Αυτοκινητιστικά νέα

Ξεχνάτε τη σημασία της διαμόρφωσης του χώρου αποσκευών όπως επίσης το άνοιγμα του. Τα suv έχουν γενικά κυβικούς χώρους αποσκευών και τεράστιο άνοιγμα, σε αντίθεση με τα sedan.
Αναφερθήκατε επίσης σε σύγκριση χωρών για τους επιβάτες. Στα suv επειδή κάθεται πιο «όρθιος», απαιτείται λιγότερος χώρος για τα γόνατα. Ωραία τα σεντάν αλλά γενικά απαιτούν μεγαλύτερες διαστάσεις για να προσφέρουν τους ίδιους χώρους που έχει ένα suv.

Ξεχνάτε τη σημασία της διαμόρφωσης του χώρου αποσκευών όπως επίσης το άνοιγμα του. Τα suv έχουν γενικά κυβικούς χώρους αποσκευών και τεράστιο άνοιγμα, σε αντίθεση με τα sedan.
Αναφερθήκατε επίσης σε σύγκριση χωρών για τους επιβάτες. Στα suv επειδή κάθεται πιο «όρθιος», απαιτείται λιγότερος χώρος για τα γόνατα. Ωραία τα σεντάν αλλά γενικά απαιτούν μεγαλύτερες διαστάσεις για να προσφέρουν τους ίδιους χώρους που έχει ένα suv.
Τόση ώρα συγκρίνω ένα hatchback με ένα suv . Όχι sedan .

Πορτμπαγκάζ honda civic 2012 και skoda kamiq.

Εγώ δεν βλέπω αυτό που λες στο kamiq. Το μονο suv που έχω δει να έχει σωστό χώρο φόρτωσης είναι το Peugeot 3008 του 2010 που ανοίγει και το κάτω μέρος για να γίνει φλατ με το πάτωμα.
Όσο για τους πίσω επιβάτες δεν ένιωσα ποτέ ότι τα καθίσματα είναι ψηλότερα από το δάπεδο. Συνήθως είχα και λιγότερο χώρο γιατί χώριζε στην μέση η καμπούρα για τα διαφορικά.
715847468312f39dddd2893b28557575.jpg
9a66b9075392c776a0708b1b87384a72.jpg

Μια απάτη και μισή είναι τα πορτμπαγκάζ των περισσότερων suv.
Ό λόγος είναι το πολύ κεκλιμένο τζάμι που δεν επιτρέπει φόρτωμα.
Το πολυμορφικό Alhambra που είχα δεν το έπιανε κανένα suv στους χώρους. Ήταν σχεδόν κάθετη ή πίσω πόρτα και έβαζες πράγματα κυριολεκτικά μέχρι το ταβάνι.

Κάποια suv σώζονται από την εταζερα που σηκώνεται/βγαίνει για να χωρέσουν περισσότερα πραγματα.

Γενικά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πρέπει να είναι μεγάλο το suv για να έχει πραγματικά μεγάλο πορτμπαγκάζ.

Υ.Γ. το passat που έχω τώρα ρίχνει σε πολλά suv κι ας είναι sedan.

Τα Σεντάν όμως δεν σου επιτρέπουν τη φόρτωση ογκωδών αντικειμένων, λόγω του γενικά μικρότερου ανοίγματος του χώρου αποσκευών.
Εγώ απορώ γιατί οι οικογενειάρχες σνομπαραν τα πολυμορφικά (σε σημείο που δεν υπάρχουν πια) για τα σουβλάκια... Για να μην πούμε για τα στέισον που είναι συνηθέστατα μόλις περάσεις στην κεντρική Ευρώπη, αλλά μόνο πρόσφατα αρχίζεις να βλέπεις στην Ελλάδα.

• Like
Reactions: vlad66
Τα Σεντάν όμως δεν σου επιτρέπουν τη φόρτωση ογκωδών αντικειμένων, λόγω του γενικά μικρότερου ανοίγματος του χώρου αποσκευών.
Εγώ απορώ γιατί οι οικογενειάρχες σνομπαραν τα πολυμορφικά (σε σημείο που δεν υπάρχουν πια) για τα σουβλάκια... Για να μην πούμε για τα στέισον που είναι συνηθέστατα μόλις περάσεις στην κεντρική Ευρώπη, αλλά μόνο πρόσφατα αρχίζεις να βλέπεις στην Ελλάδα.
Μακάρι να έβγαινε ένα νεο honda FRV.
243b1c1b089156ca0bc8a58191db01cf.jpg
909ca192c36deffd54e4331034d5232e.jpg
0a69498e2c58860f22d394226ff8d680.jpg
ed39a858ef010f8b596b246ede863a7b.jpg
80944c0b970a560a296abfce63e1d8a8.jpg

