Τώρα αυτό που θα γράψω είναι μεν αστείο ,αλλά η πρώτη ή η τελευταία μακακια είναι που γράφω?
Λέτε για θερμικά και ηλεκτρικά και διαστημόπλοια.
Έλα να σε έχω εγώ στην Κρήτη με παπί και αυτονομία 100 χλμ και το χωριό να είναι 40 χλμ από το κοντινότερο βενζινάδικο.
Εγώ που ήμουν στα είκοσι είχα σπίτι ΠΑΝΤΑ ένα πεντολιτρο μπιτονι ασφαλείας και το είχα πάντα γεμάτο και το μηχανάκι και το μπιτονι.
Εκεί 9 άντε βαριά 10 κλείνουν ΟΛΑ.
Πιο πολύ κοιτάς το βενζινομετρο,παρά τον δρόμο
Α ....και αν μείνεις σε ΔΥΟ σημεία της διαδρομής ΔΕΝ έχεις σήμα στο κινητό
Μπρρρρ...![]()
Μα αγαπητέ μου εδώ είναι το θέμα. Ότι με το ηλεκτρικό είσαι στα "φρύδια σου". Κάθε βράδυ πρίζα και τέλος. Όπως το κινητό σου. Και σου το γράφω με κάθε γνώση καθώς ο θείος μου ήταν χρόνια τσοπάνης στο βουνό. 6 μήνες και κατέβαινε μόνο για να πάρει προμήθειες. Η κόρη του και εμείς συνεχώς του πηγαίναμε μπιτόνια βενζίνης καθώς το κοντινότερο πρατήριο ήταν κάμποσα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Καλά από τη στάνη δε το συζητάω. Θα μου πεις ότι στο βουνό τι ρεύμα θα έχεις. Αλλά στο χωριό μια χαρά τα καταφέρνεις.
Το έγραψα και πάλι. Πηγαίνετε μια βόλτα στην ορεινή Ναυπακτία, Φωκίδα, Ευρυτανία κτλ και καθίστε μερικές μέρες με βόλτες στα βουνά και τα γύρω χωριά. Μετά ελάτε να μου πείτε το πόσο όμορφα ήταν.