Αυτοκινητιστικά νέα

To 900 δεν υπάρχει εδώ και καιρό, 1000 έδωσα για το up (με μειωμένο τιμολόγιο). Για πιο μεγάλο ακούω 1300-1800 ανάλογα που είναι.
Πλέον Σερβία και Β. Μακεδονία δεν αναγνωρίζουν ασφάλεια σε αυτοκίνητα με export plates και ζητάνε 180EUR έκαστος.
Οπότε ή καράβι από Ιταλία (εξτρα κόστος) ή μέσω Ρουμανίας-Βουλγαρίας.

Δεν χρειαζεσαι δικτυο... χρειαζεσαι σωστο προγραμματισμο :cool: που σημαινει φορτιση το βραδυ στο ξενοδοχειο σου... και την αλλη μερα τι στο καλο... πανω απο 400χλμ θα κανεις ? και δεν θα βρεις ενδιαμεσα ενα φορτιστη της προκοπης, εστω και 22ρη να σου δωσει αλλα 100-150 χλμ εστω ?
Kαι για πες μου! Πιο ξενοδοχείο έχει τόσους φορτιστές ώστε να εξυπηρετηθούν κάποιοι πελάτες???

Kαι για πες μου! Πιο ξενοδοχείο έχει τόσους φορτιστές ώστε να εξυπηρετηθούν κάποιοι πελάτες???

Με δεδομένο ότι τα ηλεκτρικά (BEV) αποτελούν αυτή τη στιγμή το περίπου 0,5% των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μια χαρά φτάνουν οι φορτιστές.

Όπως αυξάνεται το ποσοστό των αυτοκινήτων, θα αυξάνεται και το πλήθος των φορτιστών.

Για την ακρίβεια, τα τελευταία χρόνια, ο ρυθμός αύξησης του πλήθους των φορτιστών είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον ρυθμό αύξησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

• Like
Reactions: avpap and takisot
Με δεδομένο ότι τα ηλεκτρικά (BEV) αποτελούν αυτή τη στιγμή το περίπου 0,5% των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μια χαρά φτάνουν οι φορτιστές.

Όπως αυξάνεται το ποσοστό των αυτοκινήτων, θα αυξάνεται και το πλήθος των φορτιστών.

Για την ακρίβεια, τα τελευταία χρόνια, ο ρυθμός αύξησης του πλήθους των φορτιστών είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον ρυθμό αύξησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Επίτρεψέ μου να έχω εντελώς άλλη άποψη καθώς ξέρω τι σημαίνει να μένεις στην Ελλάδα. Θα έρθει η ώρα που θα το μάθετε (γιατί μάλλον δεν το έχετε καταλάβει). Όταν φτάσουν στο 50% οι κάτοχοι που θα διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο πληρότητας 200 κλινών θέλετε να μου πείτε ότι θα έχει περί τους 100 φορτιστές!!!! Γελάω ήδη. Και δεν σας την λέω για όλους εσάς που έχετε ηλεκτρικό (καλά κάνετε) αλλά έχετε φρούδες ελπίδες.
Και μιλάμε για την Ελληνική πραγματικότητα. Εδώ πολλά ξενοδοχεία ακόμη και 5-6 αστέρων δεν έχουν πάρκινγκ για τις ανάλογες κλίνες.

