Αυτοκινητιστικά νέα

Εγώ μαζί σου είμαι, αλλά επαναλαμβάνω το κράτος τι κάνει? Κάμερες στα ΜΜΜ, σε πιάνει να τρως μέσα? Ταυτοποίηση και ραβασάκι στο σπίτι 100 ευρώ για αρχή και σε κάθε νέα παράβαση διπλό προστιμο..σου λέω ένα παράδειγμα απλά. Στις πλούσιες χώρες άνθρωποι ζουν εκεί αλλά πέρα από την νοοτροπία δεν μπορούν να κάνουν κάτι στραβό γιατί πέφτει τσεκούρι…αν δεν έπεφτε να δεις και τι θα γινόταν και εκεί. Πάρκαρε στην Ελβετία πάνω σε πεζοδρόμιο. Ε αν ξαναδείς το αμάξι σου ή την μηχανή σου γράψε μου. Οι ίδιοι οι πολίτες θα σε δώσουν και θα καλέσουν την τροχαία…μέχρι και κατάσχεση σε ακριβά αμάξια των 100Κ κάνουν εκεί αν κάνεις χοντρές παραβάσεις…οποτε και οι πολίτες είναι σούζα.
Έχει έρθει κλήση στην Ελλάδα από την Ελβετία στον κουμπάρο μου γιατί πήγε με 65 χιλ. με όριο τα 60.
Το γνωρίζετε βέβαια ότι στις χοντρές παραβάσεις με μεγάλες ταχύτητες το πρόστιμο είναι ποσοστό της φορολογικής σου δήλωσης !

Εγώ μαζί σου είμαι, αλλά επαναλαμβάνω το κράτος τι κάνει?

Το κράτος είμαστε εμείς. Όσο απρόσωπο κι αν σου φαίνεται το κράτος, στη βάση του εμείς το αποτελούμε.
Επομένως και στο κράτος να τα ρίξεις, στην πράξη δικαιολογείς τον εαυτό σου.
Θα καουν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά αναπόφευκτα.

Έχει έρθει κλήση στην Ελλάδα από την Ελβετία στον κουμπάρο μου γιατί πήγε με 65 χιλ. με όριο τα 60.
Το γνωρίζετε βέβαια ότι στις χοντρές παραβάσεις με μεγάλες ταχύτητες το πρόστιμο είναι ποσοστό της φορολογικής σου δήλωσης !
Σε ταξίδι στην Ελβετία πριν πολλά χρόνια, πρόσεχα στην οδήγηση και όμως μου ήρθαν γύρω στις 20 κλήσεις πίσω..χαχα…όλες ήταν στο στιλ που έγραψες, όριο ταχύτητας 60 πήγες με 65? Πρόστιμο…πάταγες διάβαση σε φανάρι? Πρόστιμο…πάρκαρες 10 πόντους έξω από την γραμμή? Πρόστιμο…πέρασες με πορτοκαλί ενώ έπρεπε να σταματήσεις? Πρόστιμο….εχεις μεγάλο Ε9 όπως λες χοντρό πρόστιμο και αν σ’ αρέσει…είναι το όριο 80 και εσύ πήγες με 150? Κατάσχεση οχήματος και σου παίρνουν το δίπλωμα που μόνο μέσο δικαστηρίου μετά θα το ξανά πάρεις αφού σκάσεις ένα σωρό λεφτά σε δικηγόρους κλπ.

Για να κάνανε τέτοια στην Ελλάδα να δεις τι αψογοι οδηγοί που σεβόμαστε τα πάντα θα ήμασταν!

Το κράτος είμαστε εμείς. Όσο απρόσωπο κι αν σου φαίνεται το κράτος, στη βάση του εμείς το αποτελούμε.
Επομένως και στο κράτος να τα ρίξεις, στην πράξη δικαιολογείς τον εαυτό σου.
Θα καουν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά αναπόφευκτα.
Δεν τα ρίχνω όλα στο κράτος. Αλλά εδώ που φτάσαμε μόνο με μαστίγιο και βούρδουλα ίσως στρώσει η κατάσταση. Όταν υπάρχει ανομία και κανένας έλεγχος, ε προφανώς οι άνθρωποι θα χάσουν το μέτρο, θα αρχίσουν να ξεφεύγουν και να κάνουν ότι θέλουν….προβατα είμαστε που θέλουμε τον βοσκό να μας μαζέψει, όταν ο βοσκός κοιμάται γίνεται το έλα να δεις….η διαφορά είναι ότι στις πλούσιες χώρες ο βοσκός δεν κοιμάται και ρίχνει καρπαζιές σε όποιο πρόβατο πάει να λοξοδρομησει.

Δεν τα ρίχνω όλα στο κράτος. Αλλά εδώ που φτάσαμε μόνο με μαστίγιο και βούρδουλα ίσως στρώσει η κατάσταση.

Οκ, διαφωνώ αλλά το αφήνω.

Καλλιέργεια, παιδεία και εκπαίδευση θέλει μια κοινωνία για να είναι πολιτισμενη.
Αυτά.

Οκ, διαφωνώ αλλά το αφήνω.
Καλλιέργεια, παιδεία και εκπαίδευση θέλει μια κοινωνία για να είναι πολιτισμενη.
Αυτά.
Δεν διαφωνώ, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν γίνεται αυτό που λες.....η κατάσταση μόνο να χειροτερέψει μπορεί....οπότε χρειάζονται δραστικά μέτρα...στο εγραψα πριν με τα αλκοτεστς, αυξήθηκαν οι έλεγχοι έστρωσε σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση...όλα γίνονται...απλά θέλει σοβαρά μέτρα και σωστές κινήσεις…τυχαίο είναι ότι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα και μένουν εδώ υιοθετούν σε βάθος χρόνου την ίδια τραγική συμπεριφορά? Οταν όλοι σου δίπλα σου κάνουν ότι θέλουν και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος μοιραία και εσύ όσο σωστή νοοτροπία και αν έχεις, μπαίνεις σε αυτό τριπάκι και παρασέρνεσαι…είναι νόμος αυτος…η ζούγκλα δεν αφήνει τίποτα ορθιο…

Last edited: