Γιατί εσύ κάθεσαι στη βεράντα και το κοιτάς όλο το χρόνο ?
Ούτε τη γυναίκα μου βλέπω όλη μέρα αλλά δεν θα παντρευόμουν την Βασιλειάδου.
Γιατί εσύ κάθεσαι στη βεράντα και το κοιτάς όλο το χρόνο ?
Μπορεί όχι εσύ , άλλος θα την παντρευόταν όμως όπως γίνεται σήμερα με διάφορα που βλέπουμε .Οπότε περί ορέξεως ..πάρτε τα μάτια μου να δείτε .Ούτε τη γυναίκα μου βλέπω όλη μέρα αλλά δεν θα παντρευόμουν την Βασιλειάδου.
Να σε πληροφορήσω λοιπόν. Όντως ήταν bmw αντιπροσωπεία. Του Σπανού. Επειδή όμως ο Σπανός είναι ο επίσημος εισαγωγέας της συγκεκριμένης εταιρείας το έκλεισε σαν bmw και έφτιαξε μια ωραία μεγάλη έκθεση για την νέα αντιπροσωπεία. DFSK , CHERY , VOUΛΗ. Και λεχει και τα μικρά XEV YOYO.Περνώντας προχθές από έξω βλέπω αυτήν την μάρκα. Ήταν αντιπροσωπεία bmw μια ζωή.
Τι είναι αυτό; Νέα μάρκα; Έχουν φτάσει τα κινέζικα αμάξια να είναι πιο πολλά από τα κινέζικα κινητά μου φαίνεται.
![]()
Dongfeng - DFSK Hellas · Ilioupoli
maps.app.goo.gl
Σιγά... Χθες το πρωί πέρασαν 4 με κόκκινο την ώρα που πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο. Η πιθανότητα να σε γράψουν είναι αμελητέα, αφού τροχαία δεν κυκλοφορεί στους δρόμους.Βασικά αυτό που πονάει είναι η αφαίρεση άδειας.
Δεν χρειάζεται Τροχαία. Αν σε πιάσει με κάμερα θα σου έρθει μπιλιετάκι στο σπίτι ή σε κανα email που θα σου λέει ότι πρέπει να πας να παραδώσεις το δίπλωμα. Και φυσικά αν δεν πας , θα περάσει στο σύστημα ότι σου έχουν κρατήσει το δίπλωμα. Λογικά θα το λέει και στο Gov wallet. Και αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα ή αν προξενήσεις ατύχημα χωρίς δίπλωμα καταλαβαίνεις τις επιπτώσεις.....Σιγά... Χθες το πρωί πέρασαν 4 με κόκκινο την ώρα που πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο. Η πιθανότητα να σε γράψουν είναι αμελητέα, αφού τροχαία δεν κυκλοφορεί στους δρόμους.
Όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί που κάνουν συχνές στάσεις έχουν αυτό το "προνόμιο".Όσον αφορά τα ταξί, νομίζω ότι εδώ και χρόνια έχουν επιτύχει μέσω της συντεχνίας τους, να μην είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ζώνη. Ποιοί, αυτοί που είναι 10 ώρες στο δρόμο. Αδιανόητα πράγματα!
Γιώργο , υπάρχει μία εγκύκλιος που λάβαμε που από τον τρέχοντα μήνα τα αυτοκίνητα θα υπολογίζονται με τα διπλάσια Co2 όσο αφορά τον εισαγωγικό δασμό .@DimAsi
Έχεις ακούσει τι θα κάνουν με τις φοροαπαλλαγές στα PHEV; Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού από 1/1/2026 και λένε ότι οι περισσότερες μετρήσεις μπορεί και να διπλασιαστούν.
Φαντάζομαι ότι οι βασικές επιλογές είναι:
- Κρατάνε την μέτρηση της ημερομηνίας πώλησης των αυτοκινήτων και δεν αλλάζουν το όριο των 50 γρ. Προς τα εκεί μάλλον θα πιέσουν οι περισσότεροι γιατί αλλιώς θα πρέπει πολλοί εργαζόμενοι να πληρώσουν σημαντικούς φόρους χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου μιας και αυτοκίνητα 1-2 ετών δεν αλλάζουν εύκολα.
- Κρατάνε την νεώτερη μέτρηση, αλλά υπάρχει το θέμα τι γίνεται με όσα δεν κυκλοφορούν πλεόν / έχουν αντικατασταθεί με νεώτερα μοντέλα και δεν θα μετρηθούν ποτέ. Γενικά είναι προβληματικό και δεν νομίζω ότι έχει πιθανότητα να συμβεί.
- Κρατάνε τις αρχικές μετρήσεις που έχουν και απλά αλλάζουν το όριο και από 50 γρ το πάνε πχ στο μισό στο 25 γρ. Αυτό είναι πιο συμβατό με αυτό που έκαναν για τον πράσινο δακτύλιο, όπου δεν άλλαξαν πρότυπο μετρήσεων αλλά απλά από τα 150 σε ένα βράδυ το πήγαν 120 γρ το όριο. Νομίζω ότι θα ήταν το πιο λογικό. Θα επηρρεάσει μεν αρκετούς, αλλά υπάρχουν αρκετά PHEV που κυκλοφορούν με ρύπους κάτω των 25-30 γρ.
Αφορμή ήταν το παρακάτω άρθρο
![]()
Ποιο εταιρικό Plug-in Hybrid μοντέλο δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στην φορολογία; | carandmotor.gr
Το νέο Lynk & Co 08 παρουσιάστηκε επίσημα στη χώρα μας σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, με το νέο μοντέλο να έχει ένα σημαντικό φορολογικό πλεονέκτημα.www.carandmotor.gr
Είσαι λάθος εδώ. Προσωπικά έχω PHEV και το 99,9% των αστικών μου χιλιομέτρων γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρικά. Δεν έχω ανάγκη τον κινητήρα αφού και Αττική Οδό πιάνει 130+ μόνο με ρεύμα, ενώ το ρεύμα είναι δραματικά φθηνότερο.Δίκαιο είναι, τα PHEV έχουν εικονικές τιμές ρύπων αφού σχεδόν κανείς δε τα δουλεύει με πρίζα. Μηδενικοί ρύποι μόνο για τα BEV
Δεν είμαι λάθος, εσύ είσαι η εξαίρεση. Η πλειοψηφία ιδιοκτητών PHEV δε φορτίζουν ή φορτίζουν σπάνια. Αν έχεις γεμίσει τη μπαταρία από το βενζινοκινητήρα (που δε γίνεται καν σε αρκετά PHEV) δε πιάνεις τις εκπομπές που αναφέρονται στα PHEV.Είσαι λάθος εδώ. Προσωπικά έχω PHEV και το 99,9% των αστικών μου χιλιομέτρων γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρικά. Δεν έχω ανάγκη τον κινητήρα αφού και Αττική Οδό πιάνει 130+ μόνο με ρεύμα, ενώ το ρεύμα είναι δραματικά φθηνότερο.
Αυτό που ακούγεται για εξωτερικό είναι να γίνεται στο αντίστοιχο ΚΤΕΟ καταγραφή των κμ που γίνονται ηλεκτρικά, αλλά και αυτό μπάζει και θέλει πρότυπο για το πως μετράει ο κάθε κατασκευαστής τα ηλεκτρικά κμ.
Είναι μεταβατική τεχνολογία, σε μεταβατική αγορά, σε μεταβατικό χρονικό σημείο.
Κοινώς ό,τι να ναι θα γίνει.
Πάντως το δικό μου ακόμη και με διπλασιασμό των ρύπων μένει κάτω από το όριο των 50 g CO2/100 km για τις φοροαπαλλαγές (21 g έχει) γιατί τελικά οι φοροαπαλλαγές μετράνε. Είναι μεγάλα τα ποσά ανά έτος.
Τα περισσότερα καινούργια δεν έχουν καν τέτοια επιλογή. Στο δικό μου πχ που είναι facelift και όχι νέο μοντέλο, απλά την έβγαλαν την επιλογή από το μενού ενώ στο προ-facelift υπήρχε.Αν έχεις γεμίσει τη μπαταρία από το βενζινοκινητήρα (που δε γίνεται καν σε αρκετά PHEV) δε πιάνεις τις εκπομπές που αναφέρονται στα PHEV.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.