Αυτοκινητιστικά νέα

Εως τωρα δεν τα επιδοτουν ως αγορα αυτα τα πατινια ?

Το ιδιο το κρατος δεν βοηθησε στην αποκτηση τους χωρις ορους ή κανω λαθος ?
Με την κατάσταση στη χώρα για μένα τα ηλεκτρικά πατίνια θα έπρεπε να απαιτούν μια οποιαδήποτε άδεια οδήγησης. Αυτό έμμεσα θα απαιτούσε κατά ελάχιστο 16 έτη και άδεια για μοτοποδήλατο. Και τελειώνει εκεί τόσο απλά...

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Με την κατάσταση στη χώρα για μένα τα ηλεκτρικά πατίνια θα έπρεπε να απαιτούν μια οποιαδήποτε άδεια οδήγησης. Αυτό έμμεσα θα απαιτούσε κατά ελάχιστο 16 έτη και άδεια για μοτοποδήλατο. Και τελειώνει εκεί τόσο απλά...
Το θέμα είναι ότι όσο καλός να είσαι και να προσέχεις, η χώρα μας δεν έχει υποδομές για να κυκλοφορείς με πατίνι και είσαι στο έλεος του θεού...το είχα σκεφτεί και εγώ στο παρελθόν να έπαιρνα ένα καλό πατίνι κάποια στιγμή για τις απλές μετακινήσεις ή ακόμα και για να πάω στην δουλειά μιας και είμαι κοντά, άλλα την θέλω την ζωή μου, που να βγώ έξω στους δρόμους της Αθηνας με το πατίνι...μια λακούβα μόνο να μην προσέξεις με τους μικρούς τροχούς του πατινιού έφαγες ξεγυρισμένη τούμπα......για μένα απαγόρευση θέλουν τα πατίνια στην Ελλάδα...αν κάνουμε κάποια στιγμή ποδηλατόδρομους παντού το ξανασυζητάμε.

• Like
Reactions: donk
Αυτός που δεν έχει, μπορεί να βρει από π.χ. μάντρα ένα 5-6-7-8 ετών αμάξι στα 10Κ-12Κ (ή και ακόμα πιο κάτω) και να το πάρει με δόσεις αφού πουλήσει το παλιό του σαράβαλο 20ετίας....μόνο τα λεφτά που θα γλιτώσει αφού θα έχει πιο καινούριο αμάξι (λιγότερα καύσιμα, service κλπ.) αξίζει και θα κάνει απόσβεση συν ότι θα οδηγεί ένα πιο ασφαλές, πιο άνετο, πιο φρέσκο και με περισσότερες ανέσεις αμάξι...ειδικά αν κάνει πάνω από 12-15.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, να με συμπαθας δεν βρίσκω τον λόγο να κρατάς αμάξι 20ετίας,
Δεν διαφωνώ καθόλου. Η όλη αντίρρησή μου είναι για την ντε φάκτο αντίληψη ότι όλοι μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ή τύπου MG3+. Τέλος το σταματάω εδώ.

• Like
Reactions: karamela
Θα πω κάτι. Θέλαμε ένα B-SUV για δεύτερο αυτοκίνητο για να αντικαταστήσουμε το παλιό Focus που είχαμε.
Προφανώς ήμουν ανοικτός σε όλα. Όμως είχα βάλει ένα hard constraint στην επιλογή. Κάθε χρόνο κάνουμε 1 ταξίδι και με τα 2 αυτοκίνητα. Πέρισυ πήγαμε Ιωάννινα, φέτος Καρπενήσι κλπ. Οπότε ήθελα αν το αυτοκίνητο ήταν ηλεκτρικό να μπορεί να φτάσει πχ Καρπενήσι με μόνο 1 φόρτιση καθοδόν (και ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο στο όριο παντού) το οποίο πρακτικά με ανάγκαζε να κοιτάξω μόνο ηλεκτρικά με ~60 kWh μπαταρία. Επίσης δεν υπήρχαν αρκετά plug-in hybrid σε αυτή την κατηγορία.
Είχα δυνατότητα να το αγοράσω κανονικά ή να το πάρω με leasing, οπότε έκανα σενάρια στο excel ανάλογα το αυτοκίνητο και την προσφορά για Leasing ή αγορά. Τελικά πήραμε ένα Ford Puma 1.0 mild hybrid με leasing. Επίσης στις αναλύσεις ευαισθησίας είχα βάλει και ένα σενάριο με τη βενζίνη στα 2.70 το λίτρο όπου ακόμη και εκεί ήταν οικονομικότερο για τη χρήση που κάνουμε από οποιοδήποτε άλλο.

