Αυτοκινητιστικά νέα

Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

To summon λες .

Ειχαν βγαλει και μια αλλη λειτουργια που δνε την βρισκω τωρα, που αφηνε στο Parking της Tesla το αυτο κινητο και εψαχνε μονο του ελευθερη θεση να παρκαρει. Αυτα πριν 5 χρονια...

Ναι και μάλιστα, σε βγάζει από δύσκολες καταστάσεις. Σε κάποια group του fb, έχουν ποστάρει βίντεο με το Tesla ανάμεσα σε 2 Hummers κολλητά. Πόρτα δεν άνοιγε αλλά ήταν κοντά στο όριο να τα θεωρήσει οπίσθια εμπόδια και να μην βγει καθόλου.

Εχω τετοιο συστημα στο δικο μου. Το δοκιμασα μια φορα (σε 2 χρονια χρησης του αυτοκινητου), ειπα "α ωραια δουλευει" και δεν το ξανα ακουμπησα. Θελει αρκετο χωρο, χοντρικα ωστε να παρκαρει με 2-3 κινησεις. Εκει που εχει ισως λιγο περισσοτερο ενδιαφερον ειναι σε "καθετες" θεσεις (τυπου αεροδρομιου, mall κτλπ) αλλα εκει δεν το εχω δοκιμασει. Η αληθεια ειναι οτι με αισθητηρες και περιμετρικες καμερες, το παρκαρισμα γινεται πολυ ευκολο και γρηγορο, οποτε δεν χρειαζεσαι τετοιο συστημα.

Αυτο ομως που θα ηθελα ειναι κατι που εχουν τα τεσλα και σιγα σιγα "κατεβαινει" και σε πολλα αλλα αμαξια (το δειχνει και στο touareg του βιντεο) αυτο που σαν εχει παρκαρει καποιος πολυ κοντα, δινεις εντολη στο αμαξι να προχωρησει μονο του μερικα μετρα, ωστε να μπορεσεις να ανοιξεις πορτα με ανεση.

To Hyunday Sonata το έχει στο τελευταιο μοντελο

To Hyunday Sonata το έχει στο τελευταιο μοντελο
Ναι υπάρχει πλέον σε αρκετά αυτοκίνητα, τα οποία δεν έχουν αστρονομικές τιμές. Το ανέφερα απλά ως χαρακτηριστικό, πολύ λιγότερο εφετζιδικο από το summon, αλλά με πολύ περισσότερες πρακτικές εφαρμογές.
Όλοι μας έχουμε κατα καιρός ρίξει "ΓΤΧΜ πως θα χωρέσω να ανοίξω την πόρτα;;;;!!"

:)

Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Btw αμαξαρες τα νέα sonata και Santa Fe, αλλά δεν νομίζω ότι τα φέρνουν στην Ελλάδα.

Μην το λες .Από τότε που ανέλαβε ο Βασιλάκης φέρνουν ολα τα μοντέλα σχεδόν και θα ανοιχτούν και για νέα

Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Btw αμαξαρες τα νέα sonata και Santa Fe, αλλά δεν νομίζω ότι τα φέρνουν στην Ελλάδα.
Το Santa fe είναι προγραμματισμενο να ρθει και στην χώρα μας σε υβριδικό ( θα είναι 1600cc turdo plug in hybrid με συνολική ιπποδύναμη 265hp) καθυστέρησε λόγω covid.
Δεν είναι μάλιστα απίθανο να ρθει και το elantra μετά από 15 χρόνια απουσίας από την ελληνική αγορά.
Το sonata πλέον βγαίνει μόνο στην Ευρώπη σε ανατολικές χώρες, Κορέα και ΗΠΑ .

