Αυτοκινητιστικά νέα

Από που προκύπτουν τα 5.500 στο BYD ?
Ιούλιος 2025 με φουλ ασφάλεια είναι στα 1.900 :unsure:
Για το Seal αυτά . Για το Dophin είναι 2.500
Μάλιστα 1.700 ήταν τα περσινά για κάθε νέο αυτοκίνητο κ πήρε 200 πάνω (Seal) .

Ποια ασφαλιστική ζητάει 5.500 ?
Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τί έγραψα. Η ασφαλιστική όπου εργάζομαι, στη Γερμανία.

Εμ, μένω 5 Χλμ από εργοστάσιο της Ford. Εδώ έφτιαχναν τα Ford Focus. Παρεμπιπτόντως, το εργοστάσιο σταμάτησε την παραγωγή του μοντέλου, αλλά θα μείνουν 300-400 άτομα για να φτιάχνουν ανταλλακτικά για 10 χρόνια ακόμα. Όι Κινέζοι άραγε για πόσο καιρό θα παρέχουν ανταλλακτικά μετά την λήξη παραγωγής ενός μοντέλου;

Τι ανταλλακτικά θα φτιάχνουν;;

Από ένα αυτοκίνητο 10-15 "πράγματα" φτιάχνονται στο εργοστάσιο, τα οποία πολύ σπάνια θα χρειαστεί να πουληθούν σαν ανταλλακτικά.

Αυτά που έχουν περισσότερη ζήτηση είναι αυτά που σπάνε στον τράκο..
Δλδ προφυλακτήρες, φτερά, καπό..

Αν ο τράκος είναι ισχυρότερος και έχουν παραμορφωθεί οι ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης και σασί, εδώ στην Ελλάδα το φτιάχνουν εκεί στην Γερμανία το κόβουν γιατί δεν συμφέρει η επισκευή..
Ειδικά αν έχει σπάσει και ο κινητήρας και πάει για μπλοκ, άστα να πάνε...

Όλα τα άλλα που βλέπεις (φανάρια, πλαστικά, σωληνώσεις, καλωδιώσεις, τζάμια κλπ) , φτιάχνονται από συνεργάτες εταιρίες και όχι από την "μάρκα" του κάθε αυτοκινήτου/μοντέλου.

Αυτά που συνήθως καταναλώνουμε σε ανταλλακτικά, δεν είναι Ford , Toyota, Fiat ή Opel κ.ο.κ...

Είναι Hella, Magneti, Bosch, Denso, KYB και η λίστα δεν έχει τέλος....

Εκτός από αυτούς, μερικοί "άλλοι" φτιάχνουν "κόπιες" σε ανταλλακτικά από δημοφιλή μοντέλα που έχουν πουλήσει καλά ..
Πχ η Depo φτιάχνει φανάρια....
Άλλες κινέζικες φτιάχνουν μέχρι προφυλακτήρες, καπό και φτερά..

Το ίδιο και στους καθρέπτες..

Αυτοί οι "δορυφόροι" είναι αυτοί που μας πουλάνε τα ανταλλακτικά στο μεγαλύτερο ποσοστό και όχι το εργοστάσιο κατασκευής του αυτοκινήτου..

Αν για παράδειγμα σπάσεις το σασμάν σου, θες το εργοστάσιο..
Αν όμως θες να αλλάξεις ιμάντα χρονισμού, τρόμπα νερού, αισθητήρες, λάδια, φίλτρα, τακάκια, αμορτισέρ και ότι αναλώσιμο βάλει ο νους, πας στους "δορυφόρους" του εργοστασίου..

Τι φτιάχνει λοιπόν το εργοστάσιο που συναρμολογούσε τα focus πέρα από το να είναι αποθήκη ανταλλακτικών σήμερα;;;

Το focus ήταν γερμανικό αυτοκίνητο. Σχεδιάστηκε και κατασκευαστηκε στην Ευρώπη.
Ναι αλλά η Ford είναι αμερικάνικη εταιρεία. Και το CEED είναι ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, αλλά η ΚΙΑ είναι κορεάτικη.
Το θέμα με τους Κινέζους είναι ότι βρίσκεις ανταλλακτικά για ευρωπαϊκά αυτοκίνητα 20ετιας απο αυτους παρα απο τις ιδιες τις αντιπροσωπιες .. Δεν θα βρεις για τα δικά τους ; Επίσης ένα ηλεκτρικό δεν έχει τα ανταλλακτικά των θερμικών. Αστείες δικαιολογίες των Γερμανών είναι αυτές.