ΥΓ. @ln() για αυτό το skoda superb είχε ένα από τα πιο έξυπνα συστήματα ανοίγματος. Ανοιγε είτε μόνο η πόρτα πίσω σαν 4θυρο είτε σαν 5θυρο μαζί με το τζάμι με ένα πάτημα κουμπιού.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66 and Kosh
Εδώ είναι Ελλαδάρα. Ο μέσος Ελληνάρας:
- Τα πολυμορφικά είναι άσχημα για γυναίκες που πάνε σούπερ μάρκετ (βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, κάπως έτσι σκέφτηκε και όλος ο κόσμος και εξαφανίστηκαν).
- Τα station είναι νεκροφόρες.
- Έχω κόμπλεξ μερικών γενεεών για να αποκτίσω TZIΠ. Να είναι καλά τα SUV γιατί τώρα έχω και εγώ TZIΠ και παρκάρω απροβλημάτιστα σε όποιο πεζοδρόμιο βρω.

• Like
Reactions: DimAsi
Εγώ νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα αισθητικής, παρά κόμπλεξ. Κακα τα ψέματα, τα περισσότερα station μοιάζουν με νεκροφόρες και σχεδόν όλα τα πολυμορφικά είναι άχαρα κουτιά.

Εγώ νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα αισθητικής, παρά κόμπλεξ. Κακα τα ψέματα, τα περισσότερα station μοιάζουν με νεκροφόρες και σχεδόν όλα τα πολυμορφικά είναι άχαρα κουτιά.
Εγώ στον δρόμο πάντως θα χαζέψω ένα rs6 και ένα V90 .
e3cf12eba223e88afc238937f89f7d30.jpg
4a0d3ddc2406318addaa1e52d52eee57.jpg

• Like
Reactions: vlad66
Έτσι είναι. Όταν κοιτούσα για αμάξι το 2010 το καλύτερο σε χώρους ήταν στη κατηγορία του το honda jazz με σχεδόν 400 λίτρα πορτμπαγκάζ . Χώροι που πλέον αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας παλεύουν να πετυχουν τέτοιο καθαρό νούμερο.

Το Jazz γενικως ειναι μοναδικο. Το κοιτουσα και εγω παλια (τελικα ειχα καταληξει στο opel meriva ιδιας φιλοσοφιας σχεδιασμο) ακριβως γιατι γινοταν μεσα modular και ολα αλλαζαν προς εκμεταλλευση ολου του χωρου.

Εξαιρετικο αυτοκινητο.

Αν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα με αεροδυναμική νταλικας...

Σίγουρα δεν μου αρέσουν τα κουτιά και οι νεκροφόρες, πάντως… Φυσικά το RS6 δεν είναι τίποτα από αυτά (γενικά τα Audi Vagons είναι άλλη κλάση).

Εσείς οι Audistas, δηλαδή Τάκη και Ιάσονα σίγουρα, τι γνώμη έχετε (αν έχετε) για το a4 allroad 2.0 diesel του 17-18;

Αγαπημένο, το είχε ένας φίλος και το ξέρω καλά. Ήταν στο shortlist μου, απλά, ήταν λίγο χαμηλό για τα γούστα μου και είχα προτιμήσει το Q5 αντί αυτού τότε.

Αγαπημένο, το είχε ένας φίλος και το ξέρω καλά. Ήταν στο shortlist μου, απλά, ήταν λίγο χαμηλό για τα γούστα μου και είχα προτιμήσει το Q5 αντί αυτού τότε.
Ευχαριστώ Τάκη. Καλώς εχόντων σύντομα θα το εξετάσω σοβαρά. από Γερμανία.

• Like
Reactions: takisot
Σίγουρα δεν μου αρέσουν τα κουτιά και οι νεκροφόρες, πάντως… Φυσικά το RS6 δεν είναι τίποτα από αυτά (γενικά τα Audi Vagons είναι άλλη κλάση).
Σε κανέναν δεν αρέσουν. Αλλά τα suv έχουν μάσκες ντουβάρια. Αεροδυναμική χειρότερη και κέντρο βάρος αλλου για αλλου σε σχέση με τα station της ίδια εταιρείας.

• Like
Reactions: donk
Σε κανέναν δεν αρέσουν. Αλλά τα suv έχουν μάσκες ντουβάρια. Αεροδυναμική χειρότερη και κέντρο βάρος αλλου για αλλου σε σχέση με τα station της ίδια εταιρείας.

Δεν υπάρχουν τέλεια αυτοκίνητα, πάντα θα υπάρχουν trade offs αναλόγως της κατηγορίας.

• Like
Reactions: DimAsi and avpap