Αυτοκινητιστικά νέα

Ούτε τη γυναίκα μου βλέπω όλη μέρα αλλά δεν θα παντρευόμουν την Βασιλειάδου.
Μπορεί όχι εσύ , άλλος θα την παντρευόταν όμως όπως γίνεται σήμερα με διάφορα που βλέπουμε .Οπότε περί ορέξεως ..πάρτε τα μάτια μου να δείτε .
Ετσι κ γι αυτός που έχει το Multipla βλέπει κάτι άλλο κ απλά δεν του αρέσει . Εξάλλου το συγκεκριμένο πούλαγε σαν τρελό όταν βγήκε στην Ιταλία .

Συνήθειο είναι όλα και τα τιμόνια κ οι ζάντες κ ότι βγαίνει.
Το εργοστάσιο κ κάθε εργοστάσιο σε έχει γραμμένο .Πχ έχεις δει κάτι άσχημα κινέζικα κ λες δεν το αγοράζω, ενώ στην Κίνα κ σε άλλες χώρες Ευρωπαϊκές κάνει νούμερα .

Μιλάω για Ελλάδα πάντα. ΔΕΝ κάνουν καν έρευνα σε μια αγορά 130.000 αυτοκινήτων το χρόνο.
Σιγά μην έπαιρνε η Hyundai το Βασιλάκη κ τον ρώταγε αν του αρέσει το αυτοκίνητο ή πάρει την Kosmocar/Καρέντα κ τη ρωτήσει "τι θα λέγατε για τα πλαστικά στο νέο Q5 ?"

Οι ερωτήσεις φίλε μου Μιχάλη σε μεγάλους ομίλους κ μάρκες είναι ΠΟΣΑ θα πουλήσεις . Μπορείς ? έχει καλώς , δεν μπορείς ? θα τη δώσουμε αλλού. Γι αυτό κ φεύγουν από την Ελλάδα .
Μη νομίζεις 2-3 μείνανε εισαγωγείς . Σε βλέπουν σαν μαγαζάκι ...
Χρόνια είμαι μέσα στα meetings κ στο τέλος μπαίνει η υπογραφή στο νούμερο κάτω δεξιά

Κοίτα, προσωπική γνώμη λέμε πρακτικά όταν λέμε ότι κάτι δεν μας αρέσει.
Όταν βέβαια η προσωπική γνώμη καταλήγει να είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό κοινή, καταλήγει και ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί με τη μορφή που βγήκε μόνο για 6 χρόνια.
Έτσι κυκλοφόρησε το 98, κράτησε μέχρι το 2004 και μετά άλλαξε τελείως φάτσα για να το παρατήσουν το 2010.
Πέρα από το ότι κέρδισε τον τίτλο του ασχημότερου αυτοκίνητου, τόση αγάπη του είχε η ίδια η Fiat που κυκλοφόρησε μόνο σε μία έκδοση βενζίνης και μία diesel και τα 12 χρόνια που κράτησε το μοντέλο.

Ε, τώρα, με τα βίτσια των αλλονών θα ασχολούμαστε; 😂

@DimAsi
Έχεις ακούσει τι θα κάνουν με τις φοροαπαλλαγές στα PHEV; Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού από 1/1/2026 και λένε ότι οι περισσότερες μετρήσεις μπορεί και να διπλασιαστούν.
Φαντάζομαι ότι οι βασικές επιλογές είναι:
- Κρατάνε την μέτρηση της ημερομηνίας πώλησης των αυτοκινήτων και δεν αλλάζουν το όριο των 50 γρ. Προς τα εκεί μάλλον θα πιέσουν οι περισσότεροι γιατί αλλιώς θα πρέπει πολλοί εργαζόμενοι να πληρώσουν σημαντικούς φόρους χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου μιας και αυτοκίνητα 1-2 ετών δεν αλλάζουν εύκολα.
- Κρατάνε την νεώτερη μέτρηση, αλλά υπάρχει το θέμα τι γίνεται με όσα δεν κυκλοφορούν πλεόν / έχουν αντικατασταθεί με νεώτερα μοντέλα και δεν θα μετρηθούν ποτέ. Γενικά είναι προβληματικό και δεν νομίζω ότι έχει πιθανότητα να συμβεί.
- Κρατάνε τις αρχικές μετρήσεις που έχουν και απλά αλλάζουν το όριο και από 50 γρ το πάνε πχ στο μισό στο 25 γρ. Αυτό είναι πιο συμβατό με αυτό που έκαναν για τον πράσινο δακτύλιο, όπου δεν άλλαξαν πρότυπο μετρήσεων αλλά απλά από τα 150 σε ένα βράδυ το πήγαν 120 γρ το όριο. Νομίζω ότι θα ήταν το πιο λογικό. Θα επηρρεάσει μεν αρκετούς, αλλά υπάρχουν αρκετά PHEV που κυκλοφορούν με ρύπους κάτω των 25-30 γρ.

