Αυτοκινητιστικά νέα

Έχω πολλά χρόνια να οδηγήσω Ιταλικό, αλλά αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραμματικά, είναι μια σχολή από μόνα τους.
Τουλάχιστον ήταν από τα αυτοκίνητα που τα πήγαινες, δεν σε πήγαιναν.
Εγώ μία οπισθογωνία είχα κάνει ο κακομοίρης με το Lancia που είχα και ο @Larry νόμιζε ότι θα το έριχνα από το λοφάκι στο σπίτι μου. 😂
Βέβαια δεν το έλεγες και οικογενειακό αυτό που είχα... :cool:

• Haha
Reactions: Larry
Είχα Alfa Romeo 156, μοντέλο 1999, έκαιγε 1 λίτρο λάδι κάθε 5000km. Αυτό βέβαια το κατάλαβα αργότερα, όντας άπειρος οδηγός σε ένα ταξίδι κόλλησε το πιστόνι από μειωμένη ποσότητα λαδιού και χρειάστηκε ρεκτιφιέ μετά - επίσης δεν άναψε ποτέ λαμπάκι για χαμηλή ποσότητα λαδιού.

Τα παλιά ΑΛΦΑ Ρομέο και ειδικά οι veloce,είχα κινητήρες που σκότωναν και κράτημα που σκότωνε , εξίσου.
Τα fiat 124 βγάζανε μούρες,πιο νωρίς από όταν ανακάλυψε η αυτοκίνηση τα μπροστοκινητα.
Ο κόσμος τοτε είχε μαύρα μεσάνυχτα από οδήγηση και επικρατούσαν αστικοί μύθοι που σιγά σιγά παγιώθηκαν, ώς γεγονότα .
Τρεχαν και σε αγώνες...και να πως δένει το γλυκό .
Από τα παλιά αυτοκίνητα,οι μόνοι που είχαν βρει το μυστικό του κρατήματος,ήταν οι Γάλλοι.
Και αυτοί βέβαια,ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν τα μικρά τους να στρίβουν με ασφάλεια (106-205-saxo κλπ), αλλά σχετικά γρήγορα,το διόρθωσαν.
Τώρα πλέον ,δεν υπάρχει αυτοκίνητο,που να μην κρατάει καλά .

• Like
Reactions: vlad66
Τα παλιά ΑΛΦΑ Ρομέο και ειδικά οι veloce,είχα κινητήρες που σκότωναν και κράτημα που σκότωνε , εξίσου.
Τα fiat 124 βγάζανε μούρες,πιο νωρίς από όταν ανακάλυψε η αυτοκίνηση τα μπροστοκινητα.
Ο κόσμος τοτε είχε μαύρα μεσάνυχτα από οδήγηση και επικρατούσαν αστικοί μύθοι που σιγά σιγά παγιώθηκαν, ώς γεγονότα .
Από τα παλιά αυτοκίνητα,οι μόνοι που είχαν βρει το μυστικό του κρατήματος,ήταν οι Γάλλοι.
Και αυτοί βέβαια,ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν τα μικρά τους να στρίβουν με ασφάλεια (106-205-saxo κλπ), αλλά σχετικά γρήγορα,το διόρθωσαν.
Στα δικά μου χρόνια θυμάμαι το Fiat Uno Turbo που αν δεν ήξερες και έκανες καμιά εξυπνάδα και κατέβαζες σχέση σε στροφή, τούρμπιζε και αγόραζες οικόπεδο με τη μία...

Θυμάμαι το Renault Clio μίας φίλης στις αρχές του 90 που στις στροφές το ένιωθες να σηκώνει την πίσω ρόδα. 😂
Χαριτωμένα λέγαμε ότι σηκώνει ποδαράκι για να πάρει τη στροφή.

• Haha
Reactions: mdvq
Θυμάμαι το Renault Clio μίας φίλης στις αρχές του 90 που στις στροφές το ένιωθες να σηκώνει την πίσω ρόδα. 😂
Χαριτωμένα λέγαμε ότι σηκώνει ποδαράκι για να πάρει τη στροφή.
Σε μια άλλη ζωή ειχα ένα τέτοιο 1.8 16V που πήγαινε σα διαολος και έστριβε με τα οσα, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πάτημα.

