οποιος πιστευε τετοια πραγματα, πιστευει ακομα στην αη βασιλη, το λαγουδακι του πασχα και την παγκοσμια ειρηνηΑυτό δεν είναι το seagull που θα κόστιζε 10.000?
Same Sh1t... Different Day

οποιος πιστευε τετοια πραγματα, πιστευει ακομα στην αη βασιλη, το λαγουδακι του πασχα και την παγκοσμια ειρηνηΑυτό δεν είναι το seagull που θα κόστιζε 10.000?
Δεν είναι το ίδιο ακριβώς αλλά ναι. 10% δασμός, 18,8% πρόσθετος δασμός, 24% ΦΠΑ, ήδη τα 10 έγιναν 16. Βάλε και μεταφορά από Κίνα, βάλε και το κέρδος για το ευρωπαϊκό δίκτυο μεταπωλητών, ορίστε η τιμή. Τα παράπονα στις Βρυξέλλες λοιπόν, όχι στην BYDΑυτό δεν είναι το seagull που θα κόστιζε 10.000?
Δεν είπα ότι τα πίστευα πουθενά αλλά έτσι γράφανε πέρυσι αν θυμάμαι καλά.οποιος πιστευε τετοια πραγματα, πιστευει ακομα στην αη βασιλη, το λαγουδακι του πασχα και την παγκοσμια ειρηνη![]()
Τα "παράπονα" που δεν είναι παράπονα (απλά μου ήρθε στο μυαλό ένα άρθρο από περιοδικό της χώρας μας) δεν πηγαίνουνε στη BYD αλλά στο χάλι μας. Βλέπε Βρυξέλλες βλέπε Ελλάδα καζίνο βλέπε ότι θέλει ο καθένας.Δεν είναι το ίδιο ακριβώς αλλά ναι. 10% δασμός, 18,8% πρόσθετος δασμός, 24% ΦΠΑ, ήδη τα 10 έγιναν 16. Βάλε και μεταφορά από Κίνα, βάλε και το κέρδος για το ευρωπαϊκό δίκτυο μεταπωλητών, ορίστε η τιμή. Τα παράπονα στις Βρυξέλλες λοιπόν, όχι στην BYD
Σε γενικές γραμμές πάντως προτιμώ να ζω στην Ευρώπη παρά στην Κίνα. Κι ας είναι πιο ακριβά τα αυτοκίνητα.Δεν είπα ότι τα πίστευα πουθενά αλλά έτσι γράφανε πέρυσι αν θυμάμαι καλά.
Και κάπου τόσο κάνει από ότι βλέπω στην Κίνα
Τα "παράπονα" που δεν είναι παράπονα (απλά μου ήρθε στο μυαλό ένα άρθρο από περιοδικό της χώρας μας) δεν πηγαίνουνε στη BYD αλλά στο χάλι μας. Βλέπε Βρυξέλλες βλέπε Ελλάδα καζίνο βλέπε ότι θέλει ο καθένας.
Δεν στόχευε εσένα το σχόλιο μου και δεν είχα σκοπό να σε προσβάλλω.Δεν είπα ότι τα πίστευα πουθενά αλλά έτσι γράφανε πέρυσι αν θυμάμαι καλά.
Και κάπου τόσο κάνει από ότι βλέπω στην Κίνα
Τα "παράπονα" που δεν είναι παράπονα (απλά μου ήρθε στο μυαλό ένα άρθρο από περιοδικό της χώρας μας) δεν πηγαίνουνε στη BYD αλλά στο χάλι μας. Βλέπε Βρυξέλλες βλέπε Ελλάδα καζίνο βλέπε ότι θέλει ο καθένας.
Δεν υπάρχει αυτό.Συνεχιζουμε να αλλαζουμε τα λαστιχα εμπρος πισω και αν ναι με ποια συχνοτητα ? Βασει χιλιομετρων η πχ καθε χρονο ?
Συνεχιζουμε να αλλαζουμε τα λαστιχα εμπρος πισω και αν ναι με ποια συχνοτητα ? Βασει χιλιομετρων η πχ καθε χρονο ?
Δε νομίζω πως υπάρχει "χρυσός" κανόνας. Το πιο απλό είναι να δεις τη φθορά που έχουν και αν δεν είναι μικρή η διαφορά, τότε τα αλλάζεις.Αντικρουομενες αποψεις.... δυο που απαξιωνουν την αλλαγη και μια πιο συγκαταβατικη ως προς τη χρησιμοτητα....
@paraskdi και @karajim80 για πιο λογο δεν το θεωρειτε χρησιμο ?
Στα πρωτα ελαστικα μου, που δεν προχωρησα σε αλλαγη επι 4 χρονια και 30.000χλμ , οταν εν τελει τα αλλαξα, τα μπροστα ηταν σλικ ενω τα πισω σχεδον καινουργια.... δεν θα ειχα ενα-δυο χρονια ακομα χρησης τους εαν ειχα αλλαξει τα μπρος-πισω καπου στο ενδιαμεσο ?
View attachment 252029 View attachment 252030
Άλλαξα λάστιχα με 15.000 χλμ που είχαν άψογο πέλμα αλλά ήταν 3 ετών και τα πλαϊνά είχαν "καεί" . Και αυτό γιατί δεν πρόσεξα ότι ήταν ήδη ενός έτους όταν τα αγόρασα. Με ενημέρωσαν στο κτεο . Υπάρχει ένας κωδικος στα λάστιχα που λέει ποτε κατασκευαστηκαν .Το > 90% των αυτοκινήτων αλλάζουν λάστιχα επειδή πάλιωσαν, όχι επειδή ξέμειναν από γόμα.
Κανονικά στα 3, το πολύ 4 χρόνια τα λάστιχα πρέπει να αλλάζουν, ανεξαρτήτως κατάστασης.
Είναι θέμα ασφάλειας και δεν παίζουμε με την ασφάλεια.
Σχετικα με τη φθορα, υπαρχουν και πανω στα ελαστικα δεικτες/αυλακια που σε ενημερωνουν για την κατασταση τους, αλλα και γενικες οδηγιες για το ελαχιστα αποδεκτο παχος σε αυτα, οπου με ενα παχυμετρο βγαζεις συμπερασμα. για την κατασταση τους.
Σχετικα με την ηλικια τους ομως, εχω διαβασει διφορουμενες αποψεις.... κρατησα οτι στα 5 χρονια χρησης, καλο ειναι να αλλαζονται ανεξαρτητως χιλιομετρων και με βαση οτι εχουν προστατευθει σχετικως απο ηλιοφανειες η μεγαλες περιοδους ακινησιας.
Αυτο που ρωτησα ομως εδω, ηταν αν αλλαζουμε τα μπρος πισω.... τα παλια χρονια ηταν κατι σαν ευαγγελιο νομιζω αυτη η τακτικη, καθε χρονο, τελευταια δεν τη συναντω, ουτε καν σαν προταση απο τα σερβις....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.