Το sonata είναι υπερβολή γιά χώρες σαν την Ελλάδα.
Το elantra, που λογικά θα έρθει, έχει αποφασιστεί να λανσαριστεί ως i30 sedan,σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.
Προσωπικά από μπροστά μου θυμίζει κάπως την τελευταία Corolla
Πάντως η Hyundai πρέπει να εξελιξει κάπως τους κινητήρες. Έχει φτάσει μα βγάζει 27κιλά ροπή από 1.6 βενζίνη, όταν άλλοι τα βγάζουν από 1.3

Σε αυτο με τους κινητηρες εχεις πολυ δικιο. Μαλιστα ειναι και αρκετα ρυπογονοι με ο,τι αυτο συνεπαγεται για τελη ταξινομησης + σηματακι. Εχω περιεργεια να δω τους ρυπους και τα χαρακτηριστικα των κινητηρων που θα φοραει το tucson 2021

Θυμαμαι κατι περιοδικα εκλαικευμενης επιστημης (δεκαετιες 60 και 70)
που παρουσιαζαν κατι κοινωνιες ακρατως ευδαιμονουσες τεχνολογικα
οπου ΟΛΟΙ ειχαν προσβαση σε ΟΛΑ (αρκει να ειχε συμβει η Χ ανακαλυψη).

"In the future, batteries will be powerful enough to drive our cars
and recharging points will be available everywhere, FREE of charge,
expensive petrol cars wil be a thing of the past" ...

d416b728792fd698048833d0da5468f2.jpg

ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, κυριοι μαγοι και γητευτες των περιοδικων ? .... (δεν ζουν πια, δεν μας ακουνε ...
την δουλεια τους την εκαναν, ξεσηκωσαν τους σημερινους 65ρηδες χημικους να ψαχνουν μια ζωη
για την καλυτερη μπαταρια ... και τωρα ... death and taxes, my friends ... death and TAXES !!!)

Γιατί; Είχατε καμία αμφιβολία ότι δεν θα συνεχίσουν να φορολογούν την Χρυσή αγελάδα που λέγεται αμάξι;
Ναι αλλα κατι που περασε στα ψιλα γραμματα ειναι οτι ο φορος θα εφαρμοζεται στα χιλιομετρα που εχεις κανει λογικα στο τελος της χρονιας. Αυτο δεν εφαρμοζεται σε κανενα βενζινοκινητο που ο φορος που πληρωνεις στην βενζινη ειναι κυμενομενος και αλληλένδετος με την τρεχουσα τιμη της βενζινης που βαζεις και αγγιζουν το 70% της τιμης. 155 για 10.000km ; 700 πληρωνεις τωρα στα ιδια χιλιομετρα για την βενζινη...

χρυσές δουλειές προβλέπω να κάνουν τα μηχανάκια που γυρνάνε χιλιόμετρα. Εκτός από τους μαντράδες θα τα πάρουν όλοι τώρα. :grinning-smiley-043

Παιδιά χίλιους δυό τρόπους θα βρουν να μας τα παίρνουν και πάλι. Δίκαιο; χαχαχαχαχαχαχα δεν υπάρχει τέτοια λέξη στην ελληνική φορολογία. Ο σώσων εαυτώ σωθήτω υπάρχει μόνο.

Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

χρυσές δουλειές προβλέπω να κάνουν τα μηχανάκια που γυρνάνε χιλιόμετρα. Εκτός από τους μαντράδες θα τα πάρουν όλοι τώρα. :grinning-smiley-043

Παιδιά χίλιους δυό τρόπους θα βρουν να μας τα παίρνουν και πάλι. Δίκαιο; χαχαχαχαχαχαχα δεν υπάρχει τέτοια λέξη στην ελληνική φορολογία. Ο σώσων εαυτώ σωθήτω υπάρχει μόνο.

Υπάρχει πρόβλημα χλμ με τα ΚΤΕΟ. Και μη φαντασθείτε ότι τα ηλκ/κα δεν θα περνάνε ΚΤΕΟ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Υπάρχει πρόβλημα χλμ με τα ΚΤΕΟ. Και μη φαντασθείτε ότι τα ηλκ/κα δεν θα περνάνε ΚΤΕΟ...

Το ηλεκτρονικό πείραγμα γίνεται και προς τα κάτω και προς τα πάνω...