Αφορμή ήταν το παρακάτω άρθρο

Περνώντας προχθές από έξω βλέπω αυτήν την μάρκα. Ήταν αντιπροσωπεία bmw μια ζωή.
Τι είναι αυτό; Νέα μάρκα; Έχουν φτάσει τα κινέζικα αμάξια να είναι πιο πολλά από τα κινέζικα κινητά μου φαίνεται.

Να σε πληροφορήσω λοιπόν. Όντως ήταν bmw αντιπροσωπεία. Του Σπανού. Επειδή όμως ο Σπανός είναι ο επίσημος εισαγωγέας της συγκεκριμένης εταιρείας το έκλεισε σαν bmw και έφτιαξε μια ωραία μεγάλη έκθεση για την νέα αντιπροσωπεία. DFSK , CHERY , VOUΛΗ. Και λεχει και τα μικρά XEV YOYO.

Μια χαρά σε γενικές γραμμές.
Για τα ταξί τα οποία πάνε όπου θέλουν, όπως θέλουν, θα το περίμενα λίγο αυστηρότερο.
Ειδικά για τη ζώνη/κράνος, πρέπει να μπούμε σε μια zero-tolerance λογική. Να θεωρείται αδιανόητο να "πετάξει" κάποιος το παιδί πίσω χωρίς ζώνη, να καβαλήσουν 3 άτομα μηχανάκια κλπ.

Τα όρια, κανένα πρόβλημα να τηρούνται, αλλά χρειάζονται ολική επαναξιολόγηση. Δεν μπορεί στο Άργος-Ναύπλιο να έχει όριο 40, στην Αττική οδό 80 ούτε και κάτι απαράδεκτα 110 σε ευθείες και 130 σε στροφές επειδή αυτή τη ταμπέλα είχαμε όταν έγινε ο δρόμος.

Βασικά αυτό που πονάει είναι η αφαίρεση άδειας.
Σιγά... Χθες το πρωί πέρασαν 4 με κόκκινο την ώρα που πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο. Η πιθανότητα να σε γράψουν είναι αμελητέα, αφού τροχαία δεν κυκλοφορεί στους δρόμους.

Σιγά... Χθες το πρωί πέρασαν 4 με κόκκινο την ώρα που πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο. Η πιθανότητα να σε γράψουν είναι αμελητέα, αφού τροχαία δεν κυκλοφορεί στους δρόμους.
Δεν χρειάζεται Τροχαία. Αν σε πιάσει με κάμερα θα σου έρθει μπιλιετάκι στο σπίτι ή σε κανα email που θα σου λέει ότι πρέπει να πας να παραδώσεις το δίπλωμα. Και φυσικά αν δεν πας , θα περάσει στο σύστημα ότι σου έχουν κρατήσει το δίπλωμα. Λογικά θα το λέει και στο Gov wallet. Και αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα ή αν προξενήσεις ατύχημα χωρίς δίπλωμα καταλαβαίνεις τις επιπτώσεις.....

Όσον αφορά τα ταξί, νομίζω ότι εδώ και χρόνια έχουν επιτύχει μέσω της συντεχνίας τους, να μην είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ζώνη. Ποιοί, αυτοί που είναι 10 ώρες στο δρόμο. Αδιανόητα πράγματα!
Όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί που κάνουν συχνές στάσεις έχουν αυτό το "προνόμιο".