• Like
Reactions: mdvq
Μα πόσο γκαντέμης ;;;;

Παρθενικό ταξίδι με τα νέα λάστιχα!!

IMG_20250910_153355.jpg

Το είδα όταν κατέβηκα για ψώνια στο τοπικό παντοπωλείο του χωριού..

2η γκαντεμιά:

IMG_20250910_153445.jpg

Κόλλησε (μάλλον από τα άλατα) ο εξωτερικός διακόπτης του νερού.

Εργαλεία της προκοπής δεν έχω εδώ, κάτι λίγα πήρα μαζί μου εντελώς ακατάλληλα για την δουλειά..

Μέχρι να ξυπνήσει ο θείος στο διπλανό σπίτι να μου δώσει καμιά τσιμπίδα για τον διακόπτη, θα δω τι ζημιά έκανε η βίδα..
(Στην χειρότερη θα του περάσω κορδόνι μέχρι να το πάω σε βουλκανιζατέρ της προκοπής)

• Sad
Reactions: avpap
Βάλτου κορδόνι και αν είναι μπροστινό βάλτο πίσω,μιας και είναι καινούργια λάστιχα.
Όταν πας σε λαστιχά της προκοπής,βάλτου μανιτάρι,να καθαρίσεις.
Μια βίδα ,τίποτα δεν κάνει στο ελαστικό.
Αν ζούσες Γερμανία,θα σε βάζαν να αλλάξεις λάστιχο,γιατι λεει χαλάει η δομή του!!!!
Αυτά στην θεωρία....τοσα χρόνια κανένα πρόβλημα με κανένα λάστιχο (και με επιβεβαίωση του λαστιχά μου )

• Like
Reactions: ln()
ακριβώς έτσι, να μην γράψουμε και για τι φρένα είχαν ..

Βάλτου κορδόνι και αν είναι μπροστινό βάλτο πίσω,μιας και είναι καινούργια λάστιχα.
Όταν πας σε λαστιχά της προκοπής,βάλτου μανιτάρι,να καθαρίσεις.
Μια βίδα ,τίποτα δεν κάνει στο ελαστικό.
Αν ζούσες Γερμανία,θα σε βάζαν να αλλάξεις λάστιχο,γιατι λεει χαλάει η δομή του!!!!
Αυτά στην θεωρία....τοσα χρόνια κανένα πρόβλημα με κανένα λάστιχο (και με επιβεβαίωση του λαστιχά μου )
Την βίδωσα εντελώς αφού ούτως ή άλλως πέρασε τα λινά και αύριο θα πάω βουλκανιζατέρ..
Πίσω λάστιχο είναι.
Και αφού έλυσα προς το παρόν το πρόβλημα της παροχής του νερού στο σπίτι, θα πάω για μια βουτιά στην θάλασσα....
(Το 1ο μπάνιο της χρονιάς τρομάρα μας...)

• Like
Reactions: karajim80 and mdvq
ακριβώς έτσι, να μην γράψουμε και για τι φρένα είχαν ..
Σίμο,δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για τα φρένα τους, μιας και τέσσερα δισκόφρενα για τοτενες,ήταν μεγάλη ιστορία.
Το πώς φρενάραν (χωρίς abs) δε μπορώ να το κάνω εικόνα, αλλά παράπονα ιδιαίτερα,δεν είχαμε.
Είχε να κάνει βέβαια και με τα τότε τακάκια,αλλά ας μην πλατιασω, γιατί ήμουν σε φάση συμμετοχής σε ασφάλτινα ράλλυ και οι απαιτήσεις μας ,δεν είχαν να κάνουν με νορμάλ ζητούμενα!

Τοτενες τα ferodo ( formula ... τάδε), ήτανε ότι το καλύτερο, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα κόζια!!!
Τα pagid ψιλοαλαξαν τα δεδομένα,αλλά ακόμα τα Ate έχουν σημαντικό ρόλο στο θέμα των φρένων.

