόμενες ημέρες πιστεύω να μάθω την αλήθεια για τις μπαταρίες στον καύσωνα.. αλλά τι διαφορετικό θα είναι σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι ;;;
οκ, αλλάζαμε μερικές φορές λ/φ που φοβόμασταν μη μείνουμε από μπαταρία.. ε και ;;
τις περισσότερες φορές δεν χάναμε καν δρομολόγιο!
οδηγός (για βοηθητικές δουλειές) έφερνε λ/φ με γεμάτη μπαταρία από το αμαξοστάσιο στην αφετηρία και ο οδηγός της γραμμής απλά άλλαζε όχημα.

μερικές φορές δεν υπήρχε ηλεκτρικό διαθέσιμο και αλλάζαμε με diesel.. δλδ λίγα δρομολόγια πριν το τέλος της βάρδιας...
τώρα έχουμε περισσότερους φορτιστές και περισσότερα ηλεκτρικά διαθέσιμα.. στο άμεσο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερους φορτιστές (που ήδη περιμένουν τον ΔΕΔΔΗΕ για να πάρουν ρεύμα)

Τα συμπεράσματα δυστυχώς πάνε στη δημιουργία κλίματος και εκ του πονηρού δημοσιεύσεις :(
Αν βγουν και 2-3 ντιζελοκίνητα για backup σημαίνει ότι είναι αποτυχημένα τα ηλεκτρικά; έλεος...