Αυτοκινητιστικά νέα

Αυτές τις μέρες το πρόβλημα εντείνεται, γι' αυτό το παρατήρησες. Ειδικά παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή πρωτοχρονιάς.

Δεν είναι εκεί το πρόβλημα της μετακίνησης. Το πρόβλημα της μετακίνησης είναι τις ώρες αιχμής στους κύριους οδικούς άξονες που δεν χωράνε τόσα αυτοκίνητα. Αυτός ο όγκος οφείλει να μειωθεί.

Δε νομίζω ότι έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε κάτι τέτοια. Αυτά που αλλάζουν τέτοιες μέρες είναι η κίνηση σε εμπορικά κέντρα κλπ, εγώ μιλάω για παντού. Στη γειτονιά μου κάθε πρωί ακόμα και το καλοκαίρι μπροστά από φούρνους και τράπεζες γίνεται το αδιαχώρητο με διπλοπαρκαρίσματα, και να σκεφτείς ότι μένω σε περιοχή που γενικά βρίσκεις να παρκάρεις σωστά αν ψάξεις για 3-4 λεπτά. Σκέψου τι γίνεται σε κάνα Παγκράτι.

Εξάλλου, αν το κυνηγούσαν αυτό (που απλούστατο είναι όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με τις υπάρχουσες κάμερες κυκλοφορίας), ο κόσμος σιγά σιγά θα άλλαζε συνήθειες. Θα έπαιρνε πχ λεφτά από την τράπεζα δίπλα στο γραφείο του, στο οποίο θα κατέβαινε με ΜΜΜ (άσε που καιρός να σταματήσουμε τις βόλτες στα ΑΤΜ, πρέπει να'μαστε η μοναδική δυτική χώρα με τόσο εκτεταμένη χρήση μετρητού). Ε, θα έκλειναν πιθανότατα μερικά από τα δεκάδες χιλιάδες takeaway coffee shops, τι να κάνουμε, ευκαιριακές μπίζνες ήταν όλα αυτά εξάλλου.

Τι νόημα έχουν αυτά τα άρθρα και πως επιβεβαιώνονται τα στοιχεία από τη στιγμή που δε πηγαίνουν σε κανένα τα πρόστιμα; Κατά τη γνώμη μου είναι αντίστοιχα με τις ανακοινώσεις για πρόστιμα από κατέβασμα torrent κτλ, δηλαδή fud
Όταν λειτουργήσουν κανονικά θα δούμε

Δε νομίζω ότι έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε κάτι τέτοια. Αυτά που αλλάζουν τέτοιες μέρες είναι η κίνηση σε εμπορικά κέντρα κλπ, εγώ μιλάω για παντού. Στη γειτονιά μου κάθε πρωί ακόμα και το καλοκαίρι μπροστά από φούρνους και τράπεζες γίνεται το αδιαχώρητο με διπλοπαρκαρίσματα, και να σκεφτείς ότι μένω σε περιοχή που γενικά βρίσκεις να παρκάρεις σωστά αν ψάξεις για 3-4 λεπτά. Σκέψου τι γίνεται σε κάνα Παγκράτι.

Εξάλλου, αν το κυνηγούσαν αυτό (που απλούστατο είναι όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με τις υπάρχουσες κάμερες κυκλοφορίας), ο κόσμος σιγά σιγά θα άλλαζε συνήθειες. Θα έπαιρνε πχ λεφτά από την τράπεζα δίπλα στο γραφείο του, στο οποίο θα κατέβαινε με ΜΜΜ (άσε που καιρός να σταματήσουμε τις βόλτες στα ΑΤΜ, πρέπει να'μαστε η μοναδική δυτική χώρα με τόσο εκτεταμένη χρήση μετρητού). Ε, θα έκλειναν πιθανότατα μερικά από τα δεκάδες χιλιάδες takeaway coffee shops, τι να κάνουμε, ευκαιριακές μπίζνες ήταν όλα αυτά εξάλλου.

Για παράδειγμα χτες σε όλους τους γύρω δρόμους δεν είχε κίνηση και στη Φιλολάου, μια και είπες για Παγκράτι, υπήρχε ουρά.
Αυτό γιατί; Γιατί στα καταστήματα από το ύψος του αγ. Αρτεμίου και μέχρι το jumbo ήταν διπλό παρκαρισμένα με αλάρμ κάθε δέκα μέτρα.
Αυτό δεν είναι καθημερινό φαινόμενο σε τέτοιο αριθμό. Παρατηρείται τέτοιες μέρες.
Πάει ο άλλος να πάρει βασιλόπιτα τελευταία στιγμή, δώρα της τελευταίας στιγμής κλπ.
Γενικά νοοτροπία του και πέντε όπως πάντα.
Για πέντε λεπτά θα το αφήσω, στο και πέντε πάω να ψωνίζω κλπ.
Αλλά το αστείο σε όλο αυτό είναι, αφού επί της ουσίας μιλάμε για τοπικά καταστήματα, γιατί δεν πάνε με τα πόδια να κάνουν αυτά τα ψώνια;
Γιατί πολύ απλά δεν σκέφτονται τίποτε παραπέρα από το να μην πάνε με το αυτοκίνητο.

Όπως καταλαβαίνεις, τα πράγματα δεν διορθώνονται και έτσι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στην μετακίνηση με αυτοκίνητο στο λεκανοπέδιο.
Απλώς όπως πάντα εδώ θα εφαρμοστεί με καθυστέρηση σε σχέση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.