Αυτοκινητιστικά νέα

θα υποχρεωθούμε εκ των πραγμάτων να τα εγκαταλείψουμε τα πιο παλιά αυτοκίνητα. Όλο αυτό συζητιέται να μπουν τέτοια περιβαλλοντικά τέλη που θα είναι ασύμφορο να κρατάς πολύ παλιό αυτοκίνητο. Και θα πηγαίνει κλιμακωτά.
Αν και περνώντας τα χρόνια, πάλι τα λιγότερο παλιά θα εμπίπτουν στα πιο ακριβά τέλη καθώς θα αυξάνεται η ηλικία τους.

Υπολογίζω αυτό να γίνει το 2027.

Το θέμα του δικαιώματος της υγείας vs του δικαιώματος της μετακίνησης, είναι θέμα κοινωνικού συμβολαίου. Επομένως και με δεδομένη την προηγούμενη εμπειρία (covid) η υγεία θα προτεραιοποιηθεί.

• Like
Reactions: athlon6401
θα υποχρεωθούμε εκ των πραγμάτων να τα εγκαταλείψουμε τα πιο παλιά αυτοκίνητα. Όλο αυτό συζητιέται να μπουν τέτοια περιβαλλοντικά τέλη που θα είναι ασύμφορο να κρατάς πολύ παλιό αυτοκίνητο. Και θα πηγαίνει κλιμακωτά.
Αν και περνώντας τα χρόνια, πάλι τα λιγότερο παλιά θα εμπίπτουν στα πιο ακριβά τέλη καθώς θα αυξάνεται η ηλικία τους.

Υπολογίζω αυτό να γίνει το 2027.

Το θέμα του δικαιώματος της υγείας vs του δικαιώματος της μετακίνησης, είναι θέμα κοινωνικού συμβολαίου. Επομένως και με δεδομένη την προηγούμενη εμπειρία (covid) η υγεία θα προτεραιοποιηθεί.
Μα κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό. Είναι θέμα επιβίωσης του πλανήτη να πάμε σε ηλεκτροκίνηση που τροφοδοτείται από ΑΠΕ (ή σε συνθετικά ανανεώσιμα καύσιμα). Επειδή το δεύτερο είναι εξωφρενικά ακριβό σίγουρα θα πάμε στην λύση της ηλεκτροκίνησης.

Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να θέτουμε ένα τεχνικό ζήτημα στο πλαίσιο "όποιος δεν έχει λεφτά ας πρόσεχε".

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που θέλει να κυκλοφορούν οχήματα που είναι "χάροι". Όμως ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα ελέγχου στα ΚΤΕΟ, χάρος δεν περνάει χωρίς παρατυπία.

Τα ισοπεδωτικά -πχ. να μην κυκλοφορεί αυτοκίνητο πάνω από 20 χρόνια- είναι αδιέξοδα γιατί έχουν επίσης αδιέξοδα επιχειρήματα από την απέναντι. Γιατί να κυκλοφορεί μια Bugatti σημερινή όταν μολύνει υπερβολικά περισσότερο από το καλοσυντηρημένο 20ετίας που έχω. Το ίδιο ισοπεδωτικό είναι αυτό με το προηγούμενο.

Η αρχή του "Ο Ρυπαίνων Πληρώνει" ειναι θεμελιακή στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Το πως εφαρμόζεται σε κάθε κράτος είναι και θέμα εθνικής νομοθεσίας.

Υπάρχουν αρκετά κράτη που στη βάσης της αρχής της αναλογικότητας έχουν πχ πρόστιμα που το ύψος τους ορίζεται στη βάση του εισοδήματος. Θα θυμάστε στη Φινλανδία το πρόστιμο για υπέρβαση ορίου ταχύτητας που ήταν αν των 50.000 ευρώ. Σε αλλά κρατη σαν την Ελλάδα το ίδιο θα πληρώσει ένας μεροκαματιάρης με ένα βιομήχανο.

Όλη η συζήτηση εδώ γίνεται σε αυτό το δίπολο, και αν δεν μπουν τουλάχιστον τα τεχνικά σε σειρά η κουβέντα δεν θα βγει πουθενά.