Last edited:
Σίμο,δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για τα φρένα τους, μιας και τέσσερα δισκόφρενα για τοτενες,ήταν μεγάλη ιστορία.
Το πώς φρενάραν (χωρίς abs) δε μπορώ να το κάνω εικόνα, αλλά παράπονα ιδιαίτερα,δεν είχαμε.
Είχε να κάνει βέβαια και με τα τότε τακάκια,αλλά ας μην πλατιασω, γιατί ήμουν σε φάση συμμετοχής σε ασφάλτινα ράλλυ και οι απαιτήσεις μας ,δεν είχαν να κάνουν με νορμάλ ζητούμενα!
Όλα καλά με τα φρένα αν εξαιρέσεις την περίπτωση που οι δίσκοι δεν βρίσκονταν στην άκρη του άξονα (Alfa Romeo, Alfa Sud), εντός της ρόδας δηλαδή, αλλά στην αντίθετη άκρη. Αν ο κινητήρας έσταζε λαδακι υπήρχε η πιθανότητα να πέσει πάνω στον δίσκο με ολίγον απρόβλεπτες καταστάσεις.

• Like
Reactions: Simos.I
Και;

Που είναι τώρα οι Ιταλοι; σηκώνεις Lamborghini από κάτω και τα μισά γράφουν vw και τα αλλά μισά audi .

Όλη την ιστορία την κουβαλάει μόνη της η Ferrari πλέον. Ακομη και η καλύτερη alfa φοραει κινητήρα ferrari για να βγάλει 500+ άλογα.

Υπάρχει καμία Ιταλική εταιρεία στις 10 πιο αξιόπιστες; Βασικά υπήρξε ποτε;
Επειδή μάλλον δεν ξέρεις τι παίζει γενικά και από ότι καταλαβαίνω είσαι και εσύ ένας από τα εκατομμύρια που λένε διάφορες ανακρίβειες για τα ιταλικά χωρίς να έχουν ποτέ στην κατοχή τους Ιταλικά. από ότι άκουσαν και ότι είπαν κάποιος κάπου κάποτε ή ότι σου είπε ένας μάστορας άστο καλύτερα. Θες να σου πω για τα vw πόσοι κινητήρες έχουν σπάσει? πόσα turbo? τι λάδια καίνε? ή να σου πω για bmw mercedes τι λάδι καίνε? και όλα αυτά από ανθρώπους δίπλα μου που δεν ήθελαν Ιταλικό και τον ήπιαν με τα "αξιόπιστα γερμανικά¨ . Άστο καλύτερα. Βαριέμαι κιόλας να γράφω.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Επειδή μάλλον δεν ξέρεις τι παίζει γενικά και από ότι καταλαβαίνω είσαι και εσύ ένας από τα εκατομμύρια που λένε γελοιότητες για τα ιταλικά χωρίς να έχουν ποτέ στην κατοχή τους Ιταλικά. από ότι άκουσαν και ότι είπαν κάποιος κάπου κάποτε ή ότι σου είπε ένας μάστορας άστο καλύτερα. Θες να σου πω για τα vw πόσοι κινητήρες έχουν σπάσει? πόσα turbo? τι λάδια καίνε? ή να σου πω για bmw mercedes τι λάδι καίνε? και όλα αυτά από ανθρώπους δίπλα μου που δεν ήθελαν Ιταλικό και τον ήπιαν με τα "αξιόπιστα γερμανικά¨ . Άστο καλύτερα. Βαριέμαι κιόλας να γράφω.
Θα σε παρακαλέσω να είσαι λίγο πιο ευγενικός με τους συνομιλητές σου και να αποφεύγεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Θα σε παρακαλέσω να είσαι λίγο πιο ευγενικός με τους συνομιλητές σου και να αποφεύγεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
το γελοιότητες δεν πήγαινε στον συνομιλητή μου. γιατί κατά τα αλλά δεν έκανα κάποιον χαρακτηρισμό. Πήγαινε στο γενικό σύνολο. Που λένε ανακρίβειες χωρίς να ξέρουν πραγματικά γεγονότα. Τα οποία γνωρίζω πάρα πολύ καλά λόγω των πολλών χρόνων ενασχόλησης με την αγορά αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.
Το διόρθωσα.

