Αυτοκινητιστικά νέα

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Δεν έχει σημασία. Οι περισσότεροι έχουν πίεση στη δουλειά τους. Εάν αυτή η πίεση μεταφερθεί στο σπίτι, που θα μεταφερθεί μην έχεις αμφιβολία, υπάρχει πρόβλημα.

Μην ψαρώνεις που την εκθειάζουν την τηλεργασία γιατί είναι της μόδας. Έχει θέματα. Κάμποσα. Άμα ήταν ιδανική, μόνο αυτή θα επικρατούσε.

Στην Ελλάδα είσαι. Δεν είσαι σε καμιά χώρα που οι δουλειές έχουν job description... ούτε σε καμιά χώρα που θα μπορέσεις να πεις that's beyond my paycheck, sorry.
Τι να σου πω τηλεργασία δουλεύω εδώ και 6 χρόνια και μόνο θετικά μπορώ να βρω, ούτε ένα αρνητικό. Εδώ και 2,5 κάτι χρόνια που και η σύζυγος σπίτι με μόνιμη τηλεργασία, είμαστε καλύτερα από ποτέ και μαζί σαν ζευγάρι, και με τα παιδιά και ηρεμία υπάρχει και άνεση και ελεύθερος χρόνος...ειλικρινά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα αρνητικό.....

Τώρα αν κάποιος έχει τρελή πίεση στην δουλειά, σκοτώνεται εκει, έχει νεύρα κλπ. έτσι και αλλιώς θα τα μεταφέρει και σπίτι, ποιος μπορεί όταν όλη την μέρα είναι στα κόκκινα ξαφνικά το βραδάκι και μετά και από 2 ώρες οδήγηση κόλαση στην Αθήνα να γυρίσει διακόπτη και να είναι ζεν? Σχεδόν κανένας....οπότε αυτός που έχει πίεση στην δουλειά είτε πάει στο γραφείο είτε όχι μεταφέρει την πίεση και στο σπίτι του και επιπρόσθετα συσσωρευει και άλλη από τον χαμένο χρόνο που τρώει στους δρόμους.

Προφανώς δεν είναι τέλεια η τηλεργασία, άλλα συγγνώμη είναι απείρος καλύτερη από το να πας στην δουλειά και να τρώς και έχτρα 2-3-4 ώρες στον δρόμο...αν την μάθεις κυριολεκτικά δεν υπάρχει γυρισμός. Προσωπικά δεν μπορώ με τίποτα να ξαναγυρίσω στο να πηγαίνω στο γραφείο κάθε μέρα...1 άντε μαξ 2 φορές επαρκούν την εβδομάδα και Thats it.

υπαρχουν κιτ μετατροπης ?
Τι να σου πω, δεν έχω ιδέα. Απλώς όταν έτυχε να διαβάσω για Ε85 πριν λίγο καιρό, έλεγαν αυτό το πράγμα, πως είτε θα πρέπει να είναι συμβατό ήδη το αμάξι είτε να το κάνεις μετατροπή η οποία είναι δύσκολη κι ακριβή. Δεν το έψαξα παραπάνω.

Τώρα αν κάποιος έχει τρελή πίεση στην δουλειά, σκοτώνεται εκει, έχει νεύρα κλπ. έτσι και αλλιώς θα τα μεταφέρει και σπίτι, ποιος μπορεί όταν όλη την μέρα είναι στα κόκκινα ξαφνικά το βραδάκι και μετά και από 2 ώρες οδήγηση κόλαση στην Αθήνα να γυρίσει διακόπτη και να είναι ζεν? Σχεδόν κανένας....οπότε αυτός που έχει πίεση στην δουλειά είτε πάει στο γραφείο είτε όχι μεταφέρει την πίεση και στο σπίτι του και επιπρόσθετα συσσωρευει και άλλη από τον χαμένο χρόνο που τρώει στους δρόμους.