• Like
Reactions: vlad66
Μα κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό. Είναι θέμα επιβίωσης του πλανήτη να πάμε σε ηλεκτροκίνηση που τροφοδοτείται από ΑΠΕ (ή σε συνθετικά ανανεώσιμα καύσιμα). Επειδή το δεύτερο είναι εξωφρενικά ακριβό σίγουρα θα πάμε στην λύση της ηλεκτροκίνησης.

Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να θέτουμε ένα τεχνικό ζήτημα στο πλαίσιο "όποιος δεν έχει λεφτά ας πρόσεχε".

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που θέλει να κυκλοφορούν οχήματα που είναι "χάροι". Όμως ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα ελέγχου στα ΚΤΕΟ, χάρος δεν περνάει χωρίς παρατυπία.

Τα ισοπεδωτικά -πχ. να μην κυκλοφορεί αυτοκίνητο πάνω από 20 χρόνια- είναι αδιέξοδα γιατί έχουν επίσης αδιέξοδα επιχειρήματα από την απέναντι. Γιατί να κυκλοφορεί μια Bugatti σημερινή όταν μολύνει υπερβολικά περισσότερο από το καλοσυντηρημένο 20ετίας που έχω. Το ίδιο ισοπεδωτικό είναι αυτό με το προηγούμενο.

Σαφώς. Δεν το συζητώ καν. Άλλωστε το έγραψα. Άλλο Δαρβινισμός με τον οποίο συμφωνώ και εντελώς άλλο ο κοινωνικός Δαρβινισμός. Το τελευταίο δεν με βρίσκει μόνο απέναντι, αλλά το σιχαίνομαι και είναι ενάντια σε όλο μου το είναι.

Επίσης, εγώ είμαι πεπεισμένος πως αν υπήρχε δυνατότητα οικονομική, στην Ελλάδα οι άνθρωποι όχι μόνο θα άλλαζαν πιο συχνά τα αυτοκίνητά τους, αλλά θα τα άλλαζαν ακόμα κι αν επρόκειτο γι το ίδιο μοντέλο που έχει κάνει facelift.
Μισός αιώνας περιορισμού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην απόκτηση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει σίγουρα τέτοιες ανάγκες.

Είσαι ισοπεδωτικός και ο συλλογισμός σου είναι τεχνικά λανθασμένος. Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, ενώ σίγουρα και τα δύο είναι φρούτα.

Προσωπικά έχω το Suzuki Swift 1.3 του 2005. Είναι Euro 4 με 142 g/km ρύπους.

Ας πάμε να συγκρίνουμε με μια BWM 520i 10ετιας του 2016 που είναι ένα καθόλα αποδεκτό αυτοκίνητο να έχει κάποιος. Α, ναι ρυπαίνει με 157 g/km. Ναι το ταπεινό καλοσυντηρημένο δικό μου 20ετιας μολύνει λιγότερο από το καθόλα αποδεκτό 520 δεκαετίας.

Να σημειώσω ότι όλες οι παραπάνω μετρήσεις είναι συγκρίσιμες και έγιναν με το πρότυπο WLTP από τον ίδιο οργανισμό. Από το 2017 και μετά εχουμε το NEDC.
Δεν είναι μόνο το CO2. Ειδικά για τα diesel τα πριν το Euro 5 δεν έχουν DPF. Μολύνουν αφάνταστα και σε οξείδια του αζώτου και σε μικροσωματίδια. Πριν το Euro 3 δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για οξείδια αζώτου. Ένα Euro 3 επιτρέπεται να εκπέμπει ως 0,5 gr/Km NOx ενώ ένα Euro 6 0,08 - 6+ φορές λιγότερο.