Επίτρεψέ μου να έχω εντελώς άλλη άποψη καθώς ξέρω τι σημαίνει να μένεις στην Ελλάδα. Θα έρθει η ώρα που θα το μάθετε (γιατί μάλλον δεν το έχετε καταλάβει). Όταν φτάσουν στο 50% οι κάτοχοι που θα διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο πληρότητας 200 κλινών θέλετε να μου πείτε ότι θα έχει περί τους 100 φορτιστές!!!! Γελάω ήδη. Και δεν σας την λέω για όλους εσάς που έχετε ηλεκτρικό (καλά κάνετε) αλλά έχετε φρούδες ελπίδες.
Και μιλάμε για την Ελληνική πραγματικότητα. Εδώ πολλά ξενοδοχεία ακόμη και 5-6 αστέρων δεν έχουν πάρκινγκ για τις ανάλογες κλίνες.
σου ειπε ο δημητρης οτι τα ηλεκτρικα βρισκονται στο 0.5% του στολου. Λες πραγματικα να πανε τοσοι πολλοι ηλεκτροκινητοι σε ενα ξενοδοχειο που να αποτελεσουν το 50% των κλινων; Μην εισαι υπερβολικος. Τα μεγαλα ξενοδοχεια βαζουν φορτιστες, εστω και ενα διπλος ac να ειναι, γινεται δουλιτσα. Ασε που τα περισσοτερα πολυτελη ξενοδοχεια, δεν βρισκονται στη μεση του πουθενα, αλλα σε περιοχες με σχετικα καλες υποδομες. Επομενως θα βρεις φορτιστες και εξω.

Το ξενοδοχείο 200 κλινών, εάν δεν είναι στην Ομόνοια και τη καλντέρα της Σαντορίνης, έχει parking, κάπου παρκάρουν ήδη οι πελάτες, δεν το αφήνουν στη μέση του δρόμου.
Στο πάρκινγκ αυτό βάζεις υποδομή φόρτισης στις ήδη υπάρχουσες θέσεις.

Σε boutique ξενοδοχεία και προορισμούς που δεν έχουν άπλετο πάρκινγκ, βασίζεσαι στις δημόσιες υποδομές. Εκεί ανάλογα τη τοποθεσία, τις μέρες που θα κάτσεις και τα χιλιόμετρα που θα κάνεις ενδέχεται να ταλαιπωρηθείς.

• Like
Reactions: avpap
O donk εννοεί όταν οι κάτοχοι ηλεκτρικών γίνουν 50% από 0,5% που είναι σήμερα, ότι θα υπάρχει πρόβλημα.
Οταν το ποσοστό γίνει 100Χ του σημερινού δηλαδή. Καταλαβαίνετε τι λέτε;! Θα πάρει δεκαετίες αυτό αν ποτέ φτάσουμε σε τέτοια ποσοστά.

Στη Νορβηγία που πλέον πωλούνται πάνω από 95% BEV, το ποσοστό του στόλου που είναι BEV μόλις που ξεπέρασε το 30%. Το 50% θα αργήσει αρκετά χρόνια ακόμα, στην Ελλάδα σίγουρα για μετά το 2040.

Ναι αλλα εδω ειναι βαλκανια δεν ειναι παιξε γελασε και οπως σε μια νυχτα εκλεισαν τα λιγνιτορυχεια ετσι και σε 1-2 χρονια θα απαγορευτει -ειπαν κατι σαινια- η μπενζινα και θα εχει μονο ηλεκτρικα και μαλιστα απο ΑΠΕ... καθε ξενοδοχειο και την ανεμογεννητρια του, αρα οχι το 50% αλλα το 100% των ΙΧ θα ειναι ηλεκτρικα εδω περα πριν το καταλαβουμε....

...και μετα θα ξυπνησουμε 💤💤💤

• Like
Reactions: avpap
Στην Ελλάδα μετά το 2050 το λιγότερο θα έχουμε 50% ηλεκτρικά αμάξια...εδώ ο μέσος Ελληνας δεν έχει να βγάλει τον μήνα, ηλεκτρικό αμάξι θα πάρει....όταν και αν συμβεί αυτό θα έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία που θα έχουμε αμάξια με αυτονομία 1.500 χλμ και φόρτιση σε 5-10 λεπτά...οπότε problem solved!!

Συγνώμη γιατί πρέπει να προσφέρουν φορτιστές τα ξενοδοχεία για όλους τους πελάτες; Μήπως τώρα έχει κάθε ξενοδοχείο βενζινάδικο στο πάρκινγκ;
Ενταξει μπορεί να βάλουν για εξυπηρέτηση κάποιους φορτιστές (με υπερχρέωση εννοείται) απλά για να λένε στο site ότι προσφέρουν φόρτιση.
Σιγά μην βαλουν φορτιστές να καλύπτουν όλους τους πελάτες ταυτόχρονα. Θα θέλουν και υποσταθμό μαζί .