Για το δικό μου που σταμάτησε η παραγωγή του το 2012 πέρα από τα βασικά ανταλλακτικά του service οτιδήποτε άλλο θέλει 15 εργάσιμες, αν υπάρχει, για να έρθει. Σωληνακι aircodition σε τριπλασια τιμη απο την τιμη πριν 5 χρονια .... Διακόπτης για τους προβολείς και τα φώτα ομίχλης, άγνωστη διαθεσιμότητα κλπ κλπ

Αμάξι που κατασκευαστηκε αποκλειστικά Ευρώπη στον ίδιο εργοστάσιο με το smart forfour. ( mitsubishi colt 3θυρο).
Το δικό σου κατασκευάστηκε σε εκατομμύρια κομμάτια. Το ανώνυμο κινέζικο των 15.000 Ευρώ (ας αφήσουμε την BYD, ας δεχτούμε ότι θα υπάρχει σε δέκα χρόνια;; Σε πόσα; Σε 10 χρόνια θα ενδιαφερθεί κανείς να φτιάχνει ανταλλακτικά γι αυτό; Και αν ναι πόσο θα κοστίζουν;

Ούτε η Geely που εξαγόρασε τη Volvo και φτιάχνει και τα Zeekr είναι ανώνυμη πάντως. Ούτε η Nio με το δίκτυο battery swap. Όσο κι αν ενοχλεί τους Ευρωπαίους οι Κινέζοι ήρθαν για να μείνουν. Και σύντομα με εργοστάσια εντός ΕΕ θα γλυτώσουν και τους δασμούς.

• Like
Reactions: avpap
Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τί έγραψα. Η ασφαλιστική όπου εργάζομαι, στη Γερμανία.
Εγώ διάβασα πολύ καλά .Ποια ειναι η ασφαλιστική ?

Γιατί εμείς στη Γερμανία ασφαλίζουμε αυτοκίνητα και ξέρω .

Τι ανταλλακτικά θα φτιάχνουν;;

Από ένα αυτοκίνητο 10-15 "πράγματα" φτιάχνονται στο εργοστάσιο, τα οποία πολύ σπάνια θα χρειαστεί να πουληθούν σαν ανταλλακτικά.

Αυτά που έχουν περισσότερη ζήτηση είναι αυτά που σπάνε στον τράκο..
Δλδ προφυλακτήρες, φτερά, καπό..

Αν ο τράκος είναι ισχυρότερος και έχουν παραμορφωθεί οι ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης και σασί, εδώ στην Ελλάδα το φτιάχνουν εκεί στην Γερμανία το κόβουν γιατί δεν συμφέρει η επισκευή..
Ειδικά αν έχει σπάσει και ο κινητήρας και πάει για μπλοκ, άστα να πάνε...

Όλα τα άλλα που βλέπεις (φανάρια, πλαστικά, σωληνώσεις, καλωδιώσεις, τζάμια κλπ) , φτιάχνονται από συνεργάτες εταιρίες και όχι από την "μάρκα" του κάθε αυτοκινήτου/μοντέλου.

Αυτά που συνήθως καταναλώνουμε σε ανταλλακτικά, δεν είναι Ford , Toyota, Fiat ή Opel κ.ο.κ...

Είναι Hella, Magneti, Bosch, Denso, KYB και η λίστα δεν έχει τέλος....

Εκτός από αυτούς, μερικοί "άλλοι" φτιάχνουν "κόπιες" σε ανταλλακτικά από δημοφιλή μοντέλα που έχουν πουλήσει καλά ..
Πχ η Depo φτιάχνει φανάρια....
Άλλες κινέζικες φτιάχνουν μέχρι προφυλακτήρες, καπό και φτερά..

Το ίδιο και στους καθρέπτες..

Αυτοί οι "δορυφόροι" είναι αυτοί που μας πουλάνε τα ανταλλακτικά στο μεγαλύτερο ποσοστό και όχι το εργοστάσιο κατασκευής του αυτοκινήτου..

Αν για παράδειγμα σπάσεις το σασμάν σου, θες το εργοστάσιο..
Αν όμως θες να αλλάξεις ιμάντα χρονισμού, τρόμπα νερού, αισθητήρες, λάδια, φίλτρα, τακάκια, αμορτισέρ και ότι αναλώσιμο βάλει ο νους, πας στους "δορυφόρους" του εργοστασίου..

Τι φτιάχνει λοιπόν το εργοστάσιο που συναρμολογούσε τα focus πέρα από το να είναι αποθήκη ανταλλακτικών σήμερα;;;
Δεν ξέρω, υποθέτω το 15% που έφτιαχναν πριν. Ίσως όχι κινητήρες, αλλά όλα τα υπόλοιπα, σασμάν, σασί κλπ.

Αλλά παιδιά, βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Το θέμα δεν είναι τα ανταλλακτικά, το θέμα είναι ότι η αγορά ενός κινέζικου δεν είναι τόσο απλή υπόθεση-εκτός κι αν το θέλουμε για να το οδηγήσουμε 3-4 χρόνια και να το πετάξουμε...

Ναι αλλά η Ford είναι αμερικάνικη εταιρεία. Και το CEED είναι ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, αλλά η ΚΙΑ είναι κορεάτικη.

Το δικό σου κατασκευάστηκε σε εκατομμύρια κομμάτια. Το ανώνυμο κινέζικο των 15.000 Ευρώ (ας αφήσουμε την BYD, ας δεχτούμε ότι θα υπάρχει σε δέκα χρόνια;; Σε πόσα; Σε 10 χρόνια θα ενδιαφερθεί κανείς να φτιάχνει ανταλλακτικά γι αυτό; Και αν ναι πόσο θα κοστίζουν;

Εδώ μιλάμε για υπέρογκα πόσα ασφάλισης σε BYD . Όχι για κάποια κινεζική φούσκα. Κινεζικές εταιρείες όπως geely , BYD, SAIC , θα ζήσουν περισσότερο από κάποιες ευρωπαϊκές που ψάχνουν επιβίωση στην αγκαλιά κάποιου ομίλου.
Στην καλύτερη θα αγοράσουν το ευρωπαϊκό brand οι κινεζοι και θα το αναβιώσουν( MG), ή θα το χρηματοδοτησουν (Volvo).

Δεν ξέρω, υποθέτω το 15% που έφτιαχναν πριν. Ίσως όχι κινητήρες, αλλά όλα τα υπόλοιπα, σασμάν, σασί κλπ.

Αλλά παιδιά, βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Το θέμα δεν είναι τα ανταλλακτικά, το θέμα είναι ότι η αγορά ενός κινέζικου δεν είναι τόσο απλή υπόθεση-εκτός κι αν το θέλουμε για να το οδηγήσουμε 3-4 χρόνια και να το πετάξουμε...
Πιστεύω ότι σε 1-2 χρόνια θα υπάρξει κανονικοποίηση και οι διαφορές για τις μεγάλες Κινέζινες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών σε σχέση με την Tesla θα είναι πολύ μικρές...Τώρα αν είσαι συντηρητικός προφανώς δεν θέλεις ρίσκο και βάζεις ότι τιμή θέλεις. Δεν ξέρω βέβαια αν όλες οι ασφαλιστικές έχουν την ίδια θέαση στο αντικείμενο.

Έλα τσάμπα πράμα. Από 70.000 €

Μετά αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνουν θεαματικά οι κινέζικες πωλήσεις.

Το θεωρώ αδιανόητο ότι αυτό το "πράγμα" βγήκε από την BMW. Αν συνεχίσουν οι Γερμανοί με τέτοια εκτρώματα, εννοείται πάμε βουρ για κινέζικα.

Το θεωρώ αδιανόητο ότι αυτό το "πράγμα" βγήκε από την BMW. Αν συνεχίσουν οι Γερμανοί με τέτοια εκτρώματα, εννοείται πάμε βουρ για κινέζικα.
Η μάσκα είναι σαν να πήρανε το opel mokka και να κολλησανε απλά τις γρίλιες τους .
Εδώ και χρόνια η BMW το έχει χάσει σχεδιαστικα.

Ο κινητήρας 1.5 των Κινέζων. Σχεδιάστηκε από όσο κατάλαβα για να λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ για αυτό έχει τέτοια απόδοση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: athlon6401
Υπάρχει στο Omoda 9 SHS, μπορεί να δουλεύει είτε σαν REEV όπου φορτίζει την μπαταρία των 34,5 KWh είτε σαν PHEV όπου δίνει ισχύ και στην κίνηση. Είναι AWD με 238 άλογα ηλεκτροκίνησης πίσω και 122 μπροστά, ενώ ο παραπάνω κινητήρας αποδίδει επιπλέον 143 άλογα. Συνδυαστικά αναφέρεται ως 537 άλογα, όμως 238+122+143=503, δε ξέρω πως προκύπτει το 537.

Περνώντας προχθές από έξω βλέπω αυτήν την μάρκα. Ήταν αντιπροσωπεία bmw μια ζωή.
Τι είναι αυτό; Νέα μάρκα; Έχουν φτάσει τα κινέζικα αμάξια να είναι πιο πολλά από τα κινέζικα κινητά μου φαίνεται.

Δεν ξέρω, εμένα μου φάνηκε πρωτότυπο το design και σαφώς καλύτερο από το νέο X3 βενζίνης που έχει ασύνδετο πίσω μέρος. It grows on you…
Μέσα πάλι, επίσης καλύτερο από το νέο X3 βενζίνης και πολύ clean cut, αλλά αρκετά διαστημικό για τα γούστα μου. Άσε που μου λείπουν τα κουμπάκια (όχι να ρυθμίζουμε τη κλίση των περσίδων από τη οθόνη, έλεος).

• Like
Reactions: Larry and vadergr
Τα νούμερα κ οι προπαραγγελίες της BMW είναι πολύ πάνω από το αναμενόμενο για το συγκεκριμένο .

Δεν την απασχολεί μία χώρα σαν την Ελλάδα . Εδώ πουλάει ζεστό ψωμί το Χ1 κ το συγκεκριμένο που έβγαλε απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό που θα το πάρει .
Και το Neue class παράξενο θα είναι στα μάτια μας , αλλά φούλ σε προπαραγγελίες .Εξάλλου μόνο αύξηση έχει τα τελευταία χρόνια .

Βέβαια, περί ορέξεως ...πχ τα AUDI είναι τα ίδια μια ζωή εξ ου κ οι κατηφόρα των πωλήσεων , καμία καινοτομία , ψιλοlifting κτλ .Δυστυχώς, η κατηφόρα της στην Ελλάδα είναι τεράστια ακόμα περισσότερο και στις ταξινομήσεις .
Θα συμφωνήσω με τον @takisot ιδιαίτερα στις γρίλιες . Εδω κ 2 χρόνια που έχουμε καταργήσει στην Land Rover τη ρύθμιση στις γρίλιες με ρότορα κ να γίνεται πλέον από την κεντρική οθόνη ηλεκτρονικά το τι ακούμε δεν έχει προηγούμενο .

Τη μάσκα πες ότι τη συνηθίζεις, αν και μοιάζει σαν πλαστικούρα. Το πίσω, τι φάση;
Αυτό που μου σπάει τελείως τα νεύρα (και η BMW ήταν πρωτοπόρος) είναι οι υπηρεσίες επί πληρωμή. Σου δίνει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο έτοιμο με το hardware και σου ενεργοποιεί πχ τα θερμαινόμενα καθίσματα με συνδρομή. Σε λίγο θα βγάλει πακέτο για τις νότιες χώρες για ενεργοποίηση μόνο 2 μήνες το χρόνο σε προνομιακή τιμή.

Αυτό που μου σπάει τελείως τα νεύρα (και η BMW ήταν πρωτοπόρος) είναι οι υπηρεσίες επί πληρωμή. Σου δίνει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο έτοιμο με το hardware και σου ενεργοποιεί πχ τα θερμαινόμενα καθίσματα με συνδρομή. Σε λίγο θα βγάλει πακέτο για τις νότιες χώρες για ενεργοποίηση μόνο 2 μήνες το χρόνο σε προνομιακή τιμή.

Κάπου το είχα διαβάσει αυτό, αλλά δεν ίσχυε στη πράξη, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Ίσα-ίσα που δίνει και πράγματα δωρεάν που δεν περιμενα πχ data από την eSIM της όχι μόνο για υπηρεσίες tracking αλλά και για Spotify.

• Like
Reactions: avpap
Κάπου το είχα διαβάσει αυτό, αλλά δεν ίσχυε στη πράξη, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Ίσα-ίσα που δίνει και πράγματα δωρεάν που δεν περιμενα πχ data από την eSIM της όχι μόνο για υπηρεσίες tracking αλλά και για Spotify.
Έφαγαν πολύ hate για αυτό και για τα καθίσματα το πήραν πίσω.

Πάνε περισσότερο προς το μοντέλο της Tesla που θα χρεώνουν για software-based υπηρεσίες.

Πάντως νομίζω ότι όλες οι μάρκες δίνουν χωρίς περιορισμό τις υπηρεσίες που βασίζονται σε low data transfers μέσω sim του τύπου που έχω παρκάρει, πως πάει η φόρτιση, να πατάει κόρνα / φώτα για να το βρίσκεις σε parking, να το ζεσταίνεις δροσίζεις πριν πας κλπ.

Καλά, για low data services είχε και το Audi (όχι όμως για πάντα όπως η BMW), αλλά για Spotify δεν το περίμενα.

Sent from my iPhone using Tapatalk