Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί σήμερα με ηλεκτρικό που να μην έχουν δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι.
Ότι ηλεκτρικό και αν έχεις, πάντα το βάζεις για φόρτιση όταν είσαι σπίτι. Το σε ποιο σημείο είναι στον άνθρωπο, άλλος όταν είναι κάτω από 40%, άλλος στο 50% και άλλος στο 60%.
Ακόμη και στο χειρότερο σενάριο με τη σούκο ένα tesla θέλει περίπου 13 ώρες από το 10→80%, δηλαδή ένα βράδυ.
Το χειρότερο σενάριο είναι να σου έρθει 112 όταν θα φτάνεις στο εξοχικό μετά από ταξίδι. Αν έχεις προγραμματίσει τις φορτίσεις σου να είσαι στο πχ 30% όταν φτάσεις, θα έχεις πάντα αρκετή ενέργεια για να φύγεις 50+ κμ μακριά άμεσα. Κάθε ώρα μετά από αυτό κέρδος στο range είναι.
Κατά βάση το σενάριό σου είναι όντως επικίνδυνο αν δεν έχεις πρόσβαση σε σούκο πρίζα. Εκεί ναι υπάρχει θέμα αν πχ πας για ελεύθερο camping. Απλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο πιθανό κάτι τέτοιο / θα έχεις προνοήσει.
Και πρόσβαση σε σούκο πρίζα να έχεις, πρέπει κατ' αρχάς να υπάρχει ρεύμα... . Με το που κοπεί λόγω φωτιάς, αντίο... .
Η φωτιά δεν ήταν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα ήρθε. Βλέπεις το timing ήταν τέτοιο που επιστρέφοντας κατά τις 2-3 το μεσημέρι στο σπίτι, έγινε γνωστό ότι υπάρχει φωτιά. Ήταν ακόμα μακριά.
Στο σπίτι το ρεύμα πότε ερχόταν, πότε έφευγε.
Στη συνέχεια το απόγευμα προς βράδυ ο καπνός ήταν ορατός. Εκεί λοιπόν σκάει το μήνυμα, όσοι είναι από εκεί παραπέρα και πιο πάνω, να εκκενώσουν προς την περιοχή που ήμουν εγώ ήδη στο σπίτι.
Παίρνω λοιπόν το αμάξι και λέω, πάμε στην παραλία, ό,τι και να γίνει, καλύτερα θα είναι απ' ό,τι εδώ. Έχει και ανοιχτωσιά εκεί ευτυχώς και είναι μεγάλη παραλία. Βέβαια η ανοιχτωσιά και η μεγάλη παραλία μπορεί να σε προστατέψει από τη φωτιά, αλλά από τον καπνό όμως.... ;
Στην παραλία, έρχεται άλλο 112. Πιο μετά στις 9. Εκεί λοιπόν παίρνω το αυτοκίνητο, επιστρέφω στα δυο χιλιόμετρα στο σπίτι, κλείνω πόρτες παράθυρα και βουρ για βενζίνη. Σε 10 λεπτά ήμουν ασφαλής πηγαίνοντας νότια. Στα 70χλμ τα πρώτα διαθέσιμα καταλύματα.
Εάν είχα ηλεκτρικό, θα δυσκολευόμουν πολύ σε όλο αυτό.