Αυτοκινητιστικά νέα

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στην οδήγηση είναι ο ήχος του μοτέρ .
Το ξεπερνάς εύκολα αυτό.
Ούτε καν, ίσως για παιδάκια 10 ετών που παίζουν με τα matchbox και κάνουν βρουμ - βρουμ. Απόλαυση είναι η αθόρυβη λειτουργία, μόνο τη τριβή των ελαστικών και το θρόισμα του αέρα ακούς.

• Like
Reactions: karamela
Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στην οδήγηση είναι ο ήχος του μοτέρ .
Το ξεπερνάς εύκολα αυτό.
Μαζί σου, συμφωνώ απόλυτα αν μιλάμε για μεγάλα μοτέρ V6 και πάνω με 300+ άλογα....γιατί αν μου πεις ότι απολαμβάνεις τον ήχο του μοτέρ 1.400-1.600 κυβικά τι να πω...

Ούτε καν, ίσως για παιδάκια 10 ετών που παίζουν με τα matchbox και κάνουν βρουμ - βρουμ. Απόλαυση είναι η αθόρυβη λειτουργία, μόνο τη τριβή των ελαστικών και το θρόισμα του αέρα ακούς.
Αν έχεις καμία M5, Porsche, Ferrari κπ. προσφέρει απόλαυση ο θόρυβος της μηχανής...άλλα ποιός έχει τέτοια αμάξια? Αυτοί που τα έχουν μπράβο τους και τους ζηλεύω!!

Μαζί σου, συμφωνώ απόλυτα αν μιλάμε για μεγάλα μοτέρ V6 και πάνω με 300+ άλογα....γιατί αν μου πεις ότι απολαμβάνεις τον ήχο του μοτέρ 1.400-1.600 κυβικά τι να πω...
Οι περισσότεροι ενθερμοι petrolheads αυτο θελουν να ακουνε τον θορυβο της ζεμπριγκ που εβαλε ο μητσος ο εξατμισας στο 1600αρι και πηραν μισο αλογο παραπανω αλλά, το ακουνε και γκ@υλώνουν! Και για να ειμαστε δικαιοι κι εμεις το περασαμε αυτο το στάδιο αλλα ηταν ηταν για λίγο και με πληρη επίγνωση της κατάστασης.... πλεον ησυχία και απολαυση μουσικής μεσα στην σχεδόν ανηχοϊκή καμπίνα του αυτοκινήτου..

Δεν ξερω για εσας, αλλα οταν καποιες φορες περναει διπλα μου καμια Ferrari, με ποιανει πονοκεφαλος απο τη βαβουρα. Δεν ξερω πως την παλευουν οι κάτοχοι σε καθημερινη βαση.

• Like
Reactions: Maestro and ln()
Δεν ξερω για εσας, αλλα οταν καποιες φορες περναει διπλα μου καμια Ferrari, με ποιανει πονοκεφαλος απο τη βαβουρα. Δεν ξερω πως την παλευουν οι κάτοχοι σε καθημερινη βαση.
Ακριβώς το ίδιο όταν λες σε κάποιους ότι έχεις 10 ηχεία σε ένα σαλόνι η προτζεκτορα και πρέπει να κλείνεις μπαλκονόπορτες και κουρτίνες για να δεις. Και πίστεψέ υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλοί που το θεωρούν άκυρο έως αστείο.
Επομένως υπάρχουν πολλών ειδών κ@@λες. Δεν είναι όλα για όλους.

Kαλά ναι ισχύει, αν την χρησιμοποιείς και πολύ σίγουρα θα έχεις πονοκέφαλο μετά από τον θόρυβο....για λίγο όμως σε φτιάχνει!!!

Υ.Γ. Εμείς στην δουλειά έχουμε το γιο της διευθύντριας/Ιδιοκτήτριας της εταιρίας που έρχεται με Ferrari...3 πατώματα υπόγειο Παργκινγκ και με το που μπαίνει μέσα στο παρκινγκ ακούγεται σε όλο το κτήριο και ξέρουν όλοι ότι ήρθε!!

• Haha
Reactions: takisot
Ακριβώς το ίδιο όταν λες σε κάποιους ότι έχεις 10 ηχεία σε ένα σαλόνι η προτζεκτορα και πρέπει να κλείνεις μπαλκονόπορτες και κουρτίνες για να δεις. Και πίστεψέ υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλοί που το θεωρούν άκυρο έως αστείο.
Επομένως υπάρχουν πολλών ειδών κ@@λες. Δεν είναι όλα για όλους.
Καλα προφανώς. Και εμενα μου αρεσει ο ηχος του κινητηρα μιας Ferrari, αλλα οχι παρατεταμένα.

Οι περισσότεροι ενθερμοι petrolheads αυτο θελουν να ακουνε τον θορυβο της ζεμπριγκ που εβαλε ο μητσος ο εξατμισας στο 1600αρι και πηραν μισο αλογο παραπανω αλλά, το ακουνε και γκ@υλώνουν! Και για να ειμαστε δικαιοι κι εμεις το περασαμε αυτο το στάδιο αλλα ηταν ηταν για λίγο και με πληρη επίγνωση της κατάστασης.... πλεον ησυχία και απολαυση μουσικής μεσα στην σχεδόν ανηχοϊκή καμπίνα του αυτοκινήτου..
Προφανώς, λίγο πολύ την περάσαμε αυτή την φάση όλοι μας στα νιάτα μας...άλλα κάπου όπα, οι εποχές άλλαξαν, μεγαλώσαμε κλπ. Κάθε φορά που ακούω κανένα τέτοιο ΄΄φταγμένο'' αμάξι έξω στον δρόμο κλείνω τα παράθυρα και δυναμώνω την μουσική για να μην το ακούω, σκέτη ηχορύπανση...

Υ.Γ. Εγώ πάντως τώρα γκ@υλώνω που πατάω το γκάζι όταν ανάψει φανάρι σε λεωφόρο ή όταν αλλάζω λωρίδα και κάνω προσπέραση και κολλάει η πλάτη στο κάθισμα...και όλα αυτά χωρίς τριγμούς, αθόρυβα και με απόλυτη άνεση.....μάλιστα η φάτσα ορισμένων στον δρόμο με καγκουριές αμάξια όλα τα λεφτά όταν δουν πως επιταχύνω και τους περνάω!!

Ακριβώς αυτό, δεν είναι μόνο η επιτάχυνση, είναι και το πόσο αβίαστα και αθόρυβα γίνεται, χωρίς καθόλου δράμα.
Αξία ανεκτίμητη.
Ετσι ακριβώς, πηγαίνω με 60χλμ αλλάζω λωρίδα πατάω γκάζι και έχω πάει τα 140χλμ ακαριαία χωρίς το αμάξι να κάνει κιχ....έχω οδηγήσει ένα σκασμό αμάξια, αυτό το συναίσθημα όμως που νιώθω σαν αυτό που περιέγραψα είναι ότι πιο πορωτικό έχω νιώσει ποτέ μου οδηγώντας αυτοκίνητο...

Σοβαρά τώρα;

Πιστεύω αυτό το "αρχαίο" άρθρο θα καλύψει τους πάντες

Πως αλλάζουν οι εποχές... Φαντάζεστε σήμερα να γραφόταν το παρακάτω σε άρθρο του ειδικού τύπου;

"Εκεί που αλλάζει ελαφρώς η κατάταξη υπέρ του Αουντι μάλιστα είναι η τελική ταχύτητα. Αν και στις μετρήσεις μας η διαφορά ήταν μόλις? ένα
χιλιόμετρο/ώρα υπέρ του A3, στην πράξη, η καλύτερη αεροδυναμική του γερμανικού αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τη μακρύτερη κλιμάκωση των σχέσεων
του κιβωτίου έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίζει συνεχώς το A3 χιλιόμετρα όσο οι ευθείες και η κυκλοφορία το επιτρέπουν, την ίδια ώρα που το Πεζό μένει
κολλημένο το πολύ στα 215-220 χλμ/ώρα τελικής."

Ε μα για αυτό λέμε άλλες εποχές....αν πάντως στον άνθρωπο που έγραψε το άρθρο του έδινες με κάποιο μαγικό τρόπο τότε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο (ειδικά ηλεκτρικό) θα πάθαινε πολιτισμικό σοκ...

Κι εμένα μου αρέσει να ακούω τον κινητήρα αλλά όχι τέτοιους που στριγκλίζουν, προτιμώ πιο μπάσους, μεγάλου κυβισμού αλλά χαμηλότερων στροφών.