Αυτοκινητιστικά νέα

Υπάρχουν προγράμματα ασφαλιστήριων συμβολαίων που τα καλύπτουν αυτά.

Στο 2026 και για χρήση σε περιοχές όπως το λεκανοπέδιο, το θεωρώ αστείο να μην έχει κάποιος τέτοια κάλυψη στο ασφαλιστήριό του.
Πέρα ότι είναι πανάκριβα και ουσιαστικά προπληρώνεις τις ζημιές που θα σου κάτσουν, έχουν και ποσό απαλλαγής οπότε και ζημιά να πάθεις (π.χ. σπάσιμο καθρέπτη, απλά χτυπήματα κλπ.) πάλι θα πληρώσεις ένα ποσό από την τσέπη σου...ουσιαστικά δεν κινούμε έτσι και αλλιώς κεντρικά, και αν χρειαστεί υπάρχουν και οι συγκοινωνίες και το ταξάκι και είμαι μια χαρά...έτσι και αλλιώς δεν αντέχω πάνω 10-15 λεπτά σε κίνηση και ρίχνω καντήλια.

Δεν είναι έτσι απλό. Έχει να κάνει με το τι καταγράφει και πως, τι δεν καταγράφει και τι γίνεται δεκτό στο δικαστήριο.
Καταγράφει και τον χώρο γύρω γύρω; Δεν νομίζω. Κι αν το κάνει δεν γίνεται δεκτό ως απόδειξη. Νομίζω ότι καταγράφει μόνο κάποια πολύ λίγα εκατοστά απαραίτητα γύρω από το αμάξωμα, και χωρίς πρόσωπα.

Αν δεν καταγράφει το πρόσωπο αυτού που πάει να σου ανοίξει το αμάξι, τότε ποιο το νόημα; Μόνο για κάποιον που θα σε γρατζουνίσει παρκάροντας; Σώθηκες... Και στο σπίτι τις κάμερες προφανώς τις έχεις να καταγράφουν όταν ο άλλος πλησιάσει, αλλιώς θα είχες notifications κάθε 5 δευτερόλεπτα που κάποιος περνάει από το δρόμο.

Πέρα ότι είναι πανάκριβα και ουσιαστικά προπληρώνεις τις ζημιές που θα σου κάτσουν, έχουν και ποσό απαλλαγής οπότε και ζημιά να πάθεις (π.χ. σπάσιμο καθρέπτη, απλά χτυπήματα κλπ.) πάλι θα πληρώσεις ένα ποσό από την τσέπη σου...ουσιαστικά δεν κινούμε έτσι και αλλιώς κεντρικά, και αν χρειαστεί υπάρχουν και οι συγκοινωνίες και το ταξάκι και είμαι μια χαρά...έτσι και αλλιώς δεν αντέχω πάνω 10-15 λεπτά σε κίνηση και ρίχνω καντήλια.

Εξαρτάται και από το που χρησιμοποιείς. Αν το χρησιμοποιείς κάθε μέρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που θα παρκάρεις, ενδεχομένως και για τις δουλειές σου, το θεωρώ απαραίτητο. Τώρα για τη δική σου περίπτωση, μάλλον όχι.

Εξαρτάται και από το που χρησιμοποιείς. Αν το χρησιμοποιείς κάθε μέρα σε πυκνοκατηκοιμένες περιοχές που θα παρκάρεις, ενδεχομένως και για τις δουλειές σου, το θεωρώ απαραίτητο. Τώρα για τη δική σου περίπτωση, μάλλον όχι.
Μα ναι, σε περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέρεις και εγώ θα είχα τέτοια ασφάλιση σε τόσο ακριβό αμάξι, βέβαια δεν είναι τόσο απλό, οι κουμπάροι μας με ακριβό αμάξι και τέτοια ασφάλιση σε βαθος 5ετιας δεν ξέρω αν ουσιαστικά κέρδισαν κάτι, μάλλον χαμένοι είναι...απλά τους προστατεύει για χοντρή ζημιά που εκει θες χιλιάρικα...τέλος πάντων είναι μέγαλη ιστορία οι ασφάλειες και άλλο κεφάλαιο.

Αν δεν καταγράφει το πρόσωπο αυτού που πάει να σου ανοίξει το αμάξι, τότε ποιο το νόημα; Μόνο για κάποιον που θα σε γρατζουνίσει παρκάροντας; Σώθηκες... Και στο σπίτι τις κάμερες προφανώς τις έχεις να καταγράφουν όταν ο άλλος πλησιάσει, αλλιώς θα είχες notifications κάθε 5 δευτερόλεπτα που κάποιος περνάει από το δρόμο.

Ποιο σπίτι; Εσωτερικά θα εννοείς προφανώς. Εκεί βάλε όσες κάμερες θέλεις και κατέγραφε μέχρι και τις κατσαρίδες.

Βασικά για να το καταλάβεις, το τι θα καταγράψεις νοείται ως εκείνο που θα παρουσιάσεις στο δικαστήριο. Παράνομα μπορείς να καταγράψεις πολλά πράγματα με πολλούς τρόπους. Η παρανομία έχει να κάνει με το πως αποδεικνύεται ότι έχεις καταγράψει κάτι παράνομα, αν είναι παράνομο δεν γίνεται δεκτό ως πειστήριο, αν σου κάνουν μήνυση/αγωγή/καταγγελία θα πρέπει να αποδείξουν την παρανομία.
Όπως ας πούμε να έχεις εμφανή κάμερα που φαίνεται ότι καταγράφει. Εκεί φυσικά είναι παράνομο, την ξηλώνεις άμεσα, αλλιώς θα τρέχεις στη ΓΑΔΑ σε κάποιον όροφο να σε πείσουν με άλλο τρόπο...

Νομίζω την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή την κουβέντα.