Δεν λέω να απαγορευτούν μαχαίρι όλα όσα είναι πριν το Euro 5. Όμως πρέπει να υπάρχουν αντικίνητρα να κυκλοφορούν και κίνητρα να αντικαθίστανται. Προσωπικά αν αποφάσιζα θα μηδένιζα και το ΦΠΑ και τα τέλη ταξινόμησης σε νέα οχήματα αν συνοδευόταν με απόσυρση παλιού αυτοκινήτου - με κάποια οικονομικά όρια φυσικά - όχι να γλυτώνει ΦΠΑ κάποιος που παίρνει αυτοκίνητο 60 και 70 χιλιάδων. Έτσι κι αλλιώς τα έσοδα από ΦΠΑ αυτοκινήτων είναι λίγα σχετικά με τόσο λίγα καινούρια αυτοκίνητα που πουλιούνται στη χώρα μας. Όπως είπα και παραπάνω θα καταργούσα και τα τέλη ταξινόμησης για μεταχειρισμένα πενταετίας-εξαετίας, το ποσό αγοράς να μην λογίζεται ως τεκμήριο, επιδοτούμενο επιτόκιο σε δανεισμό και άλλα πολλά παρόμοια κίνητρα.

Αν το κράτος ήθελε θα μπορούσε να τα κάνει αυτά και αρκετοί θα άλλαζαν το αυτοκίνητά τους.

Από chatgpt

Τι προκαλούν οι ρύποι οξειδίου του αζώτου στην υγεία των ανθρώπων; (NOx)

Οι ρύποι οξειδίου του αζώτου (NOx, κυρίως μονοξείδιο του αζώτου – NO και διοξείδιο του αζώτου – NO₂) είναι από τους σημαντικότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία:

Άμεσες επιδράσεις στην υγεία:

🔹 Ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος → βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, βρογχίτιδες.

🔹 Φλεγμονή στους πνεύμονες και μείωση της λειτουργίας τους, ειδικά σε παιδιά και ηλικιωμένους.

🔹 Επιδείνωση ασθενειών όπως άσθμα, ΧΑΠ και καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

🔹 Σε υψηλές συγκεντρώσεις, μπορεί να προκαλέσει οίδημα στους πνεύμονες και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια.

Έμμεσες/δευτερογενείς επιπτώσεις:

Οι NOx συμμετέχουν στη δημιουργία τροποσφαιρικού όζοντος (O₃) και δευτερογενών σωματιδίων (PM₂.₅), που θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνους ρύπους για την υγεία (καρκινογόνοι, καρδιοαναπνευστικοί κίνδυνοι).

Συμβάλλουν στην όξινη βροχή, που επιβαρύνει έμμεσα την υγεία μέσω της ρύπανσης νερού/τροφής.

Ευάλωτες ομάδες:
  • Παιδιά (λόγω ανάπτυξης πνευμόνων).
  • Ηλικιωμένοι.
  • Άτομα με άσθμα ή καρδιοαναπνευστικά νοσήματα.

Οτιδήποτε είναι πριν το Euro 5 μολύνει υπερβολικά την ατμόσφαιρα - ειδικά αν είναι και diesel. Το ότι ο τεχνικός έλεγχος επιτρέπει οχήματα να κυκλοφορούν με ρύπους επιπέδου Euro 2,3,4 δε σημαίνει πως είναι σωστό.

Το Euro5 ξεκινά από το 2009.
To δικό μου colt 15ετιας μοντέλο 2010 ειναι euro 4 . Κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά με τον ίδιο κινητήρα ως euro 5 με την μόνη διαφορά οτι προσθεσαν start-stop που έχει ουσία μόνο στην πόλη και οχι στην επαρχία που μενω . Κολπο της mitsubishi να παρατείνει τον ιδιο κινητηρα σε παραγωγη.. Και τα δύο μοντέλα σε έλεγχο ΚΤΕΟ βγάζουν τις ίδιες μετρήσεις ρύπων. Αλλά για εσένα το δικό μου θα πρεπει να μη κυκλοφορεί επειδή δεν φέρει το "σωστο" euro...

Βγαίνω εκτός θέματος, αλλά πολύ αμφιβάλω ότι αυτά τα νούμερα έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το τι εισπράττει κάθε μήνα ένας υπάλληλος και τι δηλώνεται είναι δύο τελείως διαφορετικά νούμερα, εκτός αν αυτός δουλεύει στο δημόσιο (ή σε κάποιο πολύ μεγάλο μαγαζί του ιδιωτικού τομέα που το μέγεθος και η προβολή του δεν του επιτρέπει να κάνει τσαλιμάκια στα λογιστικά).

