karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 16,260
Εχω πάει 3 φορές στην Κίνα σε ταξίδια, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις μόνο με ένα πιάτο δεν ζούνε…και αν δεις τα αμάξια που κυκλοφορούν στους δρόμους ντρέπεσαι με τα χαρχαλια που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα ….υπαρχει μεγάλη φτώχεια ακόμα ειδικά σε χωριά, επαρχίες κλπ. Αλλά καμία σχέση με το παρελθόν που είχα ξαναπάει σαν νεαρός και έχουν πλέον τρομακτική αναπτυξη σχεδόν παντού. Είναι τεράστια χώρα και τεράστια αγορά με τεράστιες μελλοντικές δυνατότητες.Να το βράσω κι αν είναι 1,5 δις. Τα 3/4 ζουν με ένα πιάτο ρύζι, Μπορεί να είναι πολλοί, αλλά οι Ευρωπαίοι είναι μακράν περισσότεροι στο κατά κεφαλήν εισόδημα.
Σίγουρα πολλές αλλά είναι και τεράστιο το κοινό που απευθύνονται (βάλε και τους γείτονες) και αν προσθέσεις και το Ευρωπαϊκό κοινό που μπήκε πλέον στην εξίσωση για την κινεζική αυτό βιομηχανία, Sky is the limit. Εγώ θέλω να δω σε 15-20 χρόνια πόσες από τις Ευρωπαϊκές και Ιαπωνικές εταιρίες αυτοκινήτων θα υπάρχουν ακόμα…γιατί προβλέπω να κλείνουν οι μισές αν δεν σοβαρευτούν.Γνωρίζεις πόσες είναι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες;
Υ.Γ. Μου θυμίζει σε ένα βαθμό με τα κινητά τι γινόταν στην Ευρώπη κάποτε…. Υπάρχει καμία Ευρωπαϊκή εταιρία που να πουλάει κινητά πλέον?