Αυτοκινητιστικά νέα

Δεν είναι τόσο απλό. Είναι και σε πόσες στροφές βγαίνει η ροπή, η δυνατότητα ρυμούλκησης κ.α.

Φαντάζομαι κανένα polo δεν είναι για να τραβάει τροχόσπιτο... .

• Like
Reactions: songless_bird
Καλύτερη ροπή είναι τα 240nm στα 2500 κεκ;
200nm έχει ένα Polo με τον χιλιάρη.
Συγκρίνεις ατμοσφαιρικό vs turbo;

Ο skyactive G που είχε το Mazda 6 είχε την υψηλότερη ροπή ανάμεσα στους 2.5 ατμοσφαιρικους κινητηρες με 256nm , με δεύτερο της Toyota στα 249nm. Και με μικρότερη κατανάλωση... Παίζει μικρότερη και από το vw 1.0 σε πραγματικές συνθήκες...

πραγματικα απορουσα που τοσο καιρο δεν ειχε ασχοληθει η google με αυτο το θεμα. Το μονο που ειχε κανει για ηλεκτρικα οχηματα ειναι να εμφανιζει σταθμους φορτισης και αυτο οχι παντα επιτυχημενα. Εχει αφησει τοσο καιρο το abrp (ιδιοκτησια της rivian) να αλωνιζει και να ειναι η κατεξοχην λυση κατοχων ηλεκτρικων οχηματων)

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Honda, Toshihiro Mibe, ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα με στόχο να κατανοήσει πώς οι εγχώριες εταιρείες καταφέρνουν να λανσάρουν τόσα πολλά προϊόντα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά από επίσκεψη σε εργοστάσιο προμηθευτή αυτοκινήτων στη Σαγκάη, φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το Nikkei Asia ότι η Honda «δεν έχει πιθανότητες απέναντι σε αυτή την ταχύτητα».

Η λεγόμενη «China Speed» αποτυπώνει την ικανότητα των τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών να αναπτύσσουν ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο σε δύο χρόνια ή και λιγότερο, ενώ οι παραδοσιακές μάρκες συχνά χρειάζονται διπλάσιο χρόνο ή και περισσότερο. Παράλληλα, οι Κινέζοι προμηθευτές εμφανίζονται ικανοί να ακολουθούν τον ρυθμό αυτό με αποδοτικότητα κόστους που οι μεγαλύτεροι παίκτες του κλάδου δυσκολεύονται να προσεγγίσουν

Οδήγηση χωρίς δίπλωμα - Οι ποινές και τα πρόστιμα στην Ελλάδα​

1776186436280.png

Επειδή είναι αρκετά συνηθισμένο και επίκαιρο, αν νομίζεις ότι το να οδηγείς χωρίς δίπλωμα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, καλύτερα να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο. Γιατί ο νέος ΚΟΚ δεν αστειεύεται.

Με βάση τον νέο ΚΟΚ και συγκεκριμένα το άρθρο98, η άνευ αδείας οδήγηση οχήματος υπάγεται στην κατηγορία Ε4 και τιμωρείται, από διοικητικής απόψεως, με πρόστιμα που διαβαθμίζονται ανάλογα με τον τύπο οχήματος, ως εξής:

• για μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, μηχανοκίνητα τρίκυκλα, ελαφρά τετράκυκλα ή τετράκυκλα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ
  • για επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700) ευρώ
  • για επιβατηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης και λεωφορεία,επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ, επιπλέον των κυρώσεων του Ν 4070/2012
  • για φορτηγά επιβάλλονται τα διοικητικά πρόστιμα και οι κυρώσειςτου Ν 3446/2006, με τον νόμο να ορίζει χρηματικές ποινές έως 2.000ευρώ

Τι ισχύει αν έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα

Για οδήγηση οχήματος, ενώ η άδεια οδήγησής έχει αφαιρεθεί για παραβάσεις του ΚΟΚ, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης έως ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 2.000 ευρώ.

Περισσότερα εδώ

Δεν βλέπω να πτοούνται όμως.

