Σε σύγχρονα αμάξια μπήκα σχετικά πρόσφατα σε αυτά:Ναι καταλαβαίνω αλλά μακάρι να ισχυε και στα αυτοκίνητα αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς η τεχνολογία τρέχει με άλματα. Αμάξι δεν είναι μόνο η μηχανή και οι ρόδες. Ένα σωρό συμπραγκαλα πρέπει να συνεργάζονται και να είναι σε άριστη κατάσταση. Κάθε μήνα θα αλλαζεις και από κάθε ένα ανταλλακτικό; Και όλα πάντως να τα αλλάξεις σύγχρονο αμάξι δεν πρόκειται να γίνει όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά (δεν μιλάω για μπλιμλικια και οθόνες). Μπες σε ένα σύγχρονο αμάξι και πήγαινε στην πόλη, στην εθνική κλπ Αν μου πεις δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά ε τότε με γεια σου με χαρά σου είσαι από τους τυχερούς.
Ford Focus 3-4 ετών το 3κύλινδρο τουρμπίσιο με τα 125ps.. ζήλεψα λίγο την αίσθηση του μοχλού ταχυτήτων.. καλή και η ποιότητα κύλισης , όχι μεγάλη διαφορά με το focus του '01.
Γ@μησε τα μπλιμπλίκια και τις οθόνες που είχε, ούτε να τα βλέπω αυτά..
Ford fiesta του γαμπρού μου, πάλι με τον 3κύλινδρο 1000άρι, αλλά με 140ps..
Ok, καλά γκάζια , επίσης καλή αίσθηση του μοχλού και τίποτα άλλο....
Το ολοκαίνουργιο clio της κόρης μου που για χάρη του το fiesta κάθεται μόνιμα στο γκαράζ..
3κύλινδρο 1000cc όπως και τα ford παραπάνω, μόνο 100ps με τούρμπο, υγραέριο και βενζίνη από το εργοστάσιο..
Εκτός τα σιχαμένα μπλιμπλίκια , μια χαρά αυτοκίνητο με αίσθηση μεγαλύτερου μοντέλου , αλλά και αυτό όχι κάτι το ιδιαίτερο..
Σε μικρότερες αποστάσεις (του τύπου από Ρέντη Καμίνια ή Νίκαια) οδήγησα πρόσφατα το Golf 1,4 tsi 5ης γενιάς που μου άρεσε πολύ για διάφορους λόγους και καπάκι την άλλη μέρα το up! του ίδιου συναδέρφου όπου είδα που έχουν πάει οι γερμανοί το κεφάλαιο "πολύ μικρό αυτοκίνητο"...
Τώρα γιατί δεν συμφωνώ μαζί σου Τάσο ως προς την "θεαματική" εξέλιξη των αυτοκινήτων, που ναι , δεν είναι μόνο μια μηχανή με ρόδες...
Ας πάρουμε για παράδειγμα το focus 1ης γενιάς...
Έχει καλύτερο πίσω σύστημα από όλα τα παραπάνω μοντέλα και για να "βρεις" καλύτερο "πισινό" , θα πρέπει να πας στο "παλιό" 408 του mdvq !!
Θέλεις ακόμα καλύτερο πίσω σύστημα από το παλιό 408 ;;
Θα πρέπει να πας ακόμα πιο πίσω στον χρόνο και να κοιτάξεις τις "αερόσουστες" από θηρία μοντέλα , ή τις υδροπνευματικές των παλιών citroen.
Ακόμα και η παθητική τετραδιεύθυνση της PSA δεν υπάρχει πια , την έφαγε η μείωση του κόστους και η άγνοια του κόσμου...
Ο κόσμος αγοράζει οθόνες, λαμπάκια και ..ίππους.
Τίποτε άλλο....
Το κεφάλαιο "ιπποδύναμη" στα μοτέρ, ναι πάει μπροστά.. όπως και η θεωρητική οικονομία καυσίμου...
Το αν τα 3κύλινδρα 1000άρια αντέξουν στον χρόνο όπως τα περισσότερα μοτέρ 20ετίας σήμερα, αυτό θα φανεί...
Άλλο η εποχή του simca chrysler 1307 / 1508 και άλλο η εποχή των 12v με injection...
Περισσότερα όσο αφορά την ποιότητα κύλισης του τώρα και του "πριν" , βαριέμαι να γράψω....
Είναι τόσο απλά τα πράγματα που φτάνει μια φορά να γδύσεις ένα αυτοκίνητο μέχρι την λαμαρίνα του και να καταλάβεις γιατί "ακούγεται" περισσότερο από κάποιο άλλο...
Εξίσου εύκολο να το κάνεις να "βγάλει τον σκασμό" ....