Σιγά το δύσκολο. Γράφουν ότι προσφέρεται φορτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου και στα ψιλά γράμματα από κάτω με αστερίσκο ότι η παροχή της υπηρεσίας εξαρτάται από τη ζήτηση.

Και άμα φτάσει να είναι πραγματικότητα μεγάλο ποσοστό πελατών να έχουν πια ηλεκτρικό, τότε περνάνε τη διαχείριση στον manager του ξενοδοχείου για τη διαθεσιμότητα.

Μια απλή επιχείρηση παροχής χώρων και υπηρεσιών είναι τα ξενοδοχεία, με βάση το κατάλυμα και την κάλυψη (άρα και χρέωση) αναγκών γύρω από αυτό.

Κανείς δεν "πρέπει" να κάνει τίποτα. Αν όμως ένα ξενοδοχείο προσφέρει φορτιστές που καλύπτουν π.χ. το 50% των κλινών κι ένα άλλο έχει ελάχιστους, ποιος θα έχει το πλεονέκτημα (σε εποχή που τα ηλεκτρικά θα είναι ο κανόνας); Το αν συμφέρει να επενδύσεις για ένα τέτοιο πλεονέκτημα ας το αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες.

Αλλά είπαμε είναι λίγο νωρίς για προβλέψεις γιατί σκεφτόμαστε με τα σημερινά δεδομένα. Αν στο μέλλον το κόστος της υποδομής έχει πέσει (που θα έχει πέσει προφανώς) και ταυτόχρονα οι χρόνοι φόρτισης έχουν μειωθεί δραστικά ίσως είναι αρκετό π.χ. να καλύπτεις σαν αριθμό φορτιστών το 10% των κλινών και να εξυπηρετούνται όλοι. Μπορεί για παράδειγμα μια παροχή να έχει σύνδεση ταυτόχρονα με 10 αυτοκίνητα τα οποία να φορτίζει διαδοχικά, ώστε αφενώς να μη χρειάζεται να κινηθεί το εκάστοτε όχημα, αφετέρου στη διάρκεια της νύχτας να διασφαλιστεί επαρκής χρόνος για να εξυπηρετηθούν όλοι (δεδομένου του μικρού χρόνου φόρτισης). Εάν τα ηλεκτρικά επεκταθούν και αντικαταστήσουν τους ICE λύσεις θα βρεθούν γιατί το ένα εξαρτάται απ' το άλλο, δεν μπορεί να πάρουν όλοι ηλεκτρικό αν αδυνατούν να το φορτίσουν.

Συγνώμη γιατί πρέπει να προσφέρουν φορτιστές τα ξενοδοχεία για όλους τους πελάτες; Μήπως τώρα έχει κάθε ξενοδοχείο βενζινάδικο στο πάρκινγκ;
Ενταξει μπορεί να βάλουν για εξυπηρέτηση κάποιους φορτιστές (με υπερχρέωση εννοείται) απλά για να λένε στο site ότι προσφέρουν φόρτιση.
Σιγά μην βαλουν φορτιστές να καλύπτουν όλους τους πελάτες ταυτόχρονα. Θα θέλουν και υποσταθμό μαζί .
Γιατί τους προσφέρει πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Επίσης, μιλάτε λες και είναι τσάμπα. Σε κάποιες περιπτώσεις το έχω πετύχει όντως να προσφέρεται δωρεάν. Στις περισσότερες όμως ήταν υπηρεσία επι πληρωμη. Με μεγάλη χαρά πλήρωσα διότι είναι φοβερά χρήσιμη υπηρεσία!!

• Like
Reactions: takisot
Ισχύει 100%. Είναι μια ευκολία που πάρα πολύ ευχαρίστως την πληρώνουμε.

Είναι πολύ μεγάλο ατού για το ξενοδοχείο να έχει φορτιστή. Προσωπικά έτσι φιλτράρω πια τα ξενοδοχεία που πηγαίνω.

Και εννοείται ότι όσο ανεβαίνει το ποσοστό των EVs, θα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό για το ξενοδοχείο να έχει φορτιστές.