το γελοιότητες δεν πήγαινε στον συνομιλητή μου. γιατί κατά τα αλλά δεν έκανα κάποιον χαρακτηρισμό. Πήγαινε στο γενικό σύνολο. Που λένε ανακρίβειες χωρίς να ξέρουν πραγματικά γεγονότα. Τα οποία γνωρίζω πάρα πολύ καλά λόγω των πολλών χρόνων ενασχόλησης με την αγορά αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.
Του είπες όμως ότι δεν έχει ιδέα, ότι κάτι πήρε το αυτί του κλπ.Ας μην παίζουμε με τις λέξεις, συνέχισε με καλύτερο τρόπο παρακαλώ.

Υ.Γ. Η στιχομυθία μας τελειώνει εδώ, τυχόν απαντήσεις θα διαγραφούν.

• Like
Reactions: Larry

Τότε, πριν τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 80, δηλδή στα 70ς, σε αντιστοιχία τα Ιταλικά με τα Γερμανικά, τα πρώτα φάνταζαν supercars. Όντως. Τέσσερα δισκόφρενα εναντίον... 4ων ταμπούρων,

Κάπως έτσι έκαναν το όνομα οι Ιταλοί.

Για την Peugeot, και την ξαφνική στροφή της.... δες το βίντεο. :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επειδή μάλλον δεν ξέρεις τι παίζει γενικά και από ότι καταλαβαίνω είσαι και εσύ ένας από τα εκατομμύρια που λένε διάφορες ανακρίβειες για τα ιταλικά χωρίς να έχουν ποτέ στην κατοχή τους Ιταλικά. από ότι άκουσαν και ότι είπαν κάποιος κάπου κάποτε ή ότι σου είπε ένας μάστορας άστο καλύτερα. Θες να σου πω για τα vw πόσοι κινητήρες έχουν σπάσει? πόσα turbo? τι λάδια καίνε? ή να σου πω για bmw mercedes τι λάδι καίνε? και όλα αυτά από ανθρώπους δίπλα μου που δεν ήθελαν Ιταλικό και τον ήπιαν με τα "αξιόπιστα γερμανικά¨ . Άστο καλύτερα. Βαριέμαι κιόλας να γράφω.

Ευτυχησα να μην έχουμε ποτέ Ιταλικό εμείς ως οικογένεια. Μια χαρά έχω δει τα λάδια στις alfa . Μια χαρά ο κολλητός μου πούλησε όσο όσο την 147 με τα συνεχή προβληματα στον συμπλέκτη και οδηγάει τώρα το Mazda 3 του 2005 του αδερφού του απροβληματιστα . Μια χαρά έχω δει στο τότε υποψήφιο για αγορά από τον πατέρα μου fiat stilo να μην κλείνουν σωστά οι περσιδες που είχε για ηλιοροφη και να παίρνει νερά.

Να πεις ότι θες για τα Γερμανικά. Από τότε που αγόρασε ο πατέρας μου τότε το mitsubishi galant μετα το opel Kadett , δεν έχουμε φύγει από τους Ιάπωνες σχεδόν όλο το σόι. Μόνο ένας ξάδερφος είναι της Mercedes γιατί βγάζει λεφτά πουλώντας τα
Ακόμη και ο πεθερός μου ενώ πήγαινε να αγοράσει alfa τον κέρδισαν τα φανάρια του τότε civic του 1999 που το οδηγάει ακόμη.

Είμαι τυχερός που βρήκα πεθερόμε την ίδια προτίμηση στα αμάξια και την ίδια ομάδα

Last edited:
  • Like
Reactions: FSword
Έλα τσάμπα πράμα. Από 70.000 €

Μετά αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνουν θεαματικά οι κινέζικες πωλήσεις.