Τον χρόνο αυτόν τον αξιοποιείς για να φύγει η πίεση. Γίνεται reset και μπαίνεις μετά σε άλλο περιβάλλον (στο σπίτι). Αλλάζει και η παράσταση, κάτι που δεν γίνεται με την τηλεργασία.
Σίγουρα οι πολλές ώρες στην κίνηση, επίσης αυξάνουν τα νεύρα κλπ. Αλλά είπαμε, αλλάζεις παράσταση μετά με το που φτάσεις στο σπίτι.
Εντάξει, άμα πρόκειται για δουλειά χωρίς πίεση, ίσως να συμφέρει. Αλλά πόσους αφορά αυτό; Πολύ λίγους.
Σε εμένα ισχύει το δόγμα του κάστρου, ο προσωπικός χώρος είναι αυστηρά οικογενειακός και για κοινωνικές συναναστροφές του κύκλου μου και τίποτε άλλο. Μόνο για λόγους ανωτέρας βίας θα προτιμήσω την τηλεργασία.

Τον χρόνο αυτόν τον αξιοποιείς για να φύγει η πίεση. Γίνεται reset και μπαίνεις μετά σε άλλο περιβάλλον (στο σπίτι). Αλλάζει και η παράσταση, κάτι που δεν γίνεται με την τηλεργασία.
Σίγουρα οι πολλές ώρες στην κίνηση, επίσης αυξάνουν τα νεύρα κλπ. Αλλά είπαμε, αλλάζεις παράσταση μετά με το που φτάσεις στο σπίτι.
Εντάξει, άμα πρόκειται για δουλειά χωρίς πίεση, ίσως να συμφέρει. Αλλά πόσους αφορά αυτό; Πολύ λίγους.
Σε εμένα ισχύει το δόγμα του κάστρου, ο προσωπικός χώρος είναι αυστηρά οικογενειακός και για κοινωνικές συναναστροφές του κύκλου μου και τίποτε άλλο. Μόνο για λόγους ανωτέρας βίας θα προτιμήσω την τηλεργασία.
Και τα 2 τα έχω κάνει, δεν υπάρχει σύγκριση, τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα...αυτή την στιγμή είμαι στον καναπέ μου, με τις πιτζάμες, δουλεύω στο Laptop, τρώω κάτι ξυροκάρπια πίνοντας μπυρίστα και έχω και ανοιχτή και την τηλεόραση και ρίχνω και καμιά ματιά στους Ολυμπιακούς αγώνες....σε 20-30 λεπτά που θα έρθουν τα παιδιά, θα κάνω διάλειμμα, θα βάλω στο τραπέζι να φάμε όλοι μαζί ζεστό σπιτικό φαγητό, ούτε ταπεράκια και βλακείες όπως κάνουμε στο γραφείο, θα μου πούνε τα νέα τους, θα γελάσουμε, και μετά θα συνεχίσω την δουλειά και τα παιδιά το διάβασμα....είναι δυνατόν να το αλλάξω αυτό, με το να πάω στην δουλειά με κίνηση και να κάθομαι σε ένα κλειστό γραφείο περιμένοντας να δω τα παιδιά μου το βράδυ πτώμα από την κούραση? Ουτε καν, είναι αστείο που το συζητάμε κιόλας.....δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο με αυτά που γράφεις.....

Υ.Γ. Τώρα αν η δουλειά σου είναι συνεχώς σκέτη πίεση και άγχος, τότε ή κάτι λάθος έκανες ή είσαι άτυχος, σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να αλλάξεις γιατί η ζωή είνα πολύ μικρή να την περνάμε μέσα στην πίεση όλη την μέρα και να περιμένουμε να χαλαρώσουμε μερικές ώρες το βράδυ στο σπίτι. Αυτό δυστυχώς δεν είναι ζωή, είναι μαρτύριο.