Για τα όρια ταχύτητας είναι η δύσκολη συζήτηση. Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν τσεκάρει βιωματικά για μήνες ότι χαμηλότερη ταχύτητα στον αστικό ιστό για να "συγχρονιστείς" με τα πράσινα φανάρια οδηγεί σε ομαλή ροή, χωρίς σταμάτα/ξεκίνα, ρύπους και κατανάλωση ενέργειας από το όχημα.

Ταυτόχρονα καταλαβαίνω τα όρια σε στενά των 30-40-50 και την αναγκαιότητά τους.

Το όριο των 20 το βρίσκω προβληματικό μιας και αν δεν βάλω limiter δεν μπορώ να πάω τόσο σιγά συνεχόμενα. Φυσικά για αυτό όλα τα νέα αυτοκίνητα έρχονται με ενσωματωμένο περιοριστή ταχύτητας, δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν σε κεντρικούς οδικούς άξονες με 3 λωρίδες έχουν τμήματα με μόνιμα όρια 40 χιλιομέτρων. Αν πας με τόσο στη μεσαία θα προκαλέσεις ατύχημα με μαθηματική ακρίβεια.

Τα όρια στους αυτοκινητόδρομους είναι πονεμένη ιστορία μιας και η νομοθεσία στους περισσότερους δεν τηρείται. Δηλαδή όταν παραδίδεται ένας νέος αυτοκινητόδρομος στη νομοθεσία από default έχει όριο 130 κμ όταν παραλαμβάνεται παντού. Με υποβολή μελέτης και δημοσίευση υπουργικής απόφασης με τεκμηρίωση μπορούν να μειωθούν τα όρια. Μαντέψτε πόσες φορές έχει τηρηθεί αυτή η διαδικασία.
Και αν δω σε δρόμο με μεταβλητά όρια σήμα για 60 κμ σε αυτοκινητόδρομο σε σημείο που τυπικά έχει 130 θα το τηρήσω γιατί θα υπάρχει κάποιος λόγος. Αλλά στις ευθείες στην Ιονία μέχρι τα Ιωάννινα με όρια 70-80, 70 να είναι οι ώρες αυτού που έβαλε αυτή τη σήμανση. Να μην πούμε σε πόσους δρόμους έχουν μείνει για ΠΟΛΛΛΑΑΑΑ χρόνια τα όρια σε κιτρινο πλαίσιο γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά η παράδοση του δρόμου και πολλές φορές εισπράτωνται και διόδια. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Τέλος είμαι μέρος του προβλήματος γιατί το μυαλό μου έχει προγραμματιστεί η προτεραιότητα στο πορτοκαλί είναι να περάσω και όχι να σταματήσω, ενώ όταν αποφασίζω το δεύτερο περισσότερο κοιτώ στον καθρέπτη μην με τρακάρει κάποιος από πίσω και είναι πολλές οι φορές που η απόφαση να περάσω προκύπτει από το κοίταγμα του καθρέπτη και τους από πίσω που γκαζώνουν για να περάσουν με βαθύ πορτοκαλί. Επίσης έχω φάει και μερικές φορές χριστοπαναγίες γιατί σταμάτησα με πορτοκαλί και "πήγα να τους σκοτώσω"...Αυτό στην Ελλάδα δυστυχώς θα πάρει μια γενιά τουλάχιστον για να το αλλάξουμε.

Το πορτοκαλί είναι προειδοποίηση ότι θα ανάψει κόκκινο.
Δεν είπαμε με το που θα ανάψει πορτοκαλί, αν είσαι 10 μέτρα από το φανάρι να σανιδώσεις το φρένο, εκεί σίγουρα θα σκοτώσεις κόσμο. Αλλά αν το δεις και προλαβαίνεις να σταματήσεις, κόβεις ταχύτητα για να σταματήσεις.
Για τα όρια, είτε λόγω ανευθυνότητας, είτε λόγω βύσματος, βλέπεις ότι νάναι στους δρόμους.
Κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά π.χ. περνάω από ένα σημείο ανάμεσα σε δύο στενά που το όριο είναι 20 χ/ω, έχει πινακίδες "προσοχή παίζουν παιδιά" και παρτέρια εναλλάξ στις άκρες του δρόμου για να κάνεις σλάλομ. Μιλάμε για τσιμέντο στο ύψος πεζοδρομίου που έρχεται σε οξεία γωνία με το λάστιχό σου αν δεν το προσέξεις.
Και όχι, σχολείο δεν έχει κοντά, απλά ή κάποιος έχει δόντι στον δήμο ή μόνο σε αυτό το σημείο παίζουν παιδιά.

@DimAsi
Έχεις ακούσει τι θα κάνουν με τις φοροαπαλλαγές στα PHEV; Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού από 1/1/2026 και λένε ότι οι περισσότερες μετρήσεις μπορεί και να διπλασιαστούν.
Φαντάζομαι ότι οι βασικές επιλογές είναι:
- Κρατάνε την μέτρηση της ημερομηνίας πώλησης των αυτοκινήτων και δεν αλλάζουν το όριο των 50 γρ. Προς τα εκεί μάλλον θα πιέσουν οι περισσότεροι γιατί αλλιώς θα πρέπει πολλοί εργαζόμενοι να πληρώσουν σημαντικούς φόρους χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου μιας και αυτοκίνητα 1-2 ετών δεν αλλάζουν εύκολα.
- Κρατάνε την νεώτερη μέτρηση, αλλά υπάρχει το θέμα τι γίνεται με όσα δεν κυκλοφορούν πλεόν / έχουν αντικατασταθεί με νεώτερα μοντέλα και δεν θα μετρηθούν ποτέ. Γενικά είναι προβληματικό και δεν νομίζω ότι έχει πιθανότητα να συμβεί.
- Κρατάνε τις αρχικές μετρήσεις που έχουν και απλά αλλάζουν το όριο και από 50 γρ το πάνε πχ στο μισό στο 25 γρ. Αυτό είναι πιο συμβατό με αυτό που έκαναν για τον πράσινο δακτύλιο, όπου δεν άλλαξαν πρότυπο μετρήσεων αλλά απλά από τα 150 σε ένα βράδυ το πήγαν 120 γρ το όριο. Νομίζω ότι θα ήταν το πιο λογικό. Θα επηρρεάσει μεν αρκετούς, αλλά υπάρχουν αρκετά PHEV που κυκλοφορούν με ρύπους κάτω των 25-30 γρ.

Αφορμή ήταν το παρακάτω άρθρο
Γιώργο , υπάρχει μία εγκύκλιος που λάβαμε που από τον τρέχοντα μήνα τα αυτοκίνητα θα υπολογίζονται με τα διπλάσια Co2 όσο αφορά τον εισαγωγικό δασμό .

Δηλαδή αν 1 PHEV είχε τελωνείο 4.000 Ευρώ θα πάει 8.000 . Αυτό είναι 100% σίγουρο .

Σε αναμονή λοιπόν για τους ήδη κατόχους αν κ δε νομίζω ότι θα κάνει κάτι .

Δίκαιο είναι, τα PHEV έχουν εικονικές τιμές ρύπων αφού σχεδόν κανείς δε τα δουλεύει με πρίζα. Μηδενικοί ρύποι μόνο για τα BEV
Είσαι λάθος εδώ. Προσωπικά έχω PHEV και το 99,9% των αστικών μου χιλιομέτρων γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρικά. Δεν έχω ανάγκη τον κινητήρα αφού και Αττική Οδό πιάνει 130+ μόνο με ρεύμα, ενώ το ρεύμα είναι δραματικά φθηνότερο.
Αυτό που ακούγεται για εξωτερικό είναι να γίνεται στο αντίστοιχο ΚΤΕΟ καταγραφή των κμ που γίνονται ηλεκτρικά, αλλά και αυτό μπάζει και θέλει πρότυπο για το πως μετράει ο κάθε κατασκευαστής τα ηλεκτρικά κμ.

Είναι μεταβατική τεχνολογία, σε μεταβατική αγορά, σε μεταβατικό χρονικό σημείο.

Κοινώς ό,τι να ναι θα γίνει.

Πάντως το δικό μου ακόμη και με διπλασιασμό των ρύπων μένει κάτω από το όριο των 50 g CO2/100 km για τις φοροαπαλλαγές (21 g έχει) γιατί τελικά οι φοροαπαλλαγές μετράνε. Είναι μεγάλα τα ποσά ανά έτος.

• Like
Reactions: anderm
Είσαι λάθος εδώ. Προσωπικά έχω PHEV και το 99,9% των αστικών μου χιλιομέτρων γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρικά. Δεν έχω ανάγκη τον κινητήρα αφού και Αττική Οδό πιάνει 130+ μόνο με ρεύμα, ενώ το ρεύμα είναι δραματικά φθηνότερο.
Αυτό που ακούγεται για εξωτερικό είναι να γίνεται στο αντίστοιχο ΚΤΕΟ καταγραφή των κμ που γίνονται ηλεκτρικά, αλλά και αυτό μπάζει και θέλει πρότυπο για το πως μετράει ο κάθε κατασκευαστής τα ηλεκτρικά κμ.

Είναι μεταβατική τεχνολογία, σε μεταβατική αγορά, σε μεταβατικό χρονικό σημείο.

Κοινώς ό,τι να ναι θα γίνει.

Πάντως το δικό μου ακόμη και με διπλασιασμό των ρύπων μένει κάτω από το όριο των 50 g CO2/100 km για τις φοροαπαλλαγές (21 g έχει) γιατί τελικά οι φοροαπαλλαγές μετράνε. Είναι μεγάλα τα ποσά ανά έτος.
Δεν είμαι λάθος, εσύ είσαι η εξαίρεση. Η πλειοψηφία ιδιοκτητών PHEV δε φορτίζουν ή φορτίζουν σπάνια. Αν έχεις γεμίσει τη μπαταρία από το βενζινοκινητήρα (που δε γίνεται καν σε αρκετά PHEV) δε πιάνεις τις εκπομπές που αναφέρονται στα PHEV.
Το θέμα είναι ότι μιλάμε για τα τέλη ταξινόμησης απ' ότι καταλαβαίνω. Αυτά αναγκαστικά πληρώνονται στην αρχή - δε μπορείς να ξέρεις τι χρήση θα κάνει ο ιδιοκτήτης. Ούτε είναι λογικό να παίρνει επιστροφή μετά από 3-4 χρόνια αν έκανε σωστή χρήση του PHEV - φορτίζοντάς το δηλαδή από πρίζα. Οπότε καλώς να αυξηθούν τα τέλη ταξινόμησης στα PHEV.
Στα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούσες να αποδεικνύεις αν φόρτιζες σχετικά εύκολα. Αλλά τι νόημα έχει, στο πλήρωμα του χρόνου ακόμα και τα BEV θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, δε γίνεται αλλιώς.

• Like
Reactions: avpap
Αν έχεις γεμίσει τη μπαταρία από το βενζινοκινητήρα (που δε γίνεται καν σε αρκετά PHEV) δε πιάνεις τις εκπομπές που αναφέρονται στα PHEV.
Τα περισσότερα καινούργια δεν έχουν καν τέτοια επιλογή. Στο δικό μου πχ που είναι facelift και όχι νέο μοντέλο, απλά την έβγαλαν την επιλογή από το μενού ενώ στο προ-facelift υπήρχε.
Απλά γιατί αυτό το mode γεμίζει με πολλαπλάσιες εκπομπές την ατμόσφαιρα.
Το τεράστιο πρόβλημα των αρχικών PHEV ήταν ότι δεν δούλευαν σαν full hybrid όταν δεν τα φόρτιζες. Είχαν κάτι παιδικές επιλογές (κράτα τη μπαταρία στο 50%, κράτα τη μπαταρία στο 100%, φόρτισε τη μπαταρία μέχρι να γεμίσει, κατανάλωσε τη μπαταρία μέχρι να αδειάσει). Εκεί είναι τραγικές οι εκπομπές όταν δεν φορτίζεις από το δίκτυο. Αυτό βέβαια αντικατοπτρίζεται και στις μετρήσεις, μιας και πολλά έχουν τις διπλές εκπομπές ακόμη και με το παλιό πρότυπο μέτρησης (αυτά που δουλεύουν σαν full hybrid είναι κοντά στα 20 γραμμάρια και τα άλλα ελάχιστα κάτω από τα 50 γραμμάρια). Επηρρεάζει επίσης αν πρέπει υποχρεωτικά να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας της βενζίνης πάνω από κάποια ταχύτητα ή αν φτάνει μέχρι τα όρια των αυτοκινητοδρόμων μόνο με μπαταρία.
Η φόρτιση με τον βενζινοκινητήρα είναι απλά τεράστιο λάθος από όλες τις απόψεις και ευτυχώς θα ξεχαστεί σύντομα και όλα τα PHEV θα συμπεριφέρονται σαν full hybrid όταν δεν τα φορτίζεις.

Το θέμα με τα τέλη + φοροαπαλλαγές + επιδοτήσεις είναι περίπλοκο.
- Η κυβέρνηση θέλει νέα οχήματα μηδενικών ή σχεδόν μηδενικών ρύπων για να πετύχει τους στόχους (εθνικούς και ΕΕ).
- Οι περισσότεροι πολίτες απλά δεν έχουν λεφτά για νέο όχημα, μην συζητήσουμε για ακριβά ηλεκτρικά ή PHEV.
- Αυτοί που έχουν χρήματα, αν τα θελήσουν απλά τα αγοράζουν, αλλά είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό.
- Άρα ο μόνος τρόπος είναι να δώσεις κίνητρα για να αυξήσεις τις πωλήσεις.
- Δώθηκαν τα οριζόντια κίνητρα με τα μηδενικά τέλη. Ελάχιστους επηρρέασε σε σχέση με την απόφαση να αγοράσουν ηλεκτρικό ή όχι.
- Έφτιαξαν το Κινούμαι Ηλεκτρικά και όσοι ήθελαν ηλεκτρικό πραγματικά το εκμεταλλεύτηκαν και το πήραν και όντως έφερε αποτέλεσμα. Αλλά δεν ήταν αρκετό, τα νούμερα δεν ήταν τρελά και τελικά έγινε αφορμή και όχι αιτία για την επιλογή ηλεκτρικού.
- Ο άλλος εύκολος στόχος είναι οι εταιρικοί στόλοι. Το κίνητρο για απαλλαγή του φόρου χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου ήταν αυτό που ξεκλείδωσε σημαντικό αριθμό οχημάτων. Οι εταιρίες δίνουν καλύτερα αυτοκίνητα (γιατί δεν χρειάζεται να καλύψουν το φόρο χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου) αυξάνοντας τις παροχές στους εργαζόμενους και μειώνοντας το κόστος τους. Το κράτος κερδίζει σε περισσότερα νέα οχήματα αυτού του τύπου. Αλλά εκεί αν πχ δεν έχεις αρκετούς φορτιστές οι εταιρίες δεν θέλουν να μπλέξουν με γκρίνιες και παίρνουν PHEV...

Η εξίσωση τι μειώνω στα τέλη/φόρους (και στην αγορά/εκτελωνισμό και στη χρήση), τι επιδοτήσεις δίνω για την αγορά και τέλος τι φοροαπαλλαγές ενεργοποιώ πρέπει με δεδομένα χρήματα να δώσει τον στόχο νέων οχημάτων χαμηλών ρύπων.

Κάτι θα βοηθήσουν τα ηλεκτρικά των 20.000 ευρώ, αλλά δεν τα αγοράζει ο κόσμος σε μεγάλα νούμερα. Προτιμούν ένα full hybrid ακόμη οι περισσότεροι (ο λόγος για αυτή την επιλογή δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η απόφαση).

Για τα παραπάνω δεν νομίζω να πειράξουν τα Leasing. Αν προκληθεί αναταραχή μπορεί να υπάρξει περίοδος αβεβαιότητας και μείωση αριθμού νέων οχημάτων χαμηλών ρύπων με ταυτόχρονη αύξηση αυτοκινήτων συμβατικών στα 30.000 ευρώ αντί για τα 50.000 ευρώ των PHEV. Έτσι και αλλιώς τα πολύ ρυπογόνα PHEV είτε έχουν φύγει από την αγορά είτε θα φύγουν μόλις ενεργοποιηθεί το νέο πρωτόκολλο μέτρησης...

Last edited:
  • Like
Reactions: athlon6401