Κανονικά οι δισκόπλακες μπορούν να περαστούν στον τόρνο για 1 φορά αν είναι συμβατικές ή με τρύπες - μόνο οι χαρακτές δεν τορνάρονται. Φρενάς που τον εμπιστεύομαι τυφλά μου έχει πει ότι το καλύτερο είναι στην πρώτη αλλαγή τακάκια να περνάς τόρνο δισκόπλακες και στη δεύτερη αλλαγή τακάκια να αλλάζεις και δισκόπλακες μαζί...
το αυτοκίνητο είναι του '01
απ'ότι μου είπε η Σία , έχει αλλάξει μια φορά δισκόπλακες..
τώρα αυτές που έχει πάνω νομίζω ότι έχουν "νυχάκι" στην άκρη.. συνέχεια ξεχνάω να το τσεκάρω εκ νέου και όταν το θυμάμαι κάπου πάω και δεν θέλω να λερώσω τα χέρια μου..
πρέπει να το θυμηθώ όταν έρχομαι σπίτι και όχι όταν φεύγω...
καλά στα λέει σε γενικές γραμμές ο φρενάς σου.. το πότε αλλάζουμε δισκόπλακες σε σχέση με τα τακάκια εξαρτάται και από το τι τακάκια βάζουμε.. αν βάζουμε σκληρή "πάστα" , μπορεί κάθε 2η αλλαγή στα τακάκια να αλλάζουμε και τους δίσκους.. αν βάζουμε μαλακή, οι δίσκοι θα κρατήσουν περισσότερο, αλλά θα αλλάζουμε τακάκια πιο συχνά.
πολλές φορές (όπως μου έχει συμβεί) μπορεί να πέσουμε σε νερά ενώ οι δίσκοι είναι πολύ ζεστοί και από την απότομη συστολή οι δίσκοι να σκεβρώσουν.. τότε τους χαιρετάμε.
αν σε κάποιον το τιμόνι "πυροβολεί" στο φρενάρισμα από τα 35-40χιλ και πάνω, το πιθανότερο είναι ότι έχει στραβώσει (σκεβρώσει) κάποια δισκόπλακα.
οι οδηγίες των μηχανικών μερικές φορές αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και του αστείου..
πχ, "μην κατουράτε ρε μ@λ@κες στους τροχούς του Λ/Φ μετά από δρομολόγιο, θα στραβώσετε τους δίσκους..."
-"πω πω.. αλίμονό μας αν κατουρίσει σκύλος τον τροχό μόλις παρκάρουμε.." (η απάντησή μου)