Πέμπτη και Παρασκευή, δούλεψα από το σπίτι (όπως και άλλες φορές παλιότερα) γιατί το αμάξι είχε άλλη γνώμη... Συνδέθηκα στο vpn μας, έκανα την δουλειά μου πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά, πιο ξεκούραστα. Στις 4 έκλεισα το πρόγραμμα, βγήκα από το vpn κι άνοιξα το Baldur's Gate 3 να λιώσω.
Η εναλλακτική είναι το να φάω 30 λεπτά στο δρόμο στο γυρισμό (από τα 20 που κάνω όταν πηγαίνω) γιατί στο κέντρο έχει κίνηση, έχει ηλίθιους που περνάνε με πορτοκαλί, με κόκκινα, σταματάνε στη μέση της διασταύρωσης και μένω εγώ να κοιτάω το πράσινο φανάρι χωρίς να μπορώ να προχωρήσω και μετά να ψάχνω να παρκάρω πόση ώρα και συνήθως να παρκάρω 450-500 μέτρα μακρυά...
Ε ναι, gimme wfh any day of the week.
Κάποιος άλλος μπορεί να μην το μπορεί/θέλει. Δεκτόν. Στην δική μου περίπτωση, η αποκοπή από την δουλειά γίνεται πριν προλάβει να κλείσει το vpn.

Και τα 2 τα έχω κάνει, δεν υπάρχει σύγκριση, τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα...αυτή την στιγμή είμαι στον καναπέ μου, με τις πιτζάμες, δουλεύω στο Laptop, τρώω κάτι ξυροκάρπια πίνοντας μπυρίστα και έχω και ανοιχτή και την τηλεόραση και ρίχνω και καμιά ματιά στους Ολυμπιακούς αγώνες....σε 20-30 λεπτά που θα έρθουν τα παιδιά, θα κάνω διάλειμμα, θα βάλω στο τραπέζι να φάμε όλοι μαζί ζεστό σπιτικό φαγητό, ούτε ταπεράκια και βλακείες όπως κάνουμε στο γραφείο, θα μου πούνε τα νέα τους, θα γελάσουμε, και μετά θα συνεχίσω την δουλειά και τα παιδιά το διάβασμα....είναι δυνατόν να το αλλάξω αυτό, με το να πάω στην δουλειά με κίνηση και να κάθομαι σε ένα κλειστό γραφείο περιμένοντας να δω τα παιδιά μου το βράδυ πτώμα από την κούραση? Ουτε καν, είναι αστείο που το συζητάμε κιόλας.....δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο με αυτά που γράφεις.....

Υ.Γ. Τώρα αν η δουλειά σου είναι συνεχώς σκέτη πίεση και άγχος, τότε ή κάτι λάθος έκανες ή είσαι άτυχος, σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να αλλάξεις γιατί η ζωή είνα πολύ μικρή να την περνάμε μέσα στην πίεση όλη την μέρα και να περιμένουμε να χαλαρώσουμε μερικές ώρες το βράδυ στο σπίτι. Αυτό δυστυχώς δεν είναι ζωή, είναι μαρτύριο.

Όχι δεν κατάλαβες. Κατ' αρχάς η φύση της δουλειάς μου δεν επιτρέπει πάντα τηλεργασία. Εγώ έγραψα για πίεση, όχι για άγχος. Το άγχος είναι κάτι άλλο και έχει να κάνει με την εσωτερική διαχείριση που κάνεις και εξαρτάται από εσένα, δεν εξαρτάται από τις συνθήκες γύρω σου, από τις οποίες εξαρτάται όμως η πίεση.
Η πίεση έχει να κάνει με το πως πρέπει να διαχειριστείς τις καταστάσεις οι οποίες διαχειρίζονται μόνο έτσι στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον στον χώρο του αντικειμένου της εργασίας που κάνω και που είναι και το χόμπι μου ταυτόχρονα.

Ωστόσο εγώ θα επιμείνω, είμαστε σε τριτοκοσμική χώρα, τα περιγράφεις πολύ ιδανικά ενώ δεν είναι έτσι. Για να γίνουν έτσι, δεν φτάνει μόνο μια απόφαση υποχρεωτικής τηλεργασίας. Πρέπει να ακολουθήσει αυτό την αλλαγή που θα πρέπει να γίνει σε άλλα χίλια πράγματα.
Κι αυτό, στην δική μας τουλάχιστον ζωή (δικές σου λέξεις) δεν πρόκειται να γίνει.

Προτιμώ λοιπόν να βλέπω ρεαλιστικά το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και οι λύσεις που θέλω είναι να λύνουν το πρόβλημα. Όχι να το μεταθέτουν αλλού. Και επιβάλλεται να γίνει έτσι, γιατί αλλιώς γυρνάμε back to square one, απλώς βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι και τα μεταθέτουμε όλα στον πολίτη για να έχει σε άλλο σημείο πρόβλημα.
Εγώ θεωρώ μάλιστα άκρως προσβλητικό να θεωρούν δεδομένο ότι θα διαθέσω τον προσωπικό μου χώρο για τις ανάγκες της εργασίας (πέρα από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας).
Από που κι ως που; Μαζί πληρώνουμε το νοίκι; Μαζί το αγοράσαμε το σπίτι;

Last edited:
Όχι δεν κατάλαβες. Κατ' αρχάς η φύση της δουλειάς μου δεν επιτρέπει πάντα τηλεργασία. Εγώ έγραψα για πίεση, όχι για άγχος. Το άγχος είναι κάτι άλλο και έχει να κάνει με την εσωτερική διαχείριση που κάνεις και εξαρτάται από εσένα, δεν εξαρτάται από τις συνθήκες γύρω σου, από τις οποίες εξαρτάται όμως η πίεση.
Η πίεση έχει να κάνει με το πως πρέπει να διαχειριστείς τις καταστάσεις οι οποίες διαχειρίζονται μόνο έτσι στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον στον χώρο του αντικειμένου της εργασίας που κάνω και που είναι και το χόμπι μου ταυτόχρονα.

Ωστόσο εγώ θα επιμείνω, είμαστε σε τριτοκοσμική χώρα, τα περιγράφεις πολύ ιδανικά ενώ δεν είναι έτσι. Για να γίνουν έτσι, δεν φτάνει μόνο μια απόφαση υποχρεωτικής τηλεργασίας. Πρέπει να ακολουθήσει αυτό την αλλαγή που θα πρέπει να γίνει σε άλλα χίλια πράγματα.
Κι αυτό, στην δική μας τουλάχιστον ζωή (δικές σου λέξεις) δεν πρόκειται να γίνει.

Προτιμώ λοιπόν να βλέπω ρεαλιστικά το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και οι λύσεις που θέλω είναι να λύνουν το πρόβλημα. Όχι να το μεταθέτουν αλλού.
Για να πάμε παρακάτω, το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα δεν θα λυθεί ποτέ, αν νομίζεις ότι επειδή θα κάνουμε μερικούς έχτρα σταθμούς μετρό ξαφνικά θα λυθούν όλα είμαστε γελασμένοι. Τα αυτοκίνητα αυξάνονται μέσα στην Αθήνα με τρομακτικό ρυθμό, όλα τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα παρκαρισμένα αμάξια, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το χάλος με μερικά έξτρα ΜΜΜ......

Αυτή την στιγμή το κυκλοφοριακό στην Αθήνα λύνεται με 2 τρόπους.

1) Υποχρεωτικη τηλεργασία (σε όσους γίνεται), υποχρεωτική απόσυρση παλιών αμαξιών και σε συνδιασμό με έχτρα ΜΜΜ κλπ.
2) Αποκέντρωση, ώστε πολλές εταιρίες, επιχειρήσεις, υπουργεία κλπ. να μεταφερθούν στην επαρχία με τα ανάλογα κίνητρα από το κράτος.

Αν δεν γίνουν αυτά που περιγράφω (και άλλα πολλά), όσο και να ξινίζουν, μια ζωή έτσι θα είμαστε, η κατάσταση στους δρόμους της Αθήανς τόσο με τα παρκαρισμένα αμάξια όσο και με την κίνηση, δεν είναι απλός άθλια, είναι μη βιώσιμη και μόνο χειρότερα γίνονται τα πράγματα κάθε χρόνο, την στιγμή μάλιστα που το κράτος αδιαφορεί και δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλό με δραστικά μέτρα...στο τέλος θα παθαίνουμε όλοι μαζί μέσα σε αυτό το χάος που ζούμε...

Για να πάμε παρακάτω, το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα δεν θα λυθεί ποτέ, αν νομίζεις ότι επειδή θα κάνουμε μερικούς έχτρα σταθμούς μετρό ξαφνικά θα λυθούν όλα είμαστε γελασμένοι. Τα αυτοκίνητα αυξάνονται μέσα στην Αθήνα με τρομακτικό ρυθμό, όλα τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα παρκαρισμένα αμάξια, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το χάλος με μερικά έξτρα ΜΜΜ......

Αυτή την στιγμή το κυκλοφοριακό στην Αθήνα λύνεται με 2 τρόπους.

1) Υποχρεωτικη τηλεργασία (σε όσους γίνεται), υποχρεωτική απόσυρση παλιών αμαξιών και σε συνδιασμό με έχτρα ΜΜΜ κλπ.
2) Αποκέντρωση, ώστε πολλές εταιρίες, επιχειρήσεις, υπουργεία κλπ. να μεταφερθούν στην επαρχία με τα ανάλογα κίνητρα από το κράτος.

Αν δεν γίνουν αυτά που περιγράφω (και άλλα πολλά), όσο και να ξινίζουν, μια ζωή έτσι θα είμαστε, η κατάσταση στους δρόμους της Αθήανς τόσο με τα παρκαρισμένα αμάξια όσο και με την κίνηση, δεν είναι απλός άθλια, είναι μη βιώσιμη και μόνο χειρότερα γίνοται τα πράγματα κάθε χρόνο, την στιγμή μάλιστα που το κράτος αδιαφορεί και δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλό με δραστικά μέτρα...στο τέλος θα παθαίνουμε όλοι μαζί μέσα σε αυτό το χάος που ζούμε...

Τα ΜΜΜ λύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αυτό είναι αποδεδειγμένο. Εμείς απλά είμαστε πολύ πίσω σε αυτό.

Τα αυτοκίνητα, γενικώς πρέπει να παίρνουν σιγά σιγά απαγόρευση από τις πόλεις και αυτό θα γίνει. Είναι και ο κύριος όγκος των οχημάτων στο λεκανοπέδιο. Μην κοιτάς που δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα (ακόμα) γιατί οι οδικοί άξονες έχουν σχεδιαστεί για να περνάνε από το κέντρο... . Πως ήταν παλιά που περνούσανε οι δρόμοι μέσα από τα χωριά; Σε κάτι τέτοιους παρωχημένους σχεδιασμούς βασίζεται η κυκλοφορία στην Αθήνα. Ακόμα έτσι είναι.

Δρόμοι λοιπόν δεν είναι εφικτό να γίνουν καινούργιοι, η μόνη ελπίς είναι τα σοβαρά ΜΜΜ και οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό από την αρχή, ούτε θα μεταθέτουμε το πρόβλημα αλλού.

Τα ΜΜΜ λύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αυτό είναι αποδεδειγμένο. Εμείς απλά είμαστε πολύ πίσω σε αυτό.

Τα αυτοκίνητα, γενικώς πρέπει να παίρνουν σιγά σιγά απαγόρευση από τις πόλεις και αυτό θα γίνει. Είναι και ο κύριος όγκος των οχημάτων στο λεκανοπέδιο. Μην κοιτάς που δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα (ακόμα) γιατί οι οδικοί άξονες έχουν σχεδιαστεί για να περνάνε από το κέντρο... . Πως ήταν παλιά που περνούσανε οι δρόμοι μέσα από τα χωριά; Σε κάτι τέτοιους παρωχημένους σχεδιασμούς βασίζεται η κυκλοφορία στην Αθήνα. Ακόμα έτσι είναι.

Δρόμοι λοιπόν δεν είναι εφικτό να γίνουν καινούργιοι, η μόνη ελπίς είναι τα σοβαρά ΜΜΜ και οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό από την αρχή, ούτε θα μεταθέτουμε το πρόβλημα αλλού.
Τα ΜΜΜ σαφώς λύνουν το πρόβλημα σε ένα βαθμό, αλλά δεν γίνεται στην Αθήνα…περιοχές ολόκληρες δεν έχουν καν μετρό και αν αποκτήσουν θα έχουν με το ζόρι 1 σταθμό…ε δεν γίνεται δουλειά έτσι…τι θα κάνουμε τώρα θα περιμένουμε 15-20 χρόνια μήπως και λύσουμε το θέμα με τα ΜΜΜ; Μέχρι τότε θα έχουμε πεθάνει οι μισοί και θα ζούμε μια ζωή κόλαση μεχρι τότε μέσα στο λεκανοπέδιο.

Το θέμα είναι να βρούμε μια λύση τώρα και όχι να κάνουμε υπομονή αλλά 20 χρόνια, μήπως και βρεθεί μια λύση τότε με τα ΜΜΜ.

Τι να σου πω γκρέμισε τους μισούς δρόμους και καντους ποδηλατόδρομους και με πατίνια, και ας στριμωχτούν τα αυτοκίνητα σε μια λωρίδα…ξέρω εγώ…αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση, τώρα, όχι αύριο, τώρα…η κατάσταση είναι πιο άθλια από άθλια…

Τα αυτοκίνητα, γενικώς πρέπει να παίρνουν σιγά σιγά απαγόρευση από τις πόλεις και αυτό θα γίνει. Είναι και ο κύριος όγκος των οχημάτων στο λεκανοπέδιο. Μην κοιτάς που δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα (ακόμα) γιατί οι οδικοί άξονες έχουν σχεδιαστεί για να περνάνε από το κέντρο... .
Και το μετρό έτσι ειναι σχεδιασμένο. ολες οι γραμμές πυκνώνουν και περνάνε απο κέντρο, όποιος θελει να παει μεταξύ 2 ακρων, καλυτερα να παει με.... αυτοκίνητο. Θεωρώ χρειάζεται οπωσδήποτε κυκλική διαδρομή....

• Like
Reactions: Pleo
Τα ΜΜΜ σαφώς λύνουν το πρόβλημα σε ένα βαθμό, αλλά δεν γίνεται στην Αθήνα…περιοχές ολόκληρες δεν έχουν καν μετρό και αν αποκτήσουν θα έχουν με το ζόρι 1 σταθμό…ε δεν γίνεται δουλειά έτσι…τι θα κάνουμε τώρα θα περιμένουμε 15-20 χρόνια μήπως και λύσουμε το θέμα με τα ΜΜΜ; Μέχρι τότε θα έχουμε πεθάνει οι μισοί και θα ζούμε μια ζωή κόλαση μεχρι τότε μέσα στο λεκανοπέδιο.

Το θέμα είναι να βρούμε μια λύση τώρα και όχι να κάνουμε υπομονή αλλά 20 χρόνια, μήπως και βρεθεί μια λύση τότε με τα ΜΜΜ.

Τι να σου πω γκρέμισε τους μισούς δρόμους και καντους ποδηλατόδρομους και με πατίνια, και ας στριμωχτούν τα αυτοκίνητα σε μια λωρίδα…ξέρω εγώ…αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση, τώρα, όχι αύριο, τώρα…η κατάσταση είναι πιο άθλια από άθλια…

Τεχνικά εννοείς δεν είναι εφικτό; Τεχνικά να ολοκληρωθεί το μετρό σύντομα δεν γίνεται. Δεκτό. Γίνεται όμως να αυξηθούν τα λεωφορεία και να έχουν πολύ συχνότερα δρομολόγια. Γίνεται να δώσεις κίνητρα για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
Αυτά όμως που μπορούν να γίνουν αμέσως, θέλουν χρήματα. Πως είπατε; Δεν υπάρχουν;
Ε, άμα τεχνικά δεν μπορείς, οικονομικά επίσης δεν μπορείς, τότε δέσε και μια πέτρα γύρω από το λαιμό και φούνταρε. Αν μεταθέσεις το πρόβλημα για αργότερα απλά θα φτάσεις λίγο αργότερα στο φούντο.