Υπάρχει διαδρομή στην Ελλάδα 400 χλμ που την κάνεις σε 4 ώρες;
Αθήνα-Γιάννενα…. Λιγότερο από 4 ώρες.
Υπάρχει διαδρομή στην Ελλάδα 400 χλμ που την κάνεις σε 4 ώρες;
Για 295 χλμ από εδώ που είμαι η διαδρομή ειναι 3 ώρες και 15 λεπτά. Προφανώς μέσω Εγνατίας. Δεν είναι όλη η Ελλάδα όμως πάνω σε εθνικές. Αν εγώ θέλω να πάω στο χωριό του Θείου μου την Πυξαρια , θα κάνω τα 300χλμ σε 4 ώρες.Αθήνα-Γιάννενα…. Λιγότερο από 4 ώρες.
ψυχραιμη, την λες και λιγο υποκειμενικη ματιαΧθες που λέτε είχε δυνατή βόλτα.
Ξεκίνησα το πρωί με 100% μπαταρία και έκανα συνολικά 444Km.
Η διαδρομή περιλάμβανε Εθνική, επαρχιακούς, ανέβασμα σε βουνό, κατέβασμα, κτλ κτλ.
Η μόνη στάση που έκανα για φόρτιση ήταν διάρκειας 20 λεπτών, σε μη-Tesla DC charger, όπου πήγε τη μπαταρία από 47% σε 86%.
Σε ένα σημείο της διαδρομής, μεταξύ 2 προορισμών μου, έχοντας διανύσει απόσταση 23Km, είδα την μπαταρία μου να πηγαίνει από 73% σε 76%. Επιστημονική φαντασία για θερμικό.
'Έφτασα στο σπίτι μου το βράδυ με 24% μπαταρία.
Στο πήγαινε που ήμουν λίγο αγχωμένος με το θέμα της φόρτισης είχα βάλει το autopilot στα 120Kmh.
Στο έλα που ήξερα πλέον ότι πηγαίνω σπίτι μου το είχα στο 130Kmh με αρκετά σημεία να πηγαίνω και αρκετά παραπάνω.
Η overall εμπειρία ήταν μέρα με τη νύχτα σε σχέση με θερμικό, όσο αφορά το πόσο ευχάριστα και ξεκούραστα έγιναν όλα.
Δεν έχει υπάρξει φίλος / φίλη μου που να τον έχω πάει βόλτα και να μην έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό, για την συνολική εμπειρία.
Τα θερμικά έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν. Όταν αποκτήσει ο πολύς κόσμος εμπειρία από τα ηλεκτρικά και καταλάβει τι χάνει θα σφραγιστεί ο τάφος τους.
πλήρωσες κάτι για την 20λεπτη φόρτιση;;Χθες που λέτε είχε δυνατή βόλτα.
Ξεκίνησα το πρωί με 100% μπαταρία και έκανα συνολικά 444Km.
Η διαδρομή περιλάμβανε Εθνική, επαρχιακούς, ανέβασμα σε βουνό, κατέβασμα, κτλ κτλ.
Η μόνη στάση που έκανα για φόρτιση ήταν διάρκειας 20 λεπτών, σε μη-Tesla DC charger, όπου πήγε τη μπαταρία από 47% σε 86%.
Σε ένα σημείο της διαδρομής, μεταξύ 2 προορισμών μου, έχοντας διανύσει απόσταση 23Km, είδα την μπαταρία μου να πηγαίνει από 73% σε 76%. Επιστημονική φαντασία για θερμικό.
'Έφτασα στο σπίτι μου το βράδυ με 24% μπαταρία.
Στο πήγαινε που ήμουν λίγο αγχωμένος με το θέμα της φόρτισης είχα βάλει το autopilot στα 120Kmh.
Στο έλα που ήξερα πλέον ότι πηγαίνω σπίτι μου το είχα στο 130Kmh με αρκετά σημεία να πηγαίνω και αρκετά παραπάνω.
Η overall εμπειρία ήταν μέρα με τη νύχτα σε σχέση με θερμικό, όσο αφορά το πόσο ευχάριστα και ξεκούραστα έγιναν όλα.
Δεν έχει υπάρξει φίλος / φίλη μου που να τον έχω πάει βόλτα και να μην έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό, για την συνολική εμπειρία.
Τα θερμικά έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν. Όταν αποκτήσει ο πολύς κόσμος εμπειρία από τα ηλεκτρικά και καταλάβει τι χάνει θα σφραγιστεί ο τάφος τους.
Λέμε για "παράλογα όρια " σκεπτόμενοι υποκειμενικά.
Στην περιοχή μου συνδέονται όλα τα χωριά με έναν κεντρικό δρόμο. Σε όλη την διαδρομή που είναι κοντά 10 χλμ η ταχύτητα είναι από 30 μέσα στα χωριά έως 70 εκτός και πρόσφατα μπήκαν νέες πινακίδες με οριο τα 50 εκεί που ήταν 70 πριν τα χωριά. και όλη η διαδρομή με διπλή διαγράμμιση.
