Αυτοκινητιστικά νέα

Συνδυαστική είναι πάντα, από πλήρως φορτισμένο PHEV.
Όσο μεγαλύτερη η μπαταρία, τόσο πέφτει και η μέτρηση.

Συνδυαστική κατανάλωση όταν είναι φορτισμένο να φανταστώ το νούμερο. Για αφόρτιστο μου φαίνεται τρελό νούμερο.
Πάντα δοκιμάζουν με πλήρη φόρτιση και ντεπόζιτο . Η μπαταρία του μάλιστα πιάνει άνετα τα 100km αυτόνομης οδήγησης κάτι που πάει να γίνει standard όπως το βλέπω.

αυτονομια 1350km? :oops: :oops: :oops:

Ναι και στα υβριδικα η BYD.....
Τιμές είπαν;

Πάντα δοκιμάζουν με πλήρη φόρτιση και ντεπόζιτο . Η μπαταρία του μάλιστα πιάνει άνετα τα 100km αυτόνομης οδήγησης κάτι που πάει να γίνει standard όπως το βλέπω.
Ναι τα 100 κμ είναι το νέο standard και έχει και νόημα. Μου έχει τύχει 2-3 φορές σε εκδρομές εντός Αττικής (πχ Σχοινιά) να χρειαστώ βενζίνη για λίγα χιλιόμετρα στο τέλος. Στην πράξη σιγά τα ωά βέβαια, απλά είναι ωραίο να ξέρεις ότι πας ηλεκτρικά εκτός ταξιδιών σε όλα τα σενάρια.
Τουλάχιστον στο δικό μου η χρήση μπαταρίας όταν είσαι ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο δεν έχει καμία σημασία γιατί οκ θα έχεις λίγο χαμηλότερη κατανάλωση (όχι κάτι τρελό με 130+) αλλά μετά από 50-60-70 κμ θα έχει τελειώσει. Πάντα την κρατάω για όταν βγω από εθνική σε επαρχιακό και μετά πάω μόνο ηλεκτρικά.
Τώρα για τις αυτονομίες, ακόμη και αν μια εταιρία έχει πχ 3% αποδοτικότερο κινητήρα (που ΝΑΙ είναι τρελό τεχνολογικό επίτευγμα) δεν είναι game changer στην καθημερινότητα. Το αν θα έχεις 35 - 45 - 65 λίτρα ντεπόζιτο είναι αυτό που θα κάνει την πραγματική διαφορά. Ναι όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο, αλλά από την άλλη στην Ελλάδα που είμαστε αν φτάνεις Θεσσαλονίκη χωρίς στάση από Αθήνα (500 κμ), πάλι είναι για να παίζεις υπερατού. (Ναι θα είχε νόημα αν μιλάγαμε για πλήρως ηλεκτρικό που περιμένεις για να φορτίσεις και το δίκτυο των φορτιστών είναι ακόμη βρεφικό - για βενζίνη έχει παντού χωρίς αναμονή).

Αυτό που κρατάω από τις νέες κυκλοφορίες είναι ότι ξαναφέρνουν sedan που αν πουλήσουν καλά μπορεί να κάνουν τους μεγάλους να τα εισάγουν ξανά στην Ευρωπαϊκή αγορά...

Αν κ το Newsauto τα αναδημοσιεύει απ έξω τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα .

Το τέλος της βενζίνης: 125 χιλιόμετρα αυτονομία σε… 1 λεπτό! Που δείχνει ότι λύσεις υπάρχουν

Ηλεκτρικό με αυτονομία 1.500 χλμ. από την Changan για την Ευρώπη

Κ φυσικά η συγκεκριμένη εταιρία έρχεται κ στην Ελλάδα .

Αλλαγή ελαστικών στο focus και το ενδιαφέρον στρέφεται στο τραπεζάκι του καφέ στο βουλκανιζατέρ ... :LOL:

View attachment 257311

Τι έφτιαξε ο άνθρωπος...

View attachment 257312

View attachment 257313
Έχω δει τραπέζι που στηρίζετε σε V12 κορμό κινητήρα. Απίστευτο! Και το παραπάνω πολύ ωραίο.

• Like
Reactions: vlad66
Άσε ρε πονηρέ!!
Πάντα μου άρεσαν τα alfa Romeo. Θυμάμαι που ένας γείτονας είχε αγοράσει την νέα τότε και πανέμορφη 156 με το κρυφό χερούλι της πίσω πόρτας στην κολώνα.
Την ίδια μέρα που το έφερε από Θεσσαλονίκη στην Χαλκιδική την ίδια το πήγε πίσω με καντήλια. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι είχε αφήσει στο πάρκινγκ μια τεράστια κηλίδα λαδιού . Τότε δεν ήξερα τι θα πει ιταλικό . Και οριακά γλυτώσαμε τον πατέρα μου να πάρει τότε το Fiat stilo . Τον είχε ψήσει ένας φίλος του ιταλοφιλος που είχαν περάσει από τα χέρια του μόνο ιταλικά( απο fiat coupe μέχρι alfa 166 ) Πλέον ο συγκεκριμένος οδηγεί μόνο vw...

Όπως λένε "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα". Αυτά όλα που λέτε ισχυαν σε άλλες εποχές. Πλέον υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και δεν υπάρχουν περιθώρια για ζημιές/αστοχίες. Ο κουμπάρος μου τα τελευταία 10 χρόνια με Fiat500X είναι υπέρ ευχαριστημένος (παρόλο που κι αυτός φοβόταν τα ιταλικά). Α και υπόψιν τσάμπα service. Κάτι 150αρια μου έλεγε σε αντιπροσωπεία. Για πηγαίνετε Alfa Romeo για service.

• Like
Reactions: donk and vlad66
Πάντα μου άρεσαν τα alfa Romeo. Θυμάμαι που ένας γείτονας είχε αγοράσει την νέα τότε και πανέμορφη 156 με το κρυφό χερούλι της πίσω πόρτας στην κολώνα.
Την ίδια μέρα που το έφερε από Θεσσαλονίκη στην Χαλκιδική την ίδια το πήγε πίσω με καντήλια. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι είχε αφήσει στο πάρκινγκ μια τεράστια κηλίδα λαδιού . Τότε δεν ήξερα τι θα πει ιταλικό . Και οριακά γλυτώσαμε τον πατέρα μου να πάρει τότε το Fiat stilo . Τον είχε ψήσει ένας φίλος του ιταλοφιλος που είχαν περάσει από τα χέρια του μόνο ιταλικά( απο fiat coupe μέχρι alfa 166 ) Πλέον ο συγκεκριμένος οδηγεί μόνο vw...

πόσες τέτοιες (αληθινές και μη) ιστορίες.....