Λείπεις πολλά οικονομικά έτη από την Ελλάδα για να έχεις φορολογική σχέση με αυτή και έχουν αλλάξει πολλά. Πλέον όλων των μισθωτών οποιουδήποτε τομέα, δημόσιου και ιδιωτικού, τα εισοδήματα είναι σε προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις από την ΑΑΔΕ.

Και για να σε προλάβω. Στην Ελλάδα το μαύρο χρήμα δεν είναι περισσότερο σε σχέση με τις 10 φτωχότερες χώρες της Ε.Ε. Με οικονομική μελέτη αυτό. Πρόκειται για αφήγημα ότι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, εκτός αν είναι κανένα με 500 ευρώ, υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνει τραπεζική συναλλαγή. Κι εκεί τα πάντα διασταυρώνονται.

To δικό μου colt 15ετιας μοντέλο 2010 ειναι euro 4 . Κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά με τον ίδιο κινητήρα ως euro 5 με την μόνη διαφορά οτι προσθεσαν start-stop που έχει ουσία μόνο στην πόλη και οχι στην επαρχία που μενω . Κολπο της mitsubishi να παρατείνει τον ιδιο κινητηρα σε παραγωγη.. Και τα δύο μοντέλα σε έλεγχο ΚΤΕΟ βγάζουν τις ίδιες μετρήσεις ρύπων. Αλλά για εσένα το δικό μου θα πρεπει να μη κυκλοφορεί επειδή δεν φέρει το "σωστο" euro...
Δεν είπα αυτό, απάντησα παραπάνω τι ακριβώς εννοώ, μην επαναλαμβάνω τα ίδια. Περιπτώσεις σαν τη δική σου θα ήταν οι τελευταίες, όταν κυκλοφορούν αυτοκίνητα χωρίς καταλύτη ή με χαλασμένο καταλύτη ή diesel χωρίς DPF κτλ κτλ

Λείπεις πολλά οικονομικά έτη από την Ελλάδα για να έχεις φορολογική σχέση με αυτή και έχουν αλλάξει πολλά. Πλέον όλων των μισθωτών οποιουδήποτε τομέα, δημόσιου και ιδιωτικού, τα εισοδήματα είναι σε προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις από την ΑΑΔΕ.

Και για να σε προλάβω. Στην Ελλάδα το μαύρο χρήμα δεν είναι περισσότερο σε σχέση με τις 10 φτωχότερες χώρες της Ε.Ε. Με οικονομική μελέτη αυτό. Πρόκειται για αφήγημα ότι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, εκτός αν είναι κανένα με 500 ευρώ, υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνει τραπεζική συναλλαγή. Κι εκεί τα πάντα διασταυρώνονται.

Δε νομίζω ότι οι τιμές στις 10 φτωχότερες χώρες της ΕΕ ισορροπούν τόσο ψηλά όσο στην Ελλάδα. Γιατί τελευταία φορά που κοίταξα (πριν 1 βδομάδα), οι τιμές πλέον προσεγγίζουν ΗΠΑ. Άρα δεν πείθομαι, κάτι πολύ σάπιο τρέχει, και οι μελέτες γίνονται με βάση τα επίσημα στοιχεία, άρα τι να τις κάνεις; Καλές οι φορολογικές δηλώσεις, αλλά δεν περιλαμβάνουν τα λεφτά που μπαίνουν στην τσέπη. Είμαι 13 χρόνια στις ΗΠΑ, και δεν ξέρω καν πως είναι τα μετρητά (δεν κάνω πλάκα, αν μου δώσεις χαρτονόμισμα θα το κοιτάζω σαν artifact, φυσικά δε δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω γιατί δε θα είχα ιδέα αν είναι πλαστό κλπ). Στην Ελλάδα κάθομαι 2 μήνες το χρόνο, και αναγκάζομαι να πηγαίνω σε ATM κάθε βδομάδα, τη μία δεν έχουν καν POS, την άλλη δεν πιάνει ιDernet, την άλλη χάλασε το μηχάνημα, την άλλη σου λένε +ΧΧΧ ευρώ αν πληρώσεις με κάρτα, εντάξει, μην κοροϊδευόμαστε τώρα.

Δε νομίζω ότι οι τιμές στις 10 φτωχότερες χώρες της ΕΕ ισορροπούν τόσο ψηλά όσο στην Ελλάδα. Γιατί τελευταία φορά που κοίταξα (πριν 1 βδομάδα), οι τιμές πλέον προσεγγίζουν ΗΠΑ. Άρα δεν πείθομαι, κάτι πολύ σάπιο τρέχει, και οι μελέτες γίνονται με βάση τα επίσημα στοιχεία, άρα τι να τις κάνεις; Καλές οι φορολογικές δηλώσεις, αλλά δεν περιλαμβάνουν τα λεφτά που μπαίνουν στην τσέπη. Είμαι 13 χρόνια στις ΗΠΑ, και δεν ξέρω καν πως είναι τα μετρητά (δεν κάνω πλάκα, αν μου δώσεις χαρτονόμισμα θα το κοιτάζω σαν artifact, φυσικά δε δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω γιατί δε θα είχα ιδέα αν είναι πλαστό κλπ). Στην Ελλάδα κάθομαι 2 μήνες το χρόνο, και αναγκάζομαι να πηγαίνω σε ATM κάθε βδομάδα, τη μία δεν έχουν καν POS, την άλλη δεν πιάνει ιDernet, την άλλη χάλασε το μηχάνημα, την άλλη σου λένε +ΧΧΧ ευρώ αν πληρώσεις με κάρτα, εντάξει, μην κοροϊδευόμαστε τώρα.

Όταν λέμε πολύ εννοούμε περισσότερο από κάτι άλλο, άμεσα συγκρίσιμο. Εάν λοιπόν δεις το απόσπασμα που έβαλα από την μελέτη, θα δεις ότι η διαφορά είναι της τάξης του 2,5% περισσότερο μαύρο χρήμα στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η διαφορά στην αγοραστική δύναμη είναι -22,5% (μείον, ολογράφως)

Οι οικονομολόγοι έχουν τον τρόπο να δούνε τα μεγέθη αυτά, γιατί πολύ απλά όταν ας πούμε θα πληρώσεις μαύρα τον υδραυλικό πες ένα πενηντάρικο, τότε αυτό το χρήμα θα πάει στην αγορά και κάποια στιγμή θα κοπεί απόδειξη αγοράς με αυτά τα χρήματα. Έτσι το μέγεθος αυτό θα φανεί ως διαφορά στην οικονομία, και έτσι θα ξέρεις ότι προήλθε από μαύρο χρήμα.

Και στην Ελλάδα έχουν εξαφανιστεί τα μετρητά σου λέω. Οτιδήποτε για να αγοράσεις πάνω από 500 ευρώ γίνεται μόνο με τραπεζική συναλλαγή. Κάρτα/wallet κλπ.
Τα στοιχεία λοιπόν αποδεικνύουν ότι είναι θέμα αγοραστικής δύναμης, δηλαδή φτώχειας για να το πούμε λαικά, όταν ο Έλληνας δεν μπορεί να αλλάξει το αυτοκίνητό του.

Και αυτό δεν αφορά μόνο την αγορά εξ' αρχής-από το μηδέν καινούργιου αυτοκινήτου. Εδώ τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τόσο, που ακόμα και το ποσό διαφοράς να βρεις με τράμπα στον έμπορο αυτοκινήτων, να του δώσεις το 3-4ων χρονών αυτοκίνητο και τη διαφορά για να πάρεις καινούργιο, ακόμα και το ποσό της διαφοράς είναι δυσθεώρητο για τα οικονομικά του Έλληνα.

• Like
Reactions: xaris33
Επίσης, ο google μου έβγαλε μόλις αυτό εδώ:

1756394887143.png

Δηλαδή, μόνο μέσα στα προηγούμενα 4 χρόνια έχουν πωληθεί κοντά 700 χιλιάδες αυτοκίνητα (χωρίς να μιλάμε για το 2025), τη στιγμή που υποτίθεται κυκλοφορούν 5μιση εκατομμύρια επιβατικά στη χώρα. Δηλαδή η ανανέωση μια χαρά γίνεται, κι ας είμαστε "φτωχοί".

View attachment 256789

Δηλαδή, μόνο μέσα στα προηγούμενα 4 χρόνια έχουν πωληθεί κοντά 700 χιλιάδες αυτοκίνητα (χωρίς να μιλάμε για το 2025), τη στιγμή που υποτίθεται κυκλοφορούν 5μιση εκατομμύρια επιβατικά στη χώρα. Δηλαδή η ανανέωση μια χαρά γίνεται, κι ας είμαστε "φτωχοί".

Και στα τέσσερα αυτά χρόνια, άλλα τόσα και περισσότερα ακόμα αυτοκίνητα έχουν περάσει τον μέσο όρο ηλικίας της Ε.Ε. Γι' αυτό και γερνάει ο στόλος.

Δεν βγαίνει έτσι απλά κοιτάζοντας τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Το θέμα είναι ότι έχεις γήρανση του στόλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν αντικαθίστανται με τον ίδιο ρυθμό που πωλούνται καινούργια αυτοκίνητα. Είναι σαν να έχεις υπογεννητικότητα ένα πράμα. Μειώνονται οι νέες ηλικίες στο σύνολο του πληθυσμού των αυτοκινήτων.

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στους εταιρικούς στόλους και στις ανανεώσεις στόλων εταιρειών ενοικιάσεων και leasing.

Σωστόν, δεν το σκέφτηκα αυτό. Ειδικά το δεύτερο πρέπει να έχει αυξηθεί δραματικά αν ισχύουν τα νούμερα που ακούγονται για τον τουρισμό.

Σωστόν, δεν το σκέφτηκα αυτό. Ειδικά το δεύτερο πρέπει να έχει αυξηθεί δραματικά αν ισχύουν τα νούμερα που ακούγονται για τον τουρισμό.
Το ότι τα αγόρασαν είναι θέμα νομοθεσίας, υποχρεούνται σε ανανέωση. Το αν τα ενοικίασαν κιόλας είναι μια πικρή ιστορία, τον Νοέμβριο το ταμείο δεν θα είναι καλό. Από αφίξεις μπόμπα, από κατανάλωση κλάφτα.

Σβήστηκαν μηνύματα ειρωνικά και εκτός θέματος
Σεβαστείτε τις απόψεις συμφορουμιτων που δεν προσβάλλουν δεν βρίζουν δεν ειρωνεύονται , δώστε δικά σας επιχειρήματα και μην αποπροσανατολίζετε την κουβέντα

View attachment 256789

Παντελώς αναληθή τα στοιχεία

2024 137.075
2023 134.444
2022 105.283

Αυτ΄
Παντελώς αναληθή τα στοιχεία

2024 137.075
2023 134.444
2022 105.283
Τα ενοικιαζόμενα / Leasing/ κλπ μετά τα 5 χρόνια πρέπει να αποσυρθούν από τις εταιρίες ενοικίασης / leasing. Μένουν αυτά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα ή πάνε σε σημαντικούς αριθμούς εκτός;

Αυτ΄

Τα ενοικιαζόμενα / Leasing/ κλπ μετά τα 5 χρόνια πρέπει να αποσυρθούν από τις εταιρίες ενοικίασης / leasing. Μένουν αυτά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα ή πάνε σε σημαντικούς αριθμούς εκτός;
Μένουν Ελλάδα . Δε συμφέρει η εξαγωγή . Αυτά σταμάτησαν μετά τον Covid . Δεν εξάγουμε διότι έχουμε δασμούς .

Οι Leasing ΔΕΝ τα αποσύρουν . Ανανεώνουν τις μισθώσεις ή τα πουλάνε σε τιμή υψηλή .Επίσης, τα ξανανοικιάζουν το καλοκαίρι

Τα leasing γιατί θελετε να τα αφαιρέσουμε από τα νουμερα;

Τα περισσότερα ειναι εταιρικές παροχες που χρησιμοποιούνται ως κύρια οχήματα από τους εργαζόμενους/αυτοαπασχολούμενους.

Εαν δεν σου έδινε η εταιρια leasing, θα αγόραζες οχημα. Ισως οχι το ιδιο εαν πρόκειται για μεγάλης αξίας οχημα.

• Like
Reactions: takisot