Έχει ένα κομμάτι που είναι ευθεία για αρκετά χιλιόμετρα με καλη ορατότητα . Δηλαδη βλέπεις αν έρχεται άλλος από το απεναντι ρεύμα σε απόσταση 2 χλμ... Στην αρχή έλεγα μα γιατί να απαγορεύεται η προσπεση και γιατί το όριο είναι πλέον 50 εκει; Μένω στην περιοχή 12 χρόνια και μου πήρε λίγους μήνες αφού μετακόμισα εκεί για να το καταλάβω. Κάθε χρόνο σκοτώνονται τουλάχιστον 2 άτομα σε αυτό το δρόμο. Ειδικά άτομα που πηγαίνουν σε γνωστό μέρος για φαΐ και δεν ξέρουν τον δρόμο . Την πρώτη χρονιά σε έναν πετάχτηκε άλογο στα ξαφνικά από το χωράφι. Την άλλη έτρεχε με 100 και όταν πήγε να πάρει την στροφή στο τελος της ευθειας συνειδητοποίησε ότι είχε ανάποδη κλίση και έφυγε στο τοιχίο σπιτιού.
Την άλλη μας προσπέρασε ένας πάνω στη διπλή γραμμή. Ήμασταν τρία αυτοκίνητα στη σειρά και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα που έβγαινε από παράδρομο. Και πόσα άλλα έχω δει σε έναν δρόμο που κανονικά θα έπρεπε να μην μπορείς να πας πάνω από 50 πουθενά.
Οπότε όταν μιλάμε για τα όρια να σκέφτεστε αντικειμενικά ότι όλοι δεν έχουν ούτε τα ίδια ματιά, ούτε τα ιδια ανακλαστικά ,ούτε τα ιδια μυαλά. Και όταν πηγαίνεις με τα όρια έχεις καλύτερες συνθήκες αντίδρασης από αυτόν που τα υπερβαίνει. Οποία και να είναι αυτά. Μικρότερη ταχύτητα =καλύτερη αντίδραση, καλύτερο φρενάρισμα.
πλήρωσες κάτι για την 20λεπτη φόρτιση;;
Όμως είσαι ασφαλής...ρωτάω (έκπληκτος) γιατί ένα θέμα με τους χρόνους διαδρομής το έχουμε...
τώρα για να βγουν (οι χρόνοι) πρέπει να παρανομώ ;;;
άλλαξαν τα όρια ταχύτητας στην πόλη τελικά;;
πότε έγινε αυτό;;
ρωτάω (έκπληκτος) γιατί ένα θέμα με τους χρόνους διαδρομής το έχουμε...
τώρα για να βγουν (οι χρόνοι) πρέπει να παρανομώ ;;;
Παλιά πάντως έβγαζες γκομενα με καμπριο και όχι με ηλεκτρικό Τεσλα....που πάει αυτός ο κόσμος.....Δεν έχει υπάρξει φίλη μου που να τον έχω πάει βόλτα και να μην έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό, για την συνολική εμπειρία.
Όμως είσαι ασφαλής...
Ποιος πάει ρε παιδιά με 30???
Δεν μιλάμε μέσα σε στενά που θες δεν θες θα πας και με 20 καμμια φορά ,αλλά με 30 ουτε ισορροπία δεν κρατάς με το μηχανάκι.
Οι μαθητευόμενοι μάγοι πανταχόθεν, κάνουν πάλι τα κουλά τους.
Χαρτογιακαδες του κερατά ,που δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα και δικαιολογούν τις μισθαρες τους.
Καλά έκανε ο Καβαθάς και τους περνούσε γενεές 14
Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε με τι σόι καραγκιοζοπαίχτες έχουμε να κάνουμε.Έτσι εξηγείται γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το κράνος, η ασφάλεια κλπ στα ποδήλατα για παράδειγμα.![]()
Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε με τι σόι καραγκιοζοπαίχτες έχουμε να κάνουμε.
Αν έρθει και πέσει πάνω μου ένας απροσεκτος με ποδήλατο και δεν φοράει κράνος και σκοτωθεί ,ενώ αν φορούσε δεν θα είχε πάθει ΤΙΠΟΤΑ ,δεν τους ενδιαφέρει.
Αν τους ενδιέφερε θα είχαν το Κρόνος υποχρεωτικό ΚΑΙ στα ποδήλατα , γιατί έτσι πρέπει.
Δεν ξέρω βέβαια αν είναι παράνομη η κυκλοφορία ποδηλάτων στους δρόμους.
Δεν πρέπει και άμεσα μάλιστα να βγοθν καινούργιοι κανόνες για τη καινούργια μάστιγα με ηλεκτρικά σκούτερ.
Λάστιχο σαν διευρω ,40χλμ τελική και ορματε παληκάρια μέσα στα αυτοκίνητα.
Κατά τα άλλα ,όταν πάω με το καλοσυντηρημενο αμάξι μου που η εταιρεία του δίνει 195χλμ τελική στην άδεια Εθνική οδό με 170 δεν σέβομαι τον συνάνθρωπο.
Μπορεί και να έχω άδικο.....τι να πω!
Λεο είναι αποδεδειγμένο ότι αυτά τα αστεία όρια των 20 και 30 χιλιόμετρων δεν τα τηρεί κανένας.
Το θέμα είναι ότι άλλοι είναι οι λόγοι που γίνονται τα ατυχήματα στην πόλη.
Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι η κακή οδηγική συμπεριφορά και η απροσεξία ένεκα υπερβολικής άνεσης.
Προχτές σκοτωθηκαμε με την κόρη μου , γιατί πήγαινε τηρουμένων των αναλογιών γρήγορα στα στενά και το κυριότερο δεν έκοβε όσο έπρεπε στις διασταυρώσεις.
Όταν ηλιθιοδως μου είπε ότι έχει προτεραιότητα, της είπα ότι όταν θα σκοτώσει κάνα ντελιβερα, να έρθει να μου αναπτύξει την θεωρία της προτεραιότητας.
Κοινός νους χρειάζεται και εκπαίδευση....αλλά που να τα βρεις!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.