Αυτοκινητιστικά νέα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

2) τι ποσοστό κόσμου στις πόλεις έχει πιλοτή (καλά δεν μιλάω για υπόγειο πάρκινγκ) για να ρίξει έστω μπαλαντέζα; Εγω θεωρώ μονοψήφιο ποσοστό. Ακόμα και σήμερα.

Αρα σε απασχολούν και σε παρα-απασχολούν τα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Τάσο την μπαλαντέζα την ξεχνάμε .Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανάφλεξης . Εξάλλου όταν μπριζώσεις δεν βγαίνει εκτός και αν ξεκλειδώσεις το αμάξι .Οπότε μπαλαντέζα γιοκ !

Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Δηλαδή εσένα ποτέ δεν σε έγραψαν σε κάποιον επαρχιακό δρόμο που είχε όριο 60 χλμ ( ταχύτητα τρακτέρ);

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, στο δρόμο από Άργος για Ναύπλιο έχει σε σημεία όριο 30.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Τάσο την μπαλαντέζα την ξεχνάμε .Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανάφλεξης . Εξάλλου όταν μπριζώσεις δεν βγαίνει εκτός και αν ξεκλειδώσεις το αμάξι .Οπότε μπαλαντέζα γιοκ !
Πως υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης απ' τη στιγμή που υπάρχει αυτόματη ασφάλεια στον πίνακα και πολλές μπαλαντεζες έχουν ασφάλεια θερμικού?

5 ηλεκτρικά κλαμπ cars φορτίζω σχεδόν κάθε μέρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Πως υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης απ' τη στιγμή που υπάρχει αυτόματη ασφάλεια στον πίνακα και πολλές μπαλαντεζες έχουν ασφάλεια θερμικού?

5 ηλεκτρικά κλαμπ cars φορτίζω σχεδόν κάθε μέρα

Σε τι ? Σε wall bοx ? σε 7αρι 11αρι η 22αρι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Άλλο είπα εγώ . Με τον οικιακό φορτιστή δεν κάνει η μπαλαντέζα .ΤΟ γραφούν και οι οδηγίες του αυτοκινήτου ρητά .Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά

Άλλο είπα εγώ . Με τον οικιακό φορτιστή δεν κάνει η μπαλαντέζα .ΤΟ γραφούν και οι οδηγίες του αυτοκινήτου ρητά .Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν
Τι εννοείς μπαλαντεζα?
Μπαλαντεζα λες κι ένα καλώδιο με δύο φις στις άκρες που μπορούν να κουμπωνουν στον φορτιστή και στο αμάξι

Και εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι λέτε τόσες μέρες .. να κατεβάζεις απο το μπαλκόνι μπαλαντέζα π.χ. 30m 7KW ?? !!
Μπαλαντεζα 7kw φτιάχνεις και με τριφασικό φις 5x16
Μπαλαντεζα εμείς οι ηλεκτρολόγοι δεν λέμε μόνο το καρούλι με το καλώδιο και τις 4 σούκο πρίζες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Εγώ απλά ξαναλέω και κλείνω εδώ .

Ειτε μπαλαντέζα βγάλεις είτε καλώδιο βγάλεις και το συνδέσεις στο σπίτι σου και μετά στον οικιακό φορτιστή που θα συνδέσεις το αυτοκίνητο σου είσαι υπευθυνος για ότι γίνει .
Ρητά από τις εταιρίες και πολύ σωστά για μένα . Το απαγορεύουν . Ασε που σε περίπτωση στραβής (αναφλεξης) θα πληρώσεις τα πάντα εσύ που την έκανες την ζημιά .

Εδω στα ηλεκτρικα λεωφορεία που δοκιμάζουν υπάρχει εντονος προβληματισμός πως θα στήσουν τόσους πολλους φορτιστές γιατί τα τζιμάνια εκεί προτείνανε μπαλαντεζες βαρεως τύπου στην αλάνα και γελάγανε μέχρι και οι μάντρες ...

Δεν παιζουμε με αυτά .Απλά δείτε στα συνεργεία που έχουν για μεγάλα αυτοκίνητα Jag, Mercedes, Audi δείτε τι μέτρα παίρνουν .Δεν υπάρχει μπαλαντέζα η καλώδιο ούτε για δείγμα

Αρα ξαναγυρνάμε στα λεγόμενα μου ότι είναι ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα το ηλεκτρικό αμάξι για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτομάτως αποκλείεται το 50% του κόσμου (μην πω και παραπάνω).

Ολοι νομίζουν ότι "καθάρισαν" με μια μπαλαντέζα από το μπαλκόνι.

Αρα ξαναγυρνάμε στα λεγόμενα μου ότι είναι ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα το ηλεκτρικό αμάξι για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτομάτως αποκλείεται το 50% του κόσμου (μην πω και παραπάνω).

Ολοι νομίζουν ότι "καθάρισαν" με μια μπαλαντέζα από το μπαλκόνι.

Τάσο σωστός .Περίμενε και να δεις τι θα γίνει με πυλωτές και γκαραζ ιδιωτών ...

Προφανές είναι πως δεν κατεβάζει κάποιος μπαλαντέζα από τα μπαλκόνια.
Δεν είναι πως θα αναφλεχθεί κάτι ξαφνικά, όσο το ότι δεν γίνεται να υπάρχουν στον δημόσιο χώρο καλώδια που περνάνε μεγάλα φορτία.
Οι φορτιστές είναι αρκετά ''vandal proof''.

Ορίστε ο δικός μας
5c5cc445ce86649337ffb11f387327cd.jpg

Άρα λοιπόν ο μόνος τρόπος για να φορτίσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι φαντάζομαι κάποιο καλώδιο που παρέχεται απ' τον κατασκευαστή και συνδέει το όχημα με την οικιακή εγκατάσταση; Τι μήκος έχει το καλώδιο αυτό περίπου; Πρέπει δηλαδή το αυτοκίνητο να είναι ακριβώς δίπλα στην πρίζα ή υπάρχει περιθώριο μερικών μέτρων;

Άρα λοιπόν ο μόνος τρόπος για να φορτίσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι φαντάζομαι κάποιο καλώδιο που παρέχεται απ' τον κατασκευαστή και συνδέει το όχημα με την οικιακή εγκατάσταση; Τι μήκος έχει το καλώδιο αυτό περίπου; Πρέπει δηλαδή να είσαι δίπλα στην πρίζα ή υπάρχει περιθώριο μερικών μέτρων;

νομιζω εχουμε πεσει λιγο στην υπερβολη. Δεν λεω να κρεμαμε καλωδια απο τα δεντρα ή να αμολαμε μπαλαντεζα 100μ. Το καλωδιο των κατασκευαστων ειναι συνηθως μικρα. Αν εισαι σε χωρο που δεν θα το πειραξει κανεις, δεν εγινε και τιποτα να βαλεις μια προεκταση ή μια μικρη μπαλαντεζα ωστε να φτασει στην πριζα. Προφανως το ιδανικο ειναι να υπαρχει wallbox αλλα αν δεν υπαρχει μπορει να φορτισει κανεις απο οικιακη πριζα