Αυτοκινητιστικά νέα

Μπορεί να φορτιστεϊ άλλη μάρκα αμάξι στον ταχυφορτιστη της Tesla ή επιτρέπει μόνο Tesla;
Τεχνικά ναι μπορεί. Η πολιτική της Tesla είναι να ανοίγει στα υπόλοιπα αυτοκίνητα κάποια από τα σημεία φόρτισης. Στην Ελλάδα έχει ανοίξει τους φορτιστές στο Golder Hall και τους φορτιστές στη Λάρισα, ενώ παραμένουν μόνο για Tesla αυτοί στην Αταλάντη και στο Ψαθόπυργο.

• Like
Reactions: avpap and koupa
Για την ώρα μόνο Tesla.
Το ρωτάω γιατί βλέπω όλο και πιο πολλά μοντέλα δέχονται φορτιση από ταχυφορτιστη που ως γνωστόν μόνο η Tesla έχει στην μπανανία.
Θα ήταν πολύ καλό για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του δικτυου να μπορείς να φορτίσεις οτιδήποτε αμάξι σε ταχυφορτιστη Tesla. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν δωρεάν.

Αυτοκίνητο με ταμπούρο πίσω δεν αγοράζω ξανά....
Βρες μοντέλο με δίσκους σε όλους τους τροχούς και κάνε τα μαθ ξανά...
:LOL:
Συγνώμη φίλε μου αλλά από το κατεβατό που έγραψα για να εξηγήσω για ποιο λόγο δε χρειάζονται και δε θα δούμε ηλεκτρικά με αυτονομία 500km με 140km/h ούτε ηλεκτρικά που να φορτίζουν 0-100 σε 5 λεπτά, εσύ το μόνο που είχες να σχολιάσεις είναι τα ταμπούρα; Κατάλαβες πως αν θες να έχεις τη δυνατότητα να φύγεις άμεσα από τον όποιο τελικό προορισμό σου, απλώς θα πρέπει να χάσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε μία στάση στο όποιο ταξίδι σου;

Το ρωτάω γιατί βλέπω όλο και πιο πολλά μοντέλα δέχονται φορτιση από ταχυφορτιστη που ως γνωστόν μόνο η Tesla έχει στην μπανανία.
Θα ήταν πολύ καλό για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του δικτυου να μπορείς να φορτίσεις οτιδήποτε αμάξι σε ταχυφορτιστη Tesla. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν δωρεάν.
Έχεις άγνοια, η ΔΕΗ Blue έχει εγκαταστήσει πιο γρήγορους φορτιστές από τους Tesla σε πολλά σημεία της χώρας.

Συγνώμη φίλε μου αλλά από το κατεβατό που έγραψα για να εξηγήσω για ποιο λόγο δε χρειάζονται και δε θα δούμε ηλεκτρικά με αυτονομία 500km με 140km/h ούτε ηλεκτρικά που να φορτίζουν 0-100 σε 5 λεπτά, εσύ το μόνο που είχες να σχολιάσεις είναι τα ταμπούρα; Κατάλαβες πως αν θες να έχεις τη δυνατότητα να φύγεις άμεσα από τον όποιο τελικό προορισμό σου, απλώς θα πρέπει να χάσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε μία στάση στο όποιο ταξίδι σου;
ναι, απλά αστειευόμενος δεν μου άρεσε το παράδειγμα με το ID4
έχω ένα θέμα με τα ταμπούρα....
είναι μ@λ@κίες φρένα τελεία και παύλα!

Έχεις άγνοια, η ΔΕΗ Blue έχει εγκαταστήσει πιο γρήγορους φορτιστές από τους Tesla σε πολλά σημεία της χώρας.
Εννοείται έχω άγνοια για αυτό ρωτάω. Νόμιζα ότι μόνο η Tesla έχει δυνατούς φορτιστές. Σας εύχομαι να τους εκατοστήσετε 😁

Σύμφωνα με το plugshare είναι 55 φορτιστές πάνω από 150kW. Αν πέσεις στα 50 έχεις 179 και σύνολο στα 249. Ότι βλέπουμε όμως. Πχ δεν έχει Κρήτη και Θράκη. Επίσης λέει κάτω "Charging Locations" και δεν ξέρω αν αναφέρετε σε ξεχωριστές θέσεις φόρτισης ή απλά σε περιοχή.
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-19, 22.29.57.png

SOS!!!!!! ΔΙΟΡΘΩΣΗ.

Τα νούμερα είναι ότι βλέπει η πεθερά. Όταν κάνεις ζουμ αλλάζουν. Φόρτωσα την Αθήνα και έκανα πάλι zoom out και τα αποτελέσματα έγιναν πάνω από 800.

Είναι σαν την φάση που έπαθα εγώ.
Λέω στον γιο μου: Το ξέρεις ότι έχουν βγεί αυτοκίνητα χωρίς οδηγό;

Που ζεις ρε πατέρα, εγώ έχω μπει σε λεωφορείο χωρίς οδηγό, όταν είχα πάει εκδρομή στα Τρίκαλα.... Κάπου στο 2016- 17 πρέπει να ήταν.....

• Like
Reactions: ln() and karajim80
Είναι Mach E και η μελέτη βασίστηκε πάνω στο Ford BlueCruise .

To BlueCruise διαβάζω ότι λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένους Αμερικάνικους δρόμους (οι οποίοι προφανώς είναι προ-σκαναρισμένοι και περασμένοι μέσα) και δεν είναι πρακτικά full self driving λύση.

Επίσης δεν παίζει με έξτρα αισθητήρες που έχει το πρωτότυπο που βλέπουμε παραπάνω.

Οπότε κάτι custom έχει γίνει εδώ.

Σε "παιδικό" στάδιο, προφανώς..

To BlueCruise διαβάζω ότι λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένους Αμερικάνικους δρόμους (οι οποίοι προφανώς είναι προ-σκαναρισμένοι και περασμένοι μέσα) και δεν είναι πρακτικά full self driving λύση.

Επίσης δεν παίζει με έξτρα αισθητήρες που έχει το πρωτότυπο που βλέπουμε παραπάνω.

Οπότε κάτι custom έχει γίνει εδώ.

Σε "παιδικό" στάδιο, προφανώς..
Γι αυτό είπα ότι η μελέτη βασίστηκε στο Bluecruise και έγινε custom από τα παιδιά

Πάντως φορτιστές υπάρχουν.
Εγώ δεν έχω δει ηλεκτρικό να φορτίζει ακόμα στον Βασιλόπουλο και σε κανένα Βασιλόπουλο εδώ στην Ήπειρο, πρέπει να είναι πάνω απο 2 χρόνια εγκατεστημένοι φορτιστές σε όλα τα supermarkets, ψέματα μια φορά είδα έναν κουβά Αmi, αλλα έτσι κι αλλιως αυτό δεν χρειαζεται και πολύ ρεύμα, και με φορτιστή κινητού type C πρέπει να γεμίζει.