Δεν βλέπω να πτοούνται όμως.
Παίρνει χρόνο. Από το απλό εδώ στην Αθήνα του "αν παρκάρω παράνομα θα μου πάρουν όντως και το δίπλωμα" μέχρι τα τραγικά πιο πάνω θα χρειαστούμε στην καλύτερη πολλούς μήνες.

Τα οριζόντια μπλόκα για αλκοτέστ πάντως πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουν δουλέψει σε αρκετά καλό βαθμό. Οι νεώτεροι δεν πίνουν πια όταν έχουν το αυτοκίνητο και η εστίαση γκρινιάζει ότι στην καλύτερη πουλάνε μια μπύρα χωρίς αλκοόλ και δεν βγαίνουν. Ας αλλάξουν Business Model.

Παίρνει χρόνο. Από το απλό εδώ στην Αθήνα του "αν παρκάρω παράνομα θα μου πάρουν όντως και το δίπλωμα" μέχρι τα τραγικά πιο πάνω θα χρειαστούμε στην καλύτερη πολλούς μήνες.

Τα οριζόντια μπλόκα για αλκοτέστ πάντως πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουν δουλέψει σε αρκετά καλό βαθμό. Οι νεώτεροι δεν πίνουν πια όταν έχουν το αυτοκίνητο και η εστίαση γκρινιάζει ότι στην καλύτερη πουλάνε μια μπύρα χωρίς αλκοόλ και δεν βγαίνουν. Ας αλλάξουν Business Model.

H εστίαση δεν βγάζει από το αλκοόλ. Από τα υπόλοιπα βγάζει. Ειδικά στο αλκοόλ που είναι ή βάζεις τις δικές μου ετικέτες μόνο ή άντε γεια, δεν έχει περιθώρια κέρδους.
Το business model για όσους σχεδίασαν σωστά από την αρχή ήταν κοντά σε σταθμό μετρό που είναι 24ωρο το ΣΚ πλέον και δείχνουν να το προτιμούν οι νέοι.

Για την είδηση χωρίς δίπλωμα, δεν νομίζω ότι είναι το πιο τραγικό της σημείο. Δυστυχώς το πιο τραγικό της σημείο είναι η χρήσου του παιδιού για κρεατόσακο... .

Είσαι σίγουρος ότι το αλκοόλ δεν έχει περιθώριο κέρδους; Γιατί όσα κρασιά βλέπω να πωλούνται σε εστιατόρια η τιμή τους (μπουκάλι πάντα) είναι πολλαπλάσια από την λιανική τους.

Πόσο περιθώριο κέρδους πρέπει να έχουν τελικά στην εστίαση για να "βγαίνουν";

1000% ?

• Like
Reactions: kosmous and anderm
Είσαι σίγουρος ότι το αλκοόλ δεν έχει περιθώριο κέρδους; Γιατί όσα κρασιά βλέπω να πωλούνται σε εστιατόρια η τιμή τους (μπουκάλι πάντα) είναι πολλαπλάσια από την λιανική τους.

Πόσο περιθώριο κέρδους πρέπει να έχουν τελικά στην εστίαση για να "βγαίνουν";

1000% ?

Είμαι απόλυτα σίγουρος, όσο απόλυτα σίγουρος είμαι ότι η πλειοψηφία της εστίασης δεν είναι εστιατόρια αλλά μεζεδοπωλεία κυρίως.
Ετικέτες μπύρας εκεί, μόνο ενός προμηθευτή και όχι άλλου. Εάν δεν θες, μείνε χωρίς μπύρα.
Ισχύει και για τους καφέδες, αλλά εκεί υπάρχει περιθώριο κέρδους.

Σχεδιασμένα Business Model με ιδέες και πρακτικές των προηγούμενων δεκαετιών.
Η παγκόσμια τάση είναι για μη αλκοολούχα ποτά. Θα έρθει και εδώ και οι πρώτοι που πιάσουν σωστά την ελληνική GenZ θα πετύχουν.

Εννοείται ότι η εστίαση έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους από τη πώληση αλκοόλ. Αλλά αυτοί που έχουν πραγματικό πρόβλημα είναι τα μπαρ, τα κλαμπ και τα μπουζούκια.
Διασώζονται μόνο τα συνοικιακά μαγαζιά που δεν χρειάζεται να πάρεις αμάξι.

