Αυτοκινητιστικά νέα

Υπάρχουν προγράμματα ασφαλιστήριων συμβολαίων που τα καλύπτουν αυτά.

Στο 2026 και για χρήση σε περιοχές όπως το λεκανοπέδιο, το θεωρώ αστείο να μην έχει κάποιος τέτοια κάλυψη στο ασφαλιστήριό του.
Πέρα ότι είναι πανάκριβα και ουσιαστικά προπληρώνεις τις ζημιές που θα σου κάτσουν, έχουν και ποσό απαλλαγής οπότε και ζημιά να πάθεις (π.χ. σπάσιμο καθρέπτη, απλά χτυπήματα κλπ.) πάλι θα πληρώσεις ένα ποσό από την τσέπη σου...ουσιαστικά δεν κινούμε έτσι και αλλιώς κεντρικά, και αν χρειαστεί υπάρχουν και οι συγκοινωνίες και το ταξάκι και είμαι μια χαρά...έτσι και αλλιώς δεν αντέχω πάνω 10-15 λεπτά σε κίνηση και ρίχνω καντήλια.

Δεν είναι έτσι απλό. Έχει να κάνει με το τι καταγράφει και πως, τι δεν καταγράφει και τι γίνεται δεκτό στο δικαστήριο.
Καταγράφει και τον χώρο γύρω γύρω; Δεν νομίζω. Κι αν το κάνει δεν γίνεται δεκτό ως απόδειξη. Νομίζω ότι καταγράφει μόνο κάποια πολύ λίγα εκατοστά απαραίτητα γύρω από το αμάξωμα, και χωρίς πρόσωπα.

Αν δεν καταγράφει το πρόσωπο αυτού που πάει να σου ανοίξει το αμάξι, τότε ποιο το νόημα; Μόνο για κάποιον που θα σε γρατζουνίσει παρκάροντας; Σώθηκες... Και στο σπίτι τις κάμερες προφανώς τις έχεις να καταγράφουν όταν ο άλλος πλησιάσει, αλλιώς θα είχες notifications κάθε 5 δευτερόλεπτα που κάποιος περνάει από το δρόμο.

Πέρα ότι είναι πανάκριβα και ουσιαστικά προπληρώνεις τις ζημιές που θα σου κάτσουν, έχουν και ποσό απαλλαγής οπότε και ζημιά να πάθεις (π.χ. σπάσιμο καθρέπτη, απλά χτυπήματα κλπ.) πάλι θα πληρώσεις ένα ποσό από την τσέπη σου...ουσιαστικά δεν κινούμε έτσι και αλλιώς κεντρικά, και αν χρειαστεί υπάρχουν και οι συγκοινωνίες και το ταξάκι και είμαι μια χαρά...έτσι και αλλιώς δεν αντέχω πάνω 10-15 λεπτά σε κίνηση και ρίχνω καντήλια.

Εξαρτάται και από το που χρησιμοποιείς. Αν το χρησιμοποιείς κάθε μέρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που θα παρκάρεις, ενδεχομένως και για τις δουλειές σου, το θεωρώ απαραίτητο. Τώρα για τη δική σου περίπτωση, μάλλον όχι.

Εξαρτάται και από το που χρησιμοποιείς. Αν το χρησιμοποιείς κάθε μέρα σε πυκνοκατηκοιμένες περιοχές που θα παρκάρεις, ενδεχομένως και για τις δουλειές σου, το θεωρώ απαραίτητο. Τώρα για τη δική σου περίπτωση, μάλλον όχι.
Μα ναι, σε περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέρεις και εγώ θα είχα τέτοια ασφάλιση σε τόσο ακριβό αμάξι, βέβαια δεν είναι τόσο απλό, οι κουμπάροι μας με ακριβό αμάξι και τέτοια ασφάλιση σε βαθος 5ετιας δεν ξέρω αν ουσιαστικά κέρδισαν κάτι, μάλλον χαμένοι είναι...απλά τους προστατεύει για χοντρή ζημιά που εκει θες χιλιάρικα...τέλος πάντων είναι μέγαλη ιστορία οι ασφάλειες και άλλο κεφάλαιο.

Αν δεν καταγράφει το πρόσωπο αυτού που πάει να σου ανοίξει το αμάξι, τότε ποιο το νόημα; Μόνο για κάποιον που θα σε γρατζουνίσει παρκάροντας; Σώθηκες... Και στο σπίτι τις κάμερες προφανώς τις έχεις να καταγράφουν όταν ο άλλος πλησιάσει, αλλιώς θα είχες notifications κάθε 5 δευτερόλεπτα που κάποιος περνάει από το δρόμο.

Ποιο σπίτι; Εσωτερικά θα εννοείς προφανώς. Εκεί βάλε όσες κάμερες θέλεις και κατέγραφε μέχρι και τις κατσαρίδες.

Βασικά για να το καταλάβεις, το τι θα καταγράψεις νοείται ως εκείνο που θα παρουσιάσεις στο δικαστήριο. Παράνομα μπορείς να καταγράψεις πολλά πράγματα με πολλούς τρόπους. Η παρανομία έχει να κάνει με το πως αποδεικνύεται ότι έχεις καταγράψει κάτι παράνομα, αν είναι παράνομο δεν γίνεται δεκτό ως πειστήριο, αν σου κάνουν μήνυση/αγωγή/καταγγελία θα πρέπει να αποδείξουν την παρανομία.
Όπως ας πούμε να έχεις εμφανή κάμερα που φαίνεται ότι καταγράφει. Εκεί φυσικά είναι παράνομο, την ξηλώνεις άμεσα, αλλιώς θα τρέχεις στη ΓΑΔΑ σε κάποιον όροφο να σε πείσουν με άλλο τρόπο...

Νομίζω την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή την κουβέντα.

Ποιο σπίτι; Εσωτερικά θα εννοείς προφανώς. Εκεί βάλε όσες κάμερες θέλεις και κατέγραφε μέχρι και τις κατσαρίδες.

Βασικά για να το καταλάβεις, το τι θα καταγράψεις νοείται ως εκείνο που θα παρουσιάσεις στο δικαστήριο. Παράνομα μπορείς να καταγράψεις πολλά πράγματα με πολλούς τρόπους. Η παρανομία έχει να κάνει με το πως αποδεικνύεται ότι έχεις καταγράψει κάτι παράνομα, αν είναι παράνομο δεν γίνεται δεκτό ως πειστήριο, αν σου κάνουν μήνυση/αγωγή/καταγγελία θα πρέπει να αποδείξουν την παρανομία.
Όπως ας πούμε να έχεις εμφανή κάμερα που φαίνεται ότι καταγράφει. Εκεί φυσικά είναι παράνομο, την ξηλώνεις άμεσα, αλλιώς θα τρέχεις στη ΓΑΔΑ σε κάποιον όροφο να σε πείσουν με άλλο τρόπο...

Νομίζω την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή την κουβέντα.

Ελπίζω να έχεις δίκιο και τουλάχιστον αυτός που καταγράφεται να διαλύει ένα αμάξι από την κάμερα του αμαξιού να πληρώνει τα κέρατα του, και όχι να μηνύει τον καταγράφοντα όπως θα έκανε αυτός που καταγράφεται να διαλύει ένα αμάξι από την κάμερα του κουδουνιού δίπλα στο παρκαρισμένο αμάξι.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τη διαφορά, αλλά ας μη βγαίνουμε άλλο εκτός θέματος.

Ελπίζω να έχεις δίκιο και τουλάχιστον αυτός που καταγράφεται να διαλύει ένα αμάξι από την κάμερα του αμαξιού να πληρώνει τα κέρατα του, και όχι να μηνύει τον καταγράφοντα όπως θα έκανε αυτός που καταγράφεται να διαλύει ένα αμάξι από την κάμερα του κουδουνιού δίπλα στο παρκαρισμένο αμάξι.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τη διαφορά, αλλά ας μη βγαίνουμε άλλο εκτός θέματος.

Η διαφορά είναι ότι σύστημα βιντεοεπιτήρησης είναι εκείνο το οποίο είναι σταθερό και καταγράφει συγκεκριμένο χώρο.

Τεσπα, για τα υπόλοιπα είναι θέματα κοινωνικού συμβολαίου, να μην παραβιάζεις τα δικαιώματα άλλων προκειμένου να πιάσεις εκείνον που παρανομεί. Έτσι γίνεται στις δυτικές δημοκρατίες. Στις μπανανίες και όπου αλλού δεν υπάρχει συνειδητοποιημένος πληθυσμός, γίνεται κάτι άλλο... .

Κάμερες και σαχλαμάρες. Η λύση (εδώ και δεκαετιες) λέγεται μικτή με μικρή απαλλαγή.
Όποιος έχει ακριβό αμάξι και λυπάται την μικτή, ας κάτσει να κάνει τον Σέρλοκ Χολμς με κάμερες κλπ 😁

• Like
Reactions: donk
Βασικά νομική προστασία, θραύση κρυστάλλων, ίσως και άλλα που μπορείς να βρεις σε κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης είναι αρκετά.
Η κάλυψη από φυσικές καταστροφές είναι υποχρεωτική έτσι κι αλλιώς εδώ και μήνες.

Για αυτοκίνητο πρόκειται. Τη χρήση του την πληρώνεις. Δεν είναι το πήρα και μετά τέλος. Υπό προϋποθέσεις το κυκλοφορείς.
Θα γίνεται όλο και πιο ακριβής η χρήση του στο μέλλον.

Κάμερες και σαχλαμάρες. Η λύση (εδώ και δεκαετιες) λέγεται μικτή με μικρή απαλλαγή.
Όποιος έχει ακριβό αμάξι και λυπάται την μικτή, ας κάτσει να κάνει τον Σέρλοκ Χολμς με κάμερες κλπ 😁
Δίκιο έχεις μεν, αλλά σε ακριβό αμάξι είναι πολλά τα λεφτά της μικτής ειδικα αν έχεις και μικρή απαλλαγή. Ουσιαστικά τις πληρώνεις της ζημιές που θα σου κάνουν στο αμάξι έμμεσα. Εκτός και αν μιλάμε για χοντρή στουκα που ναι εκεί κερδίζεις….για μικρές ζημιές δεν ξέρω αν κερδίσεις κάτι, εκτός και αν το αφήνεις το αμάξι όπου κάτσει, σε δύσκολες και περίεργες περιοχές κλπ.

Βασικά νομική προστασία, θραύση κρυστάλλων, ίσως και άλλα που μπορείς να βρεις σε κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης είναι αρκετά.
Η κάλυψη από φυσικές καταστροφές είναι υποχρεωτική έτσι κι αλλιώς εδώ και μήνες.

Για αυτοκίνητο πρόκειται. Τη χρήση την πληρώνεις. Δεν είναι το πήρα και μετά τέλος.
Θα γίνεται όλο και πιο ακριβής η χρήση του στο μέλλον.
Αυτά βάζω και εγώ και στα 2 αμάξια μου συν για κλοπή, και πάλι δεν είναι λίγα, αλλά αν βάλω μικτή και με μικρή απαλλαγή εκτοξεύεται το κόστος και για μένα δεν αξίζει.

Ε, καλά. Τη μικτή νομίζω ούτε κι εγώ θα την προτιμούσα αν είχα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο.
Θα ήθελα και ευέλικτο πρόγραμμα ασφάλισης.
Κλοπή ναι. Στο αυτοκίνητο είναι πιο απλό και πιο οικονομικό.
Για πήγαινε να ψάξεις πόσο κοστίζει για μηχανή. Που δεν το έχουν κι όλες οι ασφαλιστικές.
Αμέσως πάει τα διπλά...

Ε, καλά. Τη μικτή νομίζω ούτε κι εγώ θα την προτιμούσα αν είχα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο.
Θα ήθελα και ευέλικτο πρόγραμμα ασφάλισης.
Κλοπή ναι. Στο αυτοκίνητο είναι πιο απλό και πιο οικονομικό.
Για πήγαινε να ψάξεις πόσο κοστίζει για μηχανή. Που δεν το έχουν κι όλες οι ασφαλιστικές.
Αμέσως πάει τα διπλά...
Ναι στις μηχανές και σε κάτι smart πάει διπλή τιμή αν βάλεις κλοπή ισχύει. Πολλά λεφτά…αλλά και η μικτή που το έψαξα αρκετά βγαίνει πάρα πολλά, πρέπει να στο σπάνε το αμάξι 1-2 φορές τον χρόνο για να τα βγάλεις τα λεφτά της..χαχα

Ναι στις μηχανές και σε κάτι smart πάει διπλή τιμή αν βάλεις κλοπή ισχύει. Πολλά λεφτά…αλλά και η μικτή που το έψαξα αρκετά βγαίνει πάρα πολλά, πρέπει να στο σπάνε το αμάξι 1-2 φορές τον χρόνο για να τα βγάλεις τα λεφτά της..χαχα

Με την κλοπή λες θα το βάλω στην αρχή μέχρι να παλιωσει. Τελικά τη συνεχίζεις μέχρι να παλιωσει αρκετά. Ε, όπως είναι τα πράγματα που στην πενταετία μάλλον θα έχεις άλλο, δεν τη βγάζεις ποτέ.

Στο σκούτερ έβαλα κλοπή. Τη συνεχίζω. Και μιλάμε για Κινέζο που δεν τα σηκώνουν γιατί έχει βρωμίσει ο τόπος. Αλλά και πάλι... .
Στο αμάξι ούτε και θυμάμαι πότε την είχα βγάλει. Μάλλον όποτε θα μου φάνηκε πολύ ακριβή για να τη συνεχίσω...

• Like
Reactions: karamela
Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια λέει μια παροιμία.
Μαγκιά δεν είναι μόνο η αγορά.
Ναι βρε σύ αλλά είναι ληστεία αυτά που ζητάνε…π.χ. Για Μικτή ασφάλεια σε Tesla Model Y και με απαλλαγή στα 200-300 ευρώ, φτάνεις για πλάκα τα 1.500+ τον χρόνο! Που κι πάλι για μικροζημιές θα σκάσεις πάλι 200-300 ευρώ…για αυτό λέω πρέπει να στο σπάνε το αμάξι 1-2 τον χρόνο για να τα βγάλεις τα λεφτά που δίνεις στην ασφάλεια.

Όλα ένα στοίχημα είναι που αποτελείται από εναν συνδυασμό κινδύνων: που κινείσαι, που παρκάρεις, πόσο ακριβά είναι τα ανταλλακτικά σου κλπ.
Μπορεί να τα βγάλεις τα λεφτά σου σε μια χρονιά, μπορεί και ποτέ.
Αν ξέραμε τι θα μας συμβεί, θα είχαν κλείσει οι ασφαλιστικές.
Πάντως στατιστικά έχουν αυξηθεί οι ζημιές τα τελευταία χρόνια όπως επίσης η εργασία και τα ανταλλακτικά. Οπότε και οι τιμές έχουν τραβήξει την ανηφόρα.

• Like
Reactions: DimAsi
Ναι βρε σύ αλλά είναι ληστεία αυτά που ζητάνε…π.χ. Για Μικτή ασφάλεια σε Tesla Model Y και με απαλλαγή στα 200-300 ευρώ, φτάνεις για πλάκα τα 1.500+ τον χρόνο! Που κι πάλι για μικροζημιές θα σκάσεις πάλι 200-300 ευρώ…για αυτό λέω πρέπει να στο σπάνε το αμάξι 1-2 τον χρόνο για να τα βγάλεις τα λεφτά που δίνεις στην ασφάλεια.

Πριν από αρκετά πλέον χρόνια, είχα ένα Audi στο οποίο χάλασε το led ημέρας στο ένα φανάρι. Matrix κλπ, 2700€ το ένα φανάρι, και ευτυχώς ήταν στην εγγύηση.
Σε νέο αυτοκίνητο, σε περίπτωση οποιασδήποτε μικροζημιάς, τα 1500€ για αυθεντικά ανταλλακτικά και εργασία στην αντιπροσωπεία φεύγουν πολύ εύκολα.

• Like
Reactions: DimAsi
Πριν από αρκετά πλέον χρόνια, είχα ένα Audi στο οποίο χάλασε το led ημέρας στο ένα φανάρι. Matrix κλπ, 2700€ το ένα φανάρι, και ευτυχώς ήταν στην εγγύηση.
Σε νέο αυτοκίνητο, σε περίπτωση οποιασδήποτε μικροζημιάς, τα 1500€ για αυθεντικά ανταλλακτικά και εργασία στην αντιπροσωπεία φεύγουν πολύ εύκολα.

Δυστυχώς ισχύει. Ειδικά με τις λεντοταινιες στους προφυλακτήρες , με ένα φίλημα , άντε γεια πάει όλο αλλαγή. Αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ . Με φίλημα, όχι τρακάρισμα. Τα 1500 είναι για αμάξια 30χιλιαδων.. Σε ακριβότερα αμάξια μετράς χιλιάρικα. Δύο φανάρια κι ένας προφυλακτήρας (χωρίς καπό, φτερά κλπ) μετράς πολλά χιλιαρικα.

Δυστυχώς ισχύει. Ειδικά με τις λεντοταινιες στους προφυλακτήρες , με ένα φίλημα , άντε γεια πάει όλο αλλαγή. Αισθητήρες παρκαρίσματος κλπ . Με φίλημα, όχι τρακάρισμα. Τα 1500 είναι για αμάξια 30χιλιαδων.. Σε ακριβότερα αμάξια μετράς χιλιάρικα. Δύο φανάρια κι ένας προφυλακτήρας (χωρίς καπό, φτερά κλπ) μετράς πολλά χιλιαρικα.
Σε ακριβότερα αμάξια όμως πάει και άλλο πάνω η ασφάλεια και φτάνεις για πλάκα το διχιλιαρο τον χρόνο ή και ακόμα παραπάνω αν θες και μικρή απαλλαγή. Και ότι ζημιά πάθεις θα δώσεις και από την τσέπη σου ανάλογα και ένα 300-500αρι. Δεν στα καλύπτει όλα η ασφάλεια. Γενικά είναι αυτό που ειπα για να τα βγάλεις τα λεφτά της μικτής πρέπει κάθε χρόνο να παθαίνεις κάτι, 1-2 ζημιές. Σκέψου με το Tesla Y σε 3 χρόνια δεν έχω ούτε γρατζουνιά, προσέχω μεν, αλλά αν πλήρωνα μικτή θα είχα δώσει σχεδόν 5.000 ευρώ για αυτά τα 3 χρόνια…λεφτά που θα τα είχα πετάξει ουσιαστικά.