Όσο για το leasing, απλά βγήκε φθηνότερο και σε αυτό και για το άλλο όταν το έψαχνα.

Το ότι μου αρέσουν τα PHEV ή ότι είμαι θετικός για full electric και μπορώ να τα αποκτίσω δεν σημαίνει ότι θα πληρώσω παραπάνω για κατί που δεν προσφέρει κάποια παραπάνω υπηρεσία.
Και αν θέλω να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα έπαιρνα και το PHEV που έχω αν δεν υπήρχαν τα φορολογικά κίνητρα (30% παραπάνω εξολογιστικές δαπάνες και χωρίς φόρο χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου), μπορεί να έπαιρνα κάποιο C-SUV συμβατικό αν ήταν συνολικά οικονομικότερο.

Στη μια περίπτωση η αγορά με πήγε στο νεώτερο, στην άλλη με οδήγησε στο συμβατικό (το mild hybrid συμβατικό το θεωρώ κατά βάση).
byd atto 2
δεν χρειαζεται καμμια φορτιση

deepal s05
καμμια φορτιση επισης

Δεν διαφωνώ καθόλου. Η όλη αντίρρησή μου είναι για την ντε φάκτο αντίληψη ότι όλοι μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ή τύπου MG3+. Τέλος το σταματάω εδώ.
οποιος μπορει να αγορασει yaris cross, εννοειται οτι εχει τα χρηματα να αγορασει ηλεκτρικο

• Like
Reactions: karamela

Είναι σαν να του λες, πάρε μηχανάκι τότε... . Πιο επικίνδυνο ακόμα.

Βασικά αντί να κοιτάμε να απαγορέψουμε, ας κοιτάξουμε να γίνουμε σωστοί πολίτες πρώτα. Η γνώση του ΚΟΚ αφορά μέχρι και τους πεζούς χωρίς να είναι υποχρεωτικό να έχουν δίπλωμα.

• Like
Reactions: avpap
Το θέμα είναι ότι όσο καλός να είσαι και να προσέχεις, η χώρα μας δεν έχει υποδομές για να κυκλοφορείς με πατίνι και είσαι στο έλεος του θεού...το είχα σκεφτεί και εγώ στο παρελθόν να έπαιρνα ένα καλό πατίνι κάποια στιγμή για τις απλές μετακινήσεις ή ακόμα και για να πάω στην δουλειά μιας και είμαι κοντά, άλλα την θέλω την ζωή μου, που να βγώ έξω στους δρόμους της Αθηνας με το πατίνι...μια λακούβα μόνο να μην προσέξεις με τους μικρούς τροχούς του πατινιού έφαγες ξεγυρισμένη τούμπα......για μένα απαγόρευση θέλουν τα πατίνια στην Ελλάδα...αν κάνουμε κάποια στιγμή ποδηλατόδρομους παντού το ξανασυζητάμε.

Οι μικροί τροχοί είναι όντως πρόβλημα για την ποιότητα οδοστρώματος που υπάρχει π.χ. στην Αθήνα. Μόνο μπαλώματα και κακοτεχνίες είναι βασικά, δεν το λες και οδόστρωμα... .

Απαγόρευση δεν μπορεί να γίνει. Ούτε στα ΕΠΗΟ, ούτε στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως τα ποδήλατα και τα πατίνια. Μπορεί να γίνει απαγόρευση ενοικιαζόμενων πατινιών, όπως στο Παρίσι. Αλλά απαγόρευση πώλησης δεν γίνεται, ιδιαίτερα όταν προωθείται αυτός ο τρόπος μετακίνησης και τον χρησιμοποιούν στις πόλεις όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Επίσης, νομικό πλαίσιο υπάρχει. Απαγόρευση κάτω των 12 ετών, υποχρεωτική χρήση κράνους, ανώτατη ταχύτητα τα 6 χλμ/ώρα ή τα 25 (όπως και στα ποδήλατα) και μη χρήση σε δρόμους με όριο πάνω από 50χλμ/ώρα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι μπορεί να δεις δικάβαλο σε πατίνι πειραγμένο που πάει και 80χλμ/ώρα. Δηλαδή η παρανομία είναι που δημιουργεί πρόβλημα, όχι το μέσο που έχει άλλες προδιαγραφές και πάει ο κάθε Ελληνάρας και κάνει του κεφαλιού του.

Και εννοείται πως την απόλυτη ευθύνη την έχουν οι γονείς όταν πρόκειται για ατύχημα που εμπλέκεται παιδί. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό εδώ.