Εννοείται ότι η εστίαση έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους από τη πώληση αλκοόλ. Αλλά αυτοί που έχουν πραγματικό πρόβλημα είναι τα μπαρ, τα κλαμπ και τα μπουζούκια.
Διασώζονται μόνο τα συνοικιακά μαγαζιά που δεν χρειάζεται να πάρεις αμάξι.

Μπαρ κλαμπ και μπουζούκια. Ειδικά τα τελευταία είναι σε κάθε γωνία και κάθε μέρα ανοιχτά... :p

Το πολύ πολύ για κάνα χύμα κρασί ή τσίπουρο κι αν θα έχεις περιθώριο κέρδους και πάλι.

Από που προκύπτει ότι έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους από το αλκοόλ (ετικέτας);

Σχεδιασμένα Business Model με ιδέες και πρακτικές των προηγούμενων δεκαετιών.
Η παγκόσμια τάση είναι για μη αλκοολούχα ποτά. Θα έρθει και εδώ και οι πρώτοι που πιάσουν σωστά την ελληνική GenZ θα πετύχουν.
Τα νέα παιδιά δεν πίνουν τόσο, έχουμε στην δουλειά μεγάλο πελάτη με ποτά και μας δείχνουν διαγράμματα και πίνακες με τις πτώσεις των πωλήσεων τις δικές τους αλλά και της αγοράς γενικότερα στην Ελλάδα….τρελες μειώσεις σε πωλήσεις ειδικά στα μαγαζιά έξω. Δεν βοηθάει και η ακρίβεια…η τάση αυτή θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Έτσι και λιώσει συνεχώς βλέπω και γνωρίζω κόσμο που δεν πίνει καθόλου ή πίνει ελαχιστα.

Μπαρ κλαμπ και μπουζούκια. Ειδικά τα τελευταία είναι σε κάθε γωνία και κάθε μέρα ανοιχτά...

Το πολύ πολύ για κάνα χύμα κρασί ή τσίπουρο κι αν θα έχεις περιθώριο κέρδους και πάλι.

Από που προκύπτει ότι έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους από το αλκοόλ (ετικέτας);
Εγώ πάντως έχω πετυχει το μπουκάλι γείτονα με οινοποιείο 20€ σε εστιατόριο όταν ο ίδιος το πουλάει 5€ λιανική...

Εγώ παντως έχω κόψει το αλκοόλ εδώ και 15 χρόνια. Η τελευταία μπύρα που ήπια ήταν χωρίς αλκοόλ.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Εγώ πάντως έχω πετυχει το μπουκάλι γείτονα με οινοποιείο 20€ σε εστιατόριο όταν ο ίδιος το πουλάει 5€ λιανική...

Εγώ παντως έχω κόψει το αλκοόλ εδώ και 15 χρόνια. Η τελευταία μπύρα που ήπια ήταν χωρίς αλκοόλ.

Όταν μιλάμε για εστίαση, μιλάμε κυρίως για καφέ, καφέ-μπαρ και μικρά μαγαζιά, μεζεδοπωλεία κυρίως. Αυτή είναι η εστίαση στην Ελλάδα.

Εσύ τι λες; Από το κρασί ετικέτας στα 12 ευρώ στο σουπερμάρκετ που θα το πουλήσει 20 ευρώ στο τραπέζι (και πόσα θα παραγγείλει ας πούμε ένα ζευγάρι π.χ.) θα βγάλει το κέρδος ή από το φαγητό;
Και από που νομίζεις ψωνίζουν κρασί ετικέτας τα μικρά μαγαζιά που είναι η εστίαση στην Ελλάδα;

Άλλο περιθώριο κέρδους έχεις όταν παίρνεις τα υλικά και τα προετοιμάζεις στην κουζίνα (αλλιώς γιατί να έχεις κουζίνα in the first place; ) και εντελώς άλλο περιθώριο κέρδους όταν κάνεις box-moving κάτι που είναι έτοιμο και δεν θέλει προετοιμασία. Το business model στην Ελλάδα αυτό είναι, και επίσης είναι αυτό γιατί εκεί διοχετεύτηκε ο μεγάλος αριθμός των ανέργων που δημιουργήθηκε επί κρίσης. Δεν έχει να κάνει με τάσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα κάποτε.

Όταν θα έρθει η τάση, πάλι σε κάτι πιο έτοιμο οι ίδιες εταιρίες ετικέτας θα έχουν έτοιμο προϊόν (που το έχουν ήδη) επομένως πάλι για το ίδιο μονοπώλιο θα μιλάμε. Μην αγχώνεσαι.

Last edited:
Όταν μιλάμε για εστίαση, μιλάμε κυρίως για καφέ, καφέ-μπαρ και μικρά μαγαζιά, μεζεδοπωλεία κυρίως. Αυτή είναι η εστίαση στην Ελλάδα.

Εσύ τι λες; Από το κρασί ετικέτας στα 12 ευρώ στο σουπερμάρκετ που θα το πουλήσει 20 ευρώ στο τραπέζι (και πόσα θα παραγγείλει ας πούμε ένα ζευγάρι π.χ.) θα βγάλει το κέρδος ή από το φαγητό;
Και από που νομίζεις ψωνίζουν κρασί ετικέτας τα μικρά μαγαζιά που είναι η εστίαση στην Ελλάδα;

Άλλο περιθώριο κέρδους έχεις όταν παίρνεις τα υλικά και τα προετοιμάζεις στην κουζίνα (αλλιώς γιατί να έχεις κουζίνα in the first place; ) και εντελώς άλλο περιθώριο κέρδους όταν κάνεις box-moving κάτι που είναι έτοιμο και δεν θέλει προετοιμασία. Το business model στην Ελλάδα αυτό είναι, και επίσης είναι αυτό γιατί εκεί διοχετεύτηκε ο μεγάλος αριθμός των ανέργων που δημιουργήθηκε επί κρίσης. Δεν έχει να κάνει με τάσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα κάποτε.

Όταν θα έρθει η τάση, πάλι σε κάτι πιο έτοιμο οι ίδιες εταιρίες ετικέτας θα έχουν έτοιμο προϊόν (που το έχουν ήδη) επομένως πάλι για το ίδιο μονοπώλιο θα μιλάμε. Μην αγχώνεσαι.

Όταν λέω εστιατόριο δεν μιλάω εστιατόριο μισελεν ...
20€ το μπουκάλι το έχουν τα συνοικιακά και το μπουκάλι των 12€ θα στο πουλήσει ως ποτήρι στα 5€ και πολλές φορές χωρίς την επιλογή να πάρεις όλο το μπουκάλι.
Μην πω για το χύμα κρασί...

Όταν λέω εστιατόριο δεν μιλάω εστιατόριο μισελεν ...
20€ το μπουκάλι το έχουν τα συνοικιακά και το μπουκάλι των 12€ θα στο πουλήσει ως ποτήρι στα 5€ και πολλές φορές χωρίς την επιλογή να πάρεις όλο το μπουκάλι.
Μην πω για το χύμα κρασί...

Το markup σε ένα εστιατόριο γίνεται από την κουζίνα και όχι από προϊόντα που έχουν μέχρι και ειδικό φόρο κατανάλωσης και είναι και πολύ λίγο σε ποσότητα σε σχέση με το τι θα παραγγείλεις.

Σου έβαλα ένα μπουκάλι κρασί που πίνεται κάπως, δεν σου έβαλα «ξυδιά». Θα το πάρεις 12 ευρώ στο σουπερμάρκετ, θα το δώσεις 20-25 στο τραπέζι. Την ίδια στιγμή που θα έχεις δώσει πολλά περισσότερα πιάτα, στα οποία είσαι παραγωγός εσύ και όχι απλά box-mover και μπορείς να τα χρεώνεις όσο θες. Κι αν είσαι και κανα μέρος με ειδική κουζίνα.... sky is the limit.

Το markup σε ένα εστιατόριο γίνεται από την κουζίνα και όχι από προϊόντα που έχουν μέχρι και ειδικό φόρο κατανάλωσης και είναι και πολύ λίγο σε ποσότητα σε σχέση με το τι θα παραγγείλεις.

Σου έβαλα ένα μπουκάλι κρασί που πίνεται κάπως, δεν σου έβαλα «ξυδιά». Θα το πάρεις 12 ευρώ στο σουπερμάρκετ, θα το δώσεις 20-25 στο τραπέζι. Την ίδια στιγμή που θα έχεις δώσει πολλά περισσότερα πιάτα, στα οποία είσαι παραγωγός εσύ και όχι απλά box-mover και μπορείς να τα χρεώνεις όσο θες. Κι αν είσαι και κανα μέρος με ειδική κουζίνα.... sky is the limit.

12€ χονδρική δεν θα το πουλησει ποτε ως μπουκάλι μόνο 25€ . 5-7€ το ποτήρι θα το πουλήσει. 25€ σου πουλάνε αυτά που κάνουν 5€ χονδρική .

Παραγωγος στα πιατα; Σε όλη τη Θεσσαλονίκη μόνο ένα μέρος ξέρω που παράγει τα προϊόντα που σερβίρει. Και όταν λέων παράγει, εκτρέφει ο ίδιος τα αγριογουρουνα , παράγει τα τουρσια, φτιάχνει το ψωμί κλπ . Με τιμές που ξεφεύγουν από το συνοικιακο ταβερνάκι. Αν δεν πουλήσει την μερίδα 18€ θα μπει μέσα.

Last edited:
12€ χονδρική δεν θα το πουλησει ποτε ως μπουκάλι μόνο 25€ . 5-7€ το ποτήρι θα το πουλήσει. 25€ σου πουλάνε αυτά που κάνουν 5€ χονδρική .

Παραγωγος στα πιατα; Σε όλη τη Θεσσαλονίκη μόνο ένα μέρος ξέρω που παράγει τα προϊόντα που σερβίρει. Και όταν λέων παράγει, εκτρέφει ο ίδιος τα αγριογουρουνα , παράγει τα τουρσια, φτιάχνει το ψωμί κλπ . Με τιμές που ξεφεύγουν από το συνοικιακο ταβερνάκι.

Παραγωγός στο πιάτο που σερβίρεις είσαι εσύ. Όχι στα υλικά. Στο αλκοόλ δεν είσαι παραγωγός στην εστίαση. Box-mover είσαι.
Το markup το πετυχαίνεις βάζοντας την τιμή που θέλεις εσύ στο πιάτο που σερβίρεις. Το πιάτο που σερβίρεις εσύ και το έχεις προετοιμάσει εσύ, δεν το σερβίρει άλλος. Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω καλύτερα.
Η κουζίνα έχει κι αυτή έξοδα, ρεύμα και προσωπικό κυρίως, ο εξοπλισμός είναι πάγιο έξοδο μια φορά, αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να κάνεις markup όσο θέλεις. Μιλάμε για μέρος που έχει κουζίνα, όχι για ψησταριά και διάφορα άλλα ετοιματζίδικα. Έχει διαφορά.
Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με το αλκοόλ. Και να το προσπαθήσεις, πόση ποσότητα θα πουλήσεις νομίζεις σε ένα δείπνο; Τρίχες... . Άσε που οι τιμές στο αλκοόλ ετικέτας είναι γνωστές σε όλους, γιατί υπάρχει και αλλού η ετικέτα, άρα το πανομοιότυπο προϊόν, άρα και η σύγκριση τιμών.

Τέλος, γιατί βγήκαμε off-topic, η εστίαση στην Ελλάδα ως τομέας είναι 97% μικρά μαγαζιά. Τα μικρά μαγαζιά δεν έχουν κατανάλωση αλκοόλ τέτοια που να τους επιτρέπει να πετύχουν καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές, όπως ας πούμε θα κάνει μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Τα τροχαία από αλκοόλ συμβαίνουν όταν βγαίνεις έξω. Κοινώς είναι συνδεμένα με κοινωνική έξοδο, άρα είναι συνδεμένα με την εστίαση. Κανείς δεν πιάστηκε